Is het een boodschap van je ziel of je ego? Wanneer kun je ingevingen vertrouwen?

Ontvang je regelmatig boodschappen (ook wel ‘downloads’ genoemd) een vraag je je af of je deze boodschappen kunt vertrouwen? In dit artikel legt Akasha-expert Ashley Wood uit wanneer je een boodschap kunt vertrouwen, hoe een boodschap van je hogere zelf voelt en wanneer je ego zich ermee bemoeit.

Je boodschappen zijn je intuïtie, een innerlijk weten.

Vragen om bevestiging

Hoe vaak is het jou overkomen dat je naar anderen keek om bevestiging dat wat je dacht, deed of zei correct was? Als we dat doen verwijderen we ons van de waarheid die we allemaal in ons hebben. Door aan onze vermogens en bewustzijn te twijfelen maken we simpele dingen veel te groot.

Boodschappen vertrouwen

De eerste stap daarnaartoe is stoppen met om je heen kijken. Als het over zelfvertrouwen en het ontvangen van je boodschappen gaat is er geen standaard of ‘normaal’ waar je je aan kunt spiegelen. Je ervaring zal prachtig en uniek zijn voor jou. Je moet beginnen met je te verbinden met jezelf, je emoties, gedachten en ervaringen. Bovendien moet je erop vertrouwen dat die je allemaal kunnen helpen om de persoon te zijn die je ziel voor dit leven koos.

Er stromen altijd boodschappen door je Lijn. Als je denkt dat je ze niet ontvangt, kan dat zijn omdat je geen aandacht aan je energie besteedt en het niet opmerkt als je boodschappen ontvangt of daar zelfs iets mee doet. Je hoeft niet te leren hoe je boodschappen moet ontvangen. Je moet leren hoe je de binnenkomende boodschappen herkent.

Wat is een boodschap?

Een boodschap is leiding van je hoogste Zelf. Het is een energetische transmissie, speciaal voor jou en met goddelijke liefde afgeleverd op exact het moment dat je haar nodig hebt. Deze leiding of hulp ziet er voor iedereen anders uit, omdat ieders reis uniek is voor zijn of haar ziel. Zelfs je boodschappen bewegen mee met waar je bent op deze reis of wat voor dag je hebt. Je bent permanent met deze energie in verbinding, en met elke beslissing die je neemt reageer je op deze energie (je boodschappen), of niet. Je boodschappen melden zich niet met overduidelijk tromgeroffel en daarom is het zo belangrijk te ontdekken hoe de energie van een boodschap bij jou voelt.

Je boodschappen zijn helder, vaak heel simpel en makkelijk uitvoerbaar. Zelfs de boodschap ‘wees kalm’ vraagt een actie van je, namelijk vertragen, opmerken, observeren, alert zijn en letterlijk rust in acht nemen.

Je boodschappen zijn bedoeld om je dichter bij jezelf te brengen, zodat je met vertrouwen, vrede, overgave en eerbied het gekozen pad van je ziel kunt gaan. Ze kunnen als tedere, subtiele fluisteringen komen die je geruststellen of ondersteunen. Ze kunnen ook heel specifiek zijn, bijvoorbeeld: ‘Stuur die en die een bericht’, ‘Ga naar die winkel’ of ‘Deel deze informatie’. Ze kunnen betrekking hebben op alles wat er in je leven aan de orde is

Hoe voelt een boodschap van je hogere Zelf?

Het gevoel bij de ontvangst van een boodschap omschrijf ik graag als een innerlijk weten. Het is een moment van opnieuw verbinden met je zielszelf, waarbij wat er altijd is geweest in het licht wordt gezet; een soort reminder van iets wat je altijd hebt geweten, maar waar je je tot dat moment niet bewust van was. Boodschappen voelen soms als iets wat in je bewustzijn wordt teruggeplaatst op een manier die je niet meteen in woorden kunt vangen. Andere keren komen ze als een complete verrassing. Een boodschap is hoe dan ook een sensatie die je bevestigt in wie je op zielsniveau bent. Ze gaat over de verbinding met jezelf en geeft duidelijkheid over je volgende stap.

Is het een boodschap of je ego?

Als je op je boodschappen begint te letten vraag je je misschien af wat het verschil is tussen de activiteit in je hoofd en de boodschappen die binnenkomen via je Lijn. Veel van onze communityleden herkennen dat. Ik krijg vaak vragen als: ‘Hoe weet ik of het een boodschap is of mijn hoofd dat ergens een verhaal van maakt?’ Ik begrijp de verwarring en kan meevoelen met de bron daarvan, omdat we zo makkelijk twijfelen aan onszelf en vraagtekens zetten bij onze intuïtie. Ik geef je daarom drie woorden om je te helpen: Vertrouw Je Geest. Vertrouw je geest als hij je aanmoedigt. Vertrouw je geest als hij uitbundig tegen je doet. Vertrouw je geest, omdat hij je vertaler is.

Je boodschappen zijn je intuïtie, een innerlijk weten. Maar bovenal zijn het energetische transmissies. Je brein helpt je om deze energie te vertalen en begrijpelijk te maken. Boodschappen komen niet in taal. Je hersenen zetten ze om in taal, zodat je ze kunt ontvangen. Dit vertaalproces gaat zo ongelooflijk snel dat je er niets van merkt, maar je brein werkt de hele tijd op volle toeren samen met je hoogste Zelf en je kosmische hulpteam om dit bericht vol steun en goddelijke liefde aan je af te geven. De onderbewuste geest en de bewuste geest staan altijd in ontvangstmodus.

Bemoeienis van het ego

Als je een boodschap ontvangt maakt je geest twee vertaalslagen. De eerste is je boodschap. Die wordt afgeleverd in energetisch neutrale maar helpende bewoordingen, zonder een energie van angst, oordeel of druk. De boodschap geeft je een gegronde, liefdevolle leiding en zal ‘goed’ voelen. Het kan zijn dat deze boodschap je uit je comfortzone lokt door je een ander perspectief, inzicht of antwoord voor te houden. Daarna zal je geest je ego-energie vertalen en die zal je proberen te beletten actie te ondernemen op de boodschap die je hebt ontvangen.

Het ego maakt overuren om te voorkomen dat je de boodschap gelooft en doet zijn best je in je comfortzone te houden. Het is heel belangrijk om deze twee energieën te kunnen onderscheiden omdat je geest zowel met je ziel als met je ego werkt. Je wilt alert zijn op beide energieën, zodat je kunt leren hoe het ego je uit je centrum houdt en wat je kunt doen om met een veilig en gedragen gevoel mee te gaan met je boodschappen.

Fragment uit: De Lijn, geschreven door Ashley Wood

De lijn

De lijn

Wil je meer lezen over de Lijn en daarmee hoe jij boodschappen van deze Lijn kunt ontvangen? Dan is De Lijn van Ashley Wood echt wat voor jou! In dit boek leer je hoe je op een eenvoudige manier toegang krijgt tot de Akasha kronieken: een complete energetische geschiedenis van iedere ziel die ooit op aarde heeft geleefd. Ook ontvang je boodschappen van je goddelijke gids, die precies de informatie bevatten die je nodig hebt op het moment dat je ze ontvangt.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees verder:

Deel dit artikel online

Ashley Wood

Ashley Wood

Ashley Wood (Canada) richtte samen met haar man Ben ‘A Line Within’ op, een platform gewijd aan het toegankelijk maken van de Akasha kronieken. Ze is de host van de Line podcast waarin ze tools deelt om in afstemming met je ziel te leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *