Maandhoroscoop juli: Saturnus-energie, spirituele groei & nieuwe wegen inslaan

De maand juli wordt gekleurd door Saturnus retrograde in Waterman. De planeet houdt ons een spiegel voor: wat houdt ons tegen om een volgende stap te zetten? “We hebben in ons leven te maken met tegenslagen en lastige situaties. Saturnus retrograde laat zien waarom iets gebeurt en geeft aan hoe wij verder kunnen,” zegt astroloog Irma van der Wijk. Ontdek in de maandhoroscoop wat de Saturnus-energie met jouw sterrenbeeld doet.

Nieuwe wegen inslaan is spannend, maar soms bewandelen we al heel lang hetzelfde pad.

Nieuwe wegen inslaan

Allemaal hebben we in ons leven te maken met tegenslagen, lastige situaties en grote vragen. Saturnus retrograde geeft aan hoe wij in zo’n ingewikkelde fase een stapje verder komen. Saturnus in Waterman loopt van 22 mei tot 10 oktober 2021 retrograde. We krijgen de tijd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Hoe kunnen we met deze situatie omgaan? Nieuwe wegen inslaan is spannend, maar soms bewandelen we al heel lang hetzelfde pad. Zijn we bereid om in onszelf te geloven en te accepteren dat we écht toe zijn aan een volgende stap?

Vaak weten we innerlijk heel goed wat bij ons past. Welke keuzes we moeten maken, welke nieuwe uitdagingen we moeten aangaan. Doordat Neptunus al jarenlang door het teken Vissen loopt, leren we steeds beter aanvoelen wat goed voor ons is.

Wat houdt me tegen?

Saturnus retrograde in Waterman geeft jou de energie om door te dringen tot de vraag: wat is de oorzaak van mijn angst? Vaak doen we iets niet vanwege angst. We durven niet en blijven zitten waar we zitten. Maar zet eens de eerste stap en kijk hoe het bevalt. Het leven brengt steeds nieuwe kansen op jouw pad, maar doe je er ook iets mee? Wil je blijven vastzitten in deze situatie? Of wil je inzicht krijgen in wat jou overkomt? En hoe wil je met deze tegenslag omgaan? Wat kun je ervan leren? Saturnus retrograde geeft ons inzichten waarom iets gebeurt. Ook laat de planeet zien hoe we sterker en rijker uit een situatie kunnen komen.

Lees ook: Jaarhoroscoop 2021: wat betekent dit voor jou?

Dit staat ons verder te wachten in juli

  • Op 10 juli staat de Nieuwe Maan in Kreeft.
  • Op 23 juli loopt Venus het teken Maagd en de zon het teken Kreeft in.
  • Tussen 24 en 26 juli staat de Volle Maan in Waterman, samen met Saturnus retrograde.
  • Op 29 juli keert de planeet Jupiter terug in Waterman. Tussen 14 mei en 29 juli liep Jupiter door het teken Vissen.
  • Aan het einde van de maand loopt de planeet Mars het teken Maagd in.

De invloed van Saturnus retrograde op jouw sterrenbeeld

Saturnus retrograde in Waterman speelt dus een grote rol de komende maand(en). Wat betekent dit concreet voor jouw sterrenbeeld?

Ram: wie zijn mijn echte vrienden?

Saturnus retrograde brengt een grote schoonmaak in je vriendengroep met zich mee. Vriendschappen worden geëvalueerd. Passen de mensen met wie jij je al jaren omringt nog wel in je leven? Wie zijn belangrijk voor je, met wie voel jij je verbonden? Je ontdekt bij wie jij je echt thuis voelt. Sommige vrienden verdwijnen, nieuwe komen. Je staat stil bij jouw wensen en verlangens op dit gebied.

Stier: stilstaan bij werk

Saturnus retrograde heeft invloed op jouw werkende leven. Hoe belangrijk vind jij je carrière? En hoe ambitieus ben je? Kun jij je werk goed combineren met je privéleven? Als je elke dag met tegenzin naar je werk gaat, word je nu wakker geschud. Je wordt gedwongen om van koers te veranderen en nieuwe kansen te pakken. Mensen die zelfstandig werken, ervaren mogelijk dat het wat minder gaat. Misschien is het tijd om je werkzaamheden te herzien. Je kunt jezelf afvragen: wil ik deze weg nog bewandelen of een andere inslaan?

Tweelingen: je horizon verbreden

Saturnus retrograde vraagt aan jou: ben je in staat om doelen voor de toekomst te stellen? Of heb je het idee dat dit geen enkele zin heeft? Hoe belangrijk is jouw visie eigenlijk voor je?

In deze periode kun je meer meningsverschillen hebben dan anders. De vraag is niet of je gelijk hebt, maar hoe je omgaat met dit soort confrontaties. Saturnus is de planeet van geduld, wachten, kalmte en beheersing. Wees trouw aan jezelf en aan je mening, maar wees bereid tot onderzoek en wijzig eventueel je standpunt. Leg beheerst en kalm jouw visie uit. Als je in deze periode de zin van het leven weet te ervaren, kun je nieuwe idealen vormgeven.

Kreeft: verdrongen problemen komen naar boven

Met deze Saturnus retrograde is het niet de makkelijkste periode in je leven. Problemen die je ‘verdrongen’ hebt, komen dichterbij. Je kunt ze eigenlijk niet meer ontlopen. En als je dat probeert, merk je dat het veel energie kost. Je kunt je somber en zelfs gedeprimeerd voelen. Welke zaken heb je (nog) niet van jezelf willen zien? Je kunt ze tegenkomen in je dromen maar ook in gedragingen van anderen.

Het kan in deze periode blijken dat mensen die jij vertrouwde, jou ‘gebruiken’. De manier waarop jij op problemen reageert, zegt veel over jouw innerlijke stabiliteit. Er rommelt van binnen veel bij je. Daar kun je behoorlijk moe van zijn, dus neem af en toe echt rust.

Leeuw: relaties in de schijnwerpers

Kan ik mezelf blijven in een intieme relatie? Hoe afhankelijk ben ik van de ander? Waar trek ik mijn grenzen? Loopt mijn relatie stuk? Allemaal vragen die tijdens een Saturnus retrograde bij jou kunnen spelen. Ook zie je vaker dat wanneer de relatie niet goed zit, er een ander op je pad komt. Of dat je nu eindelijk de kracht en moed hebt om jouw relatie te beëindigen.

Maar je kunt nu ook juist meer openstaan voor een lange relatie, of na jarenlang samenwonen beslissen om te trouwen. Jouw relatie kan zich verdiepen door bepaalde ervaringen die jullie met elkaar delen. Saturnus wil jou leren om ‘innerlijke zelfstandigheid’ en echtheid in de relatie te brengen, zodat er een innige band kan ontstaan.

Maagd: zware tijden op het werk

Tijdens een Saturnus retrograde heb je het zwaarder en moeilijker op het werk dan anders. Je kunt je gedemotiveerd voelen. Bij te veel werk kom je amper aan jezelf toe. Bij te weinig werk ervaar je te weinig toekomstperspectief. Misschien heb je eigenlijk niet meer zoveel zin in het werk dat je nu doet en ben je toe aan verandering. Je kunt sneller moe zijn, wat tot gezondheidsklachten kan leiden. Het is belangrijk om in deze periode aan jezelf te werken. Heb je geen werk, maar wil je wel graag een baan? Blijf er hard aan trekken, dan lukt het uiteindelijk wel.

Weegschaal: je innerlijk kind vraagt aandacht

Saturnus retrograde vraagt aan jou: vind je de dingen die je doet nog wel écht leuk? Doe je ze met hart en ziel? Hoeveel zelfvertrouwen heb je eigenlijk? Durf je te genieten van het leven? Kun je blij zijn met elke nieuwe dag? Ben je blij met wie je bent? Dit alles heeft te maken met je innerlijk kind. Misschien kom je er nu achter dat jij jouw innerlijk kind al lang bent kwijtgeraakt. Of dat het zich niet volledig heeft kunnen laten zien door wat jij in jouw jeugd hebt meegemaakt.

Heb je genoeg zelfvertrouwen om zaken in het leven aan te kunnen? Of heb je complimenten nodig om je prettig te voelen? Als je iets doet waar jij plezier aan beleeft, kun je de problemen die op je weg komen goed aan. Saturnus gaat dat een aantal keer bij je ‘testen’.

Schorpioen: familieproblemen in de schijnwerpers

Als er in jouw jeugd problemen met je ouders of andere familieproblemen zijn geweest, komen die tijdens Saturnus retrograde op de een of andere manier naar voren. Je kunt hierdoor het gevoel krijgen dat ‘je tegen de muren opvliegt’. Wanneer je tijdens het opruimen spullen van vroeger tegenkomt, kunnen die nu ineens veel reacties en emoties bij je oproepen.

Je wilt schoon schip maken en gaat je huis opnieuw inrichten. Dit kan een gevolg zijn van een gevoel van innerlijke onvrede: over je huis, je thuis. Je kunt je niet geborgen voelen. Saturnus stelt jou de vraag: zorg je wel goed voor jezelf of ben je steeds voor anderen aan het zorgen?

Boogschutter: misverstanden en communicatie

Je hebt het gevoel dat je bepaalde zaken anders ziet dan anderen. Hierdoor begrijpen ze jou niet of ontstaan er misverstanden. Tot nu toe was communicatie geen enkel probleem. Er wordt aan jou gevraagd: in hoeverre laat ik me beïnvloeden door anderen? En in hoeverre blijf ik bij mijn eigen visie op de feiten? En moet ik trouw blijven aan mijn mening? Je kunt ineens kritiek krijgen op jouw manier van communiceren. Hoe ga je daarmee om? Als er problemen zijn, kun je het best kalm en rustig blijven. Heb geduld en zet de problemen op een rijtje. Maak een gestructureerde aanpak.

Steenbok: financiën en innerlijke rijkdom

Tijdens deze periode krijg je te maken met vraagstukken en problemen van financiële aard. Misschien word je geconfronteerd met minder inkomen, onvoorziene kosten, onverwachte grote uitgaven of zwaardere financiële verplichtingen. Of je krijgt kansen aangereikt op het gebied van werk, studie of andere belangrijke zaken. Dat gaat wel geld kosten! De vraag is: wat is het jou waard? Hoeveel wil je investeren in je toekomst?
Een nieuw besef kan ontstaan omtrent geld en materie: hoe belangrijk is het voor mij? Je gaat op zoek naar innerlijke rijkdom: wat betekent dat voor mij? Wat vind ik belangrijk en wat niet meer? Waar loop ik warm voor? Je kunt in deze periode tot inzichten komen.

Waterman: innerlijke kracht uitstralen

Je kunt het gevoel krijgen dat je ‘ontwaakt’. Je hebt weer zicht op een aantal zaken, ze worden grijpbaar, je kunt ze sturen. Het lijkt alsof je opnieuw begint! Je straalt meer innerlijke kracht uit. Soms wil je met rust gelaten worden.
In het eerste huis gaat het erom hoe jij je presenteert naar buiten toe. Hoe je op anderen overkomt en hoe afhankelijk jij je hebt gemaakt van de buitenwereld. Als je optreden berust op innerlijke kracht, ben je minder afhankelijk van anderen. Je kunt tegenslagen beter opvangen. De vraag is: heb je zoveel innerlijke kracht dat je in staat bent om, ondanks tegenwind, jezelf te blijven? En afstand te nemen van zaken die jij niet leuk vindt? En rustig en evenwichtig dat te doen wat wél bij je past?

Vissen: verbinding met spiritualiteit

Je zoekt naar innerlijke houvast. Je verdiept je in spiritualiteit, religie of een filosofische stroming, waardoor jij je eigen diepe gevoelens kunt ervaren. Je probeert dingen af te dwingen, maar alles loopt toch weer anders dan je denkt of wilt. Soms heb je moeite om jouw gevoelens te uiten. Hierdoor kun je soms ‘zwaar’ op je omgeving overkomen. Tegelijkertijd heb je sterk de behoefte om voor je medemens iets te betekenen. Om echt hulp te verlenen. Saturnus retrograde biedt jou de mogelijkheid tot grote geestelijke groei.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop voor 2021-2022? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com. Ook kun je haar volgen via het YouTube-kanaal. 

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu voor € 95,-

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *