Herfst-equinox (Mabon) 22 september: tijd om stil te staan bij je leven

De herfst-equinox op 22 september nodigt je uit om de balans op te maken. Dit keerpunt valt samen met Mabon, het Keltisch oogstfeest. Dag en nacht zijn nu even lang, waardoor licht en donker in evenwicht zijn. “Het is een mooi moment om even stil te staan en dankbaar te zijn voor wat je hebt geoogst in je leven,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

In deze periode is het belangrijk dat je voldoende rust inbouwt om alle heftige energieën van de komende periode aan te kunnen.

Naar binnen keren

Mabon is een van de acht Keltische jaarfeesten en valt samen met de herfst-equinox op woensdag 22 september. Tijdens dit herfstfeest bedankten de mensen de goden voor een goede oogst of een vruchtbaar jaar. Ook vroegen ze bescherming voor de winterperiode. Heksen vieren dit feest nog altijd.

Mabon duidt tevens het begin van de herfst aan. Dag en nacht zijn nu even lang, waardoor er een evenwicht is tussen licht en donker. Het is dan ook een mooi moment om even stil te staan en dankbaar te zijn voor wat je hebt geoogst in je leven. En om te kijken of er genoeg balans is in je leven. We keren meer naar binnen en bereiden ons voor op de aankomende winter. We richten ons op onze innerlijke belevingswereld en zijn bezig met het afronden van het jaar.

Aandacht voor relaties (ook die met jezelf)

Daarnaast gaan we op 22 september om 21.22 uur van het astrologische teken Maagd naar Weegschaal. Ook de Weegschaal is op zoek naar evenwicht en leeft graag in harmonie met zijn omgeving. Dit teken zoekt verbinding met anderen, waardoor jouw aandacht nu naar relaties kan gaan. Relaties in de liefde, met familie, vrienden, collega’s etc. worden nu onder de loep genomen. En natuurlijk ook de relatie met jezelf!

Misschien wil je het wat rustiger aan doen, meer aandacht besteden aan jouw spirituele ontwikkeling of op zoek gaan naar een nieuwe woonplek, waar je meer in balans kunt komen. Ook kun je kijken naar een andere manier van inkomen verwerven. Je wilt mogelijk minder hard werken en meer tijd en aandacht besteden aan je geliefden.

In deze periode is het belangrijk dat je voldoende rust inbouwt om alle heftige energieën van de komende periode aan te kunnen. We zijn namelijk bezig met een transformatieproces en de afronding van dit jaar. Hierdoor kan jouw lotsbestemming steeds duidelijker worden.

Tweelingzielen: emotionele roller coaster

Voor tweelingzielen kan de herfst-equinox een kantelpunt betekenen. Jullie worden je bewust van waar je op emotioneel vlak nog aan mag werken. De herfst-equinox kan dan ook de aankondiging zijn van een periode waarin jullie je energie meer naar binnen richten. Een periode van bewustwording en heling. Oude emoties die in de weg staan, kunnen versterkt worden en komen nu naar boven om geheeld te worden. Het kan aanvoelen als een emotionele roller coaster.

De emoties die tevoorschijn komen, hebben voornamelijk te maken met de angst om verlaten te worden. Tweelingzielen kunnen bang zijn om verkeerde keuzes te maken en afgewezen te worden. Of jullie vertonen please-gedrag uit angst dat de ander je niet leuk vindt. Met dit thema gaan jullie de komende periode aan de slag.

Het helen van oude emoties is essentieel om de harmonie en balans terug te brengen in jullie relatie. Jullie kunnen dan ook weer met elkaar in contact komen na lange tijd en gesprekken hebben die erg confronterend zijn. Ze kunnen ervoor zorgen dat er meer begrip ontstaat tussen jullie.

Self-care en rituelenIn dit boek vind je alle inspiratie om te leren leven met de seizoenen. Welke kleuren zijn er verbonden aan de herfst? Waar staat het metaalelement voor in de Chinese Geneeskunde? Juist, de herfst. Wil jij leven in het ritme van de seizoenen en daarbij goed voor jezelf zorgen?

Bestel dan nu jouw exemplaar van Selfcare & Rituelen nu voor €17,50 bij onze webshop Boekenwereld.

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *