Maandhoroscoop maart 2024: wat gaat deze maand jouw sterrenbeeld brengen?

Maart 2024 belooft te stralen als een lentezonnetje. Het is een maand waarin alles samenkomt en jij mag vertrouwen op het magische universum: de startende energie van Ram en de afsluitende, diepgaande energie van Vissen maken dit mogelijk. “Je zult vooruitgang boeken in maart 2024, de astrologie garandeert het bijna,” zegt astrologe Kate Rose. Wat staat er in jouw maandhoroscoop van maart 2024?

Vertrouw het leven een beetje. – M. Angelou

Geluk begint wanneer je de eerste stap zet

Vertrouw op het proces: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kun je in die momenten van onzekerheid of in wat voelt als afwijzing en oprecht te geloven dat alles vóór jou gebeurt?

Het meest magische gebeurt wanneer je dat in de praktijk kunt brengen zodat je een positieve toekomst creëert. Positief denken is niet alleen een sentiment dat goed staat op stickers, maar een sentiment dat écht het vermogen heeft om je hele leven te veranderen.

De kosmische energie van de maandhoroscoop maart 2024

Maart 2024 zou soepel moeten aanvoelen. Dat is omdat je al het nodige hebt gedaan om je voor te bereiden op wat je wilt, zelfs als je nog steeds het gevoel hebt dat je geen idee hebt hoe het zal gebeuren. Geloof is de ultieme test voor de menselijke geest omdat het je vraagt te geloven in wat je misschien niet kunt zien en visualiseren.

Je zult vooruitgang boeken in maart 2024, de astrologie garandeert het bijna. Maar je moet ook vooruit blijven gaan, zelfs als je niet kunt zien hoe het allemaal samenkomt. Dit komt niet alleen neer op een beetje vertrouwen hebben in het leven, of zelfs heel veel, maar het betekent ook consequent en toegewijd blijven in het nastreven van wat je in je ziel voelt dat voor jou bestemd is.

Het is niet alleen dat het universum verliefd wordt op een koppig hart, zoals het gezegde luidt, maar belangrijker is dat je toegewijd blijft aan waar je op hoopt ondanks dat het nog niet de resultaten oplevert die je wenst.

Maart 2024 is een maand van opschudding, emotionele helderheid en beslissende actie, want het brengt de maansverduistering in Weegschaal en een samenkomst van planeten in Vissen en Ram. Vissen en Ram staan voor eindes en begin, maar trekken ook de parallel tussen dieper begrip en de afgestemde actie van doorzetten.

Vind je diepere doel tussen de sterren en vertrouw op die eerste voorzichtige stap in de richting van het opbouwen van het leven dat je altijd al wilde, want je diepste waarheid zal altijd leiden tot de meest overvloedige successen.

Maandhoroscoop maart 2024

De maand maart 2024 is het begin van het eclips-seizoen en brengt de herinnering dat je alleen echt de liefde waar je altijd van gedroomd hebt zult vinden als je je hart volgt. Dit zegt jouw maandhoroscoop van maart 2024:

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: dinsdag 19 maart, Ram Seizoen in je huis van zelf

Welkom in maart, de start van jouw dierenriemseizoen! Dit is jouw maand en je fleurt dan ook helemaal op. Mercurius en de zon zullen allebei het huis van je zelf verlichten, terwijl een verzameling planeten in Vissen je helpt om contact te maken met je innerlijke zelf. De energie van de planeten in Vissen laat je dromen en intuïtie samensmelten met de energie van het huis van het zelf dat zelfvertrouwen en overtuigingen geven die je kunnen helpen om je dromen waar te maken.

Als je in je dromen gelooft en die sterke innerlijke gedachten eert, manifesteer je meer van het leven dat je wilt.

Je zonneterugkeer valt samen met het astrologische nieuwjaar, wat een belangrijke tijd van het jaar voor je markeert om jezelf toe te staan opnieuw te beginnen – deze keer met de intentie om écht het pad van je dromen te volgen.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: zondag 10 maart, nieuwe maan in Vissen in jouw huis van wensen

Vissenenergie regeert over jouw huis van wensen, wat ook de benadrukt dat je mag nadenken over de verbindingen die je in je leven gebruikt. Met nog maar een paar maanden Jupiter in je sterrenbeeld Stier is het tijd om de koe bij de horens te pakken en deze energie écht voor je te laten werken door jezelf niet langer tegen te houden.

De nieuwe maan in Vissen is een geweldige gelegenheid om een intentie te bepalen wilt laten bloeien in je leven. Als je deze intentie vastlegt, denk dan ook na over hoe de connecties met anderen je kunnen steunen in je proces. Iedereen heeft wel eens hulp nodig. Door je netwerkvaardigheden te omarmen, socialer te zijn en dingen in je voordeel te laten werken, kun je in maart 2024 aanzienlijke vooruitgang boeken.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: zondag 10 maart, nieuwe maan in Vissen in je huis van carrière

Saturnus staat sinds 2023 in Vissen en beweegt zich door je huis van carrière. Hierdoor ga je anders nadenken over je professionele pad, omdat je een balans vindt tussen verantwoordelijkheid en meer bijdragen aan het collectief. Als de nieuwe maan in Vissen opkomt, is dit je kans voor een nieuw begin in je carrière of studiepad.

Concentreer je op wat je tot nu toe hebt geleerd in dit tijdperk van Saturnus in Vissen én wat je dromen voor jezelf zijn, want dromenplaneet Neptunus staat ook in Vissen.

Deze nieuwe maan staat dichter bij Neptunus dan bij Saturnus, wat betekent dat er minder testen zouden moeten zijn en meer mogelijkheden om de ruimte te vinden om het professionele succes te vinden waar je van droomt.

Vergeet niet dat Vissenenergie altijd een sprong in het diepe vereist. Als je het werk hebt gedaan om een solide basis te leggen, zal het gemakkelijker zijn om dat te doen.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: zaterdag 9 maart, Mercurius in Ram in je huis van professionele ambities

De energie van de Ram regeert over je huis van professionele ambities en brengt thema’s als carrière, studierichtingen of stages naar boven die je kunnen helpen je pad te bepalen naar het leven waar je van droomt. Na zoveel tijd gericht te zijn geweest op je romantische leven en het transformatieproces dat dat met zich mee heeft gebracht, word je nu geleid om meer na te denken over wat je doel is en hoe je dat in je leven kunt invlechten.

Je hoeft nu niet iedereen te helpen, ze redden zichzelf wel. Concentreer je op jezelf, je dromen en wat je wilt creëren. Jij verdient deze kans om iets te vinden dat alleen voor jezelf is en dat bijdraagt aan het soort leven dat je wilt leiden. Je verlangt er niet alleen naar om binnen je doel te leven, maar je hebt ook een doel nodig om je echt vervuld te voelen. Zelfs als je je gevestigd voelt op je carrièrepad, overweeg dan vrijwilligerswerk of een bijbaantje om je wat van je vuur terug te geven.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: dinsdag 19 maart, zon in Ram in je huis van overvloed

Maart 2024 zou een ongelooflijk krachtige maand voor je moeten zijn, want de energie van Ram activeert je huis van overvloed, terwijl Vissen mogelijkheden voor diepe transformatie teweegbrengt.

Dit jaar staat voor jou in het teken van écht stappen in en het omarmen van het levenspad dat zich aan je openbaart. Wanneer je dit doet, ontvang je nog meer liefde, succes en vreugde dan je al hebt.

De zon is een van de meest gelukbrengende planeten in de dierenriem en nu de zon in Ram staat, krijg je daar een dubbele dosis van in je leven.

Twijfel deze tijd niet. Grijp nieuwe kansen, omarm risico’s en richt je op wat nieuw en opwindend lijkt in je leven. Probeer niet te veel energie te steken in zorgen maken over hoe het allemaal zal uitpakken. Investeer in plaats daarvan in wie je wilt worden op elke nieuwe dag die zich aan je voordoet.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: maandag 25 maart, maansverduistering in Weegschaal in jouw sector van rijkdom

De maansverduistering in Weegschaal vindt plaats in je tweede huis van rijkdom en biedt een kans om wat van het diepe werk in jezelf te doen dat de Zuidelijke maansknoop van je zal vragen. De Zuidelijke maansknoop vertegenwoordigt een verandering in je normen en waarden en in hoe je financiële rijkdom genereert. Je hoeft niet te twijfelen of je zorgen te maken.

Deze energie zorgt ervoor dat je beter kunt samenwerken met anderen en stuurt naar het bereiken van succes. Werk dan ook deze maand meer samen met anderen om deze energie te gebruiken, vooral als je je richt op een specifiek project of zaken met een zakenpartner. Het kan ook zijn dat je moet nadenken over wat je leven meer rijkdom geeft dan alleen financiële middelen. De connecties die je in je leven hebt, hoe je je tijd besteedt en andere voordelen kunnen je bijvoorbeeld de rijkdom geven die je zoekt – niet alleen de cijfers op een banksaldo.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: zondag 10 maart, nieuwe maan in Vissen in je huis van vastberadenheid

Vandaag kun je je je niet kunt inhouden om een nieuw begin of een droom die je hebt in gang te zetten. De knoop van het lot (de Zuidelijke maansknoop) bevindt zich in jouw sterrenbeeld en verlicht samen met de Vissenergie jouw huis van vastberadenheid.

Dit gebied van je leven helpt je te focussen op het vinden van dat elan en die wilskracht in jezelf om nieuwe kansen te grijpen en grenzen te stellen. Doe álles wat nodig is om te bereiken wat je verlangt.

De maansverduistering in Weegschaal (die je vastberadenheid vergroot) op 25 maart zal samen met de invloed van de Vissenergie je helpen een diepere waarheid over jezelf te ontdekken. Dit is een tijdperk van enorme verschuivingen in jezelf waardoor je in de hoofdrol van je eigen leven stapt.

Hierdoor worden je focus en vastberadenheid voor je toekomst vergroot, waardoor je alles kunt doen wat nodig is om het gevoel te krijgen dat je echt eigenaar bent van jouw leven. Je mantra in deze tijd is om je door níémand te laten tegenhouden, want op dit moment draait het allemaal om jou!

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: zondag 31 maart, Vesta in Kreeft in jouw uitbreidingssector

De Kreeftenergie heerst over jouw sector van expansie, overvloed en geluk. Dit kan niet alleen nieuwe kansen met zich meebrengen, maar ook kansen voor reizen, onderwijs of speciale interesses zoals yoga of pottenbakken. Uiteindelijk helpt Kreeft je om je te leiden naar waar je mag zijn, zodat je het beste uit je leven kunt halen.

De Kreeftenergie beheerst het thema ‘thuis’. Deze energie leert je dat het ultieme thuis het thuis in jézelf is dat je in staat stelt alles te ervaren wat je van het leven verlangt.

Als Vesta naar Kreeft gaat, zul je gemotiveerd zijn om het nieuwe te omarmen en uit je oude comfortzones te stappen. Sterker nog, wat ooit als een comfortzone voelde, zal dat nu niet meer zijn. In plaats daarvan zul je door het lot worden verleid om jezelf te verrassen met waar je je toe aangetrokken voelt en wat je bereid bent te proberen.

Probeer niet te twijfelen aan deze nieuwe energie en zie het als een bevestiging dat je bent uitgegroeid tot de persoon die echt de overvloed kan creëren die je altijd al wilde.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: dinsdag 19 maart, zon in Ram in je huis van vreugde

Als de zon en Mercurius in Ram staan, ga je meer geluk in je leven creëren. Hoewel er rond deze tijd misschien meer aandacht is voor romantische verbintenissen of het huwelijk, komt het er allemaal op neer dat je eindelijk gelooft dat je het geluk waard bent waar je altijd stilletjes van hebt gedroomd.

Nu Pluto uit Steenbok naar Waterman is verschoven, zijn die lessen van eigenwaarde deel geworden van een nieuwe identiteit voor je, wat betekent dat je nu ook vol vertrouwen kunt claimen wat voor jou bedoeld is.

Geluk is geen gevoel dat zomaar ontstaat en het is ook niet alleen maar frivool. In plaats daarvan is het een essentiële fundering in het huis van je leven. In plaats van prioriteit te geven aan verplichtingen of financieel succes, ben je begonnen geluk en innerlijke vrede centraal te stellen in je leven. Ga hier mee door, zelfs als anderen het tegenspreken. Want door jezelf toe te staan gelukkig te zijn, plaats je jezelf ook op een plek om al het geluk aan te trekken dat je nodig hebt om het werkelijkheid te maken.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: maandag 25 maart, maansverduistering in Weegschaal in jouw successector

Je zult dit jaar een proces doormaken van het vinden van een betere balans tussen je professionele en persoonlijke leven als de Zuidelijke en Noordelijke maansknopen deze thema’s voor je uitspelen. Je bent altijd iemand die waarde hecht aan carrièrestabiliteit en succes, maar je moet jezelf ook toestaan om te zien dat je meer bent dan alleen wat je doet.

Jij bent de opeenstapeling van de liefde die je uitstraalt, de glimlach die je geeft en de lachmomenten die je omringen.

Terwijl je een pad bewandelt van volledig realiseren wat je vervulling geeft, zal de maansverduistering in Weegschaal in maart 2024 je een moment van karmisch succes brengen.

Omdat de Zuidelijke maansknoop een aspect van karma uit het verleden vertegenwoordigt, zal deze eclips een keerpunt in je denken over succes teweegbrengen dat je in staat zal stellen om alles waar je naartoe hebt gewerkt volledig te ontvangen. Door zaken anders te zien, zul je ook anders kunnen kiezen.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: maandag 25 maart, maansverduistering in Weegschaal in je huis van kansen

De energie van het jaar voelt al heel anders nu Pluto in jouw teken is verschoven en je moeiteloos alles naar je toe trekt wat je verlangt. Minder beperkingen en minder angst weerhouden je ervan om de mogelijkheden voor nieuwheid, liefde en succes te omarmen. Ook al ben je op dit moment ook nog aan het groeien: het is veilig om erop te vertrouwen dat je alles kunt creëren wat je maar wenst. Je mag alleen geloven dat je dat kunt.

De maansverduistering in Weegschaal in je huis van kansen brengt kansen met zich mee voor diepere ervaringen in je leven door reizen, carrière of spirituele bezigheden.

Omdat het een maansverduistering is, kun je een emotionele verschuiving in jezelf ervaren die je helpt de overvloed aan mogelijkheden te zien die je momenteel omringen. Het is oké dat je even de tijd moet nemen om te beslissen nu je zoveel goede dingen om je heen hebt. Zorg er wel voor dat je er uiteindelijk minstens één kiest.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: zondag 3 maart, Mercurius in Ram in jouw sector van financiële overvloed

Nu Saturnus in jouw teken staat, ben je serieuzer geworden over het creëren van je succes en het eren van je innerlijke waarde. Jij bent de dromer van de dierenriem, maar er is toewijding en werk voor nodig om die dromen werkelijkheid te laten worden. In deze ruimte van meer toewijding aan je toekomst, heb je onbewust ook een grotere geloofwaardigheid en een positieve professionele reputatie opgebouwd.

Nu Mercurius naar Ram schuift in jouw sector van financiële overvloed sinds 3 maart, beginnen de financiële beloningen voor al je harde werk binnen te rollen. Dit kan zich vertalen als een bonus of onverwachte kans, maar je kunt ook een nieuwe professionele rol aangeboden krijgen op basis van de reputatie die je voor jezelf hebt opgebouwd.

Het belangrijkste is om te onthouden wat je waard bent in deze tijd en dat je echt elk prachtig geschenk verdient dat jouw kant op komt, vooral omdat dit nog maar het begin is van de groei die je dit jaar op dit gebied van je leven zult zien.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?

Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *