Hoe herken je jouw zielsfamilie? Dit zijn de 7 opvallende kenmerken

Allemaal hebben we soulmates – jij ook. Maar hoe weet je nu wie jouw zielsverwanten zijn? Coach Hanne Knight deelt in dit artikel 7 belangrijke kenmerken om verwarring te voorkomen. “Wanneer je door een heftige periode gaat, zijn je soulmates er opeens. Alsof ze uit het niets komen opdagen.”

Sommige zielen uit je zielsfamilie zijn samen met jou geïncarneerd, andere niet.

Het klikt!

Je maakt deel uit van heel veel verschillende groepen zielen. Sommige zijn tijdelijk, andere vergezellen jou de rest van je leven. Zo behoor je tot een groep zielen die hier op aarde je familie vormt. Je hebt een vriendenclub, misschien wel meerdere. En dan zijn er ook nog collega’s, je professionele netwerk, klasgenoten, ouders en leerkrachten die je via de school van je kind kent. Je bent lid van een sportgroep of deelt een hobby met anderen. Je maakt deel uit van je straat, je buurt, stad…

Je voelt dat je met sommige mensen uit deze groepen een veel diepere connectie hebt dan met anderen. Het klikt. Je voelt elkaar heel goed aan. Je begrijpt elkaar, soms zelfs zonder woorden, en je lijkt op dezelfde golflengte te zitten. Het is een verbondenheid die je meestal niet met veel anderen ervaart – ook al zijn ze nog zo nauw bij jouw aardse leven betrokken.

Incarneren met je zielsverwanten

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat je een diepere connectie voelt met een collega dan met je vader of moeder. Of misschien voel jij je meer verbonden met een buurvrouw dan met de collega die elke dag naast je zit. Wanneer je deze relaties vanuit een hogere dimensie, de dimensie van de ziel, bekijkt, zie je dat ruimte en tijd er helemaal niet toe doen. Op het niveau van je ziel spelen deze elementen niet mee, dus ook niet als het gaat om de verbondenheid met andere zielen.

Je ziel kan zeer verbonden zijn met iemand aan de andere kant van de wereld die je op sociale media volgt. Hoe je relatie op aards, fysiek niveau is, heeft niets te maken met wie jouw zielsfamilie is. Ooit zijn er zielen in grote groepen gecreëerd, de zogenaamde grote zielsfamilie. Binnen deze groepen zijn er weer kleinere groepen die nog nauwer met elkaar verbonden zijn. Sommige van deze zielen zijn samen met jou geïncarneerd, andere niet.

Een contract voor dit leven

Wie zijn nu die close zielsverwanten? Het is belangrijk om eerst even helder te krijgen wat het verschil is tussen een zielsverwant en iemand met wie je een contract voor dit leven hebt opgesteld. Er zijn mensen met wie jij je op een bepaald moment in je leven heel verbonden voelt. Het kan bijvoorbeeld een collega zijn met wie je veel deelt tijdens een zware reorganisatie op het werk. Of een man of vrouw op wie je even hevig verliefd bent.

Hoewel jij je tijdelijk heel sterk verbonden voelt met bepaalde personen, zijn het zeker niet allemaal jouw zielsverwanten. Er zijn ook veel zielen uit je grotere zielsfamilie met wie jij een contract bent aangegaan voordat je in dit leven incarneerde. Je hebt bijvoorbeeld met een bepaalde ziel afgesproken dat hij jou wakker schudt wanneer je lange tijd een relatie hebt met een partner die niet bij je past. Of er is een contract met een ziel die in dit leven je baas is en jou ontslaat. Of je hebt een verbintenis met een leerkracht die jou de ogen opent, zodat heel duidelijk wordt wat je wil studeren. Deze zielen hebben een bepaald moment grote invloed op je leven. Vaak heb je een koerswijziging aan hen te danken.

Hoe herken je jouw soulmates?

Maar wie zijn dan wél jouw soulmates? Zo herken je ze!

Dit zijn 7 opvallende kenmerken van zielsverwanten

1. Jouw soulmates zijn heel lange tijd met jou in dit leven verbonden. Ze zijn er dus niet maar tijdelijk. Wel is het zo dat je ze niet voortdurend hoeft te zien. Het kan zo zijn dat ze letterlijk dichtbij zijn, maar soms blijft de verbinding op grote afstand.

2. Jouw zielsverwanten zijn er als je ze nodig hebt. Wanneer je door een heftige periode gaat, zijn ze daar opeens. Soms lijkt het alsof ze uit het niets opdagen: je komt ze tegen op straat, ze bellen jou op… Alsof je ze onbewust geroepen hebt om je nu bij te staan.

3. Jullie lijken te surfen op dezelfde golf van energie. Soms maken jullie zelfs heel vergelijkbare dingen mee of worden jullie met dezelfde thema’s geconfronteerd.

4. Jouw soulmates begrijpen jou zonder woorden. Je hoeft ze niet veel uit te leggen. Ze snappen precies wat je bedoelt.

5. Tijd en ruimte spelen in jullie verbinding geen rol. Het doet er niet toe hoe ver je uit elkaar woont of hoe vaak je elkaar ziet. Wanneer je lange tijd geen contact hebt gehad, pik je moeiteloos de draad weer op als je elkaar spreekt.

6. Jouw soulmates lijken heel erg op jou. Vaak hebben ze dezelfde interesses, een soortgelijke baan, dezelfde muziek- en kunstsmaak… Hun vrienden zouden ook de jouwe kunnen zijn. Hoe nauwer je gecreëerd bent, hoe sterker jullie op elkaar lijken.

7. Leeftijd en rol in dit aardse leven doen er helemaal niet toe. Jouw soulmates kunnen dezelfde leeftijd als jij hebben, maar ook je zoon of dochter kan een zielsverwant zijn. Of je leidinggevende, je therapeut of bakker.

Starseed

Starseed

Wat is jouw kosmische afkomst? Ben jij ook een sterrenkind? Rebecca Campbell vertelt hoe je je ware kosmische aard kunt leven als starseed.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je zielsfamilie en zielsverwanten:

Het bericht Hoe herken je jouw zielsfamilie? Dit zijn de 7 opvallende kenmerken verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *