Maandhoroscoop maart: Vissen-energie, de kracht van spiritualiteit en positieve flow 

We kunnen maart best uitroepen tot ‘spirituele maand’. De zon, de Nieuwe Maan, Mercurius, Venus en Neptunus staan allemaal in het teken Vissen. “De energie van Vissen stimuleert ons om onze spirituele kant meer in het licht te zetten,” zegt astroloog Irma van der Wijk. Ontdek in de maandhoroscoop wat deze energie met jouw sterrenbeeld doet!

De Vissen-energie brengt ons een enorme kracht én een diep besef van spiritualiteit.

Voelen dat er ‘meer’ is

In maart stroomt de Vissen-energie: de zon, de Nieuwe Maan, Mercurius, Venus en Neptunus staan deze maand allemaal in het teken Vissen! Pas aan het einde van deze maand gaan we de vurige energie van Ram voelen. De energie van Vissen stimuleert ons om onze spirituele kant meer in het licht te zetten en te ontdekken. We gaan op een andere manier naar de zin van het leven kijken; we voelen aan dat er ‘meer’ is.

Ook helpt deze energie om anders naar problemen te kijken en ze op een spirituele manier op te lossen. Kom je er niet uit? Je kunt nu goed naar je intuïtie luisteren of mediteren met ontspannende muziek.

Wat staat ons te wachten in maart?

Het goede nieuws is dat in maart alle planeten weer direct lopen. We voelen eindelijk weer de positieve flow, in plaats van tegenwind.

  • Op 3 maart loopt Mars het teken Tweelingen in.
  • Begin maart maakt Mercurius in Waterman een conjunctie met Jupiter die ook in Waterman staat.
  • Op 12 en 13 maart loopt de Nieuwe Maan door Vissen en raakt zowel de zon, Mercurius, Venus als Neptunus.
  • Op 21 en 22 maart gaan zon en Venus het teken Ram in.
  • Rond 24 maart maakt Mercurius in Vissen een conflictueus aspect met Mars in Tweeling
  • De Volle Maan loopt op 29 en 30 maart door het harmonieuze teken Weegschaal en Mercurius maakt een conjunctie met Neptunus in Vissen.

Zin in het leven!

De planeet Mercurius heeft deze maand een grote invloed op ons. Eerst staat Mercurius nog in Waterman, maar de tweede helft van de maand loopt Mercurius het teken Vissen in, wat een heel andere dynamiek met zich meebrengt. Mercurius die een conjunctie maakt met de positieve energie van Jupiter geeft ons het gevoel dat we het leven aankunnen.

Vanuit enthousiasme en optimisme willen we onze mening, onze kijk op het leven, uitdragen. Je voelt de behoefte om toekomstplannen uit te werken en merkt dat je over het algemeen goed op anderen overkomt. Dit is het moment om je horizon te verbreden, door bijvoorbeeld te reizen.

Mercurius gooit roet in het eten

Maar halverwege de maand gooit Mercurius, die dan door Vissen gaat lopen, roet in het eten. Eerst raakt Mercurius Mars, die in Tweelingen staat, en daarna trekken Mercurius en Neptunus samen op. Het gevolg: alle plannen en ideeën die je aan het begin van de maand had, zijn ineens niet meer zo duidelijk en concreet als eerst.

Je begint te twijfelen over zaken. Jouw manier van communiceren kan teruggetrokken en passief zijn. Je laat je ineens niet meer leiden door je verstand, maar door je gevoel en intuïtie. Doordat je beïnvloedbaar bent, laat jij je misschien meeslepen door andere denkbeelden en ideeën.

Compassie en verbinding

Naast de Mercurius-aspecten speelt de Vissen-energie een heel belangrijke rol in maart. Het brengt ons een enorme kracht én een diep besef van spiritualiteit. Hoe kunnen we meer openstaan voor spiritualiteit? We verlangen naar eenheid, compassie en verbinding met elkaar. We houden ons bezig met zelfreflectie en stellen onszelf de vraag: zijn we wel in balans?

Het kan voelen alsof je van alle kanten wordt gemanipuleerd en misleid, wat tot veel verwarring leidt: wat is waar en wat niet? We hebben behoefte aan een nieuwe vorm van spiritualiteit of religie, die ons (meer) bewust maakt van onze verbinding met elkaar en het universum.

De invloed van de Vissen-energie op jou

Ram

Het is hét moment om jouw spirituele kant meer in de schijnwerpers te zetten. Je gaat op een andere manier naar de zin van het leven kijken; je voelt dat er ‘meer’ is. Je voelt subtiele sferen, kleine veranderingen en stemmingen goed aan. Daarbij wil je ook zorg dragen voor alles wat leeft en wat hulp nodig heeft. De Vissen-energie helpt jou om anders te kijken naar enkele issues die in je leven spelen of om ze anders te verwerken.

Stier

Je verbonden voelen met gelijkgestemden is in deze periode heel belangrijk. Samen dingen ondernemen, een vriendschap beleven, elkaar voeden. Je zoekt vrienden met een grote innerlijke belevingswereld, met wie je een diepe band ervaart. Soms heb je telepathisch contact met ze. Je verwacht veel van je vrienden, wat op teleurstelling kan uitlopen. Ga iets gezelligs doen met gelijkgestemden en het gevoel van verbondenheid ontstaat vanzelf.

Tweelingen

De Vissen-energie geeft jou de kracht om je doelen verder uit te werken en succesvol te zijn. Je wilt meer netwerken, nieuwe zakelijke contacten leggen, maar op een andere, vernieuwende manier. Je bent gevoelig voor sferen en stemmingen en voelt anderen goed aan. Misschien krijg je te maken met chaotische situaties op je werk of situaties lopen heel anders dan gepland.

Verder wil je graag iets ‘neerzetten’. Het kan met je carrière te maken hebben, maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld wilt leren schilderen of bloemschikken.

Kreeft

In maart voel je de diepe behoefte om op zoek te gaan naar de zin van het leven. Op een mooie, inspirerende manier. Het biedt je de mogelijkheid om anders naar bepaalde zaken en gebeurtenissen in je leven te kijken. Je voelt je aangetrokken tot spirituele of religieuze stromingen, zoals meditatie, yoga, healing of hypnose. Je hebt mooie gedachten, maar je zet ze niet altijd om in daden. Je kunt anderen goed helpen: je toont veel begrip en medeleven en kunt mensen over een drempel heen helpen.

Leeuw

De energie van het spirituele teken Vissen heeft invloed op jouw intuïtieve ontwikkeling, maar ook op jouw innerlijke diepgang. Ben je hier al mee bezig? Ga jij je er meer in verdiepen? Neem de tijd om dit mooie proces aan te gaan.  Je gaat steeds meer ervaren dat je behoefte hebt aan dit innerlijk ‘werk’. Je bent op zoek naar innerlijke rust en daarom is het heel belangrijk om tijd voor jezelf te nemen. Om voor jezelf te zorgen.

Je wilt doordringen tot de kern van zaken zoals leven en dood en deelt je ideeën hierover op een inspirerende, maar soms ongrijpbare manier. Je hebt de gave om verborgen problemen naar boven te halen.

Maagd

Jouw aandacht gaat deze maand naar relaties en hechte vriendschappen. Voel jij je nog wel gelukkig in deze relatie(s)? Wat maakt jou blij? Wat zou je willen veranderen? Het is de bedoeling dat er in een relatie ook rekening met jou wordt gehouden. Jij hebt soms de neiging om je partner of een vriend te idealiseren en op een voetstuk te plaatsen. Jouw roze bril kan dan tot teleurstellingen leiden.

Het liefst zoek je naar de volmaakte relatie; mogelijk verlang je als Maagd naar een ‘spirituele relatie’. Maar uiteindelijk wil je vooral een relatie die soepel loopt, zodat de sfeer goed blijft.

Weegschaal

Gezond(er) leven staat centraal. Je verdiept je in bewuste voeding en gezondheid. Minder vlees, meer groente of helemaal vegetarisch… Allemaal manieren om je beter te kunnen voelen. Jouw gevoeligheid is groot. Het liefst ga jij op je gevoel af; je kunt goed aanvoelen wat er aan de hand is. Misschien word jij je ervan bewust dat je veel meer spiritualiteit ‘in je hebt’ dan je dacht. Het blijkt bijvoorbeeld dat je genezende handen hebt.

Op het gebied van werk hecht je waarde aan een prettige sfeer en goede relaties. Tot slot, je vindt het makkelijker om warmte te geven dan te ontvangen.

Schorpioen

Niets creëert meer weerstand dan dingen doen die niet bij jou passen. De keuze is aan jou: doe je iets wel óf niet? Je kunt innerlijke rust creëren door je eigen visie te volgen, dingen op je eigen manier te doen, je eigen keuzes te maken. Het besef dat je doet wat bij je past, is zo waardevol!

Net als de andere tekens ben je deze maand gevoelig en idealistisch. Jouw idealisme kan betrekking hebben op de liefde: je hebt een roze bril op en voelt je romantisch. Dit kan tot teleurstellingen en ontnuchtering leiden. Je kunt deze energie omzetten in creativiteit.

Boogschutter

Even helemaal niets doen. Genieten van je huis, je verheugen op de lente en nadenken over wat je in het voorjaar aan je tuin of balkon wilt veranderen. Plan (voor zoverre dat mogelijk is) uitstapjes met je gezin, met je ouders of broers/zussen, want dat doet jou goed. Je begrijpt ook zonder woorden wat er in bepaalde situaties speelt. Jouw gevoel reikt ver, je hebt een sterke beleving, maar alle indrukken die je oppikt, zijn moeilijk grijpbaar voor jezelf.

Het kan zijn dat er thuis allerlei ‘gevoelsproblemen’ zijn, die niet uitgepraat worden omdat ze vaag en onbenoembaar lijken. Stop je energie in creativiteit om tot rust te komen.

Steenbok

Je voelt steeds meer een diepe behoefte om je verder te ontwikkelen. Verdiep je in cursussen die je interesseren! Neem de tijd om uit te zoeken wat jij het liefst doet en wat jou het meest aanspreekt. Al een tijdje ervaar je dat jouw fantasie goed ontwikkeld is en dat je mooi vorm kunt geven aan gevoelens. Je beseft dat je een antenne hebt om verborgen zaken te achterhalen. Een fijn ontwikkeld gevoel voor ongrijpbare feiten.

De invloed van zowel Mercurius als Neptunus maakt je ervan bewust dat je een talent hebt voor schrijven; met name beeldend schrijven past heel goed bij jou. Misschien dat je er op den duur wat geld mee kunt verdienen.

Waterman

Je krijgt deze maand extra energie om te zoeken naar manieren waarop je meer geld kunt verdienen. Of misschien zet je de stap om een nieuw huis te kopen of te huren. Het geeft energie om op een relaxte manier naar geld en bezit te kijken. Wat vind jij leuk om te doen, wat brengt jou vreugde? Wat vind jij belangrijk in het leven?

Kunstzinnigheid, creativiteit en muzikaliteit zijn belangrijk voor jou om je verder te ontwikkelen en jezelf te ontdekken. Je hebt ook de gave om bepaalde ontwikkelingen aan te voelen, die jou in de toekomst een mooie financiële vooruitgang kunnen brengen. Je ontwikkelt een goed zakelijk inzicht.

Vissen

De Nieuwe Maan, de zon en Mercurius staan in maart samen in jouw teken. De Nieuwe Maan in Vissen kondigt een begin aan van een nieuwe fase; het is een mooie tijd om ergens mee te beginnen. De Nieuwe Maan staat samen met Neptunus, de heerser van Vissen, waardoor de Vissen-invloed nog sterker wordt.

De Nieuwe Maan maakt je extra gevoelig. Je kunt dan ook last hebben van onrustig slapen en dromen. Misschien voel jij je niet helemaal lekker doordat jij je rond deze dagen wat moeilijker kunt aarden. Je bent fijngevoelig en reageert onbewust op allerlei gevoelens van anderen. Je bent beïnvloedbaar zonder dat jij het zelf in de gaten hebt. Het is tijd om te relaxen en tot rust te komen.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke horoscoop voor 2021? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com

Ook kun je haar volgen via het YouTube-kanaal Astrologie en Spiritualiteit. 

Boekentip: ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen

leven met de sterrenYasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *