Hoe vind je in deze tijd de wijsheid in jezelf?

Zeker in deze tijd kun je het vertrouwen in jezelf makkelijk verliezen. Wat is nou juist om te doen? Naar wie moet je luisteren? Welke keuzes moet je maken? Diana Douma heeft het antwoord voor je: “Zoek niet alles buiten jezelf. Neem zélf beslissingen en vertrouw op je innerlijk weten.” Ze laat in dit artikel zien hoe jij je eigen wijsheid kunt aanspreken.

Leer meer te vertrouwen op jezelf en je kunnen. Er zijn geen ‘foute’ beslissingen, alleen maar lessen.

Oude pijn doorvoelen

Er zijn zoveel processen waar we momenteel met z’n allen doorheen gaan, dat het soms moeilijk is om te weten hoe jij je wel of niet ‘moet’ voelen. Wat er allemaal gebeurt in de wereld heeft mijn hele systeem een schop gegeven. Hoewel ik positief ben ingesteld en dat probeer te blijven, pik ik uit het collectief veel energie op die me regelmatig onderuit haalt. Het maakt dat ik me afvraag waar ik het voor doe, wat ik wil doen, waar ik naartoe wil… en al die andere levensvragen.

Het is een proces dat velen beleven en we kunnen niets anders doen dan meebewegen met de stroom van het leven. Oude stukken passeren weer en het is aan ons om niet te veel mee te gaan in die oude energieën. Ze komen voorbij om gevoeld en doorleefd te worden, zodat ze jouw systeem kunnen verlaten. Heling gebeurt op verschillende lagen; je gaat steeds weer wat dieper en je bewustzijn groeit.

De balans valt steeds makkelijker terug te vinden. Je staat jezelf en de emoties, energieën en gevoelens die naar boven komen, toe er te zijn. Steeds meer ga je beseffen dat het allemaal bij het proces hoort. We mogen leren om met de flow mee te gaan, ondanks de weerstand die erbij omhoog komt. Het betekent dat we continu bewust mogen blijven en beseffen dat ook waar we nu doorheen bewegen, weer voorbij gaat.

Meestromen met het leven

Hoe meer vertrouwen je in het proces krijgt – in jezelf, je lichaam, je emoties, gevoelens en energieën – hoe meer balans je ervaart. Want je stroomt meer mee met het leven en wat het te bieden heeft. We gaan uit onze vaste overtuigingen en gedragingen stappen, omdat we in heel ons wezen voelen dat ze niet meer voor ons werken. Ze halen de spontaniteit uit het leven, wat ons vasthoudt in controle en angst. Iets waar we ons op zielsniveau zo graag van willen bevrijden, want angst is op illusies gebaseerd. Het is aan ons om het vertrouwen terug te krijgen, en dat begint bij onszelf.

Neem het heft in eigen handen

Vertrouw op jezelf, op je kunnen en op je lichaam. Het krijgt niets dat het niet aankan en je lijf heeft een hoger bewustzijn dan jij. Dit betekent dat jouw lichaam beter weet wat je nodig hebt dan jij. Probeer er meer naar te luisteren, want het bezit zoveel wijsheid.

Kom terug in je kracht. Sommigen hoor ik al zeggen: hoe doe je dat dan? Nou gewoon, door niet altijd alles buiten jezelf te zoeken. Door beslissingen zélf te nemen en te vertrouwen op je innerlijk weten. Luister naar dat stemmetje in jou dat je vertelt wat je mag doen. Laat niet je ego, dat er weer een heel verhaal van maakt, het overnemen. En vraag het niet aan een ander als je niet weet wat je moet doen. Dan laat je dus iemand anders beslissen over jouw lot! Het is de bedoeling dat je het heft in eigen handen neemt en in alles wat je doet, zélf keuzes maakt.

Je hebt de wijsheid in pacht

Te vaak en te lang hebben we anderen, vrienden, familie, systemen en noem maar op de controle over laten nemen. Niemand kan voor jou, jouw ziel en jouw lichaam beslissen wat goed is. Ook ik niet. Ik laat je alleen maar een ander perspectief zien, zodat je hopelijk meer open minded wordt en leert om voor jezelf te denken.

In mijn praktijk vragen mensen vaak naar mijn advies. Welke behandeling ze moeten nemen, wanneer ze weer terug moeten komen… Maar besef je dat elk systeem anders reageert? Dus ik kan onmogelijk weten wat goed is voor jou. Jouw lichaam moet kiezen, vanaf het moment dat jij bij me komt. Want als je zelf voor een behandeling kiest, gaat je lichaam al ‘open’ staan en kan ik dus dieper op je systeem inwerken. Dit helpt jou weer in het helingsproces dat ik op gang breng.

Maak veel fouten!

Dus leer meer te vertrouwen op jezelf en je kunnen. Er zijn geen ‘foute’ beslissingen, alleen maar lessen. Houd op met perfect willen zijn, want mensen die perfect willen zijn (of denken te zijn), zijn in mijn ogen alleen maar saai. En eigenlijk bestaan ze niet eens. Niemand is namelijk perfect, want wat voor de een perfect is, kan voor de ander iets heel anders zijn. De mooiste mensen zijn degenen die veel ‘fouten’ maken en deze ook durven toe te geven. Het maakt je mens en zorgt ervoor dat je groeit. Dus stap uit de illusie van de ‘perfecte bubbel’ en leef je leven zoals jij dat goed acht.

Heb je hulp nodig in deze tijden? Wil je terugkomen bij jezelf en weer vertrouwen in jezelf en het leven krijgen? Diana Douma heeft een massage- en healingpraktijk waar ze mensen helpt om in balans te komen. Informatie: www.buddhamassage.nl

In ‘Gebruik je innerlijke kracht’ verdiept Louise Hay haar filosofie van jezelf liefhebben. Louise neemt je op een liefdevolle manier mee op ontdekkingsreis naar je innerlijke kracht. Miljoenen mensen hebben door ‘Gebruik je innerlijke kracht’ manieren geleerd waarop je jezelf kunt liefhebben. Dit door naar je innerlijke stem te luisteren. Maar ook door je innerlijke kind lief te hebben, je ware gevoelens te uiten, je creativiteit te uiten en nog veel meer.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *