Lente-equinox 20 maart 2021 (Ostara): het verleden loslaten, tijd voor een nieuwe start

De lente-equinox op zaterdag 20 maart is een prachtig moment voor een nieuwe start. Voor het loslaten van oude emoties en leven in het hier en nu. “De energie van deze lentedag stimuleert ons om de dingen anders aan te pakken. Wat wil jij? Wat zijn jouw prioriteiten?” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Je kunt tot het besef komen dat de energie weer gaat stromen wanneer jij niet vlucht, maar je emoties toelaat.

Lentefeest Ostara

Op zaterdag 20 maart om 4.51 uur wisselen we van teken: we gaan van Vissen naar Ram. Dit betekent het begin van de lente! De zon staat loodrecht boven de aarde en gaat tijdens de lente-equinox door het zogenaamde lentepunt. Dag en nacht zijn ongeveer even lang; er is balans tussen licht en donker. Na deze dag laat het licht zich steeds meer zien en de natuur komt zichtbaar tot leven. Rond deze datum wordt in veel culturen Ostara gevierd. Ostara is de Germaanse godin van de lente.

Het getal 5: communicatie

We bewegen ons naar het eerste teken van de dierenriem, de Ram. Dit kan ons het gevoel geven dat we een nieuwe start maken tijdens de lente-equinox: nieuwe plannen, nieuwe ideeën… Je kunt toe zijn aan vernieuwing, je wilt je horizon verbreden, je verlangt naar meer avontuur in je leven.

Ook numerologisch gezien is 20 maart een bijzondere dag. Het getal 5 komt namelijk tweemaal in de datum voor: 20+03-2+0+2+1. De 5 heeft betrekking op Mercurius, de planeet van denken, communicatie, handel en verkeer. Dit geeft aan dat het hebben van contact met anderen meer aandacht gaat krijgen. De winter is voorbij, een periode waarin we ons terugtrokken en op onszelf gericht waren.

Mercurius en Mars: veel denken en dromen

Mercurius heeft door de dubbele getallen 5 in de datum een extra sterke invloed op deze dag. Door het vierkant met Mars, de heerser van de Ram, kunnen we spanningen en weerstand ervaren in onszelf en in contact met anderen. We kunnen snel geïrriteerd en ongeduldig zijn. Maar het kan ook zijn dat jij je gedreven voelt en je op honderd klusjes tegelijk wilt storten. Je kunt moeite hebben om taken af te ronden. Mercurius zorgt er namelijk voor dat we veel in ons hoofd zitten en (te)veel dromen, waardoor we ons totaal niet geaard voelen. We willen misschien van alles, maar er komt weinig tot niets van de grond.

Tweelingzielen: sterke telepathische verbinding

Ook kan je obsessieve kant naar boven komen. Je struint bijvoorbeeld social media af, op zoek naar berichten over óf van je tweelingziel. De telepathische verbinding met jouw twin kan op 20 maart sterk zijn. Je kunt het gevoel hebben dat jullie samen in een andere dimensie verkeren. Het is misschien lastig om in de realiteit te blijven. Door depressieve gevoelens en andere onverwerkte emoties heb je de neiging om in een droomwereld te vluchten, terwijl je weet dat je aan de slag moet. Dit kan een innerlijk conflict veroorzaken.

Samenwerken leidt tot irritaties

Je kunt anderen enthousiast maken om samen in actie te komen. Maar je kunt snel geïrriteerd raken wanneer zij niet zo snel denken als jij, of wat meer tijd nodig hebben om verbanden te zien of jouw plannen te begrijpen. Ook is het mogelijk dat jij je ergert aan mensen wanneer ze te veel dromen, te weinig in de realiteit staan, niet duidelijk zijn en maar niet in actie komen. Je kunt het gevoel hebben dat je geremd wordt: soms heb je de steun van anderen nodig om jouw plannen te realiseren.

Mars maakt een mooi aspect met Cheiron, de dwergplaneet die onze diepste zielenwond aangeeft. Hierdoor kan in deze situaties duidelijk worden waar jouw ongeduld, boosheid en impulsiviteit vandaan komen. Je kunt beseffen dat je reageert vanuit oude pijn en dat je deze wilt loslaten, in plaats van te projecteren op anderen.

Emotionele schoonmaak tijdens lente-equinox

De energie van deze lentedag stimuleert ons om de dingen anders aan te pakken. Zet eens op een rijtje wat jij precies wilt. Wat zijn je prioriteiten? Het (emotioneel) reinigen van jezelf kan een rol spelen. Je kunt tot het besef komen dat de energie weer gaat stromen wanneer jij niet vlucht, maar je emoties toelaat en aanwezig kunt zijn in het hier en nu. Het loslaten van emoties werkt bevrijdend. Het geeft ons het gevoel dat we een nieuwe start maken tijdens deze lente-equinox.

Fijne lente,

Karin en Danique Vergeer,
Healingcentrum Isis

Verwen jezelf met het Selfcare & Rituelen boek

Self-care en rituelenIn dit boek vind je alle inspiratie om te leren leven met de seizoenen. Welke kleuren zijn er verbonden aan de lente? Wil jij leven in het ritme van de seizoenen en daarbij goed voor jezelf zorgen?

Bestel dan nu jouw exemplaar van Selfcare & Rituelen nu voor € 17,50 bij onze webshop Boekenwereld.

Lees ook deze artikelen over de lente:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *