Maak kennis met de architect van je lichaam en de matrix van de kosmos: 2 chakra’s uit het Laika sjamanisme

Vele spirituele stromingen en volkeren geloven dat ons lichaam energiecentra heeft die chakra’s genoemd worden. De zeven hoofdchakra’s met de regenboogkleuren zijn het meest bekend maar er bestaan nog veel meer chakra’s. Maak kennis met twee chakra’s uit het Laika sjamanisme: de architect van je lichaam en de matrix van de kosmos.

Chakra’s in het kort

Vele inheemse volkeren over de hele wereld geloven dat ons lichaam, en ook dat van alle andere levende wezens, energiecentra heeft die chakra’s genoemd worden – wervelende draaikolken van licht, waar energie wordt ontvangen, vrijkomt en uitgewisseld wordt met de natuur.

Er zijn zeven chakra’s die langs je wervelkolom liggen. Ze hebben de vorm van een trechter met een wijde opening die tot ongeveer een halve centimeter boven de huid reikt en waarvan de smalle uiteinden verbonden zijn met je ruggenmerg.

Door deze energiecentra ontvang je indrukken van je wereld: zo neem je liefde waar in je hart, seksualiteit, angst en gevaar in je buik, en krijg je inzicht door je voorhoofd. Door je chakra’s kom je van het gebied van het lichaam in dat van licht en geest. Je energiecentra zijn omgeven door je lichtend energieveld of aura (zo kun je je aura voelen). Als het gezond is, vibreert elk energiecentrum met een van de zeven kleuren van de regenboog, waardoor je aura glanst en straalt.

Wil je meer weten over chakra’s? Lees in dit artikel over de zeven hoofdchakra’s en hun eigenschappen.

Zielsverlies in je chakra’s

Zielsverlies is opgeslagen in je chakra’s: elk chakra bevat alle herinneringen aan de pijnlijke gebeurtenissen die je binden aan karma en noodlot. Verschillende wonden werken in op verschillende chakra’s en als er een beschadigd wordt, verliest het zijn vitaliteit. Het lekt zijn essentiële brandstof en wordt dof en grijzig, waardoor de emoties die bij dit energiecentrum horen ook in de war raken en de glans van je lichtend veld verflauwt.

Nog twee chakra’s

De Laika’s (Incasjamanen of de meesterzieners van de Inca’s) geloven dat er nog twee andere zijn die ver buiten ons lichaam reiken. Namelijk:

Het zielenchakra: de architect van je lichaam

Dit chakra zweeft als een stralende zon boven ons hoofd. We zien dit chakra vaak afgebeeld als een gouden halo boven het hoofd van Christus en als een lichtbundel om Boeddha heen. Van de ziel gaan lichtende lijnen uit die ons met rivieren en bossen verbinden en met de plaats waar we geboren zijn en waar we nu leven. Deze lijnen gaan tot in onze persoonlijke geschiedenis en lotsbestemming.

De Laika’s hebben ontdekt dat dit chakra de grote architect van het fysiek lichaam is. Als je sterft, reikt het achtste chakra tot in de verlichte globe die de andere chakra’s omhult. Na een periode van genoegdoening en zuivering tussen incarnaties in, maakt het een ander lichaam, zoals het dat al vele levens lang heeft gedaan. Het achtste chakra heeft je biologische ouders gekozen, samen met het huis en de omstandigheden waaronder je geboren bent.

Net zoals een timmerman een stoel maakt en later verbrandt in de open haard en daar geen spijt van heeft omdat hij weet dat hij makkelijk een nieuwe kan maken, heeft het achtste chakra geen gevoel van verlies als het lichaam doodgaat – het maakt gewoon een nieuw lichaam.

Als er in dit chakra opgeslagen ligt dat er zielsverlies heeft plaatsgevonden, gaat het net als bij een constructiefout: het fysiek lichaam (of de ‘stoel’) wordt gewoon vervangen door een nieuw. Dat zal je leiden naar een nieuw gezin, nieuwe levensgebeurtenissen en relaties die lijken op die uit je vorige leven, in een poging om deze wond te helen.

Het geesteschakra: de matrix van de kosmos

Dit chakra bevindt zich buiten het lichtende energieveld in het midden van alle scheppingen en het sluit aan bij alles wat oneindig is. Dat is de matrix van de hele kosmos, het allesomvattende netwerk dat energie en informatie van het ene deel van het universum naar het andere brengt.

De Laika’s kunnen dit netwerk voelen en ermee werken en ze gebruiken de praktijk van het reizen om ‘de wereld tot leven te dromen’ en daarmee bewust deel te nemen aan de evolutie van het leven op aarde. Als we ons op het negende chakra concentreren, kunnen we in het verleden reizen, vroegere trauma’s helen en onze toekomst binnengaan om onze lotsbestemming te herstellen.

Alleen toegang na heling

Realiseer je wel dat we de ziels- en geesteschakra’s niet kunnen bereiken voordat we de wonden en het zielsverlies in de chakra’s een tot en met zeven hebben geheeld. Dan vereenzelvigen we ons niet meer met ons verleden, maar slechts met de geest. Deze artikelen kunnen je op weg helpen naar heling van je chakra’s:

Of heel de wonden van je ziel met hulp van het Laika sjamanisme of de Donkere Godin.

Wil je nog meer leren over de zeven hoofdchakra’s? Van blokkades in deze chakra’s tot hun eigenschappen, we hebben er al veel over geschreven.

Dit is een fragment uit het boek Afdalen in je ziel. In dit boek lees je meer over de onder-, midden- en bovenwerelden. Je kunt jezelf genezen met behulp van oude healingtechnieken. Je ziel bestaat net als je hart uit vier ‘kamers’. Elke kamer bevat geschiedenis van je ziel waar je oude pijn opslaat, maar ook waar je je zielsopdracht bewaart. Met Villoldo’s soul retrieval doorloop je je kamers en heel je je verleden en toekomst.

Bestel jouw exemplaar nu voor € 15,- in plaats van € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.com (actie geldig t/m 11-11-2022).

bestel nu

Lees verder over de chakra’s:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *