Handlezen: dit zegt de vorm van je hand over jouw persoonlijkheid

Je handen gebruik je elke dag voor letterlijk àlles. En dat laat zijn sporen na. In Het Handleesboek: Breng lijn in je leven beschrijft Ellen Duim heel toegankelijk wat je in je handen kunt lezen. Hier alvast een voorproefje om erachter te komen wat de vorm van je hand over jou zegt.

De vorm van de hand (palm en vingers) is onveranderlijk en geeft de basiseigenschappen van het karakter weer. – Ellen Duim

De elementaire hand

De elementaire hand

Deze hand komt alleen bij mannen voor. De wil overheerst bij deze persoon. De hand is klein en gedrongen. De huid is hard, de handrug behaard. Het huidpatroon is grof. De persoon is beweeglijk, druk, intens, impulsief. Een harde werker, geen denker, er is weinig behoefte aan cultuur. Hij is lichamelijk ingesteld, heeft veel energie en sport graag. Hij leeft vanuit het basischakra: eten, werken en voortplanten, een ijzersterke gezondheid en een hoge pijngrens.

De vierkante hand

De vierkante hand

De basis van de hand is vierkant, de vingertoppen lijken afgesneden. De nagels zijn vaak ook vierkant. De huid is stevig en soepel en heeft een roze of rode kleur. Het denken overheerst bij deze persoon. Deze persoon is een harde werker, eerlijk en trouw. Heeft een goede intelligentie. Normen en waarden zijn belangrijk. Zekerheid (ook financieel) is belangrijk en houdt niet van plotselinge veranderingen. Het gezin is belangrijk, je zal zorg dragen voor een gedegen opvoeding.

De spatel hand

De spatelhand

De vingertoppen van de spatelhand lijken ingesnoerd, alsof ze er later opgezet zijn. De hand is óf onderaan, óf bovenaan breder (onderaan: lichamelijke activiteit, bovenaan: geestelijke activiteit). Voelen en willen zijn belangrijk. De hand ziet er grof uit, maar kan mooie dingen maken. De persoon is heel vindingrijk, heeft een grote onderzoeksdrang. Heeft plotselinge ingevingen. Veel energie, rusteloos, doet het liefst alles tegelijk. Het welzijn van de medemens is belangrijk.

De filosofische hand

De filosofische hand

Een benige, rechthoekige hand met lange, slanke vingers. De huid is geaderd. Een introverte persoon, een denker. Je bekijkt zaken van verschillende kanten en heeft daardoor tijd nodig om zijn standpunt te bepalen en wil daarin zeker niet gepusht worden. Is idealistisch, filosofisch en zeer analytisch. Je benadert het leven intellectueel, zeker niet intuïtief, alles moet bewezen kunnen worden. Deze persoon is ernstig, heeft moeite met ‘luchtigheid’. Je kan trots zijn en star. Je schaakt liever dan dat je sport.

De konische hand

De konische hand

Deze handvorm komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. De hand is tulpvorming. De vingers zijn lang en soepel, zonder duidelijk voelbare knokkels. De huid is zacht en roze. Voelen is de dominante eigenschap. Een zeer intuïtieve persoonlijkheid. Kunstzinnig, houdt van luxe en comfort. Gezelligheid is belangrijk, heeft graag mensen om zich heen. Is erg gericht op harmonie en gebruikt daardoor weleens een leugentje om bestwil. Wordt aangetrokken tot kunst en mystiek. Chaotisch en niet praktisch, heeft moeite zich te concentreren.

De psychische hand

De psychische hand

Deze handvorm komt heel weinig voor. Is altijd puur, nooit in combinatie. Een lange, slanke hand, met puntige vingers. Geen knokkels. De persoon is idealistisch en zeer intuïtief. Heeft een grote fantasie. Ziet er kwetsbaar uit, engelachtig, maar is taai vanbinnen. Is geïnteresseerd in het spirituele, vaak paranormaal begaafd. Leeft in zijn eigen wereld, materiële zaken zijn niet belangrijk. Je houdt er niet van om je aan te passen en leeft vanuit je gevoel. 

De gemengde handvorm

De gemengde handvorm

De kans is groot dat jouw specifieke handvorm hier niet bij zit! De meest voorkomende handvorm is de gemengde hand. De basiskenmerken van de verschillende vormen worden gecombineerd.


Ben jij benieuwd wat je hand nog meer over jou zegt? Het handleesboek van Ellen Duim staat vol achtergrondinformatie, tips en oefeningen, en je bestelt hem voor maar € 20,- met gratis verzending bij onze webshop Boekenwereld.com.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *