Maandhoroscoop februari: Waterman-energie, talenten ontdekken en je eigen weg gaan

In februari stroomt de Waterman-energie volop: de Zon, de Nieuwe Maan, Mercurius, Venus, Jupiter en Saturnus staan allemaal in Waterman! Zo’n reünie van planeten in één teken heet een stellium. “Deze samenstand kan een talent in je wakker maken, waar jij je de komende tijd op wilt focussen,” zegt astroloog Irma van der Wijk. Ontdek in de maandhoroscoop wat dit stellium voor jouw sterrenbeeld betekent.

De Waterman-energie speelt in februari een heel belangrijke rol en geeft ons een enorme kracht.

Saturnus en Uranus werken elkaar tegen

We ervaren dit jaar sterk de astrologische verbinding tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier. Uranus loopt al een aantal jaren door het teken Stier en Saturnus loopt de komende tweeënhalf jaar door Waterman. De verbinding die ze maken is een conflictueus aspect, een vierkant.

De hele maand februari maakt Saturnus in Waterman voor het eerst een vierkant met Uranus in Stier. De twee planeten gaan elkaar in juni en december nog een keer ontmoeten. Bij een aspect zijn twee planeten met elkaar verbonden. Ze werken samen óf ze werken elkaar tegen. Bij een vierkant is het laatste het geval. Het kan dus moeilijkheden en spanningen veroorzaken. We worden gedwongen om onze eigen weg te gaan. Maar het geeft ons ook de kracht om de problemen die een vierkant met zich meebrengt, in de loop van het jaar op te lossen.

Veranderingen in je leven

Ook zien we bij een vierkant een groeiende ambitie om je innerlijke angst te overwinnen en jezelf steeds meer te laten zien aan de maatschappij. Deze verbinding wil patronen doorbreken die ons het gevoel geven dat we ‘vastzitten’. Maar dat gaat niet zomaar. Er gebeurt steeds iets waardoor we ons weer moeten aanpassen aan een nieuwe situatie. Zowel in februari als in juni en december gaan we merken dat ons leven op een bepaald gebied ingrijpend kan veranderen. Saturnus kan hier moeite mee hebben en soms weet je ook niet precies wat je nu wilt. Deze combinatie kan je rusteloos en gespannen maken.

Wat staat ons te wachten in februari?

  • Op 1 februari loopt ook Venus het teken Waterman in.
  • Tussen 7 en 10 februari maakt de zon een conjunctie met Mercurius retrograde.
  • Rond 11 februari staat de Nieuwe Maan in Waterman.
  • Op 19 februari loopt ook de zon Waterman in en dat is samen met Mercurius, Venus, Jupiter en Saturnus in Waterman een stellium.

Als vier of meer planeten in één teken of huis staan, wordt dat een stellium genoemd. De hele maand februari staan de zon, Mercurius, Venus, Jupiter en Saturnus in Waterman en daar komt op 11 februari ook nog de Nieuwe Maan bij! Al heb je in jouw geboortehoroscoop geen enkele planeet, Ascendant of cusp van een huis staan, dan nog kun je niet om de Waterman heen.

Deze energie speelt in februari een heel belangrijke rol én geeft ons een enorme kracht. Een stellium kan een talent of gave in je wakker maken, waar jij je de komende tijd op wilt focussen.

De invloed van het Waterman-stellium op jou

Ram

Deze maand ligt met het stellium in Waterman de focus op jouw vrienden, sociale kring, ideologieën en wensen, ambities en gedeelde idealen. Je bent aan het nadenken over de betekenis van vriendschap. Wat is eigenlijk vriendschap? Wat betekent het om met iemand verbonden te zijn met wie ik interesses en idealen deel? Het kan ook confronterend zijn: heb ik wel echte vrienden? Je wilt mensen om je heen hebben met wie je kunt praten over gemeenschappelijke ideeën, op basis van gelijkheid. Je zoekt geestelijke verwantschap.

Stier

Je staat stil bij je maatschappelijke positie: hoe wil ik mijn carrière vormgeven? Hoe reageer ik op gezag? In hoeverre vind ik het belangrijk om carrière te maken en een belangrijke positie te verwerven? De planeet Uranus staat al enkele jaren in jouw teken, wat ervoor zorgt dat je steeds minder flexibel reageert op gezag. Juist het nieuwe, dat wat grenzen overschrijdt, speelt een belangrijke rol voor jou als het gaat om werk en carrière. Er is een drang tot veranderen. Je kunt ‘schoppen’ tegen oude waarden om te benadrukken dat je uniek bent. Anderen kunnen jou soms onberekenbaar vinden.

Tweelingen

Als Tweelingen heb je interesse in nieuwe ontwikkelingen. Waterman stimuleert jou om je horizon te verruimen. Je wilt je verdiepen in levensbeschouwelijke stromingen, in yoga en religies. Je bent dit jaar bijzonder geïnteresseerd in de zin van het leven. Je bent toekomstgericht en bent steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden, maar je hebt wel behoefte aan een concreet en nuttig doel. Je handelt vanuit harmonie en kunt ogenschijnlijk tegengestelde meningen verenigen; je bent heel tolerant. Misschien ontdek jij journalistieke talenten in jezelf.

Kreeft

Het gaat bij jou om de kern: je zoekt net zo lang tot je de onderste steen boven heb. Anderen hebben soms niet door dat jij zo intens betrokken bent. Je concentratie is groot, je focus scherp. Je hebt de neiging om steeds te onderzoeken wat anderen drijft en motiveert. Wat onder de oppervlakte schuilgaat, fascineert jou. Je wilt psychische en andere verborgen problemen verstandelijk begrijpen en er een oplossing voor vinden. Je hebt de behoefte om je volledig over te geven aan dat waarmee je bezig bent. Daardoor kun je op anderen als een eenling overkomen. Verder ben je goed in staat om het leven te relativeren.

Leeuw

Jij wilt in een relatie je eigen gang kunnen gaan. Dit kan soms tot problemen leiden. In hoeverre ben ik belangrijk en wanneer houd ik rekening met de ander? Maar je wilt ook graag dat relaties soepel verlopen en de sfeer goed blijft. Je vindt het prettig om een partner te hebben met wie je kunt praten. Een partner die nuchter is en reageert op wat je inbrengt. Maar er zijn ook momenten dat je de neiging hebt om hem of haar kritisch te bekijken, wat tot botsingen kan leiden. Leuk om te weten: het is een goede periode voor nieuwe zakelijke samenwerkingen.

Maagd

Een Maagd kan zowel kritisch naar zichzelf als naar anderen zijn en heeft de neiging tot perfectionisme. Dit kan stress geven, wat je misschien afreageert op je lichaam. Waterman geeft jou de energie om je eigen weg te gaan en zo jezelf te ontplooien. Dit jaar moeten je werk en werkomstandigheden prettig, nuttig en zinvol zijn. Dit levensgebied beïnvloedt zowel je geestelijke als lichamelijke gezondheid. Gezonde voeding is trouwens heel belangrijk voor je. Valkuil van Saturnus is dat je vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel te veel werk op je neemt. Of je kunt met tegenslag te maken krijgen, wat innerlijke spanning kan veroorzaken.

Weegschaal

Je hebt sterk de behoefte om jezelf te zijn en aan de buitenwereld te laten zien hoe krachtig je bent. Maar tegelijkertijd is er de angst om op de voorgrond te treden en heb je het gevoel dat je niet aan je eigen verlangens mag toegeven. De zon en Jupiter in Waterman in het huis van zelfvertrouwen en plezier vragen van jou meer inspanning om tot zelfacceptatie en zelfvertrouwen te komen.

Schorpioen

Je bent graag thuis en je probeert je daar optimaal te ontplooien. Maar ook je ‘innerlijke huis’ wil een stabiele thuishaven zijn. Je worstelt misschien nog met het verleden. Aan de ene kant heb je sterk de behoefte aan een veilig huis, waar gevoelens vrij geuit kunnen worden. Aan de andere kant heb je zelf moeite om met je gevoelens naar buiten te treden. Probeer hierin een balans te vinden. Je voelt een enorme veerkracht; je kunt veel moeilijkheden aan. Met Jupiter heb je vertrouwen in het leven en dat straal je ook uit. Hierdoor trek je prettige ervaringen aan.

Boogschutter

Jij vereenzelvigt je met jouw bezigheden en wilt graag een autoriteit zijn. Je speelt snel in op gedachten en ideeën van anderen. Voor jou is het de komende tijd heel belangrijk om de harmonie te bewaren. Daarom kies je er soms voor om problemen niet uit te praten. Ontdek de diplomaat in jezelf! Je kunt tot de ontdekking komen dat je een talent hebt voor het bedenken van mooie plannen. Ook kun je zaken goed verwoorden. Je betrekt anderen bij je behoefte aan verbreding; je ‘onderwijst’ graag je kennis. Je wilt anderen hiermee helpen en leert er ook zelf veel van. Saturnus zorgt ervoor dat je denken grondig en doordacht is, maar je mag soms iets ‘losser’ te werk gaan.

Steenbok

De komende tijd voel je behoefte aan een appeltje voor de dorst en/of een vast inkomen. Je kunt je vaardigheden verder ontwikkelen en hiermee gestaag een inkomen opbouwen of verder uitbouwen. Ook word jij je bewust van je goede zakelijk inzicht. Je bent gemotiveerd om cursussen te volgen voor werk. Als je geen behoefte hebt aan een vaste baan, kun jij je inkomen halen uit activiteiten die te maken hebben met het religieuze, geestelijke, spirituele en/of opvoedkundige gebied. Soms kun je de neiging hebben om meer uit te geven dan er binnenkomt, omdat bijvoorbeeld verfraaiing van je huis belangrijk voor je is. Over het algemeen heb je de komende tijd het vertrouwen dat het allemaal wel goed komt.

Waterman

Lieve Waterman, veel planeten staan in jouw teken! Dat geeft je een boost aan energie. Je bent duidelijk aanwezig. Je hebt een natuurlijke en vanzelfsprekende wijze van presenteren en komt over als een sterke persoonlijkheid, om wie je niet heen kunt. Je hebt een grote vitaliteit en vindt het prettig als je erkenning en waardering krijgt. Graag breng je jouw inzichten naar voren. Anderen zien jou als een loyaal iemand met warmte, zelfvertrouwen en wilskracht. Je hebt vooral behoefte aan vrijheid. Saturnus geeft jou een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je aanpak is gestructureerd; je wilt perfect en degelijk werk afleveren.

Vissen

Je verdiept je in jouw innerlijke leven. Je hebt behoefte aan gebed, meditatie of yoga en houdt je bezig met zaken als helder voelen of helder zien… Misschien ben je geïnteresseerd in de boodschappen die je dromen brengen. Je staat met beide benen op de grond, maar hebt ook het besef dat er méér is. Je hebt de behoefte om je open te stellen voor anderen. Je wordt je bewust van het feit dat je een Vis bent en dat je heel goed kunt aanvoelen wat er bij een ander speelt. De komende tijd zoek je diepgang in het leven. Je hebt sterk de behoefte om voor je medemens iets te betekenen en daadwerkelijk hulp te bieden. Je bent positief, hebt veel doorzettingsvermogen en kunt bergen verzetten.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke horoscoop voor 2021? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com

Ook kun je haar volgen via het YouTube-kanaal Astrologie en Spiritualiteit. 

Boekentip: ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen

leven met de sterrenYasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *