Maandhoroscoop mei 2023: dit staat jouw sterrenbeeld deze maand te wachten

Een nieuwe lentemaand is aangebroken! Mei brengt verschillende energieën met zich mee die jou kunnen beïnvloeden. Lees in deze maandhoroscoop van mei 2023 wat jouw sterrenbeeld te wachten staat.

Nu het stof van het Eclipsportaal is neergedaald en je de plezierige Stier-energie voelt, kun je meer betekenis vinden in waarom alles moest gebeuren zoals het gebeurde. Je ziet nu in dat het misschien niet is gebeurd zoals je wilde, maar je begrijpt waarom het moest gebeuren.

De tijd is rijp om niet meer bang te zijn dat het verleden terugkomt, maar om de toekomst te omarmen die je nu aan het creëren bent. De toekomst is geplaveid met vertrouwen en hoop – en dat is geen toeval, maar het lot.

Maandhoroscoop mei 2023

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: zaterdag 20 mei 2023  

Denk groot en slim en laat niets je in de weg staan bij het najagen van je dromen. De komende maand zul je meer zelfvertrouwen krijgen, waardoor je niet langer twijfelt. Volg waar je je het meest toe aangetrokken voelt. Uitdagingen zullen haalbaar lijken en het leven zal minder zwaar aanvoelen. Een groot deel hiervan is te danken aan het feit dat Mars het vuurteken Leeuw betreedt. Hij zal je eraan herinneren hoe belangrijk het is om naar je hart te luisteren en te onthouden dat het leven je geluk moet brengen.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: maandag 1 mei 2023  

Als je je meer op je gemak voelt bij veranderingen, trek je ook meer succes aan. Let op: het kan ook betekenen dat er verschuivingen op professioneel vlak op komst zijn. Die trek je aan, omdat je er klaar voor bent. Je zult het pad dat naar je beste leven leidt niet langer vermijden. Enthousiast zet je de eerste stap. Wanneer Pluto retrograde begint te lopen in Waterman, bereid je voor op wat kosmische opschudding. Wanneer je de dingen waarvan je houdt begint te omarmen, zullen ze op hun beurt liefde teruggeven.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: maandag 1 mei 2023  

Er zijn altijd meerdere manieren om over een nieuw project in het leven na te denken. Er is echter maar één waarheid die de jouwe is. Andere waarheden worden daarmee niet ontkend, maar je legt de focus op je eigen intuïtie. Die weet wat voor jou bedoeld is. Je hoeft er alleen maar op te vertrouwen! In mei begint Pluto retrograde te lopen. Zodoende kun je loslaten wat je weerhoudt om het licht van het geluk binnen te stappen. Vergeet niet dat je begint aan een enorme upgrade in je leven en dat je van alles moet genieten.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: maandag 1 mei 2023  

Je verdient een vol en volwaardig leven, waarin je je intiem verbonden voelt met alles wat je doet, met je relaties en in je beroep. Je verdient een leven dat er hoe dan ook voor jou is, ongeacht het seizoen waar je doorheen gaat. In mei begint Pluto in Waterman retrograde te lopen en je kunt van deze heer van de onderwereld een aantal grote transformaties verwachten. Hij stelt je in staat om meer vertrouwen te voelen in de veranderingen die je doormaakt en de groeirichting die je opgaat.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: vrijdag 19 mei 2023 

Soms lijkt het alsof er niets gebeurt en op andere momenten voelt het alsof alles gebeurt. Probeer in evenwicht te blijven nu er zoveel verandert in je leven, want het is allemaal goed. Niet alleen je liefdesleven ondergaat enkele opwindende upgrades, maar ook je professionele leven. Je krijgt hierdoor een groter gevoel van doelgerichtheid. De nieuwe maan in Stier werpt je deze maand een nieuw begin in je carrière in de schoot. Het kan dan gaan om een nieuwe functie of een nieuwe manier van kijken. Omarm alle dingen met hoop en vreugde. Zoek naar het positieve. Het lijkt misschien alsof alles tegelijk gebeurt, maar in feite zijn deze ontwikkelingen al jaren in de maak. Intussen ben je in zo’n mate gegroeid dat je klaar bent om eindelijk te transformeren.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: vrijdag 19 mei 2023 

Als je aan geluk denkt, gaat het er vaak om dat de dingen er op een bepaalde manier uitzien, want dat is hoe jij veiligheid definieert. Maar jouw levensplannen zijn niet te vergelijken met die van het universum.

De komende maand kun je met meer vertrouwen je eigen waarheid uitspreken. Je neemt hiermee risico’s, maar creëert tegelijkertijd nieuwe kansen. Succes kent vele vormen en bind je niet aan één vorm van succes. Soms kom je een hobbel van het universum tegen, maar aarzel niet om die te nemen.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: zondag 21 mei 2023 

Het leven bestaat uit grijstinten. Je mag dan wel een zwartwitdenker zijn, er is meer in het leven dan je kunt zien. Je gelooft dat anderen de wereld op dezelfde manier bekijken als jij, maar een deel van jou ziet alleen extremen omwille van je eigen interne veiligheid. Zo leer je gemakkelijker de regels van het leven te kennen. Door meerdere opties te overwegen en meerdere waarheden te zien kun je echter ook uitvinden wat voor jou werkt. Zodra de zon terugkeert in Tweelingen, kun je jezelf toestaan alle opties te bekijken. Je hoeft nog niets af te wijzen, aangezien hier een kans ligt die je helpt je geest en leven te openen.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: zondag 7 mei 2023 

Liefde doet de wereld draaien, maar je moet er ook voor zorgen dat je echt houdt van wat je doet. In plaats van je leven vooral over anderen te laten gaan is het tijd om je te richten op wat een ruim en overvloedig leven voor jou betekent. Leun op het geluk dat ontstaat als je je comfortzone verlaat, als je iets nieuws en verbazingwekkends ontdekt waar je van houdt. Dit is wat je leven verandert. Verandering is niet altijd vreselijk of pijnlijk, maar kan ook meer vreugde en liefde opleveren. In dit proces ontwikkel je uiteindelijk ook een diepere liefde voor jezelf, omdat je bevestigt dat je nooit je verstand verloor, maar gewoon aan het leren was wie je werkelijk bent.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: zaterdag 20 mei 2023 

Er zijn altijd opties in het leven, maar ze leiden niet allemaal naar dezelfde bestemming. Het is niet zo dat iets een geschenk is wanneer je het krijgt. Het kan ook een les of test van het universum zijn. Om de juiste keuze te maken – dat wil zeggen: in overeenstemming met je evoluerende en wijzer wordende zelf – moet je je meer bewust zijn van de keuzes die je maakt en de investeringen die je doet. In mei verschuift Mars naar Leeuw. Dat biedt mogelijkheden. Om noodzakelijke keuzes te maken moet je je afstemmen op je hart. Deze ruimte kent geen twijfel of angst, maar hult zich in hoop en optimisme. Alles zal altijd lukken op de manier zoals het bedoeld is.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: vrijdag 19 mei 2023 

Het leven hoort in balans te zijn. Om iets te bereiken is het soms nodig het evenwicht te verliezen. Dit kan je uit evenwicht brengen of zelfs een gevoel van falen geven, maar dat is niet nodig: beschouw het als een evenwichtsdaad. Evenwicht is altijd een proces en verandert op basis van wat je nodig hebt. Werk en zelfontplooiing stonden vorige maand centraal, maar in mei gaat het om een terugkeer naar vreugde. Maak meer ruimte voor wat en wie je liefhebt. Maak tijd vrij om te spelen en het leven te ervaren zonder schuldgevoelens, zeker niet wanneer dat gepaard gaat met rust. Het creëren van een succesvol leven betekent ook dat je jezelf toestaat datgene te omarmen waartoe je je het meest aangetrokken voelt, zelfs als dat gewoonweg genieten van wat je reeds bereikt hebt is.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: vrijdag 5 mei 2023 

Je carrière is een uiting van jezelf. Het is meer dan een baan: het is een maatstaf voor je eigen groei en vooruitgang in het leven. Het biedt je kansen om te omarmen wie je geworden bent in plaats van alleen te genieten van wie je was. De volle maan in Schorpioen van deze maand – ook nog eens verduisterd! – richt zich op dit gebied van je leven. De cirkel is bijna rond en ze helpt je met loslaten én een stap vooruit te zetten. Dit kan een nieuwe manier van zijn betreffen of zelfs het zien van een carrièrekans. Sommige van de meest dramatische veranderingen komen van binnenuit en als je die kunt eren en zelfs kunt vieren, omarm je ook authentieker wie je bent geworden.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: vrijdag 5 mei 2023

Voor alles is een tijd, ook voor je eigen groei. Het is een kans om de donkere dagen op te geven en te gaan voor dagen met meer licht. Maak je keuzes vanuit een meer geheelde ruimte in jezelf. Wanneer de volle maan in Schorpioen staat (en ook nog eens verduistert), lijken er overal nieuwe kansen te ontstaan. Dit is je kans om je inzet om je dromen te realiseren naar een hoger niveau te tillen. Deze kansen helpen je te groeien, ze zijn er niet om je te overweldigen. Bekijk alles in het licht van overvloed en je zult eindelijk het pad van geluk én zingeving kunnen kiezen.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Wil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *