Heb jij je tweelingziel gevonden? Aan deze factoren herken je een tweelingziel-relatie

Gedurende ons leven kennen we verschillende soorten liefde, waarvan onze tweelingziel de liefde is die we niet hadden zien aankomen. Je tweelingziel vult je aan en daagt je op de juiste manier uit. Maar hoe weet je nu of je je tweelingziel hebt gevonden? In dit artikel vertelt Kate Rose, auteur van De drie grote liefdes in je leven, wat een tweelingziel is en aan welke factoren je een tweelingziel-relatie kunt herkennen.

Een tweelingziel zal niet perfect zijn, er zullen fouten worden gemaakt, maar het is een verbinding die je zal inspireren.

De tweelingziel

De tweelingziel is naast de soulmate en de karmische partner de derde grote liefde in ons leven. Een gebroken hart kan zich niet voorstellen dat het ooit nog zal liefhebben, maar de liefde vindt altijd wel een manier om onuitgenodigd naar binnen te sluipen zonder dat we het in de gaten hebben. Soms vinden we het moeilijk om onze derde liefde te accepteren, omdat de manier waarop we tot nu toe liefde hebben ervaren gepaard ging met pijn en problemen.

Een tweelingziel is iemand met wie je een sterke spirituele verbinding hebt, het soort liefde waar we vaak naar verwijzen als we het hebben over het ontmoeten van onze wederhelft of zelfs de ware. Men gelooft dat toen het universum werd geschapen, we allemaal een tweelingziel hadden met wie we dezelfde energiekracht deelden.

Gedurende meerdere levens zijn we in verschillende lichamen geïncarneerd en hebben we verschillende rollen gehad waarbij we soms man en soms vrouw waren, of moeder of kind, broer en zus, of zelfs vrienden, zodat we verschillende lessen konden leren die onze ziel konden helpen bij het bereiken van een steeds hoger bewustzijnsniveau, tot we uiteindelijk weer zouden samensmelten.

Soms is het moeilijk om de betekenis van de tweelingziel-relatie te vatten, vooral als we geconditioneerd zijn om te denken dat relaties een doel op zich zijn: trouwen en samen met iemand oud worden. Hoewel dit ook bij tweelingzielen voorkomt, verschilt dit type relatie van alle andere doordat het doel ervan het welzijn van de twee betrokkenen overstijgt, en doordat de relatie gericht is op een verschil maken in de wereld.

De missie van onvoorwaardelijke liefde

Afgezien van het hogere doel van deze liefde is de belangrijkste factor van deze liefde dat ze onvoorwaardelijk is. Hiermee onderscheidt de verbinding met onze tweelingziel zich van die met onze karmische relatie.  Terwijl onze karmische liefde verantwoordelijk is voor het opruimen van ons karma uit vorige levens, heeft onze tweelingziel als missie om ons de betekenis en werking van onvoorwaardelijke liefde te leren. Deze liefde wordt ook wel agape genoemd en is de hoogste vorm van liefde die we op aarde kunnen ervaren. Hierbij sturen we liefde naar onze partner, zonder daarbij enige verwachtingen te hebben of voorwaarden te stellen. Ook wel, met andere woorden, onvoorwaardelijke liefde.

Het is niet de bedoeling dat we deze relatie alleen hebben zodat we warme nachten met elkaar door kunnen brengen waarin we lekker tegen elkaar aan liggen. Het is de bedoeling dat we deze relatie ook gebruiken om de persoon te worden die we bij onze geboorte al wilden worden. Deze relatie leidt ons terug naar onszelf, en hoewel de manier waarop dit gebeurt soms best moeilijk kan zijn, is deze relatie ook van onschatbare waarde, omdat niemand anders voor ons kan doen wat onze tweelingziel voor ons kan doen. We sturen niet alleen onvoorwaardelijke liefde naar onze partner, maar ook naar onszelf en de mensen om ons heen.

Hoewel veel mensen zeggen dat ze onvoorwaardelijk van iemand houden, is dat in de praktijk een stuk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom leren we meerdere lessen en doorlopen we meerdere fasen om het punt te bereiken waarop we niet alleen begrijpen wat liefde is, maar haar ook belichamen. Dit is het punt waarop we liefde niet alleen voelen, maar ook zijn.

Laat het gewoon zijn

Een van de belangrijke factoren binnen de relatie met onze tweelingziel is dat we er niet iets van proberen te maken wat het niet is. We geven de relatie de ruimte om zich te ontvouwen, waarbij ze op een natuurlijke manier vorm krijgt. We hebben allemaal weleens gehoord van feromonen. Dat zijn geurstoffen die we onbewust van anderen oppikken en die ons naar iemand toe trekken of ons juist afstoten. Met trillingen werkt het ook ongeveer zo. Net als radiostations zenden we allemaal verschillende frequenties uit.

Het bijzondere aan tweelingzielen is dat zij op dezelfde frequentie zitten, op hetzelfde energieniveau. Waarschijnlijk is dit iets wat we in het begin niet eens over deze persoon kunnen zeggen, maar voelen we gewoon dat we elkaar kennen, dat het fijner voelt dan voorgaande relaties. Tweelingzielen hebben van nature een hogere trilling, zelfs al voordat ze elkaar tegenkomen. Dit leidt tot die magische aantrekkingskracht die tweelingzielen op elkaar hebben, hoe onlogisch die ook lijkt te zijn.

Een interessant aspect van deze verbinding is dat ze ons op talloze manieren zal uitdagen, zodat we kunnen groeien, doorgaans op manieren die we het minst verwachten. Onze tweelingziel zal dus waarschijnlijk iemand zijn van wie we nooit hadden verwacht dat we met hem samen zouden zijn, of zelfs iemand van wie we in eerste instantie zouden hebben gezegd dat hij totaal niet bij ons past. Het is niet ongebruikelijk dat onze tweelingziel een andere etnische, culturele of sociaaleconomische achtergrond heeft dan wij. En het komt ook voor dat er een flink leeftijdsverschil tussen tweelingzielen zit.

Om dit type liefde volledig te kunnen omarmen, moeten we begrijpen dat niets logisch lijkt te zijn: hoe deze persoon eruitziet, hoe de verbinding en aantrekkingskracht voelen, en zelfs wanneer deze persoon in ons leven komt. Niets verloopt volgens een vaste tijdsplanning of voldoet aan bestaande normen met betrekking tot relaties. Deze liefdesconnectie is echt uniek, en hoewel we meerdere soulmates en karmische partners kunnen hebben, hebben we maar één tweelingziel, een verbinding die uniek is en een persoon die alleen maar wil dat we net zo diep van onszelf leren houden als hij of zij van ons houdt. Een tweelingziel zal niet perfect zijn, er zullen fouten worden gemaakt, maar het is een verbinding die je zal inspireren.

Het leven zal nooit meer hetzelfde zijn

Hoewel geen enkele relatie perfect is, hebben tweelingzielen het gevoel dat het tussen hen allemaal vanzelf gaat. Zelfs als tweelingzielen al enkele jaren in elkaars leven zijn, omdat ze bijvoorbeeld zakenpartners, vrienden, collega’s of vage kennissen zijn, blijven de gevoelens sluimerend in hen aanwezig. Er kan wel een ‘weten’ aanwezig zijn, een verbinding, een vertrouwdheid of zelfs een gevoel dat naar boven komt als onze blik die van onze tweelingziel kruist.

We kunnen intuïtief aanvoelen dat deze persoon belangrijk voor ons is. Maar we negeren dat gevoel, omdat hij bijvoorbeeld te jong voor ons is of juist te oud, omdat hij niet de juiste achtergrond heeft of omdat we onszelf wijsmaken dat we gelukkig getrouwd zijn (toch?). In het begin vergeten we deze persoon soms zelfs helemaal, en schenken we helemaal geen aandacht aan onze gevoelens. Maar dan is er dat moment. Een kanteling van het universum, en op de een of andere manier gebeurt het onmogelijke. Misschien ontmoeten we deze persoon voor het eerst, of bevinden we ons plotseling in een situatie waarin we anders naar deze persoon kijken. We laten onze behoedzaamheid net voldoende los om onze tweelingziel binnen te laten. En vanaf dat moment zal het leven nooit meer hetzelfde zijn.

Openstellen voor de toekomst

Aan de verbinding tussen een tweelingziel is niets normaal of traditioneel. Op verschillende momenten tijdens deze reis zullen we worden uitgedaagd door de vraag hoe we relaties zien en hoe we commitment definiëren. Het uiteindelijke doel van deze verbinding is groeien. Dat betekent dat het in veel gevallen maanden of zelfs jaren kan duren voordat deze verbinding tot stand komt. De groei van tweelingzielen verloopt anders.

In plaats van dat we ons verleden helen, moeten we ons openstellen voor onze toekomst. Het gaat niet zozeer om wie we zijn, maar meer om de persoon die we voorbestemd zijn te worden. Dat wil niet zeggen dat we tijdens dit proces niet met onze tweelingziel samen zullen zijn, maar het betekent wel dat we moeten begrijpen dat persoonlijke groei het belangrijkste aspect van deze verbinding is. Het romantische aspect komt altijd op de tweede plaats.

We kunnen pas voor onze tweelingziel kiezen als we voor onszelf kiezen. Als we dat nog niet hebben gedaan, kunnen we ons niet toeleggen op het proces waaraan we binnen deze verbinding niet kunnen ontkomen. Dan kunnen we er nog niet op vertrouwen dat we in een richting worden geleid die we nooit voor mogelijk hadden gehouden, en dan kunnen we de liefde van onze tweelingziel nog niet kiezen, want doordat we dezelfde trilling hebben, voelt onze tweelingziel dan onze twijfels en aarzeling. Samen zijn met onze tweelingziel is meer dan het hebben van een romantische relatie. Het heeft betrekking op het hele leven.

Geschreven door Kate Rose.

De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je leven

In De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *