Maandhoroscoop juni 2022: wat staat jou te wachten in de liefde?

Het onrustige eclips-seizoen is achter de rug en nu? De zon begint te schijnen, zegt astroloog Kate Rose. “In de liefde is alles mogelijk, zeker deze maand. Maar je moet er wel werk van maken!” Lees wat jouw sterrenbeeld deze maand allemaal te wachten staat in de liefdeshoroscoop van juni 2022… En zet maar in je agenda: 28 juni wordt een bijzondere dag!

Het is tijd om te beseffen dat je alles in huis hebt om het leven en de relatie te creëren waarvan je gedroomd hebt, ongeacht of anderen dat begrijpen.

Wat een intense maand…

Het eclips-seizoen is voorbij! Nu is het tijd om te inventariseren wat er nog overeind staat nadat al het stof weer neergedaald is. Tijdens zons- en maansverduisteringen worden waarheden blootgelegd en komen er situaties naar voren die een uitdaging kunnen vormen voor het toekomstbeeld dat je voor ogen had. Ze halen het onverwachte naar boven. In dit geval ging ook nog eens Mercurius in retrograde, wat betekende dat je enkele dingen uit je verleden moest verwerken voordat je weer met een helder hoofd vooruit kon. Mei was een intense maand vol ongemakkelijke groeimogelijkheden, maar nu staat juni voor de deur en begint de zon weer te schijnen.

Je droomleven creëren

Juni is vanaf het begin al opmerkelijk anders dan mei, omdat Mercurius vanaf 3 juni weer direct loopt in Stier. Je krijgt het groene licht om plannen te maken en meer op de toekomst dan op het verleden te focussen. Dit wordt nog eens versterkt door Saturnus die in retrograde gaat in Waterman, waardoor je niet alleen de gebeurtenissen uit het verleden achter je kunt laten, maar ook het beeld van wat liefde of een serieuze relatie zou moeten inhouden. Het is tijd om te beseffen dat je alles in huis hebt om het leven en de relatie te creëren waarvan je gedroomd hebt, ongeacht of anderen dat begrijpen.

In de liefde is nu alles mogelijk

Er is een sterk aspect van vrijheid aanwezig in juni. Dat wordt weerspiegeld door de volle maan in Boogschutter halverwege de maand en door de verschuiving van Venus naar het teken Tweelingen. Toewijding en liefde zijn altijd een keuze, net als de relatie die je samen kiest te creëren. De beste relaties zijn die waarin partners elke dag bewust voor elkaar kiezen, omdat ze niet kunnen leven met het alternatief. Dat betekent niet dat je altijd op je best moet zijn, maar wel dat je begrijpt waar je prioriteiten liggen en jij je relatie niet zomaar wilt opofferen. Hoe meer jij jezelf toestaat om te kiezen voor wat je hart jou ingeeft, hoe meer je in staat bent te creëren waarnaar je verlangt. Want in de liefde is alles mogelijk, zeker deze maand. Maar je moet er wel werk van maken!

Belangrijke momenten in de maandhoroscoop van juni 2022

Vrijdag 3 juni 2022: zaken afronden & nieuwe plannen maken

Na een maand in retrograde verschuift Mercurius vandaag naar Stier. Dit betekent dat de periode van reflectie op relatieproblemen uit het verleden (vooral die voorkwamen rond juni 2021) afgerond wordt. Je kunt je nu vrij voelen om verder te gaan met het maken van plannen en afspraken voor de toekomst. Alles wat tijdens Mercurius retrograde tot stand kwam of beslissingen die toen werden genomen, worden nu afgerond.

Zaterdag 4 juni 2022: kiezen voor jouw geluk

Vandaag gaat Saturnus in retrograde in Waterman. Dit helpt jou bij het nemen van romantische besluiten die gebaseerd zijn op jouw waarheid, en niet op het volgen van een algemeen beeld dat de samenleving heeft vastgelegd. Wees niet bang om een relatie of toekomst te creëren die in jouw behoeften en dromen voorziet, zelfs al lijkt het niet op wat anderen doen. Jouw geluk komt eerst, hoe het ook op anderen overkomt.

Maandag 13 juni 2022: je energie juist richten

Mercurius beweegt vandaag naar Waterman, waardoor je de mogelijkheid krijgt om te overdenken hoe jij je liefdesdoelen wilt bereiken. Zorg ervoor dat jij je energie richt op wat je hierna wilt creëren, of het nu gaat om beginnen met daten of een volgende fase in je huidige relatie. Er is altijd een mogelijkheid om precies te krijgen wat je wilt als je flexibel bent in het vinden van de juiste manieren.

Dinsdag 14 juni 2022: volle maan in Boogschutter

De volle maan in Boogschutter brengt vandaag een gevoel van afronding na de nieuwe maan in Boogschutter van december. Wees alert op dingen die afgerond worden, vooral als het gaat om het begrijpen van jouw waarheid en wat je echt nodig hebt van de liefde. Het is oké om eerst alles te doorleven voordat je begrijpt wat je nodig hebt. Maar wees voorbereid om gepassioneerd voorwaarts te gaan op het moment dat het daadwerkelijk gebeurt.

Dinsdag 21 juni 2022: een nieuw astrologisch seizoen

De zon verschuift vandaag naar Kreeft, waarmee een nieuw astrologisch seizoen begint. Kreeft gaat over de maan en alle zaken die gerelateerd zijn aan een thuis, familie en moederschap. Gedurende deze tijd krijgen serieuze relaties voorrang. Mogelijk overweeg je om te gaan samenwonen of je relatie te verdiepen. Gebruik dit seizoen om te focussen op het creëren van een intiemere relatie met je thuissituatie, die zowel jou als je partner voedt.

Woensdag 22 juni 2022: gesprekken over financiën

Venus, de planeet van de liefde, financiën en vastgoed, verschuift vandaag naar Tweelingen. Dit betekent: kijken naar meerdere opties. Niet alleen naar potentiële partners, maar ook naar de levens die zij representeren. In een serieuze relatie gaat het om communicatie en jezelf zijn zonder de connectie met elkaar te verliezen. Gedurende deze tijd kunnen er gesprekken ontstaan over gedeelde financiën of zelfs woningen.

Dinsdag 28 juni 2022: nieuwe maan in Kreeft (een krachtige dag!)

Dit is een krachtige dag op astrologisch gebied, omdat de nieuwe maan in Kreeft staat en Neptunus retrograde gaat in Vissen. Nieuwe manen duiden meestal op een nieuw begin en in het huis van Kreeft kan dit zelfs nog krachtiger aanvoelen. Vat dit op als een teken om je verlangens en intenties uit te spreken naar je partner, vooral als het om een grotere commitment of aanwezigheid in het leven van de ander gaat.

Neptunus is de planeet van onvoorwaardelijke liefde en fantasie. In retrograde betekent dit dat je dingen helderder voor ogen krijgt, in plaats van steeds overheerst te worden door angst of twijfels. Gebruik het als een tool om je zelfvertrouwen te omarmen en vertrouw erop dat de persoon die voor jou bestemd is, opduikt op de manier die jij nodig hebt. En vice versa natuurlijk.

Liefdeshoroscoop voor alle sterrenbeelden voor juni 2022

Ram (21 maart – 19 april)

Beste dag voor de liefde: dinsdag 28 juni

De nieuwe maan in Kreeft schijnt een nieuw licht op jouw thuis en familie. Als dingen voor je gevoel zijn vastgelopen, dan is dit een kans om alles weer op de rails te krijgen en een gesprek met je partner aan te gaan waarin je aangeeft dat je meer nodig hebt. Als je hebt besloten om weer te gaan daten, kan deze energie betekenen dat je op de juiste plek bent om je eeuwige liefde te vinden en je niet weer een ‘nieuwe les’ hoeft te leren.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Beste dag voor de liefde: zaterdag 25 juni

De Noordermaansknoop staat al het hele jaar in jouw teken en dat is waarom de eclips-cyclus in jouw teken tot uiting komt. In de astrologie representeert de Noordermaansknoop het lot waar je naartoe beweegt in dit leven. Dit betekent dat in alle liefdeszaken de overvloed voor jou voor het oprapen ligt. Zorg ervoor dat je nieuwe kansen en avonturen aangrijpt, zelfs als ze oncomfortabel aanvoelen.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Beste dag voor de liefde: woensdag 22 juni

Venus, de planeet van de liefde, verschuift op 22 juni naar Tweelingen, waardoor je het meeste uit de liefde en je relaties kunt halen. Dit helpt ook bij de lopende problemen die lastig waren om op te lossen, omdat het jou en je partner stimuleert om op eenzelfde manier lief te hebben. Het creëert ook een heerlijke sfeer voor een ontmoeting met een nieuw persoon en om te genieten van de tijd die je doorbrengt met je geliefden.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Beste dag voor de liefde: dinsdag 28 juni

De nieuwe maan in Kreeft vormt vandaag een teken van hoop! Het kan jou begeleiden in de huidige fase in je leven. Met alle veranderingen die er bij jou hebben plaatsgevonden, was het lastig om een positieve instelling te behouden over hoe jouw leven eruit zou zien op het moment dat je de andere kant van de tunnel bereikt. De nieuwe maan is een cadeau dat jou laat zien dat er altijd schoonheid aanwezig is na een hevige strijd.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 august)

Beste dag voor de liefde: dinsdag 28 juni

Neptunus in Vissen gaat vandaag in retrograde, waardoor thema’s als seksualiteit, intimiteit, transformatie en geheimen naar boven komen. Dit is een kans voor jou om meer intieme connecties aan te gaan, die verder gaan dan alleen seks. Je bent tot dit punt begeleid om de manier waarop jij relaties benadert te veranderen. Deze volgende fase is er eentje die jou helpt om op te bouwen waar je zo lang van gedroomd hebt.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 august – 22 september)

Beste dag voor de liefde: dinsdag 28 juni

De volle maan in Boogschutter brengt opheldering over wat er de afgelopen zes maanden is gebeurd in jouw relaties, vooral tijdens de maand mei. Boogschutter-energie helpt altijd bij het krijgen van een beter inzicht in bepaalde zaken. In dit geval geeft het jou het gevoel dat je eindelijk alle puzzelstukjes in handen hebt, waardoor je nu zeker weet welke richting je moet inslaan.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Beste dag voor de liefde: dinsdag 14 juni

De volle maan in Boogschutter zal je helpen om de situaties die de afgelopen zes maanden (en dan vooral in mei) in je relaties zijn voorgekomen helder te krijgen. De energie van Boogschutter helpt je altijd om situaties en dingen beter te snappen. Deze keer zal de energie van Boogschutter je laten voelen dat eindelijk alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen waardoor je beter weet welke kant je op moet gaan.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Beste dag voor de liefde: woensdag 22 juni

Het teken Tweelingen gaat over de intimiteit en seks in je leven. Op het moment dat Venus in dit teken schuift, weet je dus dat dit thema deze maand belangrijk voor je is. Hoewel het kan gaan om de terugkeer naar dat niveau van fysieke intimiteit in je leven, kan het ook van grote betekenis zijn voor hoe jij in je romantische verleden seks of verbindingen met anderen hebt ‘gebruikt’. Geheimen kunnen boven komen drijven, net als een grotere waarheid hierover. Maar onthoud dat je nu niet meer bent wie je toen was.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Beste dag voor de liefde: woensdag 22 juni

Terwijl Venus naar het luchtteken Tweelingen schuift, komen jouw romantische relaties meer naar de voorgrond. Niet alleen ga je meer reflecteren en eerlijkheid tonen over je keuzes, ook kun je de kracht achter jouw beslissingen echt voelen. Tweelingen is het teken dat staat voor dualiteit, dus dit thema of kiezen tussen mensen, levens of zelfs delen van jezelf komt nu ruim naar voren.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Beste dag voor de liefde: dinsdag 21 juni

Kreeft is jouw tegengestelde teken, wat inhoudt dat het ook een bepaalde balans in je leven biedt. In situaties waarin Steenbok handelt, voelt het sterrenbeeld Kreeft. Deze nieuwe maan betekent dan ook een nieuwe fase voor je, waarin je handelingen meer voortkomen vanuit je hart en emoties dan vanuit je hoofd. Je kunt deze periode ervaren dat je emoties meer grip op je hebben dan gewoonlijk, vooral als je ze erg afgeschermd hebt. Toon jezelf dat jij je gevoelens als kompas kunt gebruiken om vooruit te komen.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Beste dag voor de liefde: vrijdag 4 juni

Saturnus is de planeet die gaat over karmische lessen, goddelijke interventies en grenzen aangeven. Hij is momenteel aan het verschuiven naar jouw teken, wat betekent dat ook jij richting belangrijke mijlpalen beweegt. Steek deze energie in het vertrouwen dat je bent waar je hoort te zijn: in je leven én in je relatie. Zorg ervoor dat de grenzen die je tegenover anderen hebt aangegeven, er zijn om jou en je relatie te beschermen. Zodat je rustig verder kunt groeien, zelfs als mensen om jou heen dat niet doen.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Beste dag voor de liefde: dinsdag 28 juni

Neptunus is rustig door jouw teken (zijn Huis) geschoven, dus zijn uitwerking is erg krachtig geweest. Deze fase heeft jou geholpen om grenzen te stellen en uit te vinden wat het betekent om onvoorwaardelijk van iemand te houden. Het enige waar je nog steeds mee bezig bent, zijn je eigen angsten en twijfels over het feit dat liefde soms anders uitvalt dan het voorheen heeft gedaan. Dit is de magie die deze Neptunus in retrograde-energie biedt. Het helpt jou om in te zien wie en wat het waard is om op te vertrouwen en te bouwen

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

De maandhoroscoop juni 2022 is geschreven door Kate Rose, gepubliceerd op: YourTango

Boekentip: De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je levenBen je er klaar voor om de liefde te omarmen deze maand? In De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *