Maandhoroscoop juli 2023: wat staat er voor jou in de sterren?

In juli is er veel overvloed, zegt de bekende astroloog Kate Rose. Enkele sterrenbeelden kunnen nu flink oogsten. Wat kun jij deze maand verwachten? Je leest het in de Maandhoroscoop, die ook vertelt wat jouw Grote Geluksdag is. “Het kan een uitdaging zijn om alle goedheid, overvloed en vreugde van deze maand volledig te ontvangen.”

Als je begrijpt dat elk idee, elke gedachte en elk verlangen gebaseerd is op jouw goddelijke waarheid, dan kun je er met meer vertrouwen op afstemmen.

Welke 6 astrologische gebeurtenissen hebben in juli veel impact op jou? Lees het in het Astrologische weerbericht van juli 2023.

Dromen manifesteren

Als je in de diepe en intense energie van juli duikt, is het belangrijk om te erkennen: geluk is simpelweg gebaseerd op jouw waarheid. Je praat waarschijnlijk vaak over je dromen in abstracte en vage termen. Toch zijn je wensen al veel duidelijker omschreven dan je denkt, omdat ze jouw authentieke waarheid vormen.

Als je begrijpt dat elk idee, elke gedachte en elk verlangen gebaseerd is op jouw goddelijke waarheid, dan kun je er met meer vertrouwen op afstemmen. Heb vertrouwen in het proces dat nodig is om jouw dromen te manifesteren.

Het perfecte moment voor plannen

In juli komt Mars, de planeet van actie en passie, het teken Maagd binnen. Dit betekent dat het een waardevolle tijd is om plannen te maken. Raak niet ontmoedigd door eventuele vertragingen, maar zie ze juist als een kans om beter te worden. Een thema dat ook Venus retrograde in Leeuw later deze maand op de kaart zet.

Dan zijn er ook nog eens twee gunstige gebeurtenissen: de volle maan in Steenbok en de nieuwe maan in Kreeft. Jou wordt nu een pad getoond: eer jezelf en je verantwoordelijkheden, wat óók het eren van je diepe waarheid betekent. En doe dit met de kracht die je hebt om alles te creëren wat je wilt – als je maar in jezelf gelooft…

Maandhoroscoop juli 2023 voor alle sterrenbeelden

Ontdek ook wat jouw Grote Geluksdag deze maand is.

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: maandag 3 juli 2023

Je grootste gave ligt in jouw vermogen om te vertrouwen op je innerlijke zelf en ernaar te handelen. Hoewel je hier in het begin van het jaar flink mee worstelde, lukt het jou nu beter om je kracht te omarmen. Dit leidt deze maand tot enkele fantastische momenten.

Juli begint met een volle maan in Steenbok die jouw carrière en professionele leven belicht. Zolang je deze innerlijke kracht en waarheid kunt vasthouden, komt er een moment dat jou de financiële overvloed, erkenning en beloning geeft waar je naartoe hebt gewerkt. Vertrouw erop dat alles is gegaan zoals het bedoeld was en dat je het allemaal verdient.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: maandag 3 juli 2023

In de maand juni ging het er vooral om dat je in staat was om jouw waarheid uit te spreken. Juli brengt nu de beloning voor het feit dat je dit hebt gedaan. Het kan moeilijk zijn om je uit te spreken, op professioneel gebied of in je persoonlijke leven, maar als je dit toch doet, begin je de vibratie van wat je werkelijk verlangt uit te zenden.

De volle maan in Steenbok belicht jouw gebied van geluk en overvloed en geeft het startschot voor een maand vol diepgaande mogelijkheden om niet alleen je portemonnee te vullen, maar ook je ziel te verrijken. Trek de goede dingen niet in twijfel wanneer ze binnen beginnen te stromen. Het is het doel van al het werk dat je hebt verricht en het is echt allemaal voor jou.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: maandag 17 juli 2023

Je hebt jezelf en het leven op een compleet nieuwe manier moeten bekijken. Maar nu je dit doet, zie je hoe de beloningen en voordelen ervan moeiteloos naar je toe beginnen te stromen. Een thema dat de laatste tijd in je leven speelt: je wilt dat je professionele leven een groter doel dient of dat je bijbaantje op de een of andere manier op zielsniveau vervullend voelt.

De nieuwe maan in Kreeft in juli geeft jou de kans om een nieuw begin te maken, zowel wat betreft je financiële stabiliteit als je gevoel van eigenwaarde. Dit is iets dat je hebt verdiend. Het helpt jou om je recente veranderingen en inspanningen om een leven met een diepere betekenis te creëren, te onderstrepen.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: zaterdag 22 juli 2023

Sinds Saturnus in Vissen staat, ben je meer toegewijd aan leven op jouw voorwaarden. Of het nu gaat om reizen, uit je comfort zone breken of betrokken zijn bij nieuwe vormen van leren en kennis. Je wilde jezelf ontplooien en het leven leiden waarvan je weet dat het voor jou bestemd is. Er zijn uitdagingen geweest, maar zelfs in de chaos heb je vastgehouden aan je vertrouwen in een goddelijk plan.

In juli verenigt Saturnus in Vissen, de heerser van jouw geluksgebied, zich met Jupiter in Stier, die heerst over jouw community- en reputatiegebied. Dit maakt dat er een grote beloning komt voor de inspanningen die je al hebt verricht om authentieker te leven. Het is een kans om te begrijpen dat voor de grootste reizen altijd een sprong in het diepe nodig is. En als je eenmaal springt, is er geen houden meer aan…

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: maandag 17 juli 2023

De Noordelijke maansknoop bepaalt je lot; het zijn de delen van het leven die goddelijk van jou zijn. Maar ze komen pas tot bloei als jij je karmische lessen of die van je Zuidelijke maansknoop hebt geleerd. In juli gaat de Noordelijke maansknoop het teken Ram binnen, als onderdeel van zijn retrograde-reis. En als heerser van jouw geluksgebied zorg hij voor expansie. Het is duidelijk: geluk en overvloed komen terecht op jouw pad.

Misschien heb je moeite gehad om te begrijpen of te geloven dat jij het waard bent. Maar een werkelijk bevredigend leven leiden en ondertussen prachtige dingen bereiken is altijd al jouw lot geweest. Je hoefde alleen maar de lessen te leren, zodat je er bewust voor kon kiezen. En nu helpt de prachtige bevestiging die erbij hoort jou om al het andere af te ronden, zodat je in de volle overvloed van je lot kunt stappen.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: zaterdag 22 juli 2023

Jupiter is de planeet van het geluk. En als grootste planeet in de dierenriem kan het niet anders dan dat hij expansie brengt op elk gebied dat hij aanraakt. Op dit moment baant Jupiter zich een weg door Stier, de heerser van jouw geluksgebied. Dus er gaat een intense en krachtige energetische golf door jou en je leven. Alles staat op het punt om te groeien en jou te helpen om je te ontplooien op nieuwe levensgebieden. Er is geen ruimte om terug te kijken, want op dit moment is de toekomst alles wat er is.

In juli staat Jupiter in Stier op één lijn met Neptunus in Vissen, die over je romantische gebied heerst. Het geluk is hoe dan ook aan jouw zijde. Maar deze maand kunnen er enkele verbazingwekkende romantische ontwikkelingen zijn of nieuwe mogelijkheden dienen zich aan vanwege een belangrijke relatie in je leven. Het gevoel dat dingen té mooi zijn om waar te zijn, kan aanhouden. Maar vertrouw erop dat dit niet zo is en dat het precies is wat je verdient.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: maandag 17 juli 2023

Je bent het afgelopen jaar zo intensief bezig geweest met het helen van relaties, dat het misschien voelde alsof andere delen van je leven op een laag pitje stonden. Zoals je carrière. Maar nu de dingen in je persoonlijke leven in balans zijn en je meer rust ervaart, voel je de roep om terug te keren naar deze andere gebieden. Zodat je zowel voor je persoonlijke groei als die van je relatie zorgt.

De nieuwe maan in Kreeft in juli betekent een nieuw begin op carrièregebied. Een nieuwe maan is een moment om intenties te zetten en na te denken over wat je wilt laten groeien tijdens de volgende maancyclus. In Kreeft moet er een balans zijn tussen je persoonlijke behoeften en andere verplichtingen in het leven. Maar het is óók tijd om vervulling in je levensdoel te vinden. Je verlangt naar een groots leven, wat betekent dat je in staat bent om je dromen te blijven najagen, ook als je een geweldige partner hebt.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: maandag 17 juli 2023

In juli verlicht de nieuwe maan in Kreeft jouw geluksgebied. Hierdoor krijg je de kans om volledig te omarmen dat het leven waarvan je hebt gedroomd zich voor je ogen afspeelt. Het kan een uitdaging zijn om alle goedheid, overvloed en vreugde van deze maand volledig te ontvangen, simpelweg omdat je al zo lang in een staat van strijd verkeert. Maar de realiteit is: dit is waar je voor gewerkt hebt en wat je verdient. Dus je bent het aan jezelf verplicht om van elk moment te genieten!

De nieuwe maan in Kreeft kan ook een aantal belangrijke communicatiethema’s naar voren brengen, omdat ze tegenover Pluto in Steenbok staat. Dit is enkel een kans om te groeien en erop te vertrouwen dat het pad dat voor jou bestemd is misschien wel verder gaat dan je stoutste dromen. Want het beste moet echt nog komen.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: dinsdag 11 juli 2023

Je heersende planeet is Jupiter, die over het geluk gaat. Dus je bent vertrouwd met dit thema. Het is deels de reden waarom je zo geniet en houdt van het verkennen van zoveel verschillende facetten van het leven.
Maar in juli komt Mercurius, de planeet van de communicatie, in Leeuw, het heersende teken van jouw gebied van geluk en overvloed. Dus alle oren zullen gespitst zijn op wat jij verkiest te communiceren. Acties zeggen vaak meer dan woorden, maar de woorden leggen het kader voor het leven dat je wilt creëren. En om anderen bij je plannen te betrekken, moet je ook met hen kunnen communiceren.

Dit is jouw kans om dieper na te denken over je verlangens en plannen, terwijl jij je voorbereidt om jezelf open te stellen en om te delen met degenen die voor jou werkelijk belangrijk zijn. Dit zorgt ervoor dat wat je creëert echt de droom van overvloed is. Dit is waarom je grootsheid hebt nagestreefd in plaats van middelmatigheid.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: maandag 10 juli 2023

Als Steenbok word je vertegenwoordigd door de geit: een dier dat elke bergtop kan bedwingen, omdat het voorzichtig en standvastig is. Je kijkt niet alleen voordat je springt, je maakt ook wiskundige vergelijkingen om te weten waar je gaat landen. Maar zelfs jij kunt er baat bij hebben om risico’s te nemen die niet zo berekend zijn. Want op die momenten bouw je aan meer moed, vertrouwen in jezelf en je intuïtie, die je zeker hebt.

In juli verhuist Mars, de planeet van actie en passie, naar Maagd, de heerser van jouw geluksgebied. Dit helpt je om een balans te vinden tussen het moeten uitzoeken van elk detail en gewoon de keuze maken om ervoor te gaan. Er zijn veel gebieden in je leven waarop dit van toepassing kan zijn. Onthoud: het enige echte verlies is het helemaal niet proberen…

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: maandag 17 juli 2023

Je wordt aangemoedigd om het in juli wat rustiger aan te doen en goed voor jezelf te zorgen op alle manieren die je nodig hebt. In je professionele en persoonlijke leven zijn zaken de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Mogelijk heb je het gevoel dat je helemaal opging in alle opwinding. Je hebt een deel van de zelfzorg die je niet alleen leuk vindt maar ook zo nodig hebt, gemist.

De nieuwe maan in Kreeft helpt jou om het rustiger aan te doen, je te richten op jezelf en op datgene waardoor jij je het best voelt. Of dit nu betrekking heeft op je lichamelijke gezondheid of op je hart, mind of ziel, het is een kans om je beker te vullen, zodat je niet uitgeput raakt. En als jij je op je best voelt, is dat ook precies wat je aantrekt.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: zaterdag 22 juli 2023

Het thema van de maand juli is voor jou: zorg ervoor dat je niets aan het toeval overlaat. Het heeft niets te maken met géén vertrouwen hebben in het universum; het is eigenlijk het tegenovergestelde. In plaats van te denken dat alles uiteindelijk wel goed komt en je plotseling het leven van je dromen leidt, heb je hard gewerkt om het te creëren. Het gaat niet alleen om jouw persoonlijke dromen en ambities, maar ook om het soort persoon dat je wilt zijn.

Als de zon in juli naar Leeuw gaat en jouw gezondheidsgebied activeert, ben je vervuld van ambitie, motivatie en passie om actie te ondernemen en jezelf nieuwe prioriteiten te stellen. Het kan moeilijk zijn om het gevoel te hebben dat de balans in je leven groot genoeg is om alles tegelijk te doen. En dat is vaak omdat je dat inderdaad niet kunt. Wel kun je terugkeren naar dat wat meer aandacht nodig heeft, om ervoor te zorgen dat je flexibel blijft in het proces van groei en manifestatie. Neem de tijd die je nu nodig hebt, zodat je in staat bent om de overvloed die binnenkort komt, te verwelkomen.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Wat zijn de belangrijkste astrologische gebeurtenissen in juli 2023? Ontdek het in het astrologische weerbericht van juli 2023.

Wil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *