Energetische uitwerking nieuwe maan 13 januari: uitdagingen & spiritueel groeien

De eerste nieuwe maan van 2021 valt op 13 januari in het teken Steenbok. Het nieuwe jaar stelt ons meteen op de proef: veel uitdagingen komen op ons pad. “We krijgen te maken met innerlijke conflicten die ons spiritueel kunnen laten groeien,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De les die we mogen leren is: oude pijn vanuit de opvoeding loslaten en liefdevol voor onszelf opkomen.

Uranus brengt een stroomversnelling

De eerste Nieuwe Maan van het jaar valt op woensdag 13 januari in het aardse teken Steenbok. Een Nieuwe Maan kondigt een nieuwe fase aan. Het is dan ook een mooie periode om ergens mee te beginnen. Je kunt het gevoel hebben een nieuwe start te willen maken. De eigenschappen van de serieuze en hardwerkende Steenbok zullen sterker voelbaar en zichtbaar zijn in je leven.

Je plannen kunnen in een stroomversnelling komen door Uranus. Deze planeet gaat de dag ná de Nieuwe Maan weer direct lopen en daardoor lopen nu alle planeten weer direct. Je gaat je leven vormgeven. Je wilt je dromen waarmaken door de invloed van de mystieke planeet Neptunus. Al zul je nog wel regelmatig afgeremd worden door een spanningsaspect met Saturnus.

Mogelijk heb je rond de Nieuwe Maan last van ascentie-symptomen zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn en griepachtige symptomen, spijsverteringsproblemen, duizeligheid. Luister dus goed naar wat je lichaam nodig heeft en wees niet te streng voor jezelf.

Steenbok: harde werker met beide benen op de grond

Tijdens deze Nieuwe Maan worden de eigenschappen van de Steenbok versterkt. De Steenbok is een serieuze, harde werker, die met beide benen op de grond staat. Met zijn doorzettingsvermogen kan hij veel bereiken. De Steenbok laat niet snel zijn gevoelens zien, waardoor hij afstandelijk kan overkomen. Hij beschermt zichzelf liever, maar is voor velen een rots in de branding.

Hij vertegenwoordigt de vaderfiguur, iemand die de regels stelt. Een Steenbok ziet veel beren op de weg. Hij houdt niet van verkwisting, maar van soberheid en is dus voorzichtig met zijn uitgaven uit angst voor financieel tekort. Ook ouderen, regeringsleiders, wetten, levenslessen en karma, tijd, koude, het verleden, botten en gewrichten vallen onder het teken Steenbok.

Uitdagingen vol lessen

In de periode van deze Nieuwe Maan komen we voor veel uitdagingen te staan. Dit komt doordat de Nieuwe Maan een ‘vierkant’ maakt met de dwergplaneet Eris, die tweespalt veroorzaakt. Bovendien maken Mars en Uranus een vierkant met Saturnus/Jupiter/ Mercurius. Een vierkant betekent dat planeten haaks op elkaar staan. Het zorgt voor een innerlijk conflict waarin een les schuilt. We mogen leren anders met een situatie om te gaan.

Je kunt het gevoel hebben vast te zitten; je ziet even geen uitweg. Tijdens deze Nieuwe Maan mogen we situaties van een afstand observeren en analyseren: hoe voel ik me? Hoe handel ik? We kunnen een persoonlijke doorbraak ervaren wanneer we de kern van ons probleem achterhalen en leren eventuele destructieve patronen los te laten. Zo kunnen we spiritueel groeien. Een goede oefening: schrijf eens op wat er van binnen allemaal bij je speelt.

Eris maakt ons opstandig

Eris is een dwergplaneet die voor ruzies en tweedeling zorgt. Hij kan nu vurige en rebelse gevoelens in ons losmaken. We kunnen wat agressiever dan anders reageren in situaties waarin we ons bekneld voelen of onrechtvaardig behandeld worden. Of misschien verzet jij je op een passieve manier, door bijvoorbeeld je kont tegen de krib te gooien.

Deze reacties kunnen leiden tot een verwijdering tussen jou en de ander, waardoor er depressieve gevoelens, verlatingsangst of schuldgevoel naar boven kunnen komen. Mogelijk ervaar je een innerlijk conflict: lost mijn boze reactie iets op of zal ik het anders gaan aanpakken? Het jaar 2021 heeft het getal 5, dat hoort bij Mercurius, de planeet van communicatie. Communiceren vraagt dus onze aandacht!

Oude pijn loslaten en zelfliefde vergroten tijdens de nieuwe maan

De Nieuwe Maan, waarmee Eris dus een vierkant maakt, kan ook een andere uitwerking hebben: het kan je verantwoordelijkheidsgevoel aanwakkeren. Je kunt ervaren dat jij je plichtsgetrouw voelt: in je werk, in je relatie met je ouders of met je kinderen. Het kan zijn dat je trouw bent aan je waarden en normen en het moeilijk vindt om tegendraads te zijn of in opstand te komen. Misschien mocht je vroeger thuis nooit boos worden en moest jij je gedragen ‘zoals het hoort’. Mogelijk was er sprake van strenge regels, die samengingen met beperkende overtuigingen. De les die we mogen leren is: oude pijn vanuit de opvoeding loslaten en liefdevol voor onszelf opkomen. Ook mogen we verlatingsangst onder ogen zien en het gevoel van zelfliefde vergroten.

Verder maken Mars en Uranus een vierkant met Saturnus, Jupiter en Mercurius. Dit aspect kan ervoor zorgen dat je het gevoel hebt dat je als ouder tekort bent geschoten. Het gevolg kan zijn dat je nu gaat overcompenseren, om je schuldgevoel en verdriet niet te voelen. Je kunt dan ook teveel hooi op je vork nemen. Als jij zelf in je jeugd liefde, warmte en bevestiging hebt gemist, doe je mogelijk heel erg je best om het alsnog te vinden. Je kunt hierin overdrijven.

Verantwoordelijkheid versus vrijheid

Je kunt veel terugdenken aan het verleden. Misschien heb jij je nooit begrepen gevoeld. En voel je nu enerzijds dat jij je los wilt maken van de gezinssituatie en meer je eigen weg wilt gaan. Anderzijds kan de angst naar boven komen dat je gezien wordt als ‘egoïst’ en dat je niet meer geaccepteerd wordt door je gezin of kinderen. Je kunt ook last hebben van de verantwoordelijkheid die jij voor je gezin voelt.

Hoe kan ik een balans vinden tussen het dragen van verantwoordelijkheden en het vinden van vrijheid, zodat er ruimte is voor (spirituele) ontwikkeling? Boosheid over zaken uit het verleden kan de relatie met je partner belasten. Mogelijk wil jij je gevoelens niet uitspreken, omdat je bang bent dat er ruzie komt en banden verbroken worden.

Dromen waarmaken tijdens Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan maakt een mooi aspect met Neptunus. Dit gaat ervoor zorgen dat jij geleidelijk je dromen kunt realiseren. De verwarring die je misschien eerder voelde over welke richting je precies op moet, heeft plaatsgemaakt voor een gestructureerd plan met een duidelijke aanpak. Je weet nu hoe je stap voor stap dichter bij je ideaal kunt komen. Je durft je intuïtie eindelijk te vertrouwen en in te zetten om de juiste stappen te nemen. Als je een geheel andere richting inslaat, ga je nu de fundering van je nieuwe plan vormgeven. Ook kun je meer openstaan voor creatieve projecten.

Het getal 5 en tweelingzielen

Door de dubbele getallen 5 (13+01=5 – 2021=5), die betrekking hebben op de planeet Mercurius, kan deze Nieuwe Maan een sterke invloed hebben op tweelingzielen. Communicatie zal voor jullie belangrijk zijn. Jullie kunnen enerzijds voorzichtig zijn in het uitspreken van gevoelens. Anderzijds kan er ook veel boosheid loskomen, die een emotionele en fysieke afstand tussen jullie creëert.

Jullie kunnen gaan nadenken over zaken als ‘wat zijn mijn normen en waarden?’ en ‘wat wil ik nu precies in mijn leven?’. Misschien is er een ex-partner, een familielid of zijn er kinderen aan wie jij meer loyaal bent en voor wie jij je verantwoordelijk voelt. Dit kan jouw twin het gevoel geven dat jij niet helemaal voor hem of haar gaat, wat mogelijk boosheid oproept. Dit gevoel kan te maken hebben met diepere pijn uit het verleden, die lange tijd is weggestopt. Door Uranus, die op 14 januari direct gaat lopen, kunnen er veel spanningen zijn tussen tweelingzielen.

Ook kunnen er schuldgevoelens en verdriet over situaties uit het verleden naar boven komen. Tweelingzielen hebben mogelijk het gevoel niet goed genoeg te zijn. Jullie zien veel beren op de weg als het gaat om je relatie. Het kan lijken alsof problemen worden uitvergroot. De sleutel tot een fijne relatie met je tweelingziel ligt in het helen van trauma’s uit het verleden én het duidelijk communiceren hierover. Jullie spiegelen elkaars pijn. Jullie kunnen stilstaan bij wat er allemaal tussen jullie is gebeurd in het verleden en (destructieve) patronen herkennen, om ze vervolgens los te laten.

Webinar Tweelingzielen en Nieuwe Maan in Steenbok 13 januari 2021

Voor deze eerste Nieuwe Maan van het jaar organiseren Karin en Danique Vergeer op 13 januari een webinar speciaal voor tweelingzielen. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele lichtwezens voelbaar zal zijn. De healing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en negatieve overtuigingen.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer

www.healingcenrumisis.com

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *