Maandhoroscoop juni: intense zonsverduistering & spirituele energieën

Hoofd uit en hart aan. Dat is de boodschap die de zonsverduistering in Tweelingen op 10 juni ons brengt. En de spirituele planeet Neptunus bevestigt dit nog eens. “Geloof niet alles wat je denkt en luister meer naar je intuïtie,” zegt astroloog Irma van der Wijk. Ontdek in de maandhoroscoop hoe de solar eclips en Neptunus jou beïnvloeden.

We krijgen toegang tot spirituele energieën die we niet kunnen zien, maar wél kunnen voelen.

Neptunus: spiritualiteit en intuïtie

Op donderdag 10 juni is er een zonsverduistering in het teken Tweelingen. Deze solar eclips geeft ons de komende maanden energie om meer op onze innerlijke wijsheid te vertrouwen. De grote vraag is: welke gedachten over jezelf beperken jou hierin? De zon, de solar eclips en de planeet Mercurius komen samen in Tweelingen en houden ons een spiegel voor: hoe denken we over onszelf en over andere mensen? Ben jij wie je denkt dat je bent? De boodschap is: geloof niet alles wat je denkt en luister meer naar je gevoel.

Deze drie belangrijke planeten in Tweelingen worden beïnvloed door een sterk ‘vierkant’ met Neptunus in Vissen. Neptunus is de planeet van intuïtie en spiritualiteit. We krijgen toegang tot spirituele energieën die we niet kunnen zien, maar wél kunnen voelen.

Solar eclips: luisteren naar je ziel

Neptunus is een planeet die heel langzaam beweegt en op 26 mei retrograde is gaan lopen. Hij loopt vanaf 2011 door zijn eigen teken Vissen, wat maakt dat we allemaal worden beïnvloed door Neptunus. We voelen steeds beter hoe we kunnen omgaan met spiritualiteit en met onze intuïtie. We leren op onszelf vertrouwen en zaken los te laten die niet soepel en moeiteloos gaan. Het gaat om overgave.

Juist de zonsverduistering in Tweelingen maakt ons ervan bewust: houd niet vast aan opvattingen en ideeën. Het is oké om niet alles te weten of onder controle te hebben. Accepteer dat bepaalde situaties of zaken veranderd zijn. Neptunus in Vissen leert ons meer te vertrouwen op ons zijn. Soms willen we iets heel graag in het leven, maar de energie van de machtige Neptunus laat zien wat beter bij ons past. We gaan de komende maanden de kracht van spiritualiteit sterker voelen. De solar eclips en Neptunus willen dat we leren luisteren naar onze ziel. Naar de boodschap van onze ziel.

Intense zonsverduistering

De een ervaart de zonsverduistering intenser dan de ander. De invloed is vooral in bepaalde huizen sterk te voelen: het 1e, 4e, 7e en 10e huis. Vooral de Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen maken de komende maanden enorme ontwikkelingen door, wat ze sterker en zelfbewuster maakt. Uiteraard voelen ook de andere sterrenbeelden de solar eclips-energie, maar minder dwingend.

Wat staat ons verder te wachten in juni?

  • Op 3 juni loopt Venus het teken Kreeft in.
  • Op 12 juni loopt Mars het teken Leeuw in.
  • Op 21 juni loopt de zon het teken Kreeft in.
  • Op 24 juni staat de Volle Maan in Steenbok samen met Pluto retrograde.

De invloed van de zonsverduistering en Neptunus op jou!

Zoals gezegd spelen de solar eclips en Neptunus in Vissen een grote rol de komende maanden. Het zijn energieën waarop jij je kunt voorbereiden en focussen. Wat betekenen deze thema’s concreet voor jouw sterrenbeeld?

Ram

In onzekere situaties kun je gaan analyseren om je evenwicht te hervinden. Ook kun je rusteloos zijn in je denken; je hoofd zit vol. Maar door de invloed van Neptunus in Vissen voel je subtiele sferen, kleine veranderingen of stemmingen goed aan. Misschien ben jij je er in eerste instantie niet bewust van, maar dit is een gevolg van jouw betrokkenheid bij de omgeving. Je kunt soms het gevoel hebben dat je helderziend bent. De komende maanden ontwikkel je een diep gevoelsmatig begrip van het leven in het algemeen.

Stier

Je hebt de behoefte om je te omringen met zekerheid en veiligheid. Maar blijf ook je talenten en capaciteiten ontwikkelen! Je hebt een sterke drive. Neptunus helpt jou om intuïtief aan te voelen waar je goed in bent en hoe je dat zakelijk kunt vormgeven. Juist nu kunnen er vrienden op je pad komen die jou goed aanvoelen. Ze stimuleren je om je eigen keuzes te maken. Je zoekt vrienden met een diepe belevingswereld en verlangt naar een innerlijke band met ze.

Tweelingen

De solar eclips staat niet alleen in jouw teken, maar óók in een belangrijk huis: het 1e huis. Dit gaat over hoe we naar buiten treden. Hoe pakken we nieuwe dingen op die op ons pad komen? Wat laat ik van mezelf aan anderen zien? Als een zonsverduistering in het 1e huis staat, geeft dat jou de komende maanden enorme power. Je straalt levenskracht en vitaliteit uit. En door Neptunus in jouw 10e huis voel jij in je werk anderen goed aan. Je speelt in op hun behoeftes. Let op: Neptunus kan er wel voor zorgen dat situaties heel anders lopen dan gepland.

Kreeft

De solar eclips vindt plaats in het huis van spiritualiteit. Wat een mooi cadeau! Er gaat veel meer in jou om dan anderen beseffen. Je bent gevoelig voor sferen en situaties. Je voelt problemen goed aan, niet alleen van jezelf maar ook van anderen. Daardoor kun je veel voor ze betekenen en ze op weg helpen. Neptunus staat al een tijd in jouw 9e huis. Je zoekt naar nieuwe spirituele stromingen; je wilt je horizon verbreden.

Leeuw

Soms moeten we in het leven afscheid nemen van mensen met wie we ons niet meer verbonden voelen. De zonsverduistering maakt jou hiervan bewust. Je voelt je aangetrokken tot vriendschappen op basis van gelijkheid: dezelfde interesses en spirituele beleving. Zijn het eenmaal echte vrienden, dan is jouw emotionele betrokkenheid bij hen groot. De invloed van Neptunus in jouw 8e huis heeft jou de afgelopen jaren veranderd. Je wilt doordringen tot de kern van zaken als leven en dood. En je deelt jouw bevindingen op een inspirerende manier met anderen.

Maagd

De solar eclips heeft invloed op een belangrijk huis: het 10e huis. Dat gaat over werk en carrière. Wat wil je de komende maanden bereiken? Je kunt zoeken naar een baan of bedrijf dat meer bij jou past. Waar jij meer je hart in kwijt kunt en waar jouw inbreng duidelijker is. Voor jou is het belangrijk dat je partner jouw zoektocht begrijpt. Dat is de invloed van Neptunus. Je streeft naar een ‘volmaakte’ relatie, waarin spiritualiteit een belangrijke rol speelt.

Weegschaal

De zonsverduistering geeft jou de energie om zowel letterlijk als figuurlijk je horizon te verbreden. Je staat op het punt om misschien een opleiding of cursus te doen. Jij voelt je er emotioneel mee verbonden en ziet er ook echt een toekomst in. Door Neptunus in Vissen kun je op je gevoel afgaan; ze wijst jou de weg. Het kan ook zijn dat je binnenkort een interessante reis maakt.

Schorpioen

De solar eclips in jouw 8e huis is precies wat jij als Schorpioen nodig hebt. Het kan je gevoelsleven nog dieper maken. Je kunt je helemaal inzetten voor zaken waar jij je gevoelsmatig mee verbonden voelt. Je zoekt je eigen waarden, je identiteit, je innerlijke weg. Een Schorpioen voelt dieper dan andere tekens. De zonsverduistering in Tweelingen geeft jou een positieve energie, die je inzichten in het leven en in de mens geven.

Boogschutter

Ook op jou, Boogschutter, heeft deze solar eclips een enorme invloed. Vorige maand stond de Supermaan eclips in jouw teken. Deze helpt jou om de komende maanden keuzes te maken die écht bij je passen, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Je wordt je meer bewust van wat je doet, wie je bent en wat je wilt. De zonsverduistering valt in jouw 7e huis: het huis van relaties. De vraag die jou nu wordt gesteld: hoe kun je de energie van de eclips (jezelf in het licht zetten) combineren met jouw relatie?

Steenbok

Door de solar eclips in Tweelingen voel je stemmingen op je werk goed aan. Maar kijk uit dat het geen effect heeft op jouw lichamelijke gesteldheid. Je bent graag behulpzaam, maar wilt wel dat jouw helpende hand gewaardeerd wordt. De zonsverduistering betreft het levensgebied van gezondheid. Misschien ga jij je meer verdiepen in gezond leven, goed voor jezelf zorgen, biologisch koken… Neptunus helpt jou om nieuwe ontdekkingen op dit gebied te doen.

Waterman

Wat mooi dat de solar eclips in je 5e huis valt. Dat gaat over de behoefte om je eigen persoonlijkheid en individualiteit te benadrukken. Weten wat je leuk vindt, lekker in je vel zitten… De komende maanden wil jij je zeker niet beperkt voelen. Je wilt bewust je eigen keuzes maken. Wanneer je een relatie hebt, kan het zijn dat je nadenkt over het krijgen van (nog) een kind. Neptunus in Vissen laat jou de kracht van spiritualiteit ervaren. Je bent je bewust van jouw gave: je voelt bepaalde ontwikkelingen goed aan.

Vissen

De zonsverduistering valt in een belangrijk huis voor jou: het 4e huis. Het levensgebied van je jeugd, gezin, familie, het gevoel ergens thuis te horen. Door de energie van de solar eclips zoek je naar emotionele geborgenheid en veiligheid. Je wilt je ergens thuis voelen. Je vindt het ook belangrijk dat er thuis een warme en huiselijke sfeer is. Als die er is, kun jij veel aan in het leven. Met Neptunus in Vissen ben jij fijngevoelig. Je reageert onbewust op gevoelens in je omgeving.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop voor 2021? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: Irma van der Wijk. Ook kun je haar volgen via het YouTube-kanaal. 

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu voor € 95,-

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *