Kosmische energie van september 2022: dit zijn de belangrijkste astrologische momenten die je moet weten

September belooft een zwoele nazomermaand te worden vol liefde. Maagd en Weegschaal drukken namelijk hun stempel op september en deze invloed ga je voelen. Voor singles ligt het anders: de retrograde zet hun liefdesleven op een lager pitje. Lees alle belangrijke astrologische data en thema’s van september 2022 in dit artikel van Kate Rose.

Liefde zit niet in wat je zegt, maar in wat je doet.

Belangrijke astrologische thema’s in september 2022

Genezing en de waarheid dankzij Maagd

September begint met veel Maagd-energie: zowel de Zon als Venus staan in dit aardse teken. Genezing en zien wat echt is voeren daarom de boventoon aan het begin van de maand.

Partnerschap en liefde dankzij Weegschaal

Partnerschap en wederkerigheid zijn belangrijke thema’s later deze maand omdat de zon naar Weegschaal beweegt op 23 september. Weegschaal is één van de twee tekens die Venus vertegenwoordigen. Weegschaal en Venus brengen dan ook de focus op romantisch partnerschap in je eigen leven. Belangrijk om te weten is dat wederkerige energie verdergaat dan alleen de woorden die je zegt; ook de actie die je neemt, telt.

Lees ook: Beschikbaar voor de liefde: waarom het belangrijk is om eerst je hart te openen

Singles opgelet tijdens Mercurius Retrograde

Mercurius loopt retrograde vanaf 9 september in het teken Weegschaal. Dit zorgt ervoor dat je misschien een overeenkomst of afspraak die te maken heeft met je relatie wil herzien. Deze retrograde biedt ook een keerpunt en zorgt voor een groter evenwicht in je leven.

Singles opgelet! Ben je op zoek naar een nieuwe liefde? Zoek niet tijdens de Mercurius retrograde van 9 september tot 2 oktober. Tijdens deze retrograde lijken nieuwe liefdes beter dan ze daadwerkelijk zijn. Geef alles de tijd. Overhaasten is een slecht idee tijdens de Mercurius retrograde. Is er iets of iemand op je pad gekomen tijdens de retrograde? Als het er nog steeds is na de retrograde, dan mag je jezelf toestemming geven om het te omarmen in je leven.

Het is belangrijk om mét deze energie te werken, niet ertegen. Verbetering is altijd mogelijk, maar eerst moet je toegeven dat het moet gebeuren.

Lees ook: Zo kun jij spiritueel groeien tijdens Mercurius retrograde

Belangrijke astrologische dagen september 2022

Maandag 5 september 2022

Venus, de planeet van de liefde, beweegt vandaag naar Maagd en verandert de manier waarop jij je partner en de relatie ziet. Maagd is een genezend teken maar kan ook perfectionistisch van aard zijn. Daarnaast kan Maagd het gevoel geven  nooit tevreden te zijn of alleen het negatieve te zien. Dankzij de energie van Maagd in Venus kun je vandaag de relatiedynamiek helderder zien. Hierdoor kun je met een detailgerichte aard plannen maken voor de toekomst.

Lees ook: Wat je Venus teken zegt over jouw (of je partners) liefdesleven en overvloed

Vrijdag 9 september 2022

Vandaag loopt Mercurius retrograde in Weegschaal. Mercurius loopt tot 2 oktober 2022 retrograde. Deze retrograde heeft grote invloed op hoe je communiceert met je partner en andere mensen. Mercurius is namelijk de planeet die communicatie en denkprocessen regeert. Weegschaal gaat over partnerschap, evenwicht, wederkerigheid en wat het eerlijkst voelt. Deze combinatie is perfect voor het vinden van een compromis met anderen. Omdat het retrograde is, gaat het hier echter om afspraken of discussies uit het verleden. Jullie mogen deze herzien en hopelijk leidt dit tot een meer solide basis.

Lees ook: Communicatie in je relatie: hoe open ben jij naar je geliefde?

Zaterdag 10 september 2022

De volle maan in Vissen op 10 september schijnt een liefdevol licht op je relaties. Vissen is het teken van onvoorwaardelijke liefde. Tijdens de tweede helft van het Maagdseizoen brengt deze energie de balans van dromen en realiteit samen. Dit is een geweldige volle maan om je te richten op de vraag of jij of je partner te veel hebben beloofd aan elkaar en of jullie in staat zijn om de realiteit te creëren waar jullie samen van hebben gedroomd.

Voor singles speelt Uranus een belangrijke rol tijdens deze volle maan. Uranus laat je voelen dat je je eindelijk klaar voelt om je pad aan te passen omwille van de liefde.

Lees ook: Zo voorkom je dat jouw droomrelatie in een nachtmerrie eindigt (5 tips van een psycholoog)

Donderdag 22 september 2022

Het Weegschaal-seizoen begint vandaag als de zon naar dit luchtteken schuift. Dit betekent een frisse wind voor relaties. Weegschaal regeert partnerschappen, vooral die romantisch van aard zijn. Tijdens dit seizoen lijkt de liefde daardoor gewoon makkelijker te gaan. Als de dingen gespannen zijn geweest, ligt een compromis in het verschiet.

Weegschaal wil ook echt samen aan dingen werken, dus dit is een prachtige tijd om te kijken naar wat jij en je partner willen bereiken in het leven. Jullie kunnen beginnen met het maken van een plan om je leven samen op te bouwen. Weegschaalenergie betekent: twee is altijd beter dan één.

Lees ook: Zo herken je ware liefde tussen twee zielen

Zondag 25 september 2022

Vandaag staat de nieuwe maan in Weegschaal. Deze nieuwe maan brengt thema’s als herbalanceren, toewijding en samenwerken als echte teamgenoten. Weegschaal staat voor evenwichtige romantische relaties en het ware vermogen om samen te werken voor het hoogste goed. Het is liefde én een fantastische koppeldynamiek.

Deze volle maan brengt een kans om opnieuw te onderhandelen over je relatie, om aanpassingen te maken als het niet in balans is en om echt te beginnen met het benutten van de kracht van wat liefde werkelijk vertegenwoordigt.

Lees ook: Overstijg de leugens die we over de liefde hebben geleerd (+ dit is liefde écht)

Donderdag 29 september 2022

Venus sluit de maand af door Weegschaal binnen te gaan. Dit is een van de beste plaatsen voor Venus, ze is hier thuis. Dat vertaalt zich in een gunstig effect op je relaties.

Weegschaal staat voor partnerschap en evenwicht, terwijl Venus staat voor alles met liefde te maken heeft. De energie verschuift naar partnerschap, kracht, wederkerigheid en teamwork binnen de liefde. Als deze overgang eenmaal plaatsvindt, komen veel van de thema’s die begin deze maand begonnen meer tot hun recht.

Lees ook: De drie grote liefdes in je leven: ieder met een speciale reden

Boekentip: De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je levenBen je er klaar voor om de liefde te omarmen deze maand? In De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *