Het Aarde-jaar: wat jij ongetwijfeld merkt van de krachtige Jupiter-energie in 2023

Jupiter heeft een flinke impact op je leven, maar vaak zonder dat je het beseft. In het ‘Aarde-jaar’ 2023 voel je zijn sterke en doelgerichte energie zeker! Lees in dit artikel hoe de geluksplaneet jouw sterrenbeeld beïnvloedt. “Jupiter in Stier helpt je om problemen te overwinnen, met kennis, vertrouwen en optimisme,” zegt astroloog Irma van der Wijk.

Je gaat jezelf in 2023 beter begrijpen en komt er in de loop van het jaar achter wat werkelijk belangrijk voor jou is.

Een rustiger jaar

In 2023 speelt het element Aarde een grote, zelfs dominante rol. Deze ‘aardse’ invloed ervaar je op verschillende manieren. Het wordt een rustiger jaar dan de voorgaande jaren, waarin we meer op het hier en nu gericht zijn. We gaan voor ‘echt’, voor solide. We gaan hierbij af op onze zintuigen; we willen zien, proeven, ruiken… Hoe voelt het materiaal? Wat nemen we precies waar?

Het gaat dit jaar om praktisch denken en jezelf nuttig willen maken. Geen overhaaste beslissingen, maar rustig observeren welke zaken er in je leven spelen en ze op een weloverwogen manier goed afronden.

Doelgericht en down-to-earth

De energie van het Aarde-element maakt je doelgericht. Je zult versteld staan van je enorme doorzettingsvermogen, waarmee je aan een stevige basis in je leven bouwt. De kans is groot dat je de behoefte voelt om je in te zetten voor of je te verdiepen in de natuur, gezonde voeding, een duurzame wereld.

De aarde maakt ons in 2023 bewuster van haar kracht en van de energie die zij aan ons doorgeeft. Ze vraagt ons om aandacht te schenken aan ons bewustzijn: de essentie van ons denken, spreken en doen.

Waarom is 2023 een Aarde-jaar?

Verschillende astrologische gebeurtenissen wijzen op een Aarde-jaar. We beginnen 2023 met Mercurius retrograde in Steenbok, een aardeteken. Tussen 21 april en 15 mei staat Mercurius retrograde in Stier – alweer een aardeteken. En van 24 augustus tot 16 september hebben we de laatste Mercurius retrograde in het aardeteken Maagd.

Tijdens Mercurius retrograde kun je niet zomaar op je ideeën en beslissingen vertrouwen. In deze periode moet je zorgvuldig nadenken bij wat je zegt en schrijft. Het is een mooie tijd voor introspectie en zelfreflectie. Je kunt nu op een objectieve manier naar jezelf kijken: je gedachten, gevoelens, gedrag en motivaties. Dit helpt je bij het vinden van antwoorden op vragen die je over de toekomst hebt. Je gaat jezelf in 2023 beter begrijpen en komt er in de loop van het jaar achter wat werkelijk belangrijk voor jou is.

Lees ook: Zo kun jij spiritueel groeien tijdens Mercurius retrograde

Verlangen naar (financiële) zekerheid

En er zijn nog meer ‘aardse ontwikkelingen’ aan de hemel. De planeet Jupiter loopt medio mei het aardeteken Stier in. En de eerste maansverduistering van 2023, op 5 mei, valt in het aardeteken Maagd. Ook de tweede lunar eclips, eind oktober, staat in een aards teken: Stier.

Jupiter is een prachtige, enthousiaste planeet, die toekomstgericht is. Hij vraagt je: wat betekent zingeving voor jou? Jupiter helpt je om problemen te overwinnen – met kennis, vertrouwen en optimisme. Hij geeft je de veerkracht die je soms in het leven nodig hebt. Ook staat hij voor je behoefte aan innerlijke groei.

Deze geluksplaneet loopt dus vanaf 17 mei het teken Stier in. We voelen een jaar lang de behoefte om feiten en gebeurtenissen in een breder kader te plaatsen, maar wél op een praktische, nuttige en concrete manier. Wat ook een rol speelt: we verlangen naar een solide en goed onderbouwd fundament in ons leven. We gaan op zoek naar materiële zekerheid, naar een appeltje voor de dorst. Ook hebben we de neiging om vast te houden aan een bepaalde levensvisie.

Hoe geluksplaneet Jupiter jou in 2023 beïnvloedt

Natuurlijk heeft Jupiter in Stier op elk sterrenbeeld een andere uitwerking. Ontdek welke impact deze krachtige en uitbundige planeet in 2023 op jou heeft.

Ram (21 maart – 19 april)

Jupiter gaat jouw 2e huis in. Dit huis staat voor het veilig stellen van je materiële en emotionele welzijn. Het gaat dus om tastbare, uiterlijke rijkdom, maar óók om innerlijke rijkdom. Jupiter kan jou vertrouwen en zekerheid geven. Je kunt je ervan bewust worden dat je misschien op een andere manier inkomen wilt verwerven. Bijvoorbeeld met activiteiten die te maken hebben met spiritualiteit, opvoedkunde of filosofie. Mogelijk wil je de rol van leraar op je nemen. Over het algemeen heb je een innerlijk vertrouwen dat het uiteindelijk allemaal goed komt.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Na 12 jaar loopt Jupiter eindelijk weer jouw teken in. Dat betekent dat 2023 een prachtig jaar voor jou kan worden! Dit is een nieuw begin – het is tijd voor een nieuwe jij. Je benadert anderen vanuit een visie, een filosofie en bent optimistisch en positief ingesteld. Jouw vernieuwende en inventieve ideeën en inzichten deel je graag met anderen.

Serieus, betrouwbaar, beheerst, ambitieus en volhardend, zo wil je overkomen op de buitenwereld. Je staat klaar om je omgeving te helpen. Soms pak je zaken groots aan, je vertrouwt hierbij op je voelsprieten en intuïtie. Je gaat dit jaar op zoek naar innerlijke groei en hebt behoefte aan vrijheid.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

De planeet Uranus staat al vanaf mei 2018 in jouw 12e huis, het huis van spiritualiteit, en vanaf 17 mei komt Jupiter erbij. Je leert om je innerlijke wereld meer in balans te brengen en voelt je aangetrokken tot het mystieke, bijvoorbeeld in de vorm van gebed, meditatie of yoga.

Ook heb je de behoefte om werkelijk iets voor je medemens te betekenen. Je wilt werk doen dat jou innerlijk boeit, zoals sociaal werk of vrijwilligerswerk. Je maakt momenteel een enorme geestelijke groei door. En dankzij de energie van Uranus kun je intuïtieve invallen hebben, op de meest onverwachte momenten.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Je voelt dit jaar de behoefte om op zoek te gaan naar nieuwe vrienden en netwerken die meer bij jou passen. Je verlangt naar vrienden die op een zelfde manier als jij naar het leven kijken en met wie je inzichten kunt delen. Soms gebeurt het zomaar dat vriendschappen je verder op de maatschappelijke ladder brengen.

Je wilt het ‘onconventionele’ graag delen met mensen die zichzelf willen en durven te zijn. Dat haalt jou niet alleen uit je comfort zone, maar geeft je ook het inzicht dat je niet altijd voor de ander hoeft te zorgen.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Op carrièregebied wordt 2023 een belangrijk jaar! De kans op verandering is zeer groot. Je voelt al sinds mei 2018 de energie van de planeet Uranus: behoefte aan ongebondenheid, vernieuwing en aan werk dat je in vrijheid en met inventiviteit kunt doen.

Het is dit jaar heel belangrijk dat je focust op nieuwe ontwikkelingen. Welke keuzes maak je? Wat zijn uitdagende mogelijkheden? Je wilt graag je horizon verbreden en je vraagt je af: kan ik mijn werk nog wel met ziel en zaligheid doen? Allemaal belangrijke vragen die je in 2023 gaat onderzoeken. Misschien draait je volgende carrièrestap niet zozeer om geld, maar worden andere zaken belangrijker voor je.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Je wilt nu je horizon verbreden, misschien door te reizen of cursussen te volgen die jou stimuleren om je verder te ontwikkelen. Het gaat jou niet om het bereiken van de top, om prestatie. Je verlangt dit jaar naar meer inhoud in je leven. Misschien ben je al lang van plan om die ene cursus of opleiding te volgen. In 2023 voel je de energie om het ook daadwerkelijk te doen. Ook merk je dat je ten opzichte van andere meningen en levensvisies tolerant bent en je ervaringen en kennis wilt delen.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Dit jaar staat jouw 8e huis in het licht. Het is niet het makkelijkste levensgebied; het staat onder meer voor transformatie. Leer in 2023 oude en pijnlijke zaken los te laten en probeer problemen op te lossen. Het kan een tijd van ‘innerlijk opruimen’ zijn. Jij schuift problemen liever voor je uit wanneer je het moeilijk vindt om je eraan over te geven.

Als jij je weerstand overwint, kun je problemen vol vertrouwen onderzoeken. Je gaat op zoek naar de kern van de mens en van situaties en kunt ze met jouw inzichten goed doorgronden en begrijpen.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

De planeet Jupiter loopt in 2023 door een belangrijk hoofdhuis, het 7e huis. Dit is het levensgebied van nauwe, persoonlijke relaties. Wat betekent dit concreet? Je gaat een dieper contact met de ander aan: je geliefde, een goede vriend(in) of bijvoorbeeld een zakenpartner.

Het is ook het levensgebied van compromissen. Je moet leren om rekening te houden met anderen. Je wilt in 2023 groeien in relaties en je niet meer beperkt voelen. Verder ga je het hebben van een relatie met een liefdespartner vanuit een ander perspectief bekijken. Is het voor mij belangrijk om een relatie te hebben of kan ik ook volkomen gelukkig zijn als single? De ander moet écht iets te bieden hebben; je zoekt naar kwaliteit.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

De planeet Jupiter is jouw ‘huisheer’, dus je kent de energie al goed. Je bent in 2023 bezig met vragen als: wat is mijn plek op de werkvloer? Voelt het alsof ik werkelijk een bijdrage lever aan een bedrijf? En wat doet mijn werk met mezelf? Kom ik misschien meer tot mijn recht binnen een ander bedrijf of een andere organisatie?

Je hebt in elk geval sterk het verlangen om je verder te ontplooien en je gaat het liefst je eigen gang. Heel belangrijk: jouw werk moet zinvol zijn! Je hebt moeite om je hoofd bij het werk te houden, want je hebt een enorme behoefte aan afwisseling en vernieuwing, waarbij je jouw inventiviteit en originaliteit inzet.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geniet van het leven! Neem afscheid van het verleden, maak je geen zorgen over de toekomst, maar leef in het nu. Doe de dingen die je leuk vindt en ontdek het kind in jezelf. Als iets werkelijk jouw hart raakt, pak je het groots aan. Vol enthousiasme en warmte. Bezieling past bij jou, net als creativiteit. Ook beleef je plezier aan het omgaan met kinderen.

Je hebt dit jaar behoefte aan erkenning en bevestiging van anderen. En met Uranus die al vanaf mei 2018 door Stier loopt, wil jij je eigen gang gaan, met of zonder andermans instemming. Je hebt het lef om originele dingen te ondernemen.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

De planeet Jupiter loopt in 2023 door een belangrijk hoofdhuis, het 4e huis. Dit geeft inzicht in hoe jij het ouderlijk huis hebt ervaren tijdens je jeugd (als veilige haven?) en gaat over jouw visie als volwassene op huiselijkheid. Wat betekent stabiliteit voor jou? In 2023 zoek je meer stabiliteit in je persoonlijke leven en zeker op het gebied van familie en gezin.

Misschien neem je dit jaar afstand of definitief afscheid van een bepaald familielid, waardoor er meer rust en ruimte in je leven komt. Je hebt sterke behoefte aan een veilig thuis, waar gevoelens vrij geuit kunnen worden. En door de energie van Jupiter heb je een enorme emotionele veerkracht. Je kunt veel moeilijkheden aan!

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

In 2023 ga je aan de slag met de volgende vragen: wat kan ik? Waar ben ik goed in? Wat wil ik leren? Wat wil ik met anderen delen? Hoe kan ik mijn vaardigheden verbeteren? Wat betekent zingeving voor mij? Je betrekt je omgeving bij je behoefte aan verbreding en deelt graag je bevindingen. Je wilt anderen hiermee helpen, maar leert ook zelf veel van deze contacten.

Last but not least: door de invloed van de planeet Uranus, die al vanaf mei 2018 door jouw 3e huis loopt, kun je snel denken, goed verbindingen leggen en soepel inspelen op de meest uiteenlopende zaken.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop voor 2023? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: Irma van der Wijk

Ontdek je innerlijke wijsheid en visualiseer 2023 samen met je ziel

Welk pad ga je bewandelen in 2023? Met dit online werkboek ga je terugkijken op het afgelopen jaar en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor het nieuwe jaar.

Neem de tijd om het oude jaar af te sluiten in dankbaarheid, en ontdek je de zaadjes die in je ziel zijn geplant voor het nieuwe jaar. Bestel de cursus nú voor € 32,50 en ga gelijk aan de slag!

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *