Jaarhoroscoop 2022: wat gaat 2022 je brengen en wat mag jij leren?

Lieve lezers van Inspirerend Leven, het nieuwe jaar 2022 staat voor de deur. Het wordt een mooi spiritueel en interessant jaar. Een groot deel van het jaar staat Jupiter namelijk samen met Neptunus in Vissen wat veel spiritualiteit en zelfinzicht gaat brengen. Astroloog Irma van der Wijk vertelt je in dit artikel wat je mag leren van jouw tegenovergestelde sterrenbeeld en wat je uitdagingen dit jaar zijn.

Gebruik de kracht van Jupiter en Neptunus met wijsheid en het zal je helpen om spiritueel te groeien.

De invloed van Jupiter en Neptunus in Vissen

Jupiter en Neptunus voelen elkaar goed aan en willen niets liever dan samenwerken in 2022. Dit jaar staat namelijk in het teken van onze bewustwording. Niet alleen op geestelijk en religieus gebied: de planeten geven ook aan hoe wij onze behoefte aan innerlijke groei willen ontwikkelen. We gaan steeds meer leren om de ‘droge’ feiten in ons leven vanuit een dieper spiritueel besef en vanuit intuïtie en innerlijke wijsheid vorm te geven.

Spiritueel groeien

Gebruik de kracht van Jupiter en Neptunus met wijsheid en het zal je helpen om spiritueel te groeien. Als je spiritueel gezien groeit, leidt dit automatisch tot innerlijke groei. Het spirituele is namelijk verbonden met je geest en lichaam. Als we ons emotioneel goed voelen, hebben we ook meer positieve gedachten. En als we positieve gedachten hebben, merken we dat we ons hierdoor lichamelijk sterker en gezonder voelen!

Spiritualiteit is een manier van in het leven staan en een manier van werken aan je ‘ik’. Spiritualiteit wordt gelukkig steeds meer geaccepteerd in onze maatschappij. Veel mensen vinden dit een goede manier om meer balans te vinden in hun dagelijks leven. Als je spiritueel leeft, ga je meer innerlijke rust ervaren.

Spiritualiteit kan het besef geven dat ons leven ‘waarde’ heeft in een groter geheel en kan ook een gevoel van ‘betekenis’ geven. Mensen die met spiritualiteit bezig zijn, maken niet alleen keuzes op basis van hun verstand, maar ook op basis van hun gevoel en intuïtie. Een van de doelen van spiritualiteit is te leven op een meer verbonden manier. Spiritualiteit geeft je het gevoel een hoger doel te hebben in het leven. Je vraagt je af wat de zin is van het leven, wat jouw doel is en je zoekt verbondenheid in de wereld waarin wij leven.

Met Jupiter en Neptunus in het sterrenbeeld Vissen kunnen we de behoefte krijgen om ons terug te trekken. We voelen ons prettig in de stilte en de eenzaamheid. Zo’n periode kan enorm stimuleren en ons weer tot onszelf te brengen. We staan meer open voor onze onbewuste, innerlijke waarden en dat bewustzijn meer is dan alleen ons ego.

Solar en Lunar eclipsen in Stier en Schorpioen

Dit jaar vinden er twee Solar eclipsen (30 april in Stier en 25 oktober in Schorpioen) en twee Lunar eclipsen (16 mei in Schorpioen en 8 november in Stier) plaats. De kern van deze astrologische eclipsen is een diepe, persoonlijke verandering

Het jaar 2022 staat in het teken van zelfkennis. De positie van de planeten zal direct invloed hebben: je voelt dat je aan jezelf wil werken en jezelf wil verbeteren op verschillende vlakken. Juist de eclipsen zijn namelijk belangrijke momenten in ons leven

Eclipsen brengen soms een ‘crisisgebeurtenis’ in ons leven. Dit zijn vaak ‘voorbestemde’ of ‘karmische’ situaties die bedoeld zijn om te groeien. Afhankelijk van waar ze vallen in de geboortehoroscoop, zien we vaak een enorme verandering in een deel van het leven. Solar eclipsen brengen ons een voorbestemd nieuw begin en nieuwe kansen, terwijl Lunar eclipsen voorbestemde eindes, verstoringen of doorbraken brengen.

Als we geconfronteerd worden met een ‘crisis-eclipsmoment’, worden we vaak uit onze comfortzones gehaald en voelen we dat ons leven verandert. Astrologisch gezien openen en sluiten eclipsen ‘hoofdstukken’ in ons leven zodat we gedurende ons leven psychologische ontwikkelingen doormaken.

Astrologisch gezien vinden eclipsen altijd plaats in twee sterrenbeelden die een oppositie (tegenstelling/tegenover elkaar) met elkaar maken. Dit jaar zijn het Stier en Schorpioen. Zodra een cyclus in een paar tekens is voltooid, zal deze binnen ongeveer zeven tot acht jaar weer terugkeren.

Een eclips heeft thema’s opgesteld voor de komende zes maanden. We kunnen ze ook voelen in de maand voordat ze aankomen en ze kunnen hun nieuws zelfs brengen in de weken erna.

Jaarhoroscoop 2022

In de volgende horoscopen zijn tekens die het meest verschillen naast elkaar gezet. Je leest wat je van het tegenovergestelde teken kunt leren zodat je je optimaal kunt ontwikkelen in 2022.

Ram en Weegschaal

Voor de Ram als vuurteken is er een grote behoefte om zichzelf in het licht te zetten. Een Ram heeft enorm veel levenskracht en wilskracht om dingen te bereiken in het leven. Doordat een Ram steeds op ontdekkingsreis is met betrekking tot zichzelf kan een Ram op anderen soms egoïstisch overkomen. Tegenover Ram staat het teken Weegschaal. Weegschaal is juist het tegenovergestelde van een Ram. Evenwichtige relaties met anderen zijn belangrijker voor een Weegschaal dan de moed hebben om soms ‘voor zichzelf op te komen’. In tegenstelling tot de Ram is Weegschaal snel bereid om een compromis te sluiten. Het doel van deze oppositie is dat de Ram dit leert van Weegschaal en dat Weegschaal van Ram leert om niet altijd de harmonie te bewaren.

Dit is de tegenstelling tussen de persoonlijke waarden van je sterrenbeeld: je eigen hulpbronnen en de hulpbronnen die je aan anderen ontleent. Je bezit, je vaardigheden, je talenten en je financiële situatie: de dingen waarvan je denkt dat je er absoluut niet buiten kunt.

Sta dit jaar stil bij je positieve kwaliteiten. Wat zijn mijn persoonlijke waarden? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn gaven en talenten? Misschien dat je in de loop van het jaar op een andere manier tegen ambities gaat aankijken. Je financiële situatie kan belangrijk voor je zijn, maar je wordt je ook meer bewust van ‘innerlijke’ rijkdom. Laat oude zaken los en probeer problemen op te lossen. Het kan dit jaar een tijd van ‘innerlijk opruimen’ zijn. Je schuift problemen liever voor je uit omdat je het soms moeilijk vindt om je eraan over te geven. Dat kan je wat zwaarmoedig maken. Maar als je er eenmaal aan begint, ga je dit proces op een grondige manier aan, met veel doorzettingsvermogen.

Lees verder:

Stier en Schorpioen

Stier is het eerste aardeteken en gericht op materie. Zaken worden bekeken vanuit een methodische oriëntatie, dat geeft de Stier een gevoel van zekerheid en veiligheid. Een Stier is stabiel, vasthoudend, praktisch en geduldig en dat is een mooie eigenschap van de Stier. Het sterrenbeeld er tegenover staat is het emotionele sterrenbeeld Schorpioen. Schorpioen reageert snel vanuit een soms ondoorgrondelijke emotie. Een Schorpioen beleeft juist zaken in het leven vanuit gevoel en in tegenstelling tot Stier is Schorpioen een ‘mysterieus’ sterrenbeeld. Het is de bedoeling dat deze twee sterrenbeelden elkaar leren begrijpen en van elkaar leren, maar deze oppositie van tekens is eigenlijk de ingewikkeldste.

De eclipsen vinden dit jaar plaats in jullie sterrenbeelden. Er vindt een tegenstelling plaats tussen ‘ik’ en ‘de ander’ in een één op één relatie en natuurlijk ook jouw ‘performance’ naar de buitenwereld. Zien anderen jou ook echt ‘staan’ of leef je meer voor de ander?

Het is een periode van persoonlijke groei omdat je anders gaat kijken naar een relatie. Een ideale tijd om dat ingewikkelde proces van projectie onder de loep te nemen: wat je ziet in de ander, ben je zelf. Je vraag luidt dus steeds: wat zie ik van mezelf. Een nieuw begin staat voor je klaar. Het is tijd voor een nieuwe Jij. Je deelt graag jouw inzichten en hebt behoefte aan vrijheid. Je staat klaar om anderen te helpen. Ook vertrouw jij op je voelsprieten en intuïtie. Deze eclipsen zorgen voor een transformatie op het gebied van relaties: niet alleen met je partner, maar ook met anderen. Het kan eveneens een zakelijke relatie betreffen met wie je nauw samenwerkt. Je wil groeien in relaties en je niet meer beperkt voelen.

Lees verder:

Tweeling en Boogschutter

Een Tweeling is levendig, luchtig en heeft heel veel interesses. Het leggen van contacten staat centraal. Doordat een Tweeling steeds weer nieuwe zaken interessant vindt, is er niet altijd een visie of diepgang. Een Tweeling is mentaal ingesteld en legt snel verbindingen tussen feiten, dingen en mensen. Aan de andere kant staat Boogschutter die veel meer op zoek is naar het verbreden van de horizon. Een Boogschutter is constant op zoek zingeving, filosofie, spiritualiteit en verder studeren. Hierdoor kan een Boogschutter soms ‘vast’ komen te zitten in een bepaalde mening. Het ‘luchtige’ van Tweeling kan de Boogschutter helpen om zo nu en dan afstand te kunnen nemen. Boogschutter helpt Tweeling om meer diepgang te krijgen.

Dit is de tegenstelling tussen: interesse in voeding en diëten. Ook is het in deze tegenstelling belangrijk hoe wij functioneren in onze maatschappij en onze aanpassing aan de huidige normen en waarden en aan de andere kant leven vanuit een dieper spiritueel besef, maar ook vanuit intuïtie en innerlijke wijsheid. Je hebt sterk de behoefte om je verder te ontplooien.

Wees vooral niet te kritisch op jezelf en te bescheiden. Ontdek nieuwe mogelijkheden die meer bij je passen. Voor jou geldt dat je lichamelijke gesteldheid een graadmeter is voor je psychische gesteldheid. Dus als je vaak moe bent, leer dan je innerlijke wereld meer in balans te brengen met de uiterlijke wereld. Je voelt je misschien aangetrokken tot bidden, meditatie of yoga. Ook heb je de behoefte om werkelijk iets voor je medemens te betekenen. Je wil werk doen dat je innerlijk boeit, zoals sociaal werk of vrijwilligerswerk.

Lees verder:

Kreeft en Steenbok

Steenbok is een aarde teken en een ‘mannelijk’ sterrenbeeld. Steenbok voelt zich prettig bij orde, structuur, stabiliteit en streven naar een bepaalde ‘status’. Veel zaken worden door het ‘hoofd’ gestuurd en dat is in tegenstelling met de Kreeft dat meer een ‘vrouwelijk’ teken is. Kreeft wil juist voor anderen zorgen, doet zaken vanuit het ‘hart’ en kan zichzelf ‘wegcijferen’. Kreeft heeft juist behoefte aan emoties en gevoelens, en huis, en gezin spelen een grote rol. Het is fijn wanneer deze twee sterrenbeelden balans vinden in werk en carrière, en thuis en gezin.

Dit is dus de tegenstelling tussen het genieten van het leven als individu en jij als lid van een (vrienden)groep. Ga genieten van het leven, neem afscheid van het verleden, maak je (nog) geen zorgen over de toekomst en leef in het NU. Doe de dingen die je leuk vindt en ontdek het kind in jezelf.

Je voelt dit jaar de behoefte om op zoek te gaan naar nieuwe vrienden en netwerken die meer bij jou passen. Deze eclipsen vragen je om eens kritisch te kijken naar je vrienden, want je wilt nu juist vriendschappen met mensen die je niet afremmen, maar je juist stimuleren om je horizon te verbreden. Dat kan betekenen dat je afscheid neemt van oude vrienden. Wees gerust: er komen nieuwe mensen op je pad met wie jij je meer verbonden voelt.

Lees verder:

Leeuw en Waterman

Leeuw is een vuurteken en ervaart sterk zijn persoonlijkheid en wil deze ook graag laten zien aan de buitenwereld. Leeuwen zijn leiders en kunnen zelfbewust overkomen. Een Leeuw staat graag in het middelpunt en dat is ook niet zo vreemd: de huisheer van Leeuw is de Zon. Tegenover Leeuw staat het sterrenbeeld Waterman. Waterman is een luchtteken. Watermannen zijn juist heel sociaal en vinden gelijkheid en vrijheid voor iedereen belangrijker dan dat ze zichzelf in het licht willen zetten. Watermannen zijn ook vrijheidsdenkers. Juist door deze tegenstelling kunnen beide sterrenbeelden van elkaar leren en groeien.

Dit is de tegenstelling tussen privé, werk en carrière en de verhouding tussen gezin/familie en het huiselijk leven. Ook de emotionele en spirituele band met je voorouders en dat tegenover je leven in de wereld hoort hierbij. Bij velen loopt het nogal eens scheef en wordt prioriteit gegeven aan hoe men in de wereld overkomt.

Veel mensen voelen zich geslaagd wanneer ze een goede baan hebben. Dit jaar zoek je meer stabiliteit in het persoonlijke leven, en zeker op het gebied van familie en gezin. Wat betekent stabiliteit voor jou? Misschien neem je dit jaar afstand en afscheid van een bepaald familielid, waardoor er meer ruimte en rust in je leven komen. Maar er kan ook een verandering in werk komen. Het is dit jaar heel belangrijk dat jij je focust op nieuwe ontwikkelingen. Welke keuzes ga je maken? Wat zijn nieuwe en uitdagende mogelijkheden? Je wil zo graag je horizon verbreden. Je vraagt jezelf ook af of jij je ziel nog wel kwijt kunt in je werk. Allemaal belangrijke vragen die je de komende maanden gaat onderzoeken.

Lees verder:

Maagd en Vissen

Maagd is het sterrenbeeld dat zeer ‘aards’ is, vaak kritisch op zichzelf en als er iets gebeurd in het leven van een Maagd dan zal een Maagd snel nuchter, bescheiden en praktisch reageren. Maagd is ook in relaties gericht op het verstand en kan ‘koel’ overkomen. Aan de andere kant staat Vissen. Vissen is compassievol, spiritueel en zoekend naar eenheidsbeleving. Voor een Vis is het individu een heel ander begrip dan voor de Maagd. Maagd is sterk ‘down to earth’ en Vissen is sensitief, helderwetend en is ontvankelijk voor sferen en stemmingen.

Deze oppositie speelt zich af tussen de relatie met de omgeving (je persoonlijke wereld) en de maatschappij waarin je leeft (mensen, plaatsen en dingen waar je het meest vertrouwd mee bent), maar ook communicatie en je persoonlijke praktijken ook op spiritueel gebied.

Een eclips zet je aan tot heroverwegen van al deze gewone dagelijkse dingen zodat jij je meer bewust wordt van hoe je optreedt en communiceert. Je hebt oog voor grote lijnen, achtergronden en samenhangen en kunt heel tolerant zijn. Je wil je horizon verbreden, misschien door te reizen of cursussen te volgen die jou stimuleren om je verder te ontwikkelen. Verder verlang je het komende jaar naar meer ‘inhoud’ in je leven. Je wordt je ook bewust van wat de impact is van positieve gedachten. Positieve gedachten hebben ‘power’ en jij kunt anderen motiveren en stimuleren om niet alleen je eigen horizon, maar ook van anderen te verbreden. Je hebt veel plannen en ideeën en laat ze horen!

Lees verder:

Ik wens je heerlijke Kerstdagen en een sprankelend en spiritueel Nieuwjaar.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke horoscoop voor 2022? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: Irma van der Wijk. Je vindt vlogs over Astrologie en Spiritualiteit op mijn YouTube kanaal Astrologie en Spiritualiteit Irma van der Wijk.

Cursus Leven met de sterren: Ga aan de slag met je geboortehoroscoop!

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu voor € 95,-

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *