Hoe ontvang je tekens van jouw spirituele gids (lichtwerker)?

Gidsen sturen voortdurend tekenen en aanwijzingen, maar de meeste mensen verkiezen deze te negeren. Wanneer je je bewustzijn vergroot, worden echter zelfs de subtielere tekenen duidelijk zichtbaar. Spirituele gidsen zijn ook lichtwerkers die ervoor kiezen ons dingen te leren, ons te steunen en te beschermen. Ze zijn bij ons vanaf het moment van onze geboorte tot het moment waarop we ons fysieke lichaam verlaten. Hoewel onze gidsen veranderen naarmate we groeien en ons ontwikkelen, zijn er een of meer die op enig moment met ons werken aan de volgende aspecten: je creatieve gaven, spirituele vooruitgang, werk of je bedrijf, gezondheid, medische kwesties of genezen en je relaties.

Levenslessen

Elke gids heeft een bijzondere expertise die bij de verschillende fasen en momenten van je leven past. Een kind op de kleuterschool doet het niet goed in de klas van een professor op de universiteit, net zoals jij niet zult profiteren van een gids of leraar uit de geestelijke wereld die hogere lessen geeft die jij op dat moment nog niet aan kunt. Gidsen zijn schrandere leerlingen die van hen kunnen profiteren en leren, en terwijl wij onze levenslessen leren en in spiritueel opzicht vooruitgang boeken, veranderen onze gidsen. Zij die hun lessen niet leren en in spiritueel opzicht stagneren, houden wellicht hun hele leven dezelfde spirituele gidsen.

Stem van een spirituele gids

Energie en auteur van ‘Lichtwerker’ Sahvanna: ‘Mensen vragen me vaak hoe ze de stem van hun gids kunnen onderscheiden van die van henzelf, en dan vertel ik hen dat het eigenlijk heel makkelijk is. De stem van je gids is altijd liefdevol en ondersteunend, biedt inzicht, waarschuwt je voorzichtig te zijn en geeft je vriendelijk aanwijzingen. Hij of zij beurt je op en bevestigt de keuzes die je maakt. Hoor je een stem die tegen je zegt dat je nooit succes zult hebben en dat je niet goed genoeg bent, dan is het je ego dat spreekt. Je ego zal altijd met zijn onzekerheden en zijn wantrouwende aard proberen je af te leiden van je doelen. Spirituele gidsen zijn nooit kritisch of neerbuigend, en er ook nooit de oorzaak van dat je je onzeker voelt. Ze zullen nooit tegen je zeggen dat je jezelf of anderen moet schaden.’

Je bewust zijn van het verschil tussen deze twee stemmen, zal je helpen je bewustzijnsniveau te verhogen en het makkelijk te herkennen wanneer je gidsen proberen je iets duidelijk te maken.

Verschijningsvorm

Spirituele gidsen passen zich echter aan jouw comfortniveau aan en verschijnen gewoonlijk in een vorm waarmee jij je kunt identificeren of waar jij je goed bij voelt. Heb je dus een bepaald idee hoe een gids eruit zou moeten zien, dan zal je gids zijn of haar best doen om zich aan die verwachting te conformeren, om je een gevoel van vertrouwen te geven. Dat is niet om je voor de gek te houden of te misleiden, want onze gidsen hebben niet langer een fysiek lichaam en kunnen er dus uitzien zoals ze zelf willen en nog steeds heel puur zijn! De waarheid is, dat zolang jij gelooft dat een wezen in die vorm je misschien iets kan leren, je spirituele gids elke mogelijke verschijningsvorm kan hebben.

Raak vertrouwd met je spirituele gids

De lessen die je gidsen je komen leren kunnen van alles zijn, afhankelijk van je karma. Ze moeten iets volbrengen door jou te helpen, zoals jij lessen moet leren van hen. Al zijn de gidsen die ons worden toegewezen niet alwetend, geen almachtige wezens, ze zijn wel verder dan hun leerlingen.

Zorg ervoor dat je zo vertrouwd mogelijk raakt met je gidsen. Leer hen kennen en onthoud hun namen. Wanneer je de stemmen van je gidsen gaat herkennen en weet hoe ze eruitzien, zul je meer informatie krijgen over hun ware identiteit. Dan blijkt een van je spirituele gidsen bijvoorbeeld een overleden geliefde te zijn (wellicht iemand naar wie je bent vernoemd), of misschien wel een van je voorouders, die op aarde dezelfde ervaringen had als jij. Deze wezens zullen ervaring hebben gehad in het omgaan met iets waar jij op dit moment ook mee te maken hebt, zodat ze je kunnen helpen niet dezelfde fouten te maken die zij hebben gemaakt. Tegelijkertijd kunnen ze iets van hun eigen karma in evenwicht brengen door jou te helpen, omdat deze relaties altijd wederkerig zijn.

Het kan ook zijn dat je spirituele gids een dier is. In sommige culturen gebruiken mensen dierlijke gidsen of totems. Dit type gids blijkt meer een metgezel te zijn dan een echte leermeester, hoewel krachtige energieën, kennis en hulp ook van deze wezens kunnen komen. Ongeacht wie optreedt als jouw gids, wanneer je je bewust bent van de aanwezigheid van je gidsen en de tekenen die ze je geven in het dagelijkse leven, zal dat je cognitieve gaven vergroten.

Waakzaam zijn en goed letten op tekenen

Je bewust zijn van je omgeving, zodat je in staat bent tekenen op te vangen, is een zeer belangrijke manier om boodschappen van je gidsen te ontvangen. Deze boodschappen hoeven niet per se duidelijk te zijn of als een donderslag bij heldere hemel te komen. Meestal zijn ze subtiel, een zacht en vriendelijk duwtje in de goede richting. Een liedje op de radio bijvoorbeeld, dat bepaalde gevoelens of herinneringen losmaakt; een toevallige ontmoeting met een oude vriendin die je niet verwacht had te zullen zien; iets dat je hoort in een gesprek tussen twee mensen die je niet kent; een zin die je leest in een boek en die je opvalt; of het knagende gevoel dat je iets niet zou moeten doen.

Allemaal tekenen die een boodschap van je spirituele gids zouden kunnen zijn. Besteed er aandacht aan, want je zult zien dat wanneer je deze subtiele boodschappen volgt, veel potentiële conflicten kunnen worden voorkomen.

Dit is een fragment uit Lichtwerker van Sahvanna Arienta. Het is een boek voor gevoelige mensen die van uit licht en onvoorwaardelijke liefde leven en delen. Herken jij je hierin? Dan is dit een boek voor jou!  Ze geeft aansprekende voorbeelden van andere lichtwerkers en praktische tips hoe je als lichtwerker je kostbare bezit goed kunt beschermen.

Wil jij weten of je een lichtwerker bent? Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop  Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *