Feng Shui & de winter: 6 essentiële tips om levensenergie weer te laten stromen

In Feng Shui is de winter een ‘yin’-seizoen; een rustigere, meer reflecterende tijd van het jaar die je aanmoedigt om meer tijd door te brengen in je huis. Deze zes essentiële Feng Shui tips kun je toepassen om je woonomgeving lichter, warmer en energieker te maken. Zo blijf je in harmonie met het seizoen.

1. Knap je huis op door thuis te ‘shoppen’

Wanneer de energie voelt alsof het ‘vast’ zit en voornamelijk in de winter kan dit zo aanvoelen dan is het misschien tijd voor een kleine verandering in je huis. In plaats van nieuwe spullen te kopen kun je ook eens in je eigen huis rondsnuffelen voor leuke spullen. Misschien vind je precies wat je nodig hebt. Verplaats een vaas, foto of zelfs het meubilair van de ene kamer naar de andere. Je zult verrast zijn met de hoeveelheid energie die vrijkomt als de spullen in je huis zijn veranderd.

2. Ontspullen

Heb je spullen in je kast of onder je bed liggen die eigenlijk nooit gebruikt? Door je huis te aan te pakken kom je misschien spullen tegen die je helemaal niet nodig hebt. Als je een item langer dan zes maanden niet gebruikt dan kan het tijd zijn om het weg te doen. Je hoeft niet gelijk je spullen weg te gooien, je kunt ze ook een tweede leven geven door ze te verkopen of misschien gewoon weg te geven. Of je maakt er iets nieuws van. Creativiteit is de sleutel.

3. Maak een meditatiehoekje

Terwijl de lente- en zomermaanden vol zit met bruisende yang energie is yin energie rustiger. Omarm de yin energie van de winter. Het is natuurlijk om meer in de energie van de koude maanden te gaan leven. Neem tijd om te lezen, meer te slapen en te mediteren. Maak een meditatiehoekje met lekker veel kussens en kaarsen.

4. Laat meer natuurlijk licht binnen

Overdag kun je (als het niet te koud is) je gordijnen helemaal naar de zijkant trekken. Als je meer licht in huis wilt dan is dit een fijne manier om natuurlijk licht naar binnen te laten gaan dan in plaats van de gordijnen dicht te doen en kunstmatige verlichting aan te zetten.

5. Probeer iets nieuws uit

Terwijl je meer tijd door brengt in je huis heb je misschien tijd voor nieuwe projecten of dingen die je graag zou willen uitproberen. Koken is een mooie manier om warme en positieve energie aan je huis toe te voegen. Door soepen en stoofpotten uit te proberen met seizoensgroenten heb je toch nog het idee dat je verbonden bent met de natuur. Wat ook leuk is, is om zelf kaarsen te maken. Kaarsen zorgen ook voor warmte energie in huis.

6. Meer warmen texturen in huis

Als je het koud hebt dan heeft je lichaam de neiging om zich aan te spannen. Het is dan heerlijk om weg te kruipen onder een warme deken, maar het is ook essentieel om aandacht te besteden aan de textuur van je deken. Slaap je met een stijve katoenen dekbed of met een zachte, wollige deken? Omring jezelf met warme en uitnodigende texturen zoals fluweel, wol of zacht katoen. Dit zal je opwarmen tot de kern.

Bron

Huis & ziel

Huis & ziel

In dit boek laat Nina Elshof je zien hoe je door je huis te analyseren eigenlijk een analyse kunt maken van jezelf. Nina helpt je met Huis & Ziel met opruimen van overtollige ballast op alle fronten, zodat er weer ruimte komt voor enthousiasme, zin in het leven en de stem van je ziel. Dit boek is een heerlijke aanleiding om eens grote schoonmaak te houden!

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *