Hooggevoeligheid: hoe jij als HSP’er de wereld mooier maakt (zo blijf je in je kracht!)

De wereld heeft jou als hooggevoelige (HSP’er) hard nodig. “Het is nu de tijd om met je gevoeligheid te leren omgaan en het in te zetten als kracht,” zegt coach Anita Mulderij in dit artikel. Haar overzichtelijke stappenplan helpt jou daarbij. Het zorgt ervoor dat jij in je power blijft, zodat je jezelf én de aarde kunt helen.

Misschien wil jij je het liefst opsluiten in je huis, maar je hebt als ziel besloten om in deze tijd naar de aarde te komen. Dit is de realiteit waarmee je te dealen hebt.

De wereld verkeert in crisis. We zitten momenteel in een collectief trauma. Dat kan veel met je doen, zeker als je hooggevoelig bent en van alles oppikt uit het collectief. Het kan zijn dat je ‘iets’ wilt doen voor de wereld, maar je weet niet goed wat. Misschien twijfel je of je wel een verschil kunt maken. Ook kan het uitdagend zijn om met de angst, frustratie en wanhoop om te gaan die een gevolg zijn van de continue maatschappelijke veranderingen. Dit alles kan maken dat je weinig energie hebt. Het lukt je niet om in je eigen kracht te staan. Toch ben je hard nodig in de wereld om zowel individueel als collectief te helen.

De wijsheid in jou

Misschien wil jij je het liefst opsluiten in je huis, maar je hebt als ziel besloten om in deze tijd naar de aarde te komen. Dit is de realiteit waarmee je te dealen hebt. Je kunt het uit de weg gaan, maar daar komen we niet verder mee. We zijn samen op zoek naar een duurzame oplossing en daar hebben we jou bij nodig. Het is nu de tijd om met je gevoeligheid te leren omgaan en het in te zetten als kracht. Je hebt zoveel wijsheid in je. Je kunt helen en liefdevolle energie verspreiden en dat lijkt het enige dat de aarde kan redden.

8 Stappen: zo blijf jij in je kracht

Wil jij in je kracht blijven, dan is het essentieel om de innerlijke balans te bewaren. Om een evenwicht te vinden tussen actie en rust. Deze 8 stappen helpen jou daarbij.

1. Heel jezelf

We bewegen als mensheid momenteel van crisis naar crisis. Er wordt een groot beroep gedaan op je veerkracht en vermogen om jezelf te helen. Dit is het belangrijkste werk dat je hier op aarde te doen hebt. Als je niet weet waar je moet beginnen, zoek dan hulp. Je kunt bijvoorbeeld lichaamswerk doen en je engelen en gidsen om advies en steun vragen.
Geef jezelf elke dag de zorg die je nodig hebt en heel jezelf mentaal en emotioneel. Dat is de enige manier om je nu op een gezonde manier te verhouden tot de wereld om je heen. Als jij je eigen trauma’s geheeld hebt, weet je hoe het is om daar doorheen te gaan en kun je deze kennis met anderen delen. Dat is van grote waarde!

2. Volg je innerlijke stem en laat de uitkomst los

De wereldproblematiek kan zo overweldigend zijn dat je niet weet waar je moet beginnen. En laten we eerlijk zijn, collectieve structuren kun je niet zomaar veranderen. Het enige dat jij kunt doen is: contact maken met jouw innerlijke stem en luisteren. Wat is nu belangrijk? Jij bent verantwoordelijk voor jezelf en voor jouw acties. Dat is het enige waar je verantwoordelijkheid voor draagt. Natuurlijk mag je een bepaald resultaat, een bepaalde afloop wensen. Dat is heel menselijk en misschien ook een drijfveer voor je acties, maar pin je niet vast op de uitkomst. Je doet je best, dat is alles wat je kunt doen, en daarna mag je het loslaten.

Lees ook: Zo kun je de stem van jouw ziel horen

3. Verbind je met anderen en verhoog de vibratie

Als jij je verenigt met anderen om de vibratie op aarde te verhogen en je te verbinden met de kracht van Spirit, kan dat op collectieve schaal voor een verandering zorgen.

4. Beoefen dankbaarheid

Wees dankbaar voor alles wat je doet om de wereld mooier te maken. En hoewel je misschien het gevoel hebt dat jouw bijdragen geen zoden aan de dijk zetten, wil dat niet zeggen dat er niets gebeurt. Collectief veranderen is een langzaam proces. Weet dat iets doen altijd beter is dan niets doen. Blijf focussen op je eigen heling en de kleine successen: de keren dat je gezond eet, rust neemt, staat voor wie je bent, jouw gevoeligheid inzet om anderen te inspireren… Er is altijd een rimpeleffect. Op het moment dat jij positieve stappen zet en goed voor jezelf zorgt, inspireer je daarmee je omgeving.

Lees ook: 
Universele wet: de magie van dankbaarheid
Dankbaarheid & Lichtwerkers: de kracht van dankbaarheid

5. Zet kleine stapjes

Als je een diepgaande heling van trauma doormaakt, doe dan rustig aan, maar blijf óók kleine stapjes zetten. Dit zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen opbouwt om delen in jezelf te helen, wat maakt dat je krachtig in de wereld staat. Zulke processen tonen jou de diepte van de mensheid. Ze geven jou inzicht in het helen van zowel individuele als collectieve structuren.

6. Neem voldoende rust

Zeker als je in het verleden veel trauma hebt ervaren, kan het zijn dat je zenuwstelsel heftig reageert op de wereld van nu. Gun jezelf dagelijks tijd om bij te komen, om te rusten en niets te hoeven, zodat je energiek blijft. Dit vraagt van jou dat je duidelijke grenzen stelt en je tijd efficiënt indeelt. Doe je dit niet, dan loop je de kans om leeg te lopen of overweldigd te raken. Het is aan te raden om de dag te beginnen met een ochtendritueel, met tijd voor jezelf en de dingen die jou voeden. Maak belangrijk wat jij nodig hebt en geef dat prioriteit.

Lees ook: Omgaan met vermoeidheid: waarom het zo belangrijk is om te rusten

7. Kies voor de juiste voeding

Zorg dat je jouw voeding afstemt op je gevoeligheid. Laat producten met snelle koolhydraten, suikers, rood vlees, cafeïne en alcohol achterwege. Drink veel (gefilterd) water en kruidenthee en eet groenten, fruit en producten met langzame koolhydraten zoals quinoa, zoete aardappelen, havermout en boekweit. Zorg voor voldoende gezonde vetten en eiwitten met noten, zaden, pitten, peulvruchten en kokosyoghurt en vul je voeding aan met supplementen. Je kunt eventueel een bloedtest doen om te kijken aan welke vitaminen en mineralen jouw lichaam op dit moment behoefte heeft.

Lees ook: Het ene moment topfit, het volgende extreem moe? Het mysterieuze mestcelactivatiesyndroom

8. Zorg voor een steungroep

Creëer een fijne omgeving voor jezelf om te rusten. Zorg voor gelijkgestemden om je heen, die ook liefde naar de aarde willen brengen en bezig zijn met het helen van zichzelf. Mensen die jou begrijpen en op wie je aankunt. We hebben elkaar nodig. Samen komen we door deze tijd heen!

Boekentip van de redactie: (Te) veel voelen

Imi Lo helpt je met (Te) veel voelen als emotioneel intens, gevoelig en begaafd persoon je weg in het leven te vinden. Je leert om je emotionele gevoeligheid om te zetten in positiviteit. Emotionele gevoeligheid gaat gepaard met prachtige eigenschappen. De gaven van emotioneel gevoelige mensen gaat vaak gepaard met andere vormen van bijzondere begaafdheid.

Bestel jouw exemplaar voor € 25,00 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees verder over hooggevoeligheid:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *