Maandhoroscoop april 2022: zeldzame astrologische gebeurtenissen & grote veranderingen

Het wordt een maand vol zeldzame astrologische gebeurtenissen en dat ga je merken! Een unieke verbinding tussen de planeten Jupiter en Neptunus schudt je leven op. En dan is er ook nog een krachtige zwarte maan in Stier. “Het lijkt erop dat de eerste drie maanden van 2022 jou op dit moment hebben voorbereid. Jij kunt nu je ziel onder ogen komen en kiezen welk pad je inslaat,” zegt astroloog Kate Rose. Lees in de maandhoroscoop april 2022 wat jou allemaal te wachten staat…

De zeldzame connectie tussen Jupiter en Neptunus verandert niet alleen het landschap van jouw leven, maar brengt ook spirituele groei en bewustzijn met zich mee.

Een vliegende start

Het eclips-seizoen is begonnen! Deze maand bevat zoveel zeldzame en belangrijke astrologische verschijnselen dat het kan voelen alsof het leven aan je voorbijraast – en toch voelt het ook alsof alles precies op het juiste moment gebeurt. April begint met een nieuwe maan in Ram, waardoor je een vliegende start kunt maken. Je pakt aan wat je hebt uitgesteld voor het perfecte moment. Bovendien voorziet het je van net genoeg ongeduld, waardoor je niet langer wilt wachten op dat wat je liefst wilt.

Deze connectie is uniek!

Venus en Mars verschuiven een week na elkaar naar het teken Vissen, waardoor de relatiedynamiek wordt verzacht en je laat hunkeren naar een uitzonderlijke liefde die je maar eens in je leven tegenkomt. Relaties die opgebrand voelen of vooral op verplichtingen zijn gebaseerd, krijgen het deze periode moeilijk. Net als carrières waar je hart eigenlijk niet ligt.

Deze maand gaat niet over verandering of liefde, maar over jouw persoonlijke doel in het leven. Dit thema wordt aangewakkerd door de ongelooflijk zeldzame connectie tussen Jupiter en Neptunus in Vissen die invloed heeft op alle levensgebieden, van groei en relaties tot alles waar je kiest tijd in te steken en waar je de kost mee verdient.

Zeldzame zwarte maan

Het einde van de maand belooft net zoveel vuurwerk als het begin. Pluto gaat in retrograde en geeft het groene licht voor een frisse start en de zwarte maan in Stier, de tweede nieuwe maan van de maand. Deze maanstand komt maar eens in de 29 maanden voor. Het is dus een zeldzame gebeurtenis die grote veranderingen tot stand brengt die voor meer stabiliteit en vreugde in je leven zorgen.

Het lijkt erop dat de eerste drie maanden van 2022 je op dit moment hebben voorbereid. Jij kunt nu je ziel onder ogen komen om te kiezen welk pad je inslaat. De enige garantie is dat je leven heel anders loopt dan je had gedacht…

Belangrijke momenten in april (maandhoroscoop april 2022)

Vrijdag 1 april: nieuwe maan in Ram

Deze dag markeert het begin van een splinternieuwe maand en van de nieuwe maan in Ram. Dit is een ongelooflijk krachtige tijd om te manifesteren, aangezien Ram het teken is van actie en vastberadenheid. Maak gebruik van de inzichten die je rond volle maan in Maagd in maart opdeed om je volgende stappen te plannen. Hoewel je bij de volgende maancyclus misschien vooruitgang ziet, kunnen de meeste geplante zaden pas volledig worden geoogst tijdens de volle maan in Ram op 9 oktober. Dus zorg ervoor dat je plannen maakt voor de lange termijn en geduld oefent – wat lastig is voor de Ram.

Dinsdag 5 april: Venus in Vissen

Vandaag verschuift Venus naar Vissen, zich eindelijk losmakend van haar hemelse geliefde Mars. Dit markeert een heerlijke tijd voor romantiek. Ook is het een gunstige tijd voor financiën en je woonsituatie, aangezien Venus invloed heeft op al deze thema’s in je leven. Gedurende deze tijd kunnen relaties die zijn vastgelopen, worden geheeld en zich naar een dieper niveau van intimiteit bewegen.

Zondag 10 april: Mercurius in Stier

Communicatie wordt veel meer geaard en praktisch nu Mercurius naar Stier verschuift. Omdat je je meer toegewijd voelt aan je overtuigingen en dingen waar je echt gepassioneerd over bent, kun je nu op basis daarvan kijken hoe je plannen voor de lange termijn maakt. Je zult mensen tegenkomen die weerstand hiertegen voelen en geen compromissen willen sluiten, dus zorg ervoor dat je je blijft focussen op je eigen energie, op wat er écht toe doet en waar je wel en niet op reageert.

Dinsdag 12 april: zeldzame omhelzing Jupiter & Neptunus

Jupiter en Neptunus staan stevig in hun zeldzame omhelzing in Vissen. Dit verandert niet alleen het landschap van jouw leven, maar brengt ook spirituele groei en bewustzijn met zich mee. Als de planeet van overvloed samenwerkt met de planeet van onvoorwaardelijke liefde in Vissen, betekent dit dat je een grote boost kunt verwachten in je relaties. En als je single bent, is de kans groot dat je een zielsverwant ontmoet. Je kunt ook de creatieve sappen voelen stromen en kansen voor nieuwe projecten of zaken moet je niet aan je voorbij laten gaan. Dit is de geboorte van iets geheel nieuws en de thema’s die nu zijn begonnen, blijven het hele jaar door spelen.

Donderdag 14 april: ook Mars in Vissen

Mars schuift naar Vissen en voegt zich opnieuw bij Venus, terwijl ze samen hun reis door de kosmos voortzetten. Dit stelt jou in staat om te bereiken wat je wilt, zonder overdreven krachtig of dominant te zijn. Het is een zachtere benadering, waarbij de betrokkenen de neiging hebben om erin mee te gaan of de positieve kant ervan in te zien. Het is ook een goed teken voor relaties. Als Mars en Venus weer in hetzelfde teken staan, zouden beide partners het gevoel moeten hebben dat ze op één lijn zitten.

Zaterdag 16 april: volle maan in Weegschaal

De volle maan komt op in Weegschaal en dat markeert een waardevolle tijd voor het bereiken van de balans in je leven waar je sinds het begin van het jaar naar streeft. Met Venus in Vissen zou dit een gunstige tijd voor romantiek moeten zijn, vooral voor die overstijgende partnerschappen waarbij de een de ander aanvult. Als je hebt geprobeerd je ogen te sluiten voor wat in je eigen leven niet goed voelt, verwacht dan gedurende deze tijd een aantal plotselinge realisaties en lastige momenten waarin de waarheid bovenkomt. Relaties van allerlei soorten profiteren van deze maan. Thema’s die begonnen rond de nieuwe maan op 5 oktober zouden nu een punt van duidelijkheid moeten bereiken.

Dinsdag 19 april: het Stier-seizoen begint

Het Stierseizoen is officieel begonnen. Het is tijd om aandacht te besteden aan je fysieke omgeving, je slaapkamer opnieuw in te richten, je lente-outfit klaar te leggen en aandacht te besteden aan je uiterlijk. Dit is een uiterst geschikte tijd om een nieuw kapsel te nemen, een gezichtsbehandeling te krijgen en jezelf eens goed te verwennen. Liefde en romantiek krijgen ook een grote boost en relaties kunnen baat hebben bij het inplannen van wat qualitytime.

Vrijdag 29 april: Pluto retrograde

Dit is de voorloper van de zwarte Maan die we een dag later zien pieken. Pluto draait retrograde in Steenbok, wat betekent dat het tijd is om door te gaan met een frisse start na een aanzienlijke periode van stilstaan. Deze retrograde markeert een tijd waarin je beter in staat bent om contact te maken met je eigen waarheid, waardoor je minder geneigd bent overweldigd te raken door de ruis van het leven.

Mercurius verschuift naar Tweelingen, waardoor dit een belangrijke tijd is om op een niet-traditionele manier na te denken over dingen en alternatieve situaties te creëren. Hoewel je misschien meer last hebt van stemmingswisselingen, heb je ook een grotere kans om het standpunt van een ander te begrijpen, zelfs als je het er niet mee eens bent.

Zaterdag 30 april: zwarte maan in Stier

Het eclips-seizoen is eindelijk begonnen en net op tijd! Het is de tweede nieuwe maan van de maand, wat het een zwarte maan maakt. Deze zwarte maan in Stier vergroot je zelfbewustzijn, intuïtie en geluk. Haal het meeste uit deze maan en denk na over wat jij in je leven kunt veranderen om meer ruimte voor vreugde te creëren. De Stier houdt van alles wat met plezier te maken heeft, inclusief seks. Dus intimiteit en prioriteit geven aan je romantische relatie is in deze tijd ook mogelijk.

Maandhoroscoop april 2022 voor alle sterrenbeelden

Hoe beïnvloedt de zwarte maan in Stier en de unieke connectie tussen Jupiter en Neptunus jouw sterrenbeeld deze maand? Lees het in de maandhoroscoop april 2022.

Ram (21 maart – 19 april)

Dit is de maand waarin je eindelijk het gevoel krijgt dat je je essentie terugkrijgt. De nieuwe maan in Ram zou je weer het zelfvertrouwen moeten geven waarvan je eerder het idee had dat je het had verloren. Ook geeft ze jou de vastberadenheid om te herstellen wat er stuk is in je leven. Maar er is ook een deel van jou dat het zat is om altijd in een soort herstelmodus te staan, dus je kunt besluiten dat een compleet herstel nodig is. Houd vast wat goed voelt en wees niet bang om los te laten wat niet goed voelt.

Stier (20 april – 20 mei)

Jouw zwarte maan aan het einde van de maand is ongelooflijk krachtig. Je krijgt misschien plotselinge inzichten in jezelf, inclusief de patronen en cycli waarin je verstrikt bent geraakt. Dezelfde maanstand zorgt ook voor innovatieve ideeën en manieren waarop je het meeste uit je talenten kunt halen. Er is niet veel angst in deze maand, dus alles wat je hebt overwogen om te veranderen of in gang te zetten, krijgt groen licht van het universum. Onderschat je gevoelens niet, want je intuïtie is deze maand krachtig.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Het begin van de maand kan voelen als een uitdaging, omdat er zoveel water-energie aanwezig is. Als je geprobeerd hebt bepaalde gevoelens te verbergen, moet je ze misschien onder ogen komen en beslissen wat je eraan kunt doen. In plaats van te doen alsof ze niet bestaan. Dit kan in de loop van de maand tot grotere veranderingen leiden als je opnieuw afstemt op wat je nodig hebt en wilt van de mensen in je leven. Als Mercurius aan het einde van de maand in jouw sterrenbeeld schuift, ben je in topvorm en heb je niet langer moeite om jezelf of je gevoelens te uiten.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

De volle maan in Weegschaal halverwege de maand kan je doen beseffen dat jij je hebt laten behandelen op manieren die niet overeenkomen met wat je waard bent. Dit is een kwestie van balans die de komende maand om aandacht vraagt. Denk na over hoe jij de mensen om je heen behandelt en hoe anderen jou behandelen. Hoewel niet elke dag altijd in balans kan zijn, zul je je vaker aangetrokken voelen tot meer wederzijdse interacties en relaties. Dit kan voor wat onrust zorgen in je bestaande situatie, maar uiteindelijk komt het goed.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Naarmate je verder komt in het Ram-seizoen, zou je je meer jezelf moeten gaan voelen. Je kunt een aanhoudende angst hebben gevoeld voor situaties uit het verleden die invloed hadden op de mogelijkheden in de toekomst, maar de nieuwe maan in Ram zou moeten helpen dat op te lossen. Je zelfvertrouwen is halverwege de maand weer op peil en je merkt dat je klaar bent voor een nieuw begin. Je wilt een nieuwe kans wagen. Dit kan vooral van invloed zijn op je liefdesleven, maar kan ook betrekking hebben op je thuissituatie. Wees niet bang om een risico te nemen, het universum steunt je bij het verlaten van de comfortzone die je de afgelopen maanden nodig had. Nu ben je klaar om je grootste droom waar te maken.

Maagd (23 augustus – 22 september)

De eerste helft van de maand concentreer jij je op de romantische aspecten van je leven en het creëren van iets nieuws. Als er niks lijkt te gebeuren, kun je ervoor zorgen dat je de tijd neemt om na te denken waarom. Dat het nu lijkt alsof er niet veel opties zijn, betekent niet dat dat ook zo is. De beste relaties ontstaan meestal als je er niet op rekent. Het kan ook zijn dat je een reality check moet ondergaan betreffende je carrière, waarbij je je realiseert dat omdat je wilt dat iets werkt, dat niet betekent dat dat ook de bedoeling is. Neem alle omleidingen van het universum met dankbaarheid en gratie aan.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

De volle maan in jouw teken halverwege de maand maakt echt een einde aan het huidige proces van genezing dat je hebt doorgemaakt. Het was een lang proces en terwijl je blijft groeien op het volgende deel van je pad, worden enkele belangrijke lessen afgerond. Voor jou ging het erom ervoor te zorgen dat jij je tijd verstandig investeerde. Of nou een relatie is of je carrière, er is een einde gekomen aan het misbruik van jouw vriendelijke en behulpzame karakter. Het gaat over hoe de relatie met jezelf zich heeft ontwikkeld sinds oktober en dat je je eindelijk realiseert hoe ver je bent gekomen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Deze zwarte maan heeft een aantal verrassingen voor jou in petto. Het is allemaal goed, want het laat licht op je romantische leven schijnen, maar het is heel goed mogelijk dat dit nieuwe begin er eentje is dat je niet had voorzien. De tweede nieuwe maan in één maand heeft een enorme kracht. Waar je van gedroomd hebt, zou zich binnenkort kunnen manifesteren in een relatie. Je kunt ook een vooruitgang in je financiën verwachten. En als je overwoog om te verhuizen, dan is het nu tijd om woonruimtes te bezichtigen of zelfs een bod uit te brengen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Je wilt niet dat het leven alleen maar om werk draait, maar sinds het begin van het jaar is dat precies waar je je op hebt gefocust. Het hoorde allemaal bij het plan en het was nodig, maar halverwege de maand begint je focus te verschuiven door de Jupiter Neptunus-verbinding. Dit gaat door tot Mercurius verschuift naar Tweelingen, waardoor al die relatiegesprekken weer op gang gebracht worden, en ditmaal ben je klaar om ze te voeren. Wees niet boos op jezelf dat je dit niet eerder hebt gedaan. Er is altijd een reden te vinden waarom het niet als het juiste moment voelt, maar gelukkig is deze maand er wel geschikt voor.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Veel van de lessen die Venus aan het begin van het jaar met haar retrograde in jouw teken naar voren bracht, staan op het punt om in praktijk te worden gebracht. Je hebt je echt gefocust op wat belangrijk is voor jou en wat voor soort leven je verdient. Er was misschien wat weerstand tegen deze nieuwe opborrelende kennis, maar zodra Pluto aan het begin van de maand in retrograde gaat, smelt elke twijfel weg. Dit brengt allerlei mogelijkheden met zich mee, zoals lange-afstandsreizen, nieuwe relatieverhoudingen en meer vertrouwen in jezelf en je capaciteiten. De tijd om de toekomst te omarmen is nu.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Maart was een uitdagende maand voor je, ook al werd het beter tegen het eind. Maar april vormt een helder licht in een verder uitdagend jaar. Je zou nu meer tijd moeten hebben om het leven dat je gecreëerd hebt te omarmen. En om meer dankbaarheid te voelen voor je eigen vermogen te doorstaan wat je hebt meegemaakt en er zo goed en sterk uit te komen. Dit maakt het een maand om jezelf toe te staan alle muren die je hebt opgetrokken die voorkomen dat je echt geniet van het leven, te doorbreken en je te realiseren dat het leven waarover je gedroomd hebt, eindelijk is aangebroken.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Dit belooft een magische maand voor jou te worden. Met de Jupiter Neptunus-verbinding in jouw teken halverwege de maand, gevolgd door Venus en Mars, gaat het er vooral om je dromen waar te maken. Dit is een fantastische energie voor alle creatieve projecten die je op een laag pitje hebt staan of waar je intuïtie plotseling iets over zegt. Maar het beïnvloedt ook je romantische relaties zeer positief, door die partner te vinden waarvan je ziel bleef zeggen dat hij/zij bestond, maar waarvan je de hoop had opgegeven hem of haar ooit tegen te komen. Laat de liefde je deze maand vinden, maar zorg er ook voor dat je Ja zegt tegen elke kans die op je pad komt. Je weet nooit welke je leven voor altijd verandert.

De maandhoroscoop april 2022 is geschreven door Kate Rose, gepubliceerd op: YourTango

Boekentip: De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je levenIn De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder over astrologische onderwerpen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *