Het middel tegen vermoeidheid als je HSP bent: jezelf opladen met aarde-energie

Een van de meest gestelde vragen door een hsp is hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Misschien herken jij het ook wel dat je snel uit balans kan raken door alles wat er heftig binnenkomt: geluiden, emoties, geuren, stemmingen. Je voelt je snel moe en uitgeput en je hebt echt veel tijd nodig om je weer op te laden. In dit artikel lees je hoe je jezelf kan verbinden met aarde-energie en je hierdoor kan ontspannen maar ook weer op kan laden. Ook helpt aarde-energie je heel sterk tegen angst, onzekerheid en piekeren en komt alles veel minder heftig bij je binnen.

Als je veel informatie opneemt dan kost dit veel energie!

Als je hooggevoelig bent dan ontvang je de hele dag meer informatie van alles wat er om je heen gebeurt. Ook verwerk je al deze informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Ook kunnen je emoties en gedachten heel intens zijn, dit heeft ook met je prikkelverwerking te maken. Soms kan je echt helemaal overmand worden door je gevoelens en gedachten. Dit kost je behoorlijk veel energie!

Dit gebeurt er in je aura

Alles is energie, ook jij bent energie. Je lichaam is de meest vaste vorm van energie en je straalt energie uit. Dit is je energieveld, beter bekend als je aura. In energie ben je verbonden met de aarde, met de kosmos en met alles wat leeft, de natuur, dieren en mensen. Je energie reageert op gedachten, gevoelens en alles wat er om je heen gebeurt. Als je heel veel prikkels ontvangt de hele dag door en hier moe van wordt dan is dit zichtbaar in je energie. Je bent in energie minder verbonden met de aarde en minder in contact met je lichaam. En dit zorgt ervoor dat je natuurlijke energie niet goed kan stromen. Hierdoor versterk je het gevoel van vermoeidheid.

Ook als je onzeker of angstig bent of veel piekert dan ben je in energie minder in contact met de aarde-energie en je gronding.

Je weer opladen met aarde-energie

Je weet nu dat je energie reageert op je gedachten, gevoelens en situaties om je heen. En dat je gronding en verbinding met de aarde-energie als je erg vermoeid bent, onzeker, angstig of veel piekert veel minder of bijna weg is. Maar dit geldt ook andersom. Als jij die verbinding in energie herstelt dan heeft dit direct effect op hoe jij je voelt. Je kunt je weer opladen, het geeft je rust en ontspanning en het verzacht onzekerheid en piekeren.

Één van de makkelijkste manieren om aarde-energie te stromen en jezelf te gronden is door je voor te stellen dat er energie uit de aarde via je voeten naar binnen stroomt. Wees echt met je hele aandacht bij je voeten. Via de voetchakra’s stroomt de energie je voeten binnen en stroomt via je benen door je hele lichaam. Wil je dit graag heel krachtig ervaren? Beluister dan hier gratis een meditatie om de aarde-energie heel krachtig te laten stromen. 

Downtime

In onze westerse maatschappij gaat alles heel snel en krijgen we de hele dag door duizenden prikkels binnen. Zorg voor voldoende downtime, op meerdere momenten gedurende je dag. Dit kunnen bijvoorbeeld korte momenten van rust en stilte zijn. Echt even een pauze. Door het sluiten van je ogen en je even te onttrekken van geluiden, geuren, stemmingen en energie van je omgeving komt jouw energie direct tot rust. Zo voorkom je dat jij jezelf overbelast met prikkels en geef jij je jezelf de mogelijkheid om je weer op te laden.

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Of wil je iets delen over gronden, of over de meditatie? Laat het hieronder weten.

In Voluit leven met hooggevoeligheid biedt Susan Marletta Hart concrete inzichten en oefeningen die je helpen je ware kracht te vinden en deze verder te ontwikkelen wanneer je hooggevoelig bent. Veel mensen ervaren hooggevoeligheid als een last. In dit werkboek staan oefeningen om hooggevoeligheid juist te benutten als hulpmiddel voor zelfontwikkeling. Een gids vol praktische handvatten om je leven als hooggevoelige ook echt voluit te kunnen gaan leven.

Ga aan de slag en bestel nu jouw exemplaar bij onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,99 met gratis verzending.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *