Hoe een burn-out je naar je levensmissie kan leiden

Je missie ontdekken, dat klinkt misschien als iets voor als je tijd over hebt, een soort hobby, of waar je als hardwerkende mens geen puf voor hebt. Niets is minder waar. Jouw missie is je reden van bestaan en geeft je energie, dus is het vinden en vervullen van je missie een van de meest belangrijke dingen om te doen. In dit artikel kom je erachter dat  geld verdienen met iets wat je leuk vindt om te doen samenhangt met je missie leven.

Je missie hoeft niet heel groots te zijn. Het gaat erom dat jij je talenten inzet, op een manier waar jij zelf blij van wordt.

Je missie is het waarom van je leven

Je missie kennen, het waarom en waartoe van jouw leven, geeft kracht. Want dan weet je, hier draait het om bij mij. Je missie is de sleutel om je weg in het leven te vinden. Als je eenmaal weet waarvoor je hier bent, weet je hoe te reageren als zich uitdagingen voordoen. Je missie kennen, helpt om keuzes te maken. Tot die tijd kun je je nogal stuurloos voelen.

Lang was werk voor mij een zoektocht naar wat bij me paste en wat ik nou echt leuk vond om te doen en waarmee ik iets kon betekenen. Ik probeerde allerlei banen uit en werkte zelfs een tijdje in het buitenland. Maar de onrust bleef, en ook dat knagende gevoel dat ik iets miste. Ik ging maar gewoon door en uiteindelijk raakte ik burn-out. Deze time-out deed me afvragen waarom dit was gebeurd en dat bracht me in contact met het zielsniveau, dat van zingeving.

Na een burn-out je missie vinden

Een tijdje thuis zitten hielp me om alles wat ik deed, los te laten en dingen helder te krijgen. Toen maakte ik de keuze voor werk dat ik echt wilde doen. Ik deed in die tijd een opleiding intuïtieve ontwikkeling, en dat hielp me. Pas toen ik ging mediteren en naar mijn gevoel en intuïtie leerde luisteren, vond ik wat ik echt wilde. Tot die tijd zat ik in mijn hoofd, en kwam ik niet bij dat diepere verlangen.

Na de functie van adviseur management development met beleidstaken, waar ik een hekel aan bleek te hebben, kreeg ik een baan als loopbaanadviseur. Toen hoefde ik alleen nog maar gesprekken te voeren met mensen en ik voelde me als een vis in het water. Nog wat later begon ik voor mezelf als loopbaancoach en had ik de vrijheid om mijn kennis en ervaring met intuïtieve ontwikkeling te verwerken in mijn begeleiding. Toen was ik echt mijn ding aan het doen.

Je missie leven is doen waar je blij van wordt

Je missie vinden hoeft niet per se te betekenen dat je je hele leven omgooit. Misschien heb je niet eens een nieuwe baan nodig. Een brede kijk op je missie omvat niet alleen je bewezen professionele vaardigheden maar ook je aangeboren talenten en gaven, alsmede interesses en activiteiten buiten je werk. Uiteindelijk gaat je missie over doel en richting van je leven.

Ik merkte dat ik mijn missie aan het leven was door te doen waar ik zelf energie van kreeg en blij van werd. Toen ik thuis mijn creativiteit ging inzetten, met intuïtief schilderen en collages maken, kon ik nog meer betekenen voor mensen. De flow die ik voelde, kon ik enthousiast overdragen. In de creatieve workshops die ik vervolgens gaf, zag ik hoe mensen uit hun hoofd kwamen en pure scheppingskracht aanboorden door te spelen met kleur. Precies zoals ik het zelf had ervaren.

Je missie leven vergt zelfkennis

Je missie vinden is een proces.

Ik merkte dat ik soms vastliep. Negatieve overtuigingen over mezelf en mijn mogelijkheden, of angst voor mislukking, maakten dat ik stappen niet zette of uitstelde. Hierbij stilstaan en er aandacht aan geven, hielp me om liever voor mezelf te zijn en toch te doen wat ik verlangde. Door je regelmatig te bezinnen op wat je voelt en nodig hebt, op waar je goed in bent en wat je graag doet, voed je je eigenwaarde. Dat helpt om jezelf te presenteren met je missie en er jouw doelgroep mee aan te trekken.

Je missie vinden is een proces. Het lijkt meer op een bloem die zich ontvouwt dan op een donderslag bij heldere hemel. Natuurlijk kan je best ineens een helder inzicht krijgen en dat is ook heel fijn. Door vervolgens actie te ondernemen en te gaan doen waar je blij van wordt en wat energie geeft, krijg je de bevestiging dat je op de goede weg bent. Ook kan je missie in de loop der tijd veranderen van vorm. Je hoeft de dingen niet altijd op dezelfde manier te doen, je missie groeit met je mee. Met je interesses, voorkeuren en behoefte aan afwisseling.

Je missie geeft vertrouwen

Het kan: werk doen waar je blij van wordt en geld mee kan verdienen.

Je missie hoeft niet heel groots te zijn. Het gaat erom dat jij je talenten inzet, op een manier waar jij zelf blij van wordt. Deze win-win situatie werkt echt. Het is alleen niet zoals we zijn opgevoed. We hebben geleerd dat werk niet leuk hoeft te zijn, maar geld moet opleveren. Trouw zijn aan je missie, zorgt dat je meer mogelijkheden ziet om je missie te realiseren dan alleen een baan.

Ik beloof je, je hoeft je ziel niet aan de duivel te verkopen! Het kan: werk doen waar je blij van wordt en geld mee kan verdienen. Het mooie is dat je op die manier het vertrouwen ontwikkelt dat het leven voor je zorgt, als jij maar zorgt voor je missie. Uiting geven aan wat jou aan het hart gaat en waar jouw hart naar uitgaat, is het meest belangrijke wat je kunt doen. Dan leef je jouw missie, jouw reden van bestaan, en lever je jouw beste bijdrage aan de wereld. En dat is waarvoor je hier bent.

Informatie om je missie te vinden

Met alle liefde leer ik je om naar je gevoel en innerlijk weten te luisteren, zodat je ontdekt wat voor jou werkt en jij jouw missie gaat leven. Met de creatieve en intuïtieve werkvormen die ik ontwikkelde, leer je jouw scheppingskracht aan te boren en in te zetten voor de dingen waar jij energie van krijgt zodat je gaat doen waarvoor je hier bent.

  • Download het gratis e-book Weten wat je missie is. De vragen in het e-book helpen je een stap verder in je ontdekkingstocht.
  • Met de online cursus Leef je ziele-missie heb je een compleet programma in handen om jouw missie te ontdekken en in de wereld te zetten. Je krijgt twee bonus cursussen, Volg jouw innerlijk kompas en Van angst naar liefde. Zo leer je luisteren naar jouw intuïtie en heb je tools in handen om verder te komen als je vastloopt.
  • Als je herstellende bent van burn-out kun je mij een Werk fit traject doen via het UWV als je een uitkering hebt. Hierin krijg je ook creatieve en intuïtieve werkvormen om weer energie te krijgen en je missie te vinden.

© Lusanne Hogeweg

Boekentip van de redactie: Boek van de levensmissie

ontwaken In dit boek ga je ontdekken dat je een levensmissie hebt. Je krijgt handreikingen om die voor jezelf te bepalen. Je hebt immers niet voor niets talenten meegekregen. Je ziet sommige thema’s in je leven steeds terugkeren. Je wordt van bepaalde dingen heel enthousiast. Een missie wordt altijd in vreugde gedaan, want daar vallen je dienstbaar zijn en je geluk samen.

Bestel Boek van de levensmissie van Willem Glaudemans voor € 21,50 bij Boekenwereld.com

bestel nu

Wil je meer leren over jouw levensmissie?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *