Jaarhoroscoop 2021: wat betekent dit voor jou?

Astroloog Irma van der Wijk noemt 2021 ‘een enorm belangrijk jaar’. We hebben behoefte aan vernieuwing, bevrijding en inventiviteit. Een beweging die in gang is gezet door de legendarische conjunctie van Jupiter en Saturnus in Waterman, eind vorig jaar. Welke invloed heeft dit allemaal op jouw sterrenbeeld? Ontdek het in de jaarhoroscoop 2021!

Twee belangrijke astrologische verbindingen staan in 2021 in de schijnwerpers. Beide gaan over de bewustwording van een Nieuwe Aarde.

Saturnus-Uranus: spanningen & moeilijkheden

Het afgelopen jaar bracht transformatie, maar ook stress en veranderingen. We moesten onze prioriteiten verleggen. Het jaar 2021 heeft een heel andere energie! Er zijn twee heel belangrijke astrologische verbindingen die in 2021 in de schijnwerpers staan. Beide gaan over de bewustwording van een Nieuwe Aarde.

De eerste verbinding hebben we al op 21 december 2020 gevoeld: de conjunctie tussen Jupiter en Saturnus in het teken Waterman. Daarnaast ervaren we sterk de astrologische verbinding tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier. Uranus loopt al een aantal jaren door het teken Stier en Saturnus loopt de komende tweeënhalf jaar door Waterman. De verbinding die ze maken is een conflictueus aspect, een zogenaamd ‘vierkant’.

Bij een aspect zijn twee planeten met elkaar verbonden. Ze werken samen óf ze werken elkaar tegen. Bij een vierkant is het laatste het geval. Het kan dus moeilijkheden en spanningen veroorzaken. We worden gedwongen om onze weg te zoeken. Maar het geeft ons ook de kracht om de problemen die een vierkant met zich meebrengt in de loop van het jaar op te lossen.

Vrijheid & onafhankelijkheid

Het aspect tussen Saturnus en Uranus heeft invloed op twee verschillende levensgebieden (huizen). Alleen in een persoonlijke jaarhoroscoop wordt duidelijk hoe het jouw leven precies beïnvloedt. Natuurlijk kunnen astrologen wel vertellen wat dit vierkant in z’n algemeenheid voor ons betekent. Vrijheid en onafhankelijkheid gaan botsen met de oude regels en structuren. Je kunt het een beetje vergelijken met het einde van de jaren 50.

De economie was hersteld, steden waren opgebouwd. Hiervoor was een gedegen aanpak nodig. Saturnus staat voor nauwgezette opbouw, op een rustige manier, met regels en structuren, normen en waarden. Hard werken en verantwoordelijkheid nemen.

Maar Uranus wil losbreken! Dat zagen we ook in de jaren 60: provo’s, opstanden op universiteiten, demonstraties tegen de heersende elite met z’n normen en waarden, verzet tegen de regels van de regering. Uranus bracht vernieuwing, vrijheid, nieuwe structuren en inventiviteit. Soms moest ervoor ‘gevochten’ worden. Hetzelfde zien we nu gebeuren. Steeds meer groepen verzetten zich tegen de regels die regeringen en bedrijven ons opleggen. We zijn op zoek naar vrijheid. Dit gaan we de komende jaren nog meer in de maatschappij zien. En je zult deze energie ook op persoonlijk vlak voelen.

Wat betekent de conjunctie Jupiter-Saturnus voor jou?

2021 wordt een enorm belangrijk jaar! Op 21 december 2020 vond de bijzondere samenstand van Jupiter en Saturnus plaats in het luchtteken Waterman. Het begin van de Age of Aquarius, ook wel de ‘Great Reset’ genoemd. Lees hieronder wat deze conjunctie voor jou betekent.

Ram

Je voelt dit jaar de behoefte om op zoek te gaan naar nieuwe vrienden en netwerken die meer bij jou passen. Saturnus vraagt je om eens kritisch te kijken naar je vrienden, want Jupiter wil dat jij je omringt met mensen die je niet afremmen, maar je juist stimuleren om je horizon te verbreden. Dat kan betekenen dat je afscheid neemt van oude vrienden. Wees gerust: er komen nieuwe mensen op je pad met wie jij je meer verbonden voelt.

Stier

Jupiter en Saturnus gaan zich bemoeien met je werk en carrière. Er kan een verandering in werk komen. Het is dit jaar heel belangrijk dat jij je focust op nieuwe ontwikkelingen. Welke keuzes ga je maken? Wat zijn nieuwe en uitdagende mogelijkheden? Want je wilt zo graag je horizon verbreden. Je vraagt jezelf ook af of jij je ziel nog wel kwijt kunt in je werk. Allemaal belangrijke vragen die je de komende maanden gaat onderzoeken. Misschien draait je volgende carrièrestap niet zozeer om geld, maar worden andere zaken belangrijker voor je.

Tweelingen

Je hebt oog voor grote lijnen, achtergronden en samenhangen en kunt heel tolerant zijn. Je wilt je horizon verbreden, misschien door te reizen of cursussen te volgen die jou stimuleren om je verder te ontwikkelen. Je verlangt het komende jaar naar meer ‘inhoud’ in je leven. Maar pas op voor Saturnus, want als je teveel luistert naar deze energie kun je de neiging hebben om zaken zo goed te overdenken dat je mooie kansen mist. Zorg dat je dit jaar niet blijft hangen in het oude en strak vasthoudt aan een bepaalde mening. Wees flexibel. Gebruik Saturnus om je hogere idealen op een praktische manier in te zetten en een nieuw, concreet en nuttig levensdoel te formuleren voor jezelf.

Kreeft

Verlos jezelf van trauma’s en verdriet. Laat oude zaken los, probeer problemen op te lossen. Het kan dit jaar een tijd van ‘innerlijk opruimen’ zijn. Je schuift problemen liever voor je uit, omdat je het soms moeilijk vindt om je eraan over te geven. Dat kan je wat zwaarmoedig maken. Maar als je er eenmaal aan begint, ga je dit proces op een grondige manier aan, met veel doorzettingsvermogen.

Het kan nog een tijdje duren voordat je inziet wat precies je probleem is. Jupiter is de positieve energie die jou heel goed kan helpen om je problemen en diepe gevoelens helder te krijgen.

Leeuw

Jupiter en Saturnus zorgen voor een transformatie op het gebied van relaties: niet alleen met je partner, maar ook met anderen. Het kan eveneens een zakelijke relatie betreffen met wie je nauw samenwerkt. Je wilt groeien in relaties en je niet meer beperkt voelen.

Daarnaast ga je het hebben van een relatie met een partner vanuit een ander perspectief bekijken. Is het voor mij belangrijk om een relatie te hebben of kan ik ook volkomen gelukkig zijn als ik single ben? De ander moet echt iets te bieden hebben, je zoekt naar kwaliteit in de ander. Als het goed uitpakt, heb je een partner die waardevol voor je is. Jullie weten duidelijk wat jullie samen willen.

Maagd

Deze conjunctie houdt een herwaardering van werk(omstandigheden) in, maar ook van je persoonlijke gezondheid en welzijn. Wat is mijn plek op de werkvloer? Voelt het alsof ik echt een bijdrage lever aan het bedrijf, en wat doet het met mezelf? Of kom ik meer tot mijn recht binnen een ander bedrijf? Je hebt in elk geval sterk de behoefte om je verder te ontplooien. Wees vooral niet te kritisch op jezelf en te bescheiden en ontdek dat de Waterman-energie nieuwe mogelijkheden biedt die meer bij je passen. Voor jou als Maagd geldt dat je lichamelijke gesteldheid een graadmeter is voor je psychische gesteldheid. Dus als je vaak moe bent, pak dan die mooie lucht-energie van Waterman op.

Weegschaal

Ga dit jaar genieten van het leven! Neem afscheid van het soms beperkende verleden, maak je geen zorgen over de toekomst, maar leef in het nu. Als je iets vanuit je hart doet, wordt het groots aangepakt, vol enthousiasme en warmte. Bezieling past bij jou, net als creativiteit. Ook kun je met plezier met kinderen omgaan. Alleen Saturnus kan soms wat roet in het eten gooien: je hebt een krachtige behoefte om jezelf te zijn, maar tegelijkertijd is er een angst om helemaal jezelf te zijn. Je kunt het gevoel hebben dat je niet aan je eigen verlangens mag toegeven. Doe dingen die jij leuk vindt en ontdek opnieuw het kind in jezelf.

Schorpioen

Dit jaar zoek je meer stabiliteit in het persoonlijke leven, en zeker op het gebied van familie en gezin. Wat betekent stabiliteit voor jou? Misschien neem je dit jaar afstand en afscheid van een bepaald familielid, waardoor er meer ruimte en rust in je leven komen. Je hebt sterke behoefte aan een veilig thuis, waar gevoelens vrij geuit kunnen worden. Maar je kunt zelf moeite hebben om met je gevoelens naar buiten te treden. Een ander kan jou dan als koel en afstandelijk ervaren, terwijl je juist op zoek bent naar warmte. Jupiter geeft je een enorme innerlijke veerkracht, zodat je moeilijkheden in het leven aankunt.

Boogschutter

Gedachten hebben kracht in zowel positieve als negatieve zin. Saturnus vraagt aan jou dat je eerst alles goed onderzoekt voordat je tot een conclusie komt. Maar er kan ook een angst zijn dat je niet alle feiten kent, waardoor jij je geremd en minder flexibel voelt. Je komt goed beslagen ten ijs wanneer je iets aanpakt. Je werkt zorgvuldig en hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel. Maar als je jouw gedachten wat ‘vrijer’ laat, kunnen ze makkelijker anderen inspireren en motiveren. Jupiter wil dat jij op jezelf vertrouwt en zaken vanuit een groter geheel bekijkt. Dus niet op alle feiten en details letten!

Steenbok

Je bent na jaren eindelijk verlost van de zware energie van met name Saturnus. Ook Jupiter is nu vertrokken uit jouw teken. Telkens wanneer je de behoefte voelde om ergens enthousiast over te zijn, bekroop je een gevoel van onzekerheid. Hierdoor voelde je je soms geremd en verdween je spontaniteit. Sta dit jaar stil bij je positieve kwaliteiten. Wat zijn mijn persoonlijke waarden? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn gaven en talenten? Misschien dat je in de loop van het jaar op een andere manier tegen ambities gaat aankijken. Je financiële situatie kan belangrijk voor je zijn, maar je wordt je ook meer bewust van ‘innerlijke rijkdom’.

Waterman

Je staat aan een nieuw begin. Het is tijd voor een nieuwe Jij. Je benadert anderen vanuit een visie, een mening, een filosofie, en bent optimistisch en positief ingesteld. Je deelt graag jouw inzichten en hebt behoefte aan vrijheid. Serieus, betrouwbaar, beheerst, ambitieus en volhardend, zo wil je overkomen. Je staat klaar om anderen te helpen. Soms pak je zaken groots aan. Ook vertrouw jij op je voelsprieten en intuïtie. Je hebt vernieuwende en inventieve ideeën over het leven die je graag wilt uitdragen. Ze passen bij een echte Waterman-visie: meer harmonie, vrijheid en compassie voor elkaar. Misschien zet jij wel een nieuw sociaal netwerk op, zodat je met gelijkgestemden deze visie kunt uitdragen. Je gaat op zoek naar innerlijke groei.

Vissen

Jupiter en Saturnus staan in jouw Huis, het 12de huis. Je leert je innerlijke wereld meer in balans te brengen met de uiterlijke wereld. Je voelt je aangetrokken tot het mystieke, bijvoorbeeld in de vorm van gebed, meditatie of yoga. Ook heb je de behoefte om werkelijk iets voor je medemens te betekenen. Je wilt werk doen dat je innerlijk boeit, zoals sociaal werk of vrijwilligerswerk. Met Saturnus kun je soms ‘zwaar’ op je omgeving overkomen. Dit komt doordat je bezig bent met een enorme geestelijke groei. Je bent positief ingesteld, hebt veel doorzettingsvermogen en kunt bergen verzetten.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke horoscoop voor 2021? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 21,- met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *