Maandhoroscoop april: aardse Stier-energie, Pluto retrograde en innerlijke groei

De Ram-energie wakkert in april het vuur in ons aan. We maken vol passie plannen: we willen onafhankelijk zijn, we verlangen naar ruimte voor onszelf. Maar halverwege de maand worden we geremd door de aardse Stier-energie. “De uitdaging is om deze twee energieën te laten samenwerken,” zegt astroloog Irma van der Wijk. Ontdek in de maandhoroscoop welke invloed ze op jouw sterrenbeeld hebben!

Je wilt je losmaken, meer voor jezelf opkomen en jezelf op de eerste plaats zetten.

Avontuur, vrijheid en ruimte

We starten de maand april ‘vurig’. Ram, het element van Vuur én lente, wil dat we kijken naar nieuwe mogelijkheden. Als we iets nieuws ontdekken, dan gaan we vol passie ertegenaan. We willen onze plannen zo snel mogelijk uitvoeren in ons leven. Ram en Vuur willen avontuur, vrijheid en ruimte!

Nieuwe Maan: behoefte aan onafhankelijkheid

Op 12 en 13 april loopt ook de Nieuwe Maan het teken Ram in. Op dat moment staan de zon, Mercurius en Venus, drie zogenaamde ‘persoonlijke planeten’, al in Ram. Een Nieuwe Maan kondigt het begin aan van een nieuwe fase in je leven. Het is een mooie tijd om iets te starten. Ram is bovendien het eerste teken van de dierenriem. Het is dus de eerste Nieuwe Maan van het nieuwe astrologische jaar.

Tijdens deze Nieuwe Maan kun je geconfronteerd worden met een situatie waarin je een sterke behoefte voelt om onafhankelijk te zijn. Je wilt je losmaken, meer voor jezelf opkomen en gezondere keuzes maken. Jezelf op de eerste plaats zetten! Dit kan op anderen egocentrisch overkomen, maar jij bent vastbesloten. Veel boosheid kan ontstaan als een relatie of situatie niet meer bij jou past. Deze woede kan jou motiveren om in actie te komen. Je kunt het gevoel hebben: ik zit vast, ik kom niet vooruit. Er kunnen verschillende factoren zijn die jou belemmeren om verder te gaan en je passie te volgen.

Stier-energie tempert enthousiasme

In de tweede helft van april overheersen de Stier- en Aarde-energie. Want vanaf 14 april lopen Venus, de zon en Mercurius het teken Stier in. Dus wat Vuur en Ram enthousiast hebben bedacht, wordt getemperd door Stier. Er wordt aan ons gevraagd: zijn onze plannen wel reëel en praktisch uitvoerbaar? Zijn ze haalbaar? Stier dwingt ons om goed over de ideeën en plannen van Ram na te denken. Ram is gericht op de toekomst, Stier is meer gericht op het hier en nu. De uitdaging deze maand is om deze twee energieën te laten samenwerken.

Wat staat ons verder te wachten in april?

Op 23 april loopt de planeet Mars in Kreeft. En op 27 en 28 april loopt de Volle Maan door Schorpioen. Laten we deze maand genieten van het feit dat alle planeten direct lopen, want aan het einde van april gaat de zware planeet Pluto, die nog steeds door Steenbok loopt, weer retrograde lopen.

Pluto loopt van 27 april tot 6 oktober dit jaar retrograde. Pluto retrograde in Steenbok heeft als doel je te laten kijken naar jouw verhouding met macht en ambitie. Ben je soms te ambitieus? Vind je het heel belangrijk om succes te hebben? Wat is in jouw leven belangrijk: gaat het ook om innerlijke waarde en innerlijke rijkdom?

Pluto: het verwerken van oude pijn

Pluto is een heftige energie, waar je niet omheen kunt. Deze energie dwingt je om dieper te gaan, om onder ogen te zien wat verborgen is gebleven. Pijnlijke of verdrietige zaken uit het verleden dienen zich aan om verwerkt te worden. Maar Pluto is óók de energie van transformatie. Nadat jij emoties hebt verwerkt, kun je verder gaan. Je kunt je ‘herboren’ voelen, alsof je een nieuwe jij bent.


Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu tijdelijk van € 95 nu voor maar € 75!

bestel nu


De invloed van Ram- en Stier-energie op jou

Ram

Wat wil jij het komende ‘Ram-jaar’ gaan doen? Het is belangrijk dat je deze maand prioriteiten gaat stellen. Mercurius, Venus en de Nieuwe Maan staan in Ram. Door deze energieën voel jij je goed: je wilt jezelf in het licht zetten. Je loopt over van de ideeën en hebt zin om nieuwe wegen in te slaan. Je wilt naar voren treden en van je laten horen. Je hebt het gevoel dat het nú moet gebeuren. Je hebt voldoende moed, dus doe het!

Wie wil je zijn? Wat wil je gaan doen? Er kunnen mooie verrassingen op je pad komen. In de tweede helft van april helpt de energie van Stier jou om rustig na te denken over het creëren van zekerheid en het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van journalistiek, schrijven en/of ondernemerschap.

Stier

Alle planeten lopen nog tot het einde van de maand direct, wat jou energie geeft. In de eerste helft van april is de invloed van het 12e huis groot: het levensgebied van spiritualiteit, meditatie en rust. Je hebt behoefte aan stilte en bent dus wat minder mededeelzaam. Wat jou écht raakt, spreek je wel uit, maar dan moet je wel een diepe gevoelsband met die persoon hebben. Je vindt het moeilijk om je te concentreren met veel mensen om je heen en kunt heel goed aanvoelen wat er bij een ander speelt. Het is tijd om te relaxen en tot rust te komen: telefoon uit, laptop dicht…

Maar de tweede helft van april ziet er heel anders uit. Jouw zon loopt dan in je eigen teken en Mercurius en Venus komen erbij. De stilte-periode is voorbij. Je hebt nu een natuurlijke en vanzelfsprekende wijze van presenteren. Je komt over als een sterke persoonlijkheid, om wie je niet heen kunt. Je straalt vitaliteit uit en vindt het prettig als je erkenning en waardering krijgt. Mensen zien jou als iemand met warmte, zelfvertrouwen en wilskracht.

Tweelingen

Mars staat nog tot het einde van de maand in jouw teken. Voel je de energie van Mars? Je bent ook deze maand heel actief. Je hebt veel energie, bent alert en slagvaardig en kunt eigenlijk niet stilzitten – veel te saai. Als er iets op je pad komt, pak je het meteen op. Je wilt jezelf op de voorgrond zetten, maar met de Tweelingen-energie. Dat wil zeggen: niet zo vurig, maar juist flexibel. Profiteer deze maand nog van die mooie Mars.

De tweede helft van de maand wil je sociaal actief zijn. Jij deelt je interesses graag met gelijkgestemden. Misschien zijn er vrienden die een stimulans voor je carrière kunnen betekenen. Je hebt behoefte aan mensen die jou mentaal stimuleren en met wie jij een gevoelsband hebt. Harmonie is voor jou het belangrijkst in vriendschappen. Als er deze maand moeilijkheden zijn, kun je steun krijgen van vrienden.

Kreeft

Deze maand draait vooral om jouw werk, ambities en carrièreplannen. De Ram-energie geeft jou een boost om nieuwe mogelijkheden te bestuderen. Misschien komen er nieuwe kansen op je pad, waardoor je meer zin krijgt in je werk. Je voelt een positieve energie om zaken aan te pakken en krijgt meer zelfvertrouwen. Je dacht dat je een aantal dingen niet zou kunnen, maar nu merk je dat jij het wél kunt en dat het ook nog eens goed gaat!

Je wilt meer netwerken en nieuwe zakelijke contacten leggen. Niet zoals je het altijd hebt gedaan – je wilt het op een vernieuwende manier aanpakken. Het kan ook zijn dat je goed wilt leren schilderen of bijvoorbeeld bloemschikken. Iets neerzetten waar je goed in bent. Aan het einde van de maand loopt de planeet Mars jouw teken in. Dat geeft je veel energie en je laat duidelijk niet over je heen lopen. Je hebt moed, je durft en neemt initiatieven.

Leeuw

Jupiter en Saturnus staan sinds eind vorig jaar in jouw 7e huis: het huis van relaties. Weet je nog de conjunctie die Jupiter eind december 2020 met Saturnus maakte? De twee planeten zorgen voor een transformatie op het gebied van relaties: niet alleen met je liefdespartner, maar ook met anderen. Het kan bijvoorbeeld om een zakelijke relatie gaan met wie jij nauw samenwerkt.

Je wilt groeien in relaties en je niet meer beperkt voelen. Ook ga je het hebben van een relatie vanuit een ander perspectief bekijken. Is het voor mij belangrijk om een relatie te hebben of kan ik ook volkomen gelukkig zijn als ik single ben? De ander moet jou echt iets te bieden hebben. Als het goed uitpakt, heb je een partner die waardevol voor je is. Jullie weten duidelijk wat jullie samen willen. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar vertrouw op de energie van Jupiter en Saturnus. Vooral Jupiter is een positieve, op de toekomst gerichte planeet.

De Nieuwe Maan halverwege april stimuleert jou om op zoek te gaan naar jouw reden van bestaan. Wat geeft betekenis aan jouw leven? Je kunt anders naar bepaalde zaken en gebeurtenissen gaan kijken.

Maagd

Dit is een uitdagende maand voor jou. Je denkt na over vriendschappen: wie kan ik vertrouwen? Het lijkt wel alsof je de behoefte voelt om te kiezen wie wel en wie niet meer jouw vrienden zijn. Vertrouw op je intuïtie en neem de juiste beslissingen.

Enkele zaken die tot nu toe verborgen waren, kunnen naar boven komen. Je hebt nu de rust om op een evenwichtige manier naar ervaringen uit het verleden te kijken en ze een plek te geven in je leven, zodat je ze achter je kunt laten. Je kunt tot het besef komen dat bepaalde gebeurtenissen je niet meer raken. Je wilt alles aan het daglicht brengen, de onderste steen boven halen. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar de Nieuwe Maan staat echt voor een nieuw begin. Elke Nieuwe Maan brengt ons energieën die we kunnen gebruiken. Je hierop afstemmen helpt je om bewust te leven.

Weegschaal

Jupiter en Saturnus staan sinds eind vorig jaar in jouw 5e huis. Wat was ook alweer de bedoeling van deze conjunctie in Waterman? Genieten van het leven en afscheid nemen van het verleden! Maak je geen zorgen over de toekomst, maar leef in het nu. Doe de dingen die je leuk vindt en ontdek het kind in jezelf. Dat brengt rust en vrede in je hoofd.

In de eerste helft van april staan de zon, Mercurius en Venus in jouw huis van relaties. Halverwege april komt de Nieuwe Maan erbij. Het gevolg: je krijgt nieuwe inzichten in je relatie of je relatie krijgt een mooie impuls. Het is belangrijk dat er wat veranderingen komen, misschien in de manier waarop jullie op elkaar kunnen reageren. Tot slot, de kans is groot dat singles deze maand een partner ontmoeten!

Schorpioen

Jupiter en Saturnus staan sinds eind 2020 in jouw levensgebied van familie en gezin. Het gaat om huiselijke omstandigheden, jeugd, het gevoel ergens thuis te horen, onze wortels, een diep verlangen naar emotionele veiligheid en geborgenheid. Je zoekt naar meer stabiliteit in je persoonlijke leven, en zeker op het gebied van familie en gezin. Je vraagt je af: wat betekent stabiliteit voor mij?

Misschien neem je even afstand van een bepaald familielid, waardoor er meer ruimte en rust in je leven komen. Je hebt sterke behoefte aan een veilig thuis, waar gevoelens vrij geuit kunnen worden. Maar je kunt zelf moeite hebben om met je gevoelens naar buiten te treden. Een ander kan jou dan als koel en afstandelijk ervaren, terwijl je juist op zoek bent naar warmte. Jupiter geeft jou een enorme innerlijke veerkracht, zodat je moeilijkheden in het leven aankunt.

De tweede helft van april lopen de zon, Mercurius en Venus jouw 7e huis in. De behoefte om harmonie te bewaren in je relatie is groot. Je wenst een soepele relatie en hecht waarde aan een goede sfeer. Je wilt je eigen gang kunnen gaan, maar bent wel in staat om begrip voor beide kanten te hebben.

Boogschutter

Aan het begin van deze maand laat je graag van je horen. Je wilt de aandacht op je vestigen, neemt het heft in handen en gaat je eigen gang. Je hebt een flinke dosis wilskracht om je te ontwikkelen, een grote levenslust en een positieve levensinstelling. Je wilt genieten, met anderen leuke dingen doen. Je verlangt naar afwisseling en avontuur.

Aan het einde van april staat de Volle Maan in jouw 12e huis. Tijdens deze dagen stuurt de Volle Maan veel energie naar de aarde. Deze kun je positief inzetten: je kunt je energieniveau verhogen – als je tenminste in een kalme gemoedstoestand bent. Vergeet niet dat alles wat er gaande is in je lichaam, geest en ziel op dat moment versterkt wordt. Zorg dus dat je de tijd neemt om te rusten, vind je balans en doe gewoon even waar je zin in hebt. Probeer eens te mediteren! Je hebt het druk in je dagelijks leven en deze Volle Maan wil dat jij even de rust neemt om tot jezelf te komen.

Steenbok

De eerste helft van april voel je sterk de zon, Mercurius, Venus en de Nieuwe maan in jouw 4e huis. Je bent deze maand bezig met meer structuur brengen in je leven en nadenken over de toekomst: het bekijken van je financiële situatie, een nieuw huis kopen of huren, ergens opnieuw beginnen… Je kunt ook ineens zin hebben om een stoel op te knappen, een bos bloemen te kopen of een kastje te verplaatsen, zodat jij je echt thuis voelt. Maar ook je innerlijke huis wil een stabiele thuishaven. Verder ga je graag je eigen gang. De hele maand april heb je een flinke dosis wilskracht om je te ontwikkelen en een grote wil tot leven.

Waterman

Eind december 2020 maakte Jupiter en Saturnus een conjunctie in jouw 1e huis. De bedoeling van deze samenstand: je staat aan een nieuw begin. Het is tijd voor een nieuwe jij. Je hebt een duidelijke visie, een mening, een filosofie en bent optimistisch ingesteld. Je deelt graag jouw inzichten en hebt behoefte aan vrijheid. Serieus, betrouwbaar, beheerst, ambitieus en volhardend, zo wil je overkomen. Je staat klaar om anderen te helpen. Soms pak je zaken groots aan. Je vertrouwt op je intuïtie.

Je hebt vernieuwende en inventieve ideeën over het leven die je wilt uitdragen. Ze passen bij een echte Waterman-visie: meer harmonie, vrijheid en compassie voor elkaar. Misschien zet jij wel een sociaal netwerk op, zodat je met gelijkgestemden deze visie kunt uitdragen. Je bent op zoek naar innerlijke groei.

Vissen

De zon, Mercurius, Venus en de Nieuwe Maan geven jou in april een extra boost om op zoek te gaan naar manieren om meer geld te verdienen. Of misschien zet je de stap om een nieuw huis te kopen of te huren. Het geeft energie om op een relaxte manier naar geld en bezit te kijken. Wat vind ik belangrijk en wat niet? Maar er is ook behoefte aan ‘een appeltje voor de dorst’ en een vast inkomen.

Je bent in april gemotiveerd om extra cursussen te volgen voor het werk. Sta dit jaar eens stil bij je positieve kwaliteiten. Wat zijn mijn persoonlijke waarden? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn gaven en talenten? Word je bewust(er) van jouw innerlijke rijkdom. Zeker aan het einde van de maand voel je de energie van de Volle Maan: die geeft jou sterke levensdrang en levenskracht. Je wilt zaken meteen aanpakken, neemt initiatief, gaat overal op af. Je bent daadkrachtig en laat natuurlijk leiderschap zien. Je laat niet over je heen lopen.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop voor 2021? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com

Ook kun je haar volgen via het YouTube-kanaal Astrologie en Spiritualiteit. 

Wil je meer lezen over astrologie?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *