Hoe emotionele pijn zich nestelt in je geest en lichaam en hoe je dit kunt loslaten

Zolang je geen toegang kunt krijgen tot de kracht van het Nu, laat alle emotionele pijn die je voelt een residu achter. Dit residu van pijn blijft in je voortleven. De pijn vermengt zich met pijn uit het verleden die al aanwezig was en nestelt zich in je geest en je lichaam. Deze opgehoopte pijn is een veld van negatieve energie. Het is het emotionele pijnlichaam. In dit artikel lees je wat het emotionele pijnlichaam is en hoe je dit op kunt lossen.

Het emotionele pijnlichaam kent twee toestanden: sluimerend en actief. Het verschilt per persoon hoeveel procent van de tijd het pijnlichaam sluimerend of actief is. Voor heel ongelukkige mensen geldt dat het pijnlichaam in een heel actieve toestand verkeert. Het pijnlichaam kan geactiveerd worden door willekeurige gebeurtenissen, maar komt voornamelijk door de gebeurtenissen die resoneren met een pijnpatroon uit je verleden.

Er bestaan verschillende soorten pijnlichamen. Zo zijn sommigen hardnekkig en anderen relatief onschuldig. Een (hardnekkig) pijnlichaam kan ervoor zorgen dat de gedachten en gevoelend die je op een bepaald moment over je leven hebt, heel negatief en destructief voor jezelf worden. Het is dan ook belangrijk om op elk teken van ongelukkigheid bij jezelf te letten, in welke vorm dan ook. Dit kan het ontwakende pijnlichaam zijn. Het kan de vorm aannemen van allerlei emoties: irritatie, ongeduld, woede, depressie, enzovoort.

Het is belangrijk om het pijnlichaam te grijpen op het moment dat het uit zijn sluimerstand ontwaakt. Het pijnlichaam wil, net als ieder ander wezen, overleven. Dit kan echter alleen als het je zover krijgt dat je je er onbewust mee identificeert. Dan kan het opstaan en neemt het je mogelijk in bezit. Het pijnlichaam voedt zich met ervaringen die doortrokken zijn van negatieve energie en met alles verdere pijn veroorzaakt. Zodra het pijnlichaam controle over je heeft gekregen, schept het dus een situatie in je leven vol negatieve energie en pijn zodat het zich daarmee kan voeden.

Het pijnlichaam kan gezien worden als een donkere schaduw die het ego werpt. Het is bang voor het licht van je bewustzijn. Ook is het bang om doorzien te worden en zijn overleving hangt volledig af van je onbewuste identificatie ermee. Van je onbewuste angst om de pijn in jezelf onder ogen te zien. Wanneer je je pijn niet onder ogen ziet, moet je hem echter keer op keer opnieuw beleven. Je ziet het pijnlichaam misschien als een gevaarlijk monster en durft hem misschien niet aan te kijken, maar belangrijk om je te realiseren is dat het pijnlichaam het nooit kan opnemen tegen de macht van je aanwezigheid.

Wanneer je het pijnlichaam waarneemt en er met je aandacht naartoe gaat, doorbreekt de identificatie. Er is dan sprake van een hogere dimensie van bewustzijn, oftewel aanwezigheid. Het pijnlichaam kan jou niet meer gebruiken en je hebt je diepste bron van kracht gekregen. Je hebt nu toegang tot de kracht van het Nu.

de kracht van het nuDe Kracht van het Nu laat zien dat we ons denken niet zijn. Eckhart Tolle nodigt je uit om jezelf van je verstand te bevrijden. Om je ware zelf te ontdekken en je identificatie met je onechte zelf, je ego, te laten varen. Zo verlos je jezelf van psychische pijn.  Alles gebeurt in het Nu en alles vinden we in het Nu. Als we ons hiervan bewust worden, vinden we schoonheid, liefde, geluk, creativiteit, innerlijke vrede en bovenal ons ware zelf.

Bestel jouw exemplaar op onze webshop Boekenwereld.com voor € 25,- met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *