Maandhoroscoop april 2023: wat staat er voor jou in de sterren?

April brengt veel nieuwe energie én een vlammende start. De nieuwe maan in april staat namelijk voor de tweede keer in Ram: het vurige teken dat staat voor start en initiatief. Daarnaast is april de enige maand van 2023 waarin Pluto in zijn nieuwe teken Waterman staat. “Verandering is altijd een beetje eng, maar desondanks roept het de belofte van meer op. Het is namelijk de enige manier om het leven écht te ervaren.” zegt astroloog Kate Rose. Wat staat er in de maandhoroscoop april 2023 voor jouw sterrenbeeld?

In april is alles nieuw, niet alleen dankzij Pluto in Waterman, maar ook door de nieuwe maan in Ram en de totale zonsverduistering die het veroorzaakt.

April 2023 ruikt naar een nieuw begin en kosmische timing. De komende maand start het Eclips-seizoen. Het nieuwe hoofdstuk waarnaar je op zoek was begint eindelijk!

April is de enige maand van het jaar waarin Pluto in zijn nieuwe teken Waterman staat. Dat voelt aan als onontgonnen terrein en dat is precies waar je naartoe hebt gewerkt. Verandering is altijd een beetje eng, maar desondanks roept het de belofte van meer op. Het is namelijk de enige manier om het leven écht te ervaren. Je hebt ervan gedroomd, dus neem nu dat onmogelijke risico!

In april is alles nieuw, niet alleen dankzij Pluto in Waterman, maar ook door de nieuwe maan in Ram en de totale zonsverduistering die het veroorzaakt. De eerste nieuwe maan in Ram vond plaats in maart en in april gebeurt dat nog een keer. Ram staat voor een nieuw begin, assertieve actie en zelfverzekerde motivatie. Dat is precies wat jou vooruit zal stuwen.

Mercurius begint later in de maand retrograde te lopen tijdens de twee weken durende Eclips-portaal. Die vindt plaats tussen de maangebeurtenissen: tijd voor een belangrijke reflectie die zomaar alles zou kunnen veranderen.

Je kunt alleen het beste doen met wat je op elk moment weet. Hopelijk breid je je kennis uit als je meer blijft leren. In april kun je je ingehouden adem uitblazen. Hier heb je al die tijd naartoe gewerkt, terwijl je ook beseft dat de reis nog maar net begonnen is.

Maandhoroscoop april 2023

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: donderdag 13 april

Halverwege de maand bevindt de maan zich in het laatste kwartier en in Steenbok. Zo helpt de maan je te focussen op je doelen in je professionele leven. Aangezien er de laatste tijd zoveel in jezelf gebeurt, is dit een prachtige manier om wat van die groei te kanaliseren in een nieuwe en opwindende carrièrekans. De maan helpt je je emotionele zelf te omarmen, terwijl Steenbok je gericht houdt op de zaken waar het om gaat, zodat je kunt loslaten wat niet langer deel uitmaakt van je waarheid.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: donderdag 13 april

Steenbok regeert in jouw leven over alle zaken van geluk en overvloed. Grijp dus de kansen en groeimogelijkheden aan! Maan in het laatste kwartier legt de focus op loslaten. Hoewel dat vaak een negatieve bijklank heeft, hoeft dat niet zo te zijn. Richt je liever op datgene waarvoor je ruimte maakt en sta jezelf toe te geloven in de geweldige ervaringen die op je pad komen.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: vrijdag 14 april

Saturnus in Vissen helpt om meer diepte en betekenis te geven aan je professionele leven. Terwijl Saturnus doorgaans bekend staat om grenzen, is zijn doel in Vissen eerder eenheid dan verdeeldheid. Als Saturnus in Vissen karmisch uitlijnt met de Noordknoop in Stier, krijg je een beter begrip van je professionele doelen. Of het nu gaat om een nieuwe baan, een bonus of herstructurering, er is goed nieuws op komst.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: maandag 24 april

Vissen heerst over het negende huis en daar wordt het geluk geregeld. Als Saturnus in dit waterteken duikt, word je uitgedaagd om in actie te komen en je dromen werkelijkheid te maken. Dat is precies wat deze maand jou brengt, als Saturnus in Vissen zich verbindt met de Zon in Stier. Je begint vooruitgang te boeken. Het geeft je een geweldig gevoel om te bereiken waar je altijd al van gedroomd hebt.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: donderdag 20 april

De energie van de Ram regeert over de overvloed in jouw leven. De zonsverduistering die de nieuwe maan veroorzaakt, vindt plaats in dit teken. Je zult een schokgolf van geluk door je leven voelen gaan. Dit is de tweede keer in korte tijd dat de nieuwe maan in Ram staat, dus zorg ervoor dat je het nieuwe aangrijpt in plaats van bij het oude te blijven. Er is geen ruimte voor angst als je werkt aan het verwezenlijken van je dromen.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: maandag 3 april

Mercurius is de planeet van communicatie en gedachten. Als hij oversteekt naar de aardse en rationele Stier, activeert hij de thema’s rond je negende huis. Je negende huis heeft betrekking op het gevoel van geluk en overvloed. Voor jou betekent dit dat je kunt vertrouwen op kansen en mogelijkheden om een weloverwogen risico te nemen. Ze zijn stabiel en gegrond in uiteindelijk succes. Vertrouwen is zo nu en dan moeilijk, maar deze maand genoeg garanties om aan de slag te gaan.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: dinsdag 11 april

Venus is de planeet van de liefde, maar ook van financiën en onroerend goed. Als Venus overgaat naar Tweelingen, zul je de effecten daarvan voelen in hoe je leven zich begint uit te breiden. Tweelingen-energie heerst over overvloed, wat betekent dat je moet uitbreiden in alle gebieden in je leven die stagneren. Nu deze energie je deze maand met haar warme omhelzing verwelkomt, zul je niets dan kansen zien. Het is aan jou te kiezen welke je neemt, maar helemaal niet kiezen is de enige verkeerde manier.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: donderdag 27 april

Maan in het eerste kwartier markeert het moment wanneer het universum je naar je droom of doel leidt. Deze maan staat in Leeuw, wat betekent dat zij ook van invloed zal zijn op je carrière en professionele pad. Zorg ervoor dat geen twijfel je in de weg staat. Het is tijd om te handelen naar je droom. Vertrouw erop dat teruggaan geen optie meer is.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: donderdag 20 april

De nieuwe maan in Ram zorgt niet alleen voor de zonsverduistering, maar verlicht ook het vijfde huis. Dat is jouw huis van vreugde, creativiteit en zelfexpressie. Het wordt tijd dat je je herinnert dat dit leven je vreugde moet brengen en geen chaos of gebrek. Als je nog steeds vasthoudt aan die achterhaalde overtuigingen, zul je nooit volledig leven. Laat deze eclips elke twijfel wegbranden, laat de nieuwe maan je naar de drempel van een nieuw begin brengen. Sta jezelf toe dit nieuwe hoofdstuk binnen te stappen, hoe moeilijk het ook is om het oude te verlaten.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: donderdag 6 april

De volle maan in Weegschaal activeert thema’s rond je carrière, baan of professionele promotie. De volle maan brengt alles tot bloei, dus kijk terug naar andere Weegschaal-manen, zoals die van 25 september 2022, om te zien wat er sindsdien gebeurd is. Gebruik deze kans om van je succes te genieten en je opnieuw toe te leggen op nog meer groei. Als je onvermoeibaar hebt gewerkt om je doel te bereiken, is dit ook je kans om rust en evenwicht te omarmen als belangrijk onderdeel van succes.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: donderdag 6 april

De volle maan in Weegschaal activeert alles wat met geluk, overvloed en expansie te maken heeft voor jou. Volle manen brengen iets tot bloei, dus rond deze tijd ben je klaar om een nieuwe kans te grijpen. Die zal niet alleen tot meer evenwicht leiden, maar ook tot vreugde in je leven. Reizen is even goed als het gevoel dat je een nieuw leven hebt. Het gaat erom te herkennen wat je geluk brengt, zodat je dat meer kunt doen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: donderdag 20 april

De nieuwe maan in Ram veroorzaakt een zonsverduistering, maar verlicht ook het huis van waarde. Het kan je helpen je te concentreren op wie/wat voor jou het belangrijkst is. Het zal ook een positieve invloed op je financiën hebben. Deze nieuwe financiële start staat voor iets verbazingwekkends en onverwachts, want je wordt aangemoedigd te profiteren van de groei waarvoor je hard gewerkt hebt. Onthoud dat iedereen alleen succes ziet en niet het pad dat je moest bewandelen om het te bereiken.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Tip van de redactie: Radicale transformatie

Radicale transformatie cursusMet twee nieuwe manen in Ram hebben we allemaal kans op een vlammende, nieuwe start of een radicale transformatie. Leer hoe je (oude) gedrags- en reactiepatronen kunt herkennen en ontmoet je werkelijke zelf met de online cursus ‘Transformeer en heel je oude pijn’.

Ben je er klaar voor om dit mooie avontuur aan te gaan?

bestel nu

Lees ook deze astrologische artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *