Liefdeshoroscoop juli 2024: 5 sterrenbeelden waarbij de liefde opbloeit deze maand

Juli 2024 is een interessante liefdesmaand voor vijf sterrenbeelden. De astrologische gebeurtenissen van deze maand zorgen ervoor dat zij obstakels in de liefde overwinnen. “Concentreer je in juli 2024 meer op je langetermijnverlangens voor je romantische leven, vooral die met betrekking tot verbintenis of huwelijk,” zegt astroloog Kate Rose. In deze liefdeshoroscoop voor juli 2024 vertelt ze er meer over.

Neem de tijd om een liefde op te bouwen die eeuwig zal duren.

De astrologische energie van juli 2024

Neptunus retrograde in Vissen

Vijf dierenriemtekens overwinnen obstakels in de liefde in juli 2024. De energie van begin juli 2024 nodigt hen uit om naar binnen te keren. De energie van deze maand vraagt ze uit om te heroverwegen wat hen motiveert voor de keuzes in hun romantische leven als Neptunus retrograde gaat lopen in Vissen op dinsdag 2 juli.

Neptunus loopt elk jaar ongeveer zes maanden retrograde. Dit is een tijd om je te concentreren op wat écht is in plaats van focussen op illusies of wonden die je oordeel kunnen vertroebelen. Zo kun je de waarheid in ere houden terwijl je ook optimistisch blijft over wat je droomt voor je liefdesleven. Deze combinatie is belangrijk want alleen dingen die in de realiteit verankert zijn, zullen groeien.

Mercurius in Leeuw en Maagd

Terwijl je wordt uitgenodigd om de verschillen te zien tussen wat echt is en wat niet, maakt Mercurius (de planeet van communicatie) twee verschuivingen in juli, eerst naar Leeuw op dinsdag 2 juli en dan naar Maagd op donderdag 25 juli.

Mercurius helpt je om te duiken in diepe liefdeskwesties of onderwerpen in je relatie en kan helpen bij het ophelderen van slepende vragen over deze situaties. Richt je op het simpelweg uiten van je waarheid, wees moediger in hoe je communiceert en uit jezelf over wat je wilt voor je toekomst. Hoe duidelijker en directer je kunt zijn, hoe groter de kans op een positieve uitkomst in je relatie.

Nieuwe maan in Kreeft en Mars in Tweelingen

De nieuwe maan in Kreeft op vrijdag 5 juli en Mars’ verschuiving naar Tweelingen op zaterdag 20 juli, brengen een nieuw begin en een kans om je relatie opnieuw vorm te geven. Je kunt nu namelijk snel denken en hebt het vermogen om problemen op te lossen.

Terwijl Mars in Tweelingen meer logisch denken kan brengen, zul je genoeg helderheid en gevoeligheid hebben om te weten wat het is dat je nodig hebt om een relatie op te bouwen die eeuwig kan duren.

De energie van juli 2024

Concentreer je in juli 2024 meer op je langetermijnverlangens voor je romantische leven, vooral die met betrekking tot verbintenis of huwelijk. Je krijgt nu alle tools in handen om niet alleen je relatie te verbeteren, maar ook echt een leven samen te plannen. Er is echter geen haast, dus eventuele beslissingen moeten niet voortkomen uit angst of bezorgdheid, maar uit de wetenschap dat de tijd nemen helpt om een band op te bouwen die eeuwig zal duren.

Wat gaat juli 2024 je nog meer brengen? Je leest het in de maandhoroscoop juli 2024.

Liefdeshoroscoop juli 2024

Deze 5 sterrenbeelden gaan obstakels in de liefde overwinnen in juli 2024:

1. Waterman

Je hebt de laatste tijd veel aan je hoofd, Waterman. Hoewel je hebt geprobeerd om je open te stellen voor je of een partner, voelde het niet alsof je echt in staat was hiervoor. Je wilt een dieper niveau van duidelijkheid in je relatie, niet alleen over de toekomst, maar ook over bepaalde kwesties die zwaar zijn gaan wegen in jullie band.

Dit is geen situatie die voor altijd is. Je hebt je waarschijnlijk al afgevraagd of je het wel volhoudt. Hoe langer je wacht om te praten over wat je dwars zit, hoe meer afstand je van je partner zult voelen. In plaats van gewoon een stapje terug te doen en te zien wat de ander doet, moet je tijd maken voor een direct en eerlijk gesprek, want dat is de enige manier waarop je deze problemen eindelijk achter je kunt laten.

Op dinsdag 2 juli 2024 verschuift Mercurius naar Leeuw, waardoor je je meer kunt concentreren op wat je wilt zeggen en hoe je het moet zeggen. Mercurius kan je helpen om je gedachten te ordenen en ze duidelijker uit te drukken. Pas wel op dat je niet te snel driftig wordt. Plan wat je wilt zeggen en zorg ervoor dat je klaar bent voor een gesprek. Alleen dan kun je ook je emoties met meer vertrouwen onder controle houden in de wetenschap dat boosheid of zelfs je afsluiten je relatie niet ten goede komt.

Precies op het moment dat Mercurius in Leeuw verschuift, draait Neptunus retrograde in Vissen. Dit symboliseert dat de kwesties die je wilt uiten, wel eens te maken kunnen hebben met de vraag of deze connectie jouw waarde erkent en of je je überhaupt echt gewaardeerd voelt door je partner.

Neem de tijd om eindelijk het gesprek te voeren dat je nodig hebt, want door eerlijk te praten creëer je meer ruimte voor liefde dan door simpelweg een stapje terug te doen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

2. Steenbok

Als juli 2024 begint, ligt de nadruk niet alleen op communicatie, maar ook op veranderingen die je in je romantische leven wilt creëren. Een deel hiervan gaat over het creëren van de tijd voor je partner die jullie beiden nodig hebben.
Hoewel je de zaken in jullie relatie niet per se als slecht zou omschrijven, voelt het wel alsof de band meer routine is geworden dan sprankelend. Hoewel routine bij een langdurige relatie hoort, betekent het niet dat jullie op de automatische piloot kunnen leven.

Wat je mag onthouden is dat wanneer je een diepere, meer opwindende, diepgaande romantische connectie wilt, jij ook het voortouw mag nemen en niet hoeft te wachten op je partner. Daar hoort ook bij dat je de tijd neemt om echt in elkaar te investeren. Wees niet bang om de kracht van liefde in je leven te eren, want het zal alleen maar helpen om je relatie te verbeteren en te verdiepen.

De nieuwe maan in Kreeft op vrijdag 5 juli brengt een nieuw begin in je romantische leven, Steenbok. Als je in een relatie zit, zal dit nieuwe begin een grotere intensiteit en betekenis geven. Stel activiteiten voor of zelfs boeken die jullie samen kunnen lezen, plan een romantische avondje uit of blijf juist samen thuis. Het is niet omdat het leven altijd doorgaat dat je moet wachten op een perfect moment om te investeren in quality time met je partner. Ben je singel? Dan ben je nu in staat om eindelijk een speciaal iemand in je leven te ontvangen.

Op het moment van nieuwe maan in Kreeft zal Neptunus retrograde gaan in Vissen met Mercurius in Leeuw, wat je de kracht geeft om je diepste gevoelens en verlangens te delen, wat de kracht heeft om je relatie te transformeren.

Je hoeft je leven niet volgens de status quo te leven of bang te zijn om te veel van je hart weg te geven. Maak gewoon ruimte voor liefde, laat je partner weten hoe belangrijk hij of zij is in je leven en omarm meer onverwachte momenten voor romantiek.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

3. Boogschutter

Je wordt er vaak van beschuldigd dat je een dwalend oog hebt, en hoewel je er misschien wat langer over doet om je te binden, is dat niet omdat je niet naar één geweldige liefde verlangt, maar omdat je alles wilt ervaren om je zeker te voelen over wat bij je past. Je moet je vrij voelen om verschillende verbindingen en mogelijkheden te verkennen, met als enige voorbehoud dat je er ook voor moet zorgen dat iedereen met wie je samen bent of uitgaat zich volledig bewust is van de keuzes die je maakt.

De andere kant van de medaille is dat wat je in andere partners zoekt, soms eigenlijk alleen in jezelf te vinden is. Er is daarbuiten een grote, mooie wereld en je moet alles ervaren wat je kunt, maar als je eerst die reis naar binnen kunt maken, zul je merken dat romantische vragen er ineens niet meer toe doen.

Mars verschuift op zaterdag 20 juli naar Tweelingen en brengt helderheid en een snelle geest als het gaat om romantische beslissingen. Mars in Tweelingen zal je in staat stellen om jezelf en de uitdagingen die je in je relatie hebt ervaren te begrijpen, zodat je je kunt richten op hoe je daadwerkelijk problemen kunt oplossen en voorbij de pijn kunt komen.

Het kan zijn dat je over het verleden moet praten, zelfs over zaken waarvan je dacht dat ze al uit de weg geruimd waren. Maar zelfs als je partner er niet steeds over begint, betekent dat niet dat het niet nog steeds zwaar op hem drukt.

Wees eerlijker over niet alleen alles wat er in je relatie is voorgevallen, maar ook welke keuze je echt wilt maken, lieve Boogschutter. Vaak is het zo dat hoe meer je jezelf een bepaald pad in probeert te praten, hoe minder het blijft hangen. Je hoeft jezelf niet te rationaliseren om te accepteren wat voor jou bedoeld is, maar om dat te doen moet je ook bereid zijn om niet alleen de waarheid te zien, maar die ook uit te spreken.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

4. Vissen

Het is niet verrassend dat je een romanticus in hart en nieren bent. Hoewel dit een natuurlijk deel is van wie je bent, heb je ook geprobeerd realistischer en praktischer te zijn over hoe je een relatie aantrekt en eraan deelneemt. Je bent je echter nog steeds een weg aan het voelen door deze nieuwe kijk op de liefde, want je wilt ook genoeg ruimte overlaten voor magie. Het is niet omdat je een gezondere en volwassen benadering van de liefde nastreeft, dat er geen vonken mogen zijn!

Het gaat er gewoon om dat je je realiseert dat een groot deel van de dingen anders doen bestaat uit alles zeggen waar je voorheen over zweeg. In plaats van je zorgen te maken of het uitspreken van je gevoelens of grenzen een verbinding in gevaar zal brengen, moet je het zien als een filtersysteem, waar alleen datgene doorheen komt wat echt de moeite waard is.

Juli 2024 draagt een interessante energie als Neptunus retrograde loopt in jouw sterrenbeeld, samen met een groot deel van de Kreeftenergie voor de eerste helft van de maand. Dit zal je helpen om een eerlijker perspectief te krijgen over je relatie en kansen te creëren voor een diepere verbintenis.

Als Mercurius op donderdag 25 juli naar Maagd gaat, gaan alle gesprekken over de liefde, Vissen. Gebruik dit als een kans om gewoon je grenzen aan te geven, wat je nodig hebt van een relatie en overbrug al die momenten waarop werkelijkheid en fantasie elkaar overlappen. Net zoals je je eerder een weg naar ware liefde hebt ingebeeld, hoop je nu op een echte liefde die beter is dan welke droom dan ook. Wil je dat creëren? Wees dan niet bang om eerlijk te spreken, om precies te zeggen wat je nodig hebt, om je gevoelens te verwoorden en te vertellen wat je belangrijkste punten zijn.

Juli 2024 staat in het teken van bouwen aan wat je voor altijd wilt en dat betekent dat je woorden meer gewicht in de schaal leggen en de kracht hebben om je naar een gloednieuw niveau van liefde te leiden – en misschien zelfs een aanzoek!

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

5. Weegschaal

Hoe graag je je ook met volle vaart op iets nieuws wilt storten, betekent dat niet dat er geen heling is die je misschien nog moet ondergaan. Genezing is een reis die begint wanneer je het beter wilt gaan doen en die eerlijk gezegd nooit eindigt. Er is geen niveau van perfectie te bereiken of zelfs maar een punt van voltooiing. Het genezingsproces is als een ui: laag voor laag kom je dieper bij de kern. Elke laag brengt weer nieuwe genezing.

Je hebt onlangs een aantal ingrijpende veranderingen in je romantische leven doorgevoerd waarbij je hebt besloten om te stoppen met het accepteren van minder dan je wilt of verdient. Dit leidde ertoe dat je meer begon na te denken over je eigen genezing en die patronen en cycli die je doormaakte in je romantische leven. Maar, hoe moeilijk het misschien ook was, dit nieuwe bewustzijn zal je ook in staat stellen om te beginnen met het creëren van wat niet alleen gezonder is, maar wat je echt wilt en verdient in de liefde.

Asteroïde Chiron zal retrograde lopen in Ram op vrijdag 26 juli 2024. Deze energie brengt slepende thema’s van genezing naar de oppervlakte. Hoewel Chiron heerst over wonden en de kracht benadrukt die je hebt om te helen, betekent dit niet dat deze overgang gemakkelijk zal zijn.

Genezing schept altijd ruimte voor meer liefde. Dat geldt nu meer dan ooit nu de Noordelijke Maansknoop (de heerser van je lot) naast Chiron ook in Ram staat. Je bent het waard om een ongelooflijke ontzagwekkende liefde te voelen. Zorg ervoor dat je geneest wat pijnlijke cycli en patronen in je relaties veroorzaakte en je zult deze liefde ontvangen.

Gedurende deze tijd kun je zelfs beginnen terug te denken aan je kindertijd en de relaties die je had met je partners en hoe die onbewust sommige van die relatiebeslissingen die je hebt genomen hebben gedicteerd.

Ga mee in de stroom van deze genezing lieve Weegschaal, want het is wat je in staat zal stellen om je open te stellen voor nieuwheid en de mogelijkheden voor liefde die je momenteel omringen. Dit is jouw moment, niet alleen voor meer genezing, maar ook om echt te leren hoe je de relatie kunt hebben die je altijd al wilde.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kate Rose is schrijfster, spiritueel astroloog, relatie- en intuïtief coach en maakt retraites op maat. Bezoek haar website voor meer van haar werk.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Bestel nu de online masterclass met hoge korting! Van € 25,- voor € 15,-. Actie is geldig t/m 7 juli 2024.

Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *