HSP of paranormaal begaafd? Denk aan je energetische grenzen en je energieveld!

Hooggevoelige en paranormaal begaafde mensen vergeten vaak om (energetische) grenzen en beschermingsmechanismen te ontwikkelen. “Een typische eigenschap van hoogsensitieve of paranormale mensen is dat ze ofwel zeer rigide ofwel helemaal geen energetische grenzen hebben.” De gevolgen hiervan zijn groot. Mary Mueller Shutan, expert op het gebied van paranormale gaven, legt uit waarom het verruimen van je energieveld de oplossing is en hoe je dit doet.

Geen gezonde grenzen hebben kan opgepikt worden door mensen die daar mogelijk misbruik van maken.

Ben je alleen hoogsensitief of ook paranormaal begaafd? Doe de test!

Ongezonde energetische afscherming

Niet-vaardige paranormale mensen hebben de neiging zich terug te trekken en te beschermen tegen opkomende prikkels. Een van de gemakkelijkste manieren om ons af te schermen is onze armen en benen te kruisen en in de foetushouding te gaan liggen. De foetushouding is een defensieve houding: hiermee beschermen we ons tegen de aanhoudende aanvallen.

We doen dit ook op energetisch niveau. Hierdoor ontwikkelen we een patroon waarbij ons energieveld heel dicht bij ons fysieke lichaam ligt en waarin we mentaal allerlei pantsers creëren. Door deze energetische afscherming, die vaak onbewust gebeurt, kunnen we onszelf op de voor ons meest vertrouwde manier afschermen tegen het binnendringen van energie in ons fysieke lichaam.

De schadelijke gevolgen energetische afscherming

Afscherming houdt binnenkomende energie tegen, maar kan (terecht) als defensief worden ervaren door de mensen met wie we omgaan. Hoewel afscherming nuttig kan zijn en in feite een cruciale vaardigheid is om te leren, is het voor paranormale mensen uitermate schadelijk wanneer ze voortdurend hun krachtenveld en fysieke lichaam afsluiten.

Het veel energie

Het creëren van een gesloten krachtenveld vergt enorm veel energie. Daardoor zijn veel ongeoefende paranormalen chronisch vermoeid en hebben ze een overbelast zenuwstelsel, met als gevolg allerlei gezondheidsproblemen.

Het maakt je ziek

De combinatie van een hyperalert zenuwstelsel en de hoeveelheid energie die nodig is om voortdurend rigide grenzen te stellen, leidt ook tot problemen met het immuunsysteem en de andere fysiologische systemen. Om gezond te blijven hebben zij energie en een evenwichtige staat van interactie binnen het systeem nodig, alsook tussen het individu en zijn omgeving.

Het sluit je af van andere mensen en de natuurlijke stroom

De manier waarop ze voortdurend blokkeren, zich pantseren of afschermen, heeft grote emotionele en interpersoonlijke gevolgen. Als we ons zo afsluiten hebben we geen natuurlijke stroom in ons leven. We zijn voortdurend op onze hoede en scannen de ruimte en de mensen die zich daarin bevinden. Daardoor denken mensen dat we weinig inbrengen of deelnemen, niet beschikbaar zijn of geen interesse hebben in vriendschappen en relaties.

Het isoleert je

Het is de bedoeling dat er een natuurlijke uitwisseling van energieën plaatsvindt tussen mensen, tussen onszelf en de omgeving, en dat is onmogelijk met zulke rigide grenzen. Het gevolg is dat we geïsoleerd raken. We begrijpen dan niet dat te rigide grenzen ertoe leiden dat we niet met mensen omgaan en niet met hen en omgevingen stromen zoals we zouden moeten doen.

De gevolgen van helemaal geen grenzen hebben

Aan de andere kant kunnen we het ook moeilijk krijgen als we geen of te ruime grenzen hebben. Geen gezonde grenzen hebben kan opgepikt worden door mensen die daar mogelijk misbruik van maken. Zonder grenzen begrijpen we onszelf misschien niet. We bevinden ons voortdurend in een zee van prikkels en merken dat we veranderen door en meedrijven op onze omgeving en de mensen om ons heen. Zonder grenzen pikken we voortdurend de emoties, gedachten en zelfs lichamelijke ziekten van de mensen om ons heen op.

In een ongeoefende staat betekent dit dat we voortdurend in een achtbaan van emoties en diverse lichamelijke pijnen en klachten zitten, meestal zonder te begrijpen dat deze emoties en ervaringen niet de onze zijn. Bovendien bevinden we ons in een zee van gedachten en pikken we onbewust misschien gedachten op en ervaren die als de onze.

Om mensen zoals wij te helpen, leg ik uit wat het verruimen van het energieveld inhoudt, een techniek waarmee we ons energieveld zo breed als de hele wereld, zo niet het universum, kunnen uitspreiden.

Energieveld verruimen en loslaten

De meeste paranormale mensen hebben een heel breed maar onevenwichtig energieveld. Simpel gezegd: er zitten gaten in, plekken waar emoties en energieën uit de buitenwereld binnenkomen. Na verloop van tijd creëert de typische paranormaal begaafde onbewust (of juist heel bewust) een schild of hij brengt zijn energie heel dicht bij zijn lichaam om zichzelf te beschermen. Regelmatig afschermen zorgt ervoor dat onze energie uitgeput raakt.

Zelfs de meest hoogsensitieve persoon moet verbindingen hebben met andere mensen, met de natuur, met dieren en met de wereld om geestelijk, emotioneel en spiritueel gezond te zijn. Zonder deze verbindingen verliezen we onze gezondheid, ons fysieke uithoudingsvermogen, trekken we ons terug in onszelf en verbergen we onszelf voor de buitenwereld.

Het gezondste energieveld is sterk en levendig, wisselt gemakkelijk energie uit en vertoont geen gaten. Zoals gezegd is ons energieveld de ruimte om ons heen. In het algemeen hebben we buiten ons fysieke lichaam vier energetische lichamen. Het dichtst bij het fysieke lichaam staat het etherische, gevolgd door het astrale lichaam. Daarachter liggen de mentale en spirituele lichamen.

Oefening: het etherische lichaam verruimen

Doe het volgende om te vinden waar je etherische lichaam zich bevindt:

  • Leg je handen op je schouders, handpalmen naar buiten.
  • Duw nu lichtjes naar buiten tot je ofwel een barrière voelt of je handen om een of andere reden aarzelen. Zo vind je je etherische lichaam. Als je nog niet vaardig bent in energetisch werk, is het gemakkelijk om over deze barrière te gaan. Als dat gebeurt, ga je gewoon terug naar je schouders en probeer je het opnieuw, waarbij je bedenkt dat voor de meeste mensen de rand van het etherische lichaam ongeveer 7 tot 15 centimeter van hen af ligt. Heel soms vinden mensen hun etherische lichaam niet omdat ze geen grenzen hebben.
  • Wanneer je het etherische lichaam vindt, visualiseer of voel dan wat je ervan opmerkt. De meeste mensen merken bijvoorbeeld dat dit lichaam donker of grijs is, maar er zijn ook andere variaties. In plaats van automatisch aan te nemen dat wat anderen je vertellen waar is, moet elk paranormaal iemand beginnen met het opbouwen van een persoonlijke bibliotheek van ervaringen. Dit is belangrijk om persoonlijke vaardigheden te krijgen in plaats van simpelweg te papegaaien wat je door anderen is geleerd.
  • Breng je aandacht naar het etherische lichaam, wat je ervan kunt voelen. Als je je handen opnieuw moet uitsteken om de grenzen ervan te ontdekken, is dat prima.
  • De volgende keer dat je je handen naar buiten duwt (van de schouders naar buiten), adem je in en duw je de rand van de grens van je etherische lichaam iets verder naar buiten als je uitademt. Je hoeft het niet ver weg te duwen.
  • Luister naar je intuïtie over waar dit lichaam moet zijn, wat voor jou een evenwichtige toestand zou zijn. Meer open, maar niet zo open dat het angst of overweldiging bij je veroorzaakt.

Deze oefening kun je dagelijks doen en het is interessant om bij te houden hoe je je die dag voelt en waar dit lichaam zich bevindt. De kans is groot dat je na verloop van tijd merkt dat wanneer je je niet goed voelt of overweldigd bent, je dit lichaam sluit en terugtrekt. Wanneer je dit begint op te merken (en er klaar voor bent), kun je opnieuw ademhalen en dit energieveld naar buiten duwen, waarbij je de energie verspreidt in plaats van terugtrekt. Wanneer je begint te beseffen dat terugtrekken de energie (op welke prikkel je ook reageert) feitelijk afsluit, zal het idee om je meer te openen om te ventileren aanlokkelijker klinken. Maar voor nu, beweeg gewoon in je eigen tempo en laat je intuïtie je leiden in het naar buiten verruimen van het etherische lichaam.

Dit is een fragment uit: Gids voor paranormale gaven

Boekentip: Gids voor paranormale gaven

Ben jij erachter gekomen dat je paranormale gaven hebt? Dan is het fijn om te leren omgaan met je gaven én om jezelf te beschermen. Alle ongefilterde informatie die bij je binnenkomt, kan je namelijk flink overprikkelen en zorgen voor lichamelijke klachten. Dit boek helpt je hiermee en zorgt ervoor dat je je gaven kunt inzetten op de juiste momenten.

Reserveer alvast jouw exemplaar zodat je het ontvangt wanneer het uitkomt!

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *