Huismagie: je maanteken laat zien hoe jij je geborgen voelt in je huis

Met de donkere dagen in aantocht kun je het gevoel krijgen om je huis eens flink aan te pakken. In HausMagick, van auteur Erica Feldmann, legt ze uit dat je maanteken je iets kan vertellen over jouw verhouding tot je huis. Je maanteken is het teken waarin de maan stond ten tijde van je geboorte. De maan staat voor emoties, maar vertegenwoordigt ook moederlijke energie. Dat betekent dat het maanteken laat zien wanneer jij je geborgen voelt. Bereken hier jouw maanteken en ontdek hieronder wat dit voor jou betekent.

Wat is jouw maanteken?

Ram: De sleutelwoorden zijn driest en stoutmoedig. Ram is een vuurteken en dat zorgt voor veel yang-energie in je huis. Waarschijnlijk hou je van kleur en felheid. Overweeg als tegenwicht aan al dat vuur je huis in te richten met meer blauw- en grijstinten.

Stier: Stier wordt geregeerd door Venus, de planeet van schoonheid en liefde. Je thuis moet idealiter overdadig voelen en wemelen van dingen waar je dol op bent. Zo’n plek met schitterend natuurlijk licht, prachtige kunst en weelderige huisplanten.

Tweelingen: Huizen van mensen met Tweelingen als maanteken vertonen soms een gespleten persoonlijkheid – en dat is oké! Probeer alleen wel de goede balans tussen twee stijlen te vinden. Heb je die oplossing eenmaal gevonden, dan zal je huis zowel opvallend evenwichtig aanvoelen als een duidelijke insteek vertonen.

Kreeft: Voor dit ultieme waterteken is een thuis uitermate belangrijk. Stel je een heremietkreeft voor die zijn huisje altijd meedraagt. Je zult graag in de buurt van water wonen of je huis willen inrichten met kunst en meubels die water verbeelden.

Leeuw: Als de dikdoener van de dierenriem ziet Leeuw zijn huis als een podium. Je wilt een ruimte waarin je van je huiselijk leven toneel kunt maken. Het organiseren van groots opgezette etentjes of het bezitten van de mooiste tuin of felste kerstverlichting van de buurt doet jou stralen.

Maagd: Vanwege je hang naar precisie en perfectionisme wordt je aangetrokken door een minimalistische inrichting. Omdat je een verfijnde smaak hebt, zul je alleen de meest stijlvolle objecten en kunst in huis halen. In jouw huis zou voldoende kast- en opbergruimte moeten zijn, om je te helpen opgeruimd en rommelvrij te wonen.

Weegschaal: Weegschalen zijn goed in het aanbrengen van balans. Zorg ervoor dat alle elementen vertegenwoordigd zijn, zodat je huis harmonieus voelt. Doe je dat niet, dan zou je je wel eens rusteloos en ongemakkelijk kunnen voelen. Relaties zijn belangrijk voor je; bijgevolg ben je prettig om mee samen te wonen.

Schorpioen: Deze maantekens draaien geheel en al om de onderwereld. Je zult je dan ook het meest thuis voelen in een ruimte waarin je die diepe intensiteit kunt ervaren. Zorg als tegenwicht aan al die donkere kleuren wel voor ramen of desnoods enige sfeerverlichting.

Boogschutter: Eveneens een vuurteken. Dat betekent dat als je maan hier staat, je een liefhebber van kleuren en lichte ruimtes bent. Aangezien Boogschutter een teken is dat doorgaans van reizen houdt, is het belangrijk dat je dit in je huis laat terugkomen. Door je huis in te richten met reissouvenirs en kunstvoorwerpen uit andere culturen voorkom je dat je je thuis opgesloten gaat voelen.

Steenbok: Een maan in Steenbok geeft aan dat jij een gevoel hebt voor de verfijnde dingen van het leven. Je waardeert fraaie statussymbolen. Ook is het belangrijk zo nu en dan wat natuur in je leven te brengen, aangezien Steenbok een aardeteken is. Een fraaie, jaloersmakende tuin helpt jou je thuis te voelen.

Waterman: Luchttekens als Waterman zijn altijd een tikje vreemd en rebels. Jouw decorsmaak zal gedurfd zijn en passen bij jouw eigenzinnige karakter. Zorg ervoor dat dit daadwerkelijk terugkomt in je huis en probeer je niet te schikken naar wat op dat moment als modieus of hip geldt. Speur naar een blanco huis dat je helemaal naar eigen hand kunt zetten of verhuis naar een plek die je kunt ombouwen tot je droomhuis.

Vissen: Jouw huis is heilig. Je wilt een plek waar jij je zowel  spiritueel mee verbonden als ten diepste veilig voelt: een thuis waar je je kunt overgeven aan transcendente ervaringen zoals dansen, mediteren en dromen.

Nu je een idee hebt hoe je jouw droomhuis kunt manifesteren en hoe je jouw huidige woonruimte kunt laten passen bij je ware intenties, is het tijd schoon schip te maken en op te ruimen wat jou in zowel energetische als materiële zin niet meer tot nut is.

Dit is een fragment uit ‘HausMagick’ van Erica Feldmann. Met haar boek breng je de verwondering van de natuur, de spanning van eeuwenoude rituelen en de schoonheid van geheimzinnige dimensies in huis. Je huis wordt een magische plek waar je je goed voelt, waardoor levensenergie voluit kan stromen. Je huis heeft helemaal geen nieuwe bank of een likje verf nodig. Met een beetje HausMagick verricht je al wonderen en geef je jezelf en je huis magische krachten.

Bestel hier jouw exemplaar in onze webshop voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *