Maandhoroscoop december: zonsverduistering, healing en innerlijke groei

Op 4 december hebben we de laatste Solar eclips van het jaar. Deze vindt plaats in het mooie optimistische teken Boogschutter. Dit is een goed begin; niet alleen van de maand december maar ook voor de komende zes maanden in 2022. Wat gaat deze Solar eclips ons brengen? “Boogschutter geeft ons de mentale en filosofische steun en inzicht om keuzes te maken in alle helderheid en bewustZIJN,” schrijft astrologe Irma van Wijk.

Solar eclipsen zijn belangrijke ‘turning points’ in ons leven.

Op zoek naar nieuwe idealen

Onze kracht ligt in het scheppen in een warme wijsheid, waarmee wij ook anderen kunnen helpen en dat doen we met veel ‘vuur’. We kunnen de komende tijd met onszelf bezig zijn. Dit omdat we de behoefte voelen om vanuit ons enthousiasme, optimisme en toekomstgericht denken voor 2022 op zoek gaan naar nieuwe idealen. Hierdoor kunnen we zowel onze letterlijke als geestelijke horizon verbreden. Deze Solar eclips in Boogschutter wil dat we ons meer bewust worden van onze innerlijke drijfveer. Waar ga jij de komende maanden ‘warm’ voor lopen?

Leven vanuit echtheid

Daarnaast hebben we aan het eind van dit astrologisch intensieve jaar de behoefte om steeds meer te leven vanuit authenticiteit, ‘echtheid’ en innerlijke en spirituele eenheid. We willen meer leven in het licht van de waarheid, zowel maatschappelijk als voor onszelf. Boogschutter geeft ons de mentale en filosofische steun en inzicht om keuzes te maken in alle helderheid en bewustZIJN. Zeker nu we leven in een tijd van onzekerheid, polarisatie en protesten willen we ons juist door de wijsheid van de planeten laten leiden. We voelen de energie om onze ideeën en plannen te delen met anderen.

Vertrouwen op de energie van de planeten

We zijn hier op aarde om te groeien en te delen in liefde en wijsheid. Laten we nu júist meer vertrouwen op de energie van de planeten die ons begeleiden in healing en individuele ontplooiing: hierdoor staan we steeds meer in ons ZIJN. Natuurlijk worden onze levens niet ‘gedomineerd’ door de energieën van de planeten; deze energieën kunnen in bepaalde fases van ons leven wél heel behulpzaam zijn.

De invloed van Neptunus

De planeet Neptunus loopt vanaf 2012 door Vissen en loopt in 2026 het teken Ram in. Neptunus loopt tussen de 14 en 33 jaar door een teken en loopt dus relatief ‘snel’ door Vissen. Neptunus is de ‘huisheer’ van Vissen. De boodschap van deze mooie spirituele planeet is: ‘we zijn hier om op aarde om te groeien in spiritualiteit en wijsheid’. De energie van Neptunus begeleidt ons in healing en individuele ontplooiing. We zien spiritualiteit als een nuchter gegeven.

We zijn in deze intensieve astrologische tijden alle spirituele dimensies aan het ontdekken omdat we met ons aangeboren inzicht en levensvisie steeds weer dieper op de betekenis van spiritualiteit willen ingaan. We worden gevoeliger voor onze onbewuste inhoud en innerlijke waarden. Ons nieuwe bewustzijn is meer dan alleen ons ego. Misschien ‘botst’ bij jou nog innerlijk jouw ‘nuchtere’ verstand aan de ene kant en jouw spirituele behoefte aan de andere kant.

Neptunus Stationair

Een planeet loopt normaal gesproken direct en soms retrograde. Als een planeet Stationair staat dan betekent dat een planeet na een periode van retrograde lopen, bijna stil staat gedurende enkele weken en daarna weer direct gaat lopen. Juist in zo’n periode voel je de energie van zo’n planeet heel sterk en dat is er nu aan de hand met Neptunus. Zeker bij Neptunus speelt ook het huis waar deze planeet in staat een belangrijke rol in jouw leven.

In de komende weken ervaar je een sterk meevoelend en inlevend vermogen met anderen, veel creativiteit en inspiratie. Je kunt je ergens in  ‘verliezen’ maar je kunt ook juist in een ‘flow’ zitten.

Dit staat ons verder te wachten in december:

  • Vanaf 13 december maken Saturnus en Uranus weer een vierkant aspect met elkaar. Deze energieën hebben we niet alleen dit jaar gevoeld maar ook in 2022 maken ze een aantal keren een conflict aspect met elkaar.
  • Op 14 december loopt Mars ook Boogschutter in.
  • Op 19 december hebben we de Volle Maan in Tweeling.
  • Op 20 december gaat Venus Retrograde lopen.
  • En als laatste gaat Jupiter gedurende één jaar door Vissen lopen.

Hoe beïnvloedt de Solar eclips in Boogschutter jouw sterrenbeeld?

Ram

Dankzij de Solar eclips in Boogschutter voel je dat je vol energie de wereld instapt. Je ontmoet leuke interessante mensen. Je ‘reist in je mind’, er is een ‘opening’ mentaal en spiritueel. Je ‘ontvangt’ energie van het universum. Sta open voor alles wat op je pad komt. Let it flow.

Stier

De Solar eclips in Boogschutter betekent voor jou een innerlijke reis. Je ervaart licht, helderheid en inzicht en het geeft jou een sprankelende energie. Deze energie laat zien wat je niet meer ‘nodig’ hebt in het leven. De dingen die jou somber of verdrietig maken, wil je niet meer in je leven. Je wilt verder op je levenspad zonder deze ballast.

Tweeling

De Solar eclips in Boogschutter betekent voor jou een enorme focus op je relaties: wat wil ik met mijn relatie, waar liggen mijn grenzen, wie zijn mijn echte hartsvrienden en/of -vriendinnen. Wie laat ik nog toe in mijn leven en wie niet? Ben je op zoek naar een nieuwe relatie of wil jij je bestaande relatie ‘nieuw leven inblazen’? Allemaal vragen die je dwingen om dieper te gaan en keuzes te maken.

Kreeft

Deze Solar eclips geeft jou de komende zes maanden een enorme drive om te werken aan een gezonde levensstijl. Je bent op een gemotiveerde en gestructureerde manier bezig stabiele veranderingen aan te brengen in je leven. Met deze Solar eclips ervaar je het niet als ‘moeten’ maar ook echt als ‘willen’! Je bent bezig met meer bewegen, anders en lichter eten maar je bent ook geestelijk aan veranderen. Je gaat anders tegen werk en gezondheid aankijken en ook minder stress ervaren.

Leeuw

De Solar eclips geeft meer romantiek en vreugde in je leven. Je hebt zin om nieuwe dingen te ondernemen of het nu zakelijk of privé is. Laat je creativiteit z’n gang gaan en er komen dan mooie ideeën en initiatieven naar voren. Jouw glas is nu niet halfleeg maar halfvol!

Maagd

De Solar eclips in Boogschutter betekent voor jou: terug naar je roots. Heb je een heerlijke jeugd gehad of zijn er nog verdrietige zaken die je moet verwerken? Door hier over na te denken kun je over een half jaar ook dit achter je laten en verdergaan met je eigen leven. Er kunnen ook mogelijkheden komen dat je gaat verhuizen naar een nieuwe omgeving.

Weegschaal

Bij goede ontplooiingsmogelijkheden is er een grote weetgierigheid, veel afwisseling. Je kunt goed aanvoelen wat men wil horen en verwoordt dit ook gemakkelijk. Je hebt ook een grote behoefte om contacten te leggen om hiermee je horizon te verbreden.

Schorpioen

Dankzij deze Solar eclips is het de komende zes maanden belangrijk dat je al je financiële zaken bekijkt, reorganiseert, en nadenkt over nieuwe mogelijkheden om op een andere manier geld te verdienen. In deze periode leg je een basis voor de toekomst. Misschien voel je al lang de behoefte om op een andere manier je geld te verdienen, ga jij je hart en je passie volgen.

Boogschutter

Deze mooie Solar eclips staat in jouw teken dus jij gaat de energie de komende maanden extra sterk voelen! Je hebt zin en energie om nieuwe wegen in te slaan, je hebt veel nieuwe ideeën en je hebt het gevoel dat het NU de hoogste tijd is om het ook echt te gaan doen. Doe het, want er kunnen nog mooie verrassingen op je pad komen. Je hebt de behoefte om nu naar voren te treden en van je te laten horen!

Steenbok

De Solar eclips in Boogschutter betekent voor jou: meditatie, rust, laat zaken los en laat het aan het universum over wat er moet gebeuren. Luister naar je innerlijke gevoel en intuïtie en laat je verstand er even buiten. Je boort een andere bron van innerlijke wijsheid aan.

Waterman

De komende zes maanden staan vrienden waarmee je een echte connectie hebt in het licht. Je ontmoet ook nieuwe vrienden met wie jij snel een connectie voelt. Maar je moet niet vergeten dat jij ook invloed hebt op het leven van anderen: zo ontstaat er een diepere verbinding. Je maakt vriendschappen voor het leven. Je inspireert anderen met datgene waar jij bezig mee bent.

Vissen

De Solar eclips in Boogschutter geeft je de inspiratie en ‘boost’ om echt vanuit jouw kracht en talenten jezelf in de maatschappij neer te zetten. Zonder je je daarbij iedere keer afvraagt of je het wel goed doet. Je gaat dus meer zelfvertrouwen krijgen vanuit een innerlijke kracht en vrede.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke horoscoop voor 2021-2022? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: Irma van der Wijk.

Je vindt nog veel meer vlogs over Astrologie en Spiritualiteit om mijn YouTube kanaal Astrologie en Spiritualiteit Irma van der Wijk.

Ontdek de geheimen van jouw geboortehoroscoop en leer de toekomst voorspellen met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu voor €75,- in plaats van € 95,-, actie geldig t/m 5 december.

bestel nu

Lees verder over je sterrenbeeld:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *