Maandhoroscoop mei 2022: hoe het eclips-seizoen jou beïnvloedt & tijd voor grote beslissingen

Het eclips-seizoen is begonnen en haalt de bezem door je leven. Weg met al die twijfels en onzekerheden. “Veel lessen zijn geleerd tijdens de eerste maanden van het jaar. Nu is het tijd om al die kennis te bundelen en nieuwe keuzes te maken. Je ziet eindelijk in dat je niet meer de persoon bent die je eerst was,” zegt astroloog Kate Rose. Ontdek in de maandhoroscoop mei 2022 hoe de eclipsen jouw leven beïnvloeden.

Mars en Venus bieden jou nu het beste van beide werelden! Het is de fusie van passie met het soort liefde waar je altijd van gedroomd hebt.

Hoe het eclips-seizoen jou beïnvloedt

Het zogenaamde ‘eclips-seizoen’ is begonnen! Zons- en maansverduisteringen zijn belangrijke happenings die enorme invloed op je leven kunnen hebben. Alles is nu mogelijk en je ziet dat je niet langer diegene bent die je was. Tijdens een eclips-seizoen, dat zo’n 35 dagen duurt, zijn er meerdere verduisteringen. Ze komen nooit alleen, maar in duo’s of soms in trio’s. Dit jaar telt twee seizoenen. De gedeeltelijke zonsverduistering in Stier op 30 april gaf de aftrap voor het eerste eclips-seizoen van 2022.

Vastberaden je eigen pad volgen

Mei begint met de aanhoudende energieën van de zonsverduistering in Stier. Dit maakt dat de eerste week van mei in het teken staat van zowel reflectie als actie. Dit komt ook door de energie van Ram die op 2 mei begint te stromen wanneer Venus, de planeet van de liefde, naar dit gemotiveerde en zelfverzekerde vuurteken verschuift. Je gaat meer focussen op liefde en op datgene bereiken waar je van droomt.

Deze maand kan jou zelfs het gevoel van nu of nooit geven, omdat Ram er niet van houdt om op iets te wachten, en vooral niet op wat hij graag wil. Dit wordt nog eens versterkt wanneer de planeet Mercurius op 10 mei retrograde gaat lopen. Hierdoor krijg je de kans om afgesloten overeenkomsten en contracten die jou het gevoel gaven niet verder te komen in het leven, grondig te herzien. Je kunt bewuster kijken naar de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt en realiseert je nu dat je heel andere wilt maken. Het niet-weten en de twijfels vallen weg. In plaats daarvan voel jij je vastberaden en volledig gefocust op het pad dat je wilt bewandelen, zonder dat iets of iemand je kan tegenhouden.

Maansverduistering in Schorpioen: tijdelijke twijfels

Het midden van deze maand brengt een vervolg op de eerste eclips (de zonsverduistering in Stier): een maansverduistering in het teken Schorpioen. Maansverduisteringen representeren interne veranderingen, terwijl zonsverduisteringen levensveranderingen aangeven. In dit geval zijn er dus éérst externe veranderingen en pas daarna interne veranderingen. Dit maakt dat jij je nog onzeker kunt voelen over de beslissingen die je aan het begin van de maand hebt genomen of dat je nog even aan ze moet wennen. Maar halverwege de maand daalt de rust op je neer, vergezeld door het vertrouwen in de veranderingen die je al hebt doorgevoerd.

De liefde van je dromen

Aan het einde van de maand schuift de planeet Mars naar Ram, zijn eigen huis. En Venus gaat naar haar huis van Stier. Dit biedt jou het beste van beide werelden! Het is de fusie van passie met het soort liefde waar je altijd van gedroomd hebt.

Mei wordt afgesloten door de nieuwe maan in Tweelingen. Je krijgt groen licht! Deze maan biedt jou alle middelen en vaardigheden om daadwerkelijk een andere keuze te maken. Dat gaat makkelijk, omdat dit de maand is waarin je eindelijk ziet dat je niet meer dezelfde persoon bent als voorheen.

Belangrijke momenten in de horoscoop van mei 2022

Maandag 2 mei 2022

Venus schuift vandaag naar Ram, wat betekent dat de planeet van de liefde nu meer vastberaden en gepassioneerd aanwezig is. Dit kan helpen bij het sneller verwerken van liefdeszaken en met meer zelfvertrouwen. Venus in Ram kan soms opvliegend zijn en is minder geneigd tot het sluiten van compromissen, maar over het algemeen zou het volgen van je hart goed uit moeten pakken.

Dinsdag 10 mei 2022

Vandaag gaat Mercurius in retrograde in Tweelingen en schuift Jupiter naar Ram. Dit verandert de energie compleet. Waar je eerst tevreden was met het zweven door de dromen van Vissen terwijl Jupiter voor overvloed zorgde, biedt Ram je daadwerkelijk de mogelijkheid het te doen. Maar dan is Mercurius er nog. Retrograde in Tweelingen betekent dat er een keuze of beslissing was die je hebt moeten maken en dat je nu de mogelijkheid krijgt om die te herzien en eventueel te veranderen. Met de sterke vurige energie van Ram die op dit moment actief is, is dit zeker een periode van veel actie.

Maandag 16 mei 2022

Normaal gesproken volgen de veranderingen in acties van de zonsverduistering de interne veranderingen van de maansverduistering op. Maar dit seizoen gaat het een beetje anders. Vandaag is de Volle Maan in Schorpioen-verduistering, wat betekent dat een bepaald deel van onze levens tot een einde is gekomen of is overgegaan in iets nieuws. Schorpioen is een intens en emotioneel teken, dus de emoties kunnen hoog oplopen gedurende deze tijd. Het is ook het teken dat de waarheid representeert, dus verwacht een paar belangrijke gesprekken deze periode. Over het algemeen is dit een kans om te erkennen dat het voor jou eerst nodig was je externe wereld te veranderen om je te realiseren hoeveel je interne wereld al is veranderd. Het dient als een periode van bevestiging.

Vrijdag 20 mei 2022

De Zon schuift vandaag naar Tweelingen, waarmee officieel een nieuw astrologisch seizoen begint. Dit een mentaal actieve tijd waarin je dingen kunt overdenken en meerdere opties voor je ziet liggen. Het enige verschil is dat je je niet meer laat afleiden door deze mogelijkheden, maar in plaats daarvan tonen ze je wat je precies wilt en nodigt hebt in het leven. Voor relaties is het belangrijk om duidelijk aan te geven wat je nodig hebt van je partner en indien noodzakelijk, is het altijd goed om even stil te staan voordat je een belangrijke conversatie aangaat. Dat geldt natuurlijk altijd, maar vooral tijdens het Tweelingenseizoen.

Dinsdag 24 mei 2022

Mars, de planeet van passie, vastberadenheid en seks, schuift vandaag naar het huis van Ram. Dit betekent een enorme boost voor eventuele plannen die je hebt gemaakt in de vorige maanden of projecten waarvan je hoopt dat ze eindelijk van de grond komen. Dit is geen tijd om te aarzelen in je vooruitgang en alleen te vertrouwen op het eerdere werk dat je in nieuwe plannen hebt gestopt, maar ook op jezelf. Zorg dat deze tijd telt en gebruik het in je voordeel.

Zaterdag 28 mei 2022

Net op het moment dat Mars verschuift naar zijn eigen teken, keert Venus vandaag terug naar het hare in Stier. Dit is een ongelofelijke tijd voor de liefde omdat nu beide hemelse geliefden op hun sterkste plaats staan, wat ervoor zorgt dat jij je hetzelfde voelt in je eigen leven. Veel lessen zijn geleerd gedurende de eerste paar maanden van het jaar en nu is het tijd om al die kennis te bundelen en nieuwe keuzes te maken. Het is de perfecte tijd om iets te creëren met een sterke basis en heel veel passie.

Maandag 30 mei 2022

Terwijl je de maand afsluit en de Nieuwe Maan in Tweelingen verwelkomt, word je eraan herinnerd hoever je al bent gekomen, zelfs als je nog een lange weg te gaan hebt. Een Nieuwe Maan is de tijd voor een nieuw begin, om jezelf toe te staan te dromen en de zaden te zaaien van de dingen die je wilt oogsten in de toekomst. Een beslissing is al genomen over jouw leven, en nu is het tijd om te besluiten wat er gaat volgen. Vooral in relaties als dit een focuspunt is geweest, is het een kans om dankbaarheid te oefenen over het feit dat je niet meer vastzit in vertwijfeling maar eindelijk gekozen hebt voor wat niet alleen het beste is voor jezelf, maar belangrijker nog, voor je toekomst.

Maandhoroscoop mei 2022 voor alle sterrenbeelden

Ram (21 maart – 19 april)

Hoewel het seizoen van jouw sterrenbeeld over is, schuiven Jupiter, Mars en Venus allemaal in jouw teken deze maand. Dat geeft jou extra momentum om vooruit te gaan en de beslissingen die moet maken niet langer uit te stellen. Zorg ervoor dat je jezelf complimenteert voor het leren van jouw waarheid, zelfs als het niet is wat je verwachtte, en je zelfvertrouwen te behouden in hoe en wanneer je je partner aanspreekt.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Alle energie van Ram deze maand is bedoeld om jou te helpen niet langer bang te zijn voor verandering. Zoals je al geleerd hebt gaat het leven zoals het gaat, of je nou veranderingen initieert of niet. Je verdient echter volledige controle over je leven, wat betekent dat je alles moet nemen zoals het komt. Aarzel niet om je gevoelens te uiten voor iemand deze maand, of om een risico te nemen en met iemand te gaan samenwonen. Je weet het pas als je het probeert.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Er is iets groots dat je moet herzien als de maand voortgaat. Voorheen heb je besloten dat je er helemaal voor kon gaan, maar deze maand toont aan dat het niet past bij wat je nodig hebt. Het is altijd lastig, vooral als het betekent dat je een relatie moet beëindigen of belangrijke dingen met elkaar moet bespreken, maar het is ook belangrijk dat je er niet mee wacht. De tijd om te groeien is nu.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Deze maand brengt vele mogelijkheden met zich mee om vooruit te komen in je leven als je maar stopt met overdenken en in actie komt. Er is iets dat je aan het hart gaat en dat gerelateerd is aan de manier waarop jij je leven wilt leven. Of het nu een nieuwe carrière is of een nieuw huis, iets is aan het veranderen. Jouw taak deze maand is om kleine stappen voorwaarts te zetten, zodat je het universum laat zien dat je klaar bent voor dit nieuwe hoofdstuk.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Al de vurige energie van deze maand kunnen eerst een beetje overweldigend voelen, omdat je misschien niet zeker bent van de weg die je in moet slaan. Zelfs als je vooruit wilt moet je ervoor zorgen dat je oefent met pauzeren, zodat dat waar je naar streeft ook echt voor jou is. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een nieuw begin beschikbaar voor jou, maar je moet wel zeker zijn dat je dit keer datgene kiest wat ook blijft.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Het is nu de tijd voor jou om te reflecteren op alles dat boven is komen drijven terwijl zoveel planeten ronddartelden in Vissen. Voor jou ging het voornamelijk over romantische relaties, zowel voorbije als huidige. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de lessen in je op te nemen die je hieruit moet leren, met name over vergeving. Houd dan je ogen open en wees klaar voor datgene waarvan je in je hart al weet wat goed is.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

De Volle Maan van vorige maand heeft je laten zien dat je goed in staat bent gezonde grenzen te stellen in het afgelopen jaar. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je je niet gedraagt op de manier die anderen van je verwachten, maar uit te spreken wat je daadwerkelijk van hen nodig hebt. De komende paar weken zijn een tijd voor jou om dat te oefenen, omdat je huidige relatie zich sneller begint te ontwikkelen dat je had verwacht. Probeer je hierin te ontspannen en erop te vertrouwen dat je klaar bent voor deze volgende stap.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Veranderingen zijn niet alleen onderweg, ze zijn zelfs gearriveerd. Dit eclipsseizoen is er eentje die vooral voor jou van veel betekenis is, omdat de maansverduistering halverwege de maand in jouw teken zal plaatsvinden en een realisatie teweegbrengt dat er een verandering in je gevoelens heeft opgetreden. Je hebt misschien wat tijd nodig om hierover na te denken voordat je een nieuwe weg inslaat, maar zie het als iets positiefs. Het betekent dat je echt gegroeid bent en dat je klaar bent voor wat hierna komt, zelfs als je nog geen idee hebt hoe je dit tot een realiteit kunt maken.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Vorige maand voelden veranderingen in je thuissituatie en familie dringender. Maar deze maand is jouw kans om in actie te komen, als je dat niet al hebt gedaan. Hoewel je misschien al kleine stappen hebt gezet, is het nu tijd om volle kracht vooruit te gaan en het leven te creëren waarvan je altijd gedroomd hebt. Je weet al dat het mogelijk is, dus nu moet je je angsten laten gaan zodat je volledig kunt ontvangen wat voor jou bedoeld is.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Je wordt deze maand uitgedaagd meer uit je comfortzone te komen wanneer er van je gevraagd wordt na te gaan of de keuzes die je hebt gemaakt je dichter bij de uitkomst hebben gebracht die je in gedachten had. Sommige beslissingen met betrekking tot je relatie kunnen ook bovenkomen, waarmee je jezelf op een hele manier kunt laten gelden. Probeer te onthouden hoe anderen zich voelen, het is niet jouw verantwoordelijkheid hen te dragen, maar wel om je te uiten.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Na zoveel lessen die je in het begin van het jaar moest leren, voelt deze maand als een welverdiende break van de alledaagse taken en een kans om van het leven te genieten. Neem alle kansen die je krijgt om plezier te maken aan en onthoud dat het leven niet zo zwaar hoeft te zijn. Je overziet jezelf en de hoeveel tijd die je moet besteden aan stressvolle en leuke bezigheden. Als je alleen maar focust op de dingen die niet bij jou passen, is dat het enige wat je zult zien. Geef jezelf te kans om te genieten van hoe fijn jouw leven op dit moment is.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Het is heerlijk om zoveel creatieve energie te krijgen van al die planeten in jouw teken, maar deze maand krijg je de kans op wat helderheid als ze allemaal naar Ram verschuiven. Je gaat nog steeds prachtige dingen bereiken dit jaar en zal zelfs die voorbestemde romantische relatie krijgen, maar in plaats van dat je probeert je dromen te verwezenlijken, zullen ze deze maand gewoon voor je ogen verschijnen. Geef jezelf toestemming deze overvloed te ontvangen die het universum altijd voor jou in petto had.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

De maandhoroscoop april 2022 is geschreven door Kate Rose, gepubliceerd op: YourTango

Boekentip: De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je levenBen je er klaar voor om de liefde te omarmen deze maand? In De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *