Hoeveel tweelingzielen heb je? Alles wat je wilt weten over tweelingzielen

We merken dat het onderwerp tweelingzielen veel interesse en herkenning oproept, maar ook veel vragen. Daarom hebben we twin-deskundigen Karin en Danique Vergeer gevraagd om hier eens uitgebreid bij stil te staan. Wat zijn bijvoorbeeld de kenmerken van een tweelingziel en hoe vind je hem of haar?

Jullie communiceren energetisch met elkaar, elk moment van de dag! Deze verbinding is onverbreekbaar en heeft een hoger doel.

Tweelingzielen, wat zijn dat?

Tweelingzielen zijn ontstaan uit één ziel, die gesplitst is in mannelijke en vrouwelijke delen. Samen doorlopen jullie het incarnatie-proces op aarde. Jouw tweelingziel is dus een deel van jou, maar dan in een ander lichaam. Tussen jullie is een natuurlijke aantrekkingskracht die je met niemand anders ervaart.

Het is het verlangen van tweelingzielen om energetisch samen te smelten, weer één te worden, zoals het ooit was voordat jullie het incarnatie-proces op aarde aangingen. Omdat jullie ooit één waren, is van elkaar gescheiden zijn jullie grootste angst. Er kan sprake zijn van verlatings- en bindingsangst: jullie zijn bang om elkaar opnieuw te verliezen. Dit kan zich uiten in aantrekken en afstoten.

Hoe weet je dat je jouw tweelingziel gevonden hebt?

Als jij je tweelingziel bent tegengekomen, ontstaan er fysiek, emotioneel, spiritueel en zelfs hormonaal vele veranderingen. Wat zijn de kenmerken van een ontmoeting met je tweelingziel? Zijn of haar naam steeds tegenkomen, zijn of haar gevoelens opvangen, je emotioneler dan anders voelen en in de war zijn: wie ben ik nu werkelijk?

Deze persoon zit dag en nacht in je hoofd, je kunt elkaar niet loslaten; het is een voortdurend aantrekken en afstoten. Je kunt energiegolven tussen jou en je tweelingziel ervaren, lichamelijke klachten van elkaar overnemen en wakker worden op hetzelfde tijdstip. Vaak lopen jullie levens parallel. Als jij je tweelingziel hebt ontmoet, kun je werkelijk níet om deze persoon heen. Zie ook ons artikel over 7 kenmerken van een tweelingziel-relatie.

Hoe kun je je tweelingziel vinden?

Je tweelingziel zoeken heeft niet veel zin. Deze verschijnt in jouw leven op het moment dat jij er spiritueel klaar voor bent. Het komt vaak ontzettend ongelegen, doordat je bijvoorbeeld midden in een relatie zit, een gezin hebt of op het punt staat om naar de andere kant van de wereld te verhuizen.

Vanuit een aards perspectief kan het dus een slechte timing zijn, maar spiritueel gezien is ’t het juiste moment. Het zal veel emoties losmaken. Vaak leidt de ontmoeting met je tweelingziel tot grote veranderingen; je leven kan even helemaal op zijn kop staan.

Hoe herkennen tweelingzielen elkaar?

Tweelingzielen herkennen elkaar vooral door de enorme aantrekkingskracht. Jullie kunnen elkaar niet loslaten en kunnen een onvoorwaardelijke liefde voor elkaar voelen. Je tweelingziel zit dag en nacht in je hoofd. Als tweelingzielen samenkomen, is er ook sprake van de hierboven genoemde kenmerken (zie Hoe weet je dat je jouw tweelingziel gevonden hebt?).

Wanneer komen tweelingzielen bij elkaar?

Tweelingzielen komen bij elkaar wanneer het de juiste tijd is. Dat is voor het ene tweelingziel-koppel volgende week en voor een ander tweelingziel-koppel geldt dat ze er nog een leven op moeten wachten. Het hangt er helemaal vanaf wat ze op zielsniveau hebben afgesproken en wat ze graag willen leren en ervaren in dit leven.

Waarom zou je je tweelingziel willen ontmoeten?

Regelmatig wordt de tweelingziel-relatie geïdealiseerd. Al velen hebben ervaren dat de ontmoeting met je tweelingziel tot een intens transformatieproces leidt. En dat de relatie met je twin niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar wel ontzettend leerzaam. Spiritueel en emotioneel gezien kun je enorme stappen zetten, die zonder de komst van je tweelingziel onmogelijk waren.

De komst opent je energetisch systeem, waardoor onbewuste trauma’s naar boven kunnen komen en geheeld kunnen worden. Je intuïtie en paranormale gaven worden sterker en je bewustzijn wordt verruimd. Wij zien dat de meeste mensen deze ervaring absoluut niet hadden willen missen.

Hoe kun je je tweelingziel loslaten?

Je kunt je tweelingziel niet volledig loslaten. Tweelingzielen zijn met een energetisch koord verbonden, dat aangelegd wordt wanneer ze elkaar ontmoeten. Hierdoor stroomt de energie van je tweelingziel naar jou en vice versa. Jullie communiceren dus energetisch met elkaar, elk moment van de dag! Deze verbinding is onverbreekbaar en heeft een hoger doel. Jullie verbinding is nodig om elkaar te helpen emotioneel in balans te komen, vervolgens samen in balans te komen en uiteindelijk energetisch te versmelten.

Waarom doen tweelingzielen elkaar pijn?

Veel tweelingzielen raken elkaars pijn, zodat die geheeld kan worden. En ze doen elkaar pijn uit angst. Dit kan de angst zijn om diepere emoties te voelen, je te verbinden met je twin of om in de steek gelaten te worden door je tweelingziel. Jullie hebben dan ook als grote uitdaging: reflecteren op jezelf en leren communiceren over de pijn die je ervaart, in plaats van die te projecteren op de ander.

Hoeveel tweelingzielen heb je?

Veel mensen geloven dat je maar één tweelingziel hebt, die trouwens ook weleens blue ray twin, tweelingstraal of tweelingvlam wordt genoemd. Wat wij gechanneld hebben: de ziel, die we voor ons kunnen zien als een straal, werd gesplitst in twee tot twaalf delen. Dit betekent dat sommige mensen maar één tweelingziel hebben en andere mensen meerdere zogenaamde ‘zielsdelen’. Het kan zijn dat enkele zielsdelen in het hiernamaals of in andere tijdsdimensies verkeren om daar ervaringen op te doen en dat een aantal op de aarde incarneert in hetzelfde tijdsframe.

Boekentip: De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je leven

Wil jij meer lezen over tweelingzielen, maar ook soulmates en karmische partners? In De drie grote liefdes van je leven van Kate Rose vertelt ze meer over deze drie soorten liefdes en waarom ze in je leven komen.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Wil je meer lezen over tweelingzielen?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *