Hoe kom jij over op anderen? Dit zegt je ascendant over jou

Je ascendant is onderdeel van ‘de grote drie’ in je geboortehoroscoop. Naast je sterrenbeeld zijn ook je maanteken en je rijzende teken (je ascendant) de delen van je horoscoop die veel over je persoonlijkheid zeggen. In dit artikel legt astroloog Chani Nicolas uit wat de ascendant precies is én wat je ascendant vertelt over hoe je overkomt op anderen.

Het teken van je ascendant vertelt je in welke stijl je je weg vindt door dit leven op aarde.

Je ascendant is de exacte graad van de dierenriem die boven de oostelijke horizon opkwam op het moment dat je je eerste ademteug nam. Daarom is je ascendant extreem persoonlijk voor je, het meest persoonlijke punt in je horoscoop. De graad van de dierenriem op de oostelijke horizon verandert elke paar minuten. Hoe preciezer je je geboortetijd dus kunt bepalen, hoe persoonlijker de informatie is die je uit je ascendant kunt opmaken.

Zoals Demetra George ons leert in haar boek Astrology and the authentic self, vertelt de ascendant ons waar we om onthouden willen worden. Rijzende vuurtekens (Leeuw, Ram en Boogschutter) willen actie ondernemen en daar bekend om staan en rijzende aardetekens (Steenbok, Stier en Maagd) richten zich op een praktische en vastberaden manier bouwen. Voor rijzende luchttekens (Weegschaal, Waterman en Tweelingen) draait het om communicatie en het uitwisselen van ideeën, terwijl het smeden en onderhouden van emotionele banden, en daar onthouden om worden, de motivatie is voor rijzende watertekens (Kreeft, Schorpioen en Vissen).

Je kunt je ascendant hier berekenen.

Hoe wil jij bekend staan? Dit is jouw ascendant

Ascendant Ram (rijzende Ram)

Met een ascendant in Ram wil je onthouden worden om je vermogen om in actie te komen. Met veel durf en weinig acht voor de gevolgen heeft je ascendant in Ram ervaringen nodig die je alleen uit het nemen van risico’s kunt halen.

Mensen kennen je waarschijnlijk als een onafhankelijke en assertieve natuurkracht die doorgaat of ervoor zorgt dat iedereen die je in weg staat daar spijt van krijgt. Dit deel van jou moet je energie kwijt kunnen, anders slaat die op je terug.

Je hebt een waardige tegenstander nodig. Hoewel anderen je stijl als agressief kunnen interpreteren, is jouw levenshouding rechtdoorzee. Of het nu op het gebied van liefde, werk of vrije tijd is, je ascendant in Ram heeft een scherp randje nodig om geïnteresseerd te blijven.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Ascendant Stier (rijzende Stier)

Als je ascendant in het vaste aardeteken Stier staat, wil je onthouden worden om je vermogen om beschikbare middelen te stabiliseren om er iets moois en langdurigs van te maken.

De vaste aard van Stier maakt je bekend om je koppigheid, maar ook om je vermogen om het potentieel te aarden en te manifesteren dat aan anderen voorbijgaat. Je Stier-ascendant herinnert jou en anderen eraan hoe je van de simpele vreugden van het leven moet genieten.

Door je Stier-ascendant verzamelen andere mensen zich graag om je heen, omdat je gulle hoeveelheden aardende versterking biedt. Stier is seksueel en hoe meer je je in harmonie met je eigen seksuele vermogen voelt, hoe meer je thuis bent.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Ascendant Tweelingen (rijzende Tweelingen)

Tweelingen is een joker, ondeugd, goochelaar, verkoper, journalist, en verzamelaar en verspreider van informatie.

Je wordt bijzonder geïnspireerd door het uitwisselen van feiten, verzinsels, weetjes en interessante stukjes betekenis die je hebt verzameld. Tweelingen heeft iedereen die hij of zij ontmoet een verhaal te vertellen.

Je bent altijd nieuwsgierig en gemotiveerd door het zoeken naar intellectuele stimulansen en sociale verbinding. Je Tweelingen-ascendant probeert altijd de situatie van beide kanten te bekijken. Je voelt je niet alleen op je gemak met tegenstellingen, dualiteiten en paradoxen, je nodigt ze zelfs uit.

Je Tweelingen-ascendant kan bekendstaan om het stellen van meer vragen dan er antwoorden zijn. Het draait nooit om stilstand. Tweelingen is altijd in beweging en gelukkiger in dialoog dan bij in beton gegoten zekerheid

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Ascendant Kreeft (rijzende Kreeft)

Voelen is het sterke punt van Kreeft. Kreeft geeft ons een duwtje in onze behoefte aan verbinding. Kreeft creëert zekerheid en veiligheid via emotionele familie(achtige) banden.

Als je ascendant in dit hoofdwaterteken staat, ben je bekend om je vermogen om voor de mensen om je heen, je vrienden en je familie te zorgen en de wereld van het hart voor hen te openen.

Je Kreeft-ascendant smeedt banden door de behoeften van anderen aan te voelen en in te willigen. Je onthoudt hoe de mensen om wie je geeft hun thee drinken, wat ze van hun ouders vinden en wat de kleur van hun ogen is als ze ongelukkig zijn.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf?Lees wat jij nodig hebt!

Ascendant Leeuw (rijzende Leeuw)

Je speelse en spontane Leeuw-ascendant wordt onthouden om je liefde voor drama en de kracht van een goede entree. Zoals zijn koninklijke planetaire heerser de zon al aangeeft, voelt Leeuw zich prima met een kroon.

Je Leeuw-ascendant is net zoals zijn planetaire heerser, de zon, geboren om in het middelpunt van elke situatie te staan, klaar om het publiek in gelach te laten uitbarsten. Dit vaste vuurteken staat bekend om zijn zelfexpressie en de aandacht die dat oplevert. Andere mensen om je heen worden, bewust of onbewust, het publiek voor jouw uitvoering. Jouw Leeuw-ascendant moet gewaardeerd, geliefd en bewonderd worden voor wat het ook is dat je biedt.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Ascendant Maagd (rijzende Maagd)

Met je ascendant in Maagd, het beweeglijke aardeteken, sta je bekend om je vermogen om de informatie waar je toegang toe hebt nuttig te maken. Praktisch. Toepasbaar.

Maagd is toegewijd aan het ontdekken van haar eigen natuur door een gedisciplineerde inzet. Ze gebruikt zelfregeneratie als een methode voor spirituele verbinding. Dit kan je een stijl verlenen die anderen als gesloten, onbenaderbaar en afstandelijk zien, terwijl jij het gewoon even druk hebt met jezelf.

Wat anderen misschien niet begrijpen, is dat Maagd uitzonderlijk gevoelig is. Onder haar kritische vermogen ligt een diep verlangen naar harmonie. Maagd zuivert en op liefdesgebied heeft ze een partner nodig die bereid is om voortdurend het materiaal van dat moment te verwerken.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Ascendant Weegschaal (rijzende Weegschaal)

Je ascendant in Weegschaal wil relaties smeden. Dit hoofdluchtteken heeft een wonderbaarlijk vermogen om overal en altijd met iedereen in contact te komen als hij of zij daar zin in heeft. Ook als je extreem introvert bent, is je Weegschaal-ascendant vriendelijk, prettig in de omgang en begripvol voor de ups en downs van andere mensen.

Weegschaal wordt door Venus geregeerd en zoekt contact op een manier die anderen op hun gemak wil stellen. Waarschijnlijk doen andere mensen graag iets voor je Weegschaal-ascendant, ook al hebben ze dat niet eens door. Alleen een suggestie is al heel krachtig wanneer iemand zo ontwapenend aardig is.

Aangezien je Weegschaal-ascendant nooit als de oorzaak van schade of onvrede gezien wil worden, kan deze proberen je in een positie te plaatsen waar je geen schuld draagt. Maar die bestaat niet. Je moet een bepaalde positie innemen om in de ring van het leven te staan, anders eindig je met niks.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Ascendant Schorpioen (rijzende Schorpioen)

Schorpioen, het vaste waterteken, staat bekend om het vermogen zelfs de sterkste oppervlakken te doorboren en ver voorbij het overduidelijke te reiken naar het onbekende gebied van een situatie

Mensen kennen je hoogstwaarschijnlijk als strategisch. Geduldig. Opmerkzaam. Krachtig. In staat om te wachten tot datgene wat je wilt naar je toe komt. Je reserves aan emotionele kracht zijn onmiskenbaar; dat moet ook als je je missie wilt uitvoeren.

Je Schorpioen-ascendant is onwrikbaar zodra je een besluit hebt genomen en geeft je de kracht om nooit aan je beslissing te twijfelen. De meedogenloze energie van Schorpioen is sterk genoeg om alles wat in de weg staat te
vermorzelen.

Schorpioen fungeert vaak als een transformatiemiddel voor anderen. Omdat Schorpioen geen problemen heeft met ongemak, is hij of zij niet bang voor het proces van verandering. Schorpioen maakt, doelbewust of niet, in elk geval een sterke indruk.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Ascendant Boogschutter (rijzende Boogschutter)

Boogschutter is het beweeglijke vuurteken dat weet hoe hij zijn goede moed de wereld in moet sturen onder alle omstandigheden. Zelfs bij de kleinste activiteiten geef je met een ascendant in Boogschutter je volledige aanwezigheid, ongebreidelde enthousiasme en lichtheid aan de lastigste zaken.

Je Boogschutter-ascendant staat niet bekend om zijn precisie en heeft de neiging om gewoon op weg te gaan in de algemene richting van je geïnspireerde verlangen in plaats van de kaart te bestuderen voor specifieke richtingsaanwijzingen. Maar je komt er wel.

Omdat je gul en snel met zowel kritiek als lof bent, kom je vaak in de problemen wanneer jij datgene uitspreekt wat niemand wil zeggen. Je kunt meegesleept worden door je koortsachtige intuïtie, waardoor Boogschutter-ascendanten vaak naam maken omdat ze door alle filters scheuren die op hen geplaatst worden.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Ascendant Steenbok (rijzende Steenbok)

Met een ascendant in Steenbok sta je bekend om je vermogen om gebruik te maken van alles wat je tot je beschikking hebt. Je bent gemotiveerd om gedurende lange tijd fenomenale prestaties te leveren.

Het scherpe gevoel voor ironie van Steenbok helpt je om het leven te accepteren zoals het is. Je Steenbok-ascendant laat zich niet gek maken door de laatste trends en kan op de wereld overkomen als een knorrige, wijze grijsaard.

Niemand kan zich beter dan jij op een doel richten en dat bereiken. Je ascendant wordt gevoed door een innerlijk vuur en wil dat je je doelen realiseert door een combinatie van diepe contemplatie en een onophoudelijke gedrevenheid om dingen voor elkaar te krijgen.

Omdat je bekendstaat om je emotionele zelfbeheersing, moet je je eigen kwetsbaarheden meestal in je eentje verkennen.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Ascendant Waterman (rijzende Waterman)

Waterman wordt niet overtuigd door sentiment. Laat zich niet voor de gek houden door vleierij. Als vast luchtteken heeft Waterman opvallende intellectuele gaven. Met dit teken als je ascendant zul je bekendstaan om je vermogen om de systemen waarin je leeft te doorgronden en ze zodanig te innoveren dat iedereen er beter van wordt.

Je bent als Waterman-ascendant niet tevreden met het volgen van de kudde. Je belangrijkste eigenschap is voor jezelf te denken. Je bent niet bang om buiten de groep te staan of uitgestoten te worden om je ideeën. Je Waterman-ascendant heeft een sociaal geweten, maar geen interesse om het mensen naar de zin te maken.

Je wilt onthouden worden om je helderheid, zekerheid en doordachte visie, dus moet je je onverschrokkenheid laten zien wanneer je de waarheid ziet of deze vertelt

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Ascendant Vissen (rijzende Vissen)

De wateren van Vissen, misschien wel het allerbeweeglijkste teken, kunnen niet worden vastgehouden. Iedereen die jou onder controle probeert te houden, krijgt te maken met een onopvallende meester in zelfverdediging. Je Vissen-ascendant is gemotiveerd om het leven te ervaren, niet om het te beheersen of erdoor te worden beheerst.

Men kent je waarschijnlijk om je vermogen om zelfs de strengste en meest stoïcijnse mensen, plaatsen en grenzen te eroderen. Net als de golven op een rots wordt de impact van je Vissen-ascendant op anderen gevoeld als eindeloze compassie, vriendelijkheid en empathie – het soort waardoor iedereen die jou zonder goede reden weigert langzaam wordt afgesleten. Je bent een geboren verpleegkundige, genezer en arts en jouw kennis van pijn en het medicijn daarvoor (meestal goedheid) is een balsem met eindeloos veel toepassingen.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Lees verder: Sterrenbeeldgeheimen: zo haalt elk sterrenbeeld het meeste uit het leven

Bron: Astro Power

Astro Power

Astro Power

‘Astro Power’ is geen typisch astrologieboek zoals je ze tot nu toe kent. Dit boek geeft een op maat gemaakte horoscoop, waarbij ieder zijn eigen pad ontdekt en gaande weg zichzelf beter leert kennen. Ontdek persoonlijke kansen, zwaktes en sterke punten door middel van ‘Astro Power’.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder over je geboortehoroscoop:

Deel dit artikel online

Gastauteur

Gastauteur

Inspirerend leven werkt samen met experts om je te inspireren. Gastauteurs bieden ons hun verhalen aan om met jou te delen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *