Hoe word je een medium?

Als je aan medium Janneke Leber vraagt: hoe word je een medium? Dan is haar antwoord: dat is een zaak van de ziel. “Volg dat ene ongrijpbare verlangen in jou. Het is niet logisch en moeilijk te bevatten, maar het weet precies wat goed voor je is.” Zelf kwam ze door een steeds terugkerende droom op het pad van het mediumschap terecht.

Jouw ziel weet of het mediumschap bij je past en ook waarom en in welke vorm.

Droom met een boodschap

Hoe wordt een mens een medium? Het is een vraag die weleens wordt gesteld. En dit is het antwoord in mijn geval.
Het was begin jaren ’90. Ik had keurig mijn studie afgerond (Vertaalwetenschap) en had het gevoel dat ik qua scholing wel gedaan had wat ik doen moest. Maar ik voelde me ook ‘scheef’. Alsof er iets in mij was wat nog géén aandacht had gehad en daar wel om vroeg.

Toen was er die droom: ik was ergens in mijn eigen huis en ik hoorde het huilen van een baby. Daarna werd ik wakker, ik voelde me in de war. De droom was indringend, maar ik had geen idee wat ik ermee moest. Moest ik moeder worden? Ik was 24 en had nog helemaal geen kinderwens, dus dat leek me sterk. De droom bleef terugkeren, totdat ik een nacht iets dééd in de droom: ik ging op zoek naar de baby en pakte hem op. Toen stopte hij met huilen en voelde ik: dit is de bedoeling.

Op spirituele ontdekkingstocht

Gek genoeg wist ik daarna ineens wat me te doen stond. De baby stond voor dat onderontwikkelde stuk in mij. Voor iets wat nog geen aandacht had gehad en daar wel om riep. Ik wist dat het niet ging om mijn ‘logische’ stuk, maar om mijn gevoelskant. Die moest ik meer gaan volgen.

Precies in die tijd voelde ik me aangetrokken tot een klein spiritueel centrum bij mij in de buurt. Er werden cursussen gegeven en avonden georganiseerd en je kon er ook consulten boeken. Naar aanleiding van de droom besloot ik mijn gevoel te volgen: ik ging er een paar keer heen. Met wisselend succes. Er waren ervaringen bij die me deden twijfelen over deze hoek. Maar er was ook een medium dat mij intrigeerde en bij haar besloot ik een consult aan te vragen.

Een onvergetelijk consult

Ik had inmiddels ontdekt dat je mensen in deze branche vooral niet moet voeden met informatie. Dus bij dit medium ging ik zitten en ik zei niets. Ze focuste zich op mij en zei toen: “Dat is moeilijk voor jou, zeg. Je probeert je los te maken van iemand, een vrouw, je moeder? Maar zij laat jou maar niet met rust. En dat geeft je een heel opgejaagd en angstig gevoel.” Mijn mond viel open. Dit was namelijk precies de situatie waarin ik me bevond!

Ik voelde dat ik meer afstand wilde nemen van mijn moeder, maar zij stond dat niet toe. En op twee mensen na wist niemand hiervan. Ik vroeg het medium wat ik hieraan kon doen. Ze concentreerde zich weer op mij en zei: “Je kunt gebruikmaken van de onzichtbare navelstreng die altijd blijft bestaan tussen moeder en kind. Stuur er in gedachte liefde doorheen en vergeef haar wat ze je heeft aangedaan.”

En dat was nou precies wat ik níet wilde horen. Want: ik was woedend op mijn moeder! Er was veel misgegaan tussen ons, dus vergeven? No way!

Het krachtige effect van helderziendheid

Met gemengde gevoelens verliet ik het pand. Om vervolgens nog weken, maanden zelfs bezig te zijn met wat daar nou eigenlijk was gebeurd. Toen besloot ik terug te keren naar dit medium met een hamvraag. Ik maakte een afspraak en zei: “Ik ben bereid mijn moeder te vergeven op één voorwaarde. Ik wil weten waarom ze heeft gedaan wat ze heeft gedaan.”

Het medium concentreerde zich weer en gaf me toen drie plaatjes. Drie beelden die mijn moeders leven kenschetsten. Van hoe ze de wereld in was gekomen, als een lief en open kind. Wat haar vervolgens was overkomen en tot slot wat dat met haar had gedaan. En zo kreeg ik in één keer inzage in de achtergrond van het gedrag van degene op wie ik zo boos was.

Ik voelde meteen: dit klopt. Het is geen leuk verhaal, maar ik voel dat dit verklaart waarom ze de moeder is die ze is. En vanuit het begrip volgde – automatisch – vergeving. Ik hoefde er niet eens iets voor te doen. Het gebeurde gewoon. En vanuit de vergeving volgde rust, want ineens stopte mijn moeder met stalken en dreigen. En vanuit de rust kon ik mijn eigen pad gaan volgen, zonder haar inmenging. En zo begon ik mijn eigen gevoelskant te onderzoeken en kwam ik, via eigen keuzes, ook tot het onderzoeken van mijn eigen spiritualiteit.

Contact maken met overleden dierbaren

Dankzij dat medium had ik gezien hoe krachtig het effect van helderziendheid kan zijn. En dat deed me, na verloop van tijd, besluiten om een gedegen opleiding op het gebied van het mediumschap te gaan volgen. Om datgene wat in mij zat op dit vlak te verkennen en te ontwikkelen, want we zijn allemaal anders en hebben allemaal onze eigen talenten.

En zo is het gekomen dat ik nu dit werk mag doen. Werk waarin ik contact mag maken met overleden dierbaren. En werk waarin ik anderen die op kruispunten in hun leven staan, mag helpen en ondersteunen in het nemen van hun beslissingen. Werk dat voortkomt uit de kant die al in mij zat en die mijn aandacht vroeg, maar die ik nog moest leren herkennen, oppakken en voeden.

Een zaak van de ziel

Hoe weet je nou of het mediumschap iets voor jou is? Dat is een zaak van ‘de ziel’. Jouw ziel weet of het bij je past en ook waarom en in welke vorm. Zo kun je een opleiding volgen om verschillende redenen, ook als je niet wilt gaan werken als medium. Misschien weet jouw ziel al dat het je dat extra’s geeft, zodat jij die juf, buurvrouw of fysiotherapeut zult zijn waar mensen zo graag bij komen.

Misschien weet je ziel dat je over tien jaar een dierbare op een bijzondere manier kunt bijstaan in zijn of haar ziekteproces dankzij jouw opgedane kennis van de spirituele wereld. Misschien weet je ziel dat deze weg jou zal helpen in het meer een worden met jezelf. Kortom: benader het niet te ‘hoofdig’. Maar volg dat ene ongrijpbare verlangen in jou. Het is niet logisch en moeilijk te bevatten, maar het weet precies wat goed voor je is.

Geschreven door Janneke Leber.

Boekentip van de redactie: Ben ik echt een medium?

medium Het mediumvak is veel meer dan een ‘gave’ Als medium mag je ambassadeur zijn tussen twee werelden, je helpt en heelt zowel hier als aan gene zijde. Dat is mooi en bijzonder. Maar wanneer ben je echt een medium en waar kun je terecht voor ondersteuning bij de ontwikkeling van je talent? Dit boek biedt informatie over alle facetten van het mediumschap.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook dit artikel:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *