Is jouw kind een Kreeft? (22 juni – 22 juli)

Is jouw kind geboren tussen 22 juni en 22 juli? Dan is je kind een Kreeft. In dit artikel schrijft astroloog Irma van der Wijk over de kenmerken en uitdagingen van kinderen die Kreeft zijn.

Kinderen die Kreeft zijn hebben veel behoefte aan warmte, liefde, zorg en goede opvang. Ze vinden het heerlijk als ze geknuffeld worden en bij jou op schoot kunnen zitten. Ze zijn gevoelig en hebben daarom veel geborgenheid en veiligheid nodig. Bovendien voelen ze zich het prettigst in een vertrouwde omgeving en een Kreeft heeft zijn of haar moeder nodig om zich veilig te voelen. Een stabiele relatie met de moeder is belangrijk. Dat kan betekenen dat jouw zoon of dochter moeite heeft met bijvoorbeeld steeds wisselende oppassen, omdat het een tijdje duurt voordat ze iemand anders vertrouwen.

Gevoelig en emotioneel

Kreeften zijn gevoelig en emotioneel en hebben aansporing nodig om op eigen benen te staan. Het duurt dus ook langer voordat jouw kind de kinderlijke afhankelijkheidsfase ontgroeid is.

Jouw kind staat open voor emoties uit de omgeving en voelt zich gevoelsmatig betrokken met alles en iedereen om zich heen. Een kind dat kreeft is, heeft moeite om onderscheid te maken tussen de eigen gevoelens en die van iemand anders. Dus als er ruzie in het gezin is, dan zal jouw kind daaronder “lijden”.

Om als kind gelukkig te zijn, is het voor jouw zoon of dochter belangrijk dat de ouders hun problemen zoveel mogelijk buiten hem of haar oplossen. Hoe gelukkiger de ouders zijn, hoe gelukkiger jouw kind.

Ouders van een Kreeft doen er goed aan om duidelijk te zeggen wat ze denken en voelen en erop te wijzen dat hun gevoelens die van hen zijn en niet van hun kind. Ook wil een kind dat Kreeft is zich gewaardeerd voelen. Geef ze dus zo nu een dan een complimentje.

Diep gevoelsleven

Een Kreeft heeft een diep innerlijk gevoelsleven en is niet altijd in staat om de gevoelens in woorden uit te drukken. Dus als ze kleiner zijn, lachen of huilen ze om hun emoties te uiten. En als ze zich niet prettig voelen, dan doet een liefdevolle omhelzing veel. Ze hebben nu eenmaal veel tederheid nodig, maar kunnen ook veel liefde en warmte geven.

Als ze de buitenwereld “eng” vinden, dan kunnen ze zich terugtrekken in hun eigen fantasiewereld en willen dan zo weinig mogelijk opvallen. Ook kan jouw kind gaan huilen en schreeuwen en dat is een oprechte roep om aandacht! Dus geef ze aandacht en liefde. Zo kan jouw gevoelige kind uitgroeien tot een vrolijke, fijngevoelige en zorgzame volwassene, die veel levensenergie en warmte kan geven aan zijn of haar omgeving.

Geschreven door Astroloog Irma van der Wijk

Ontdek 122 selfcaretips speciaal voor iemand met het sterrenbeeld Kreeft. Op basis van je sterrenbeeld, de astrologische kenmerken van je zonneteken en de energie van het element waar het bij hoort, brengt Het kleine e-boekje voor Kreeft de kracht van de sterren en ware kosmische verlichting in je leven, met 122 self-care ideeën die speciaal voor Kreeften op maat zijn gemaakt. Bestel nu en gebruik de sterren als jouw ultieme self-care gids!

bestel nu

Lees verder:

Maandhoroscoop juli 2023: wat staat er voor jou in de sterren?

Dit zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen in juli 2023 (en zo beïnvloeden ze jou)

Deel dit artikel online

Irma van der Wijk

Irma van der Wijk

Astroloog en Gezinscoach Irma van der Wijk werkt al ruim 35 jaar als Astroloog (Geboorte- en Jaarhoroscoop en Kinderhoroscoop), Gezinscoach (Gordon methode, respectvol communiceren met je kind), Management trainer en Loopbaanbegeleider. Met een horoscoop zet ik mensen in hun kracht. Laten zien wie je wilt zijn, los van blokkades, belemmeringen en overtuigingen. Vol in je kracht staan en van daaruit je leven leven. Een Kinderhoroscoop geeft antwoord op de vraag wat jouw kind nodig heeft voor een optimale ontwikkeling.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *