Hoogsensitiviteit & de energie in huis: zo maak je van je huis een oplaadplek

Je huis moet een plek zijn waar je kunt ontspannen en waar de energie fijn voelt. Je moet het met volle overtuiging ‘thuis’ kunnen noemen. Wanneer je in je eigen huis niet goed tot rust kunt komen, laad jij je batterij na een drukke dag niet voldoende op. Zorg dus goed voor jezelf en maak van je huis een thuis.

Zorg voor een opgeruimd huis

Opruimen is voor de meeste mensen geen geliefde bezigheid, maar je wordt er wel gelukkig van! Het is wetenschappelijk bewezen dat een opgeruimd huis zorgt voor minder stress, meer rust in je hoofd en meer levensvreugde. Daarnaast werkt opruimen ook nog eens helend. Een opgeruimd huis geeft een gelukzalig gevoel, want het geeft je weer rust en overzicht.

Als je gaat opruimen, vergeet dan vooral niet om overtollige meubels en spullen weg te doen. Een vol huis maakt onrustig en maakt het lastiger om te ontspannen. Maar ook spullen waardoor je emotioneel met het verleden verbonden blijft, zoals meubilair dat je met je ex hebt gekocht, kun je beter weg doen of een make-over geven.

Zorg voor een schoon huis

In een schoon huis voelt de energie beter en dat draagt bij aan jouw ontspanning. De lucht in een schoon en stofvrij huis is frisser en het ruikt er lekker. Als HSP’er ben je vaak (ook onbewust) gevoeliger voor geurtjes. Zorg dus dat je huis lekker ruikt. Je kunt ook altijd een heerlijk geurtje toevoegen aan je omgeving. Brandt bijvoorbeeld eens een lekker wierookje of geurkaarsje in huis.

Breng de natuur in huis

Naast dat planten en bloemen je huis prachtig aankleden, zijn er meer redenen om planten in huis te halen. Planten brengen zuurstof en zuiveren de lucht. En wist je dat de aanblik van planten ervoor zorgt dat het stressgevoel daalt? Door tien minuten naar planten te kijken vermindert de stress al. Een kamer met planten laat je bloeddruk en hartslag dalen en gevoelens van angst verminderen. De groene kleur van planten werkt rustgevend en zorgt voor ontspanning.

Leef mee met het ritme van de natuur

Leef mee met het ritme van de seizoenen en breng buiten naar binnen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een seizoenstafel te maken. Maar met een mooie vaas met een tak vol bessen of bloesem brengt je natuurlijk ook de natuur en het seizoen al naar binnen.

Houd de inrichting rustig en prikkelarm, maar maak het wel gezellig

Creëer rust en zorg dat je huis niet vol staat met te veel meubels, woonaccessoires en troepjes. Voor een hooggevoelig persoon is overzichtelijke en ruimtelijke omgeving belangrijk. Zorg dat je makkelijk rondom de meubels kunt lopen. Kies bijvoorbeeld voor een dichte kast in plaats van een open kast. Zo kijk je niet alsnog tegen al die spullen (prikkels) aan.

Kijk eens naar het kleur- en materiaalgebruik in huis. Kies het liefste voor natuurlijke en rustgevende kleuren zoals crème, taupe, grijs, groen en bruin om rust te creëren. Hou je erg van kleur en kan je niet zonder? Ga dan liever voor ton sur ton in plaats van veel verschillende kleuren met elkaar te combineren. En probeer de felste kleurvarianten te vermijden. Ook natuurlijke materialen zoals hout, steen, wol en linnen brengen je hoofd tot rust. Tot slot maak je je woonomgeving gezellig door bijvoorbeeld planten, kaarsen en sierkussens toe te voegen aan je interieur. Zorg er wel voor dat je de woonaccessoires geclusterd neerzet en niet overal door het huis. Zo blijft het rustig en overzichtelijk.

Extra ondersteuning voor innerlijke rust

Hangt er veel stress, spanning, ruzie of onrust in huis? Of vind je het gewoon fijn om extra ondersteuning te krijgen om goed te kunnen ontspannen en op te laden? Brandt dan dagelijks een stokje wierook in huis om de negatieve energie weg te nemen. Een HSP’er is immers erg gevoelig voor emoties van een ander, dus ook voor de emoties van huisgenoten. Een edelsteen kan hierbij ook healing geven, want dat wat uit balans is, kan met de juiste steen weer in evenwicht gebracht worden. Dat geldt voor je lichaam en je geest, maar ook je woonomgeving. Daarom kun je een edelsteen in ruwe vorm of als sfeerlicht prima in huis zijn werking laten doen.

Wil je aan de slag met mindful wonen of wil je er graag meer over weten? Neem dan eens een kijkje op de website van Blooming Home. Deze website staat vol met tips, inspiratie en in de webshop worden woonitems verkocht die meer harmonie en balans in huis brengen.

Graag wens ik je een heerlijke woonplek toe waar je goed kunt opladen en ontspannen!

Lieve groet,
Sanne van Dort

Met HausMagick breng je de verwondering van de natuur, de spanning van eeuwenoude rituelen en de schoonheid van geheimzinnige dimensies in huis. Je huis wordt een magische plek waar je je goed voelt, waardoor levensenergie voluit kan stromen. Je huis heeft helemaal geen nieuwe bank of een likje verf nodig. Met een beetje HausMagick verricht je al wonderen en geef je jezelf en je huis magische krachten.

Bestel hier jouw exemplaar in onze webshop voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *