Maandhoroscoop november: Bloedmaan, maansverduistering & veranderingen in je leven

Tijdens de volle maan in Stier op 19 november worden we getrakteerd op een  gedeeltelijke maansverduistering: een Bloedmaan! Het is de tweede en laatste van dit jaar. En dan speelt de Noordelijke Maansknoop ook nog een grote rol… “Er kunnen situaties op ons pad komen die we niet leuk vinden, maar ze geven ons wel de energie om te veranderen,” zegt astroloog Irma van der Wijk. Ontdek wat jou te wachten staat in de maandhoroscoop van november!

Je kunt de Maansknopen beschouwen als het kompas van je leven.

Mis dit hemelse spektakel niet!

Een Bloedmaan is een bijzonder verschijnsel. Wanneer er een volle maan en lunar eclips tegelijkertijd plaatsvinden, verschijnt deze prachtige rode bol aan de hemel. De vorige maansverduistering van dit jaar, op 26 mei, konden we in Nederland helaas niet bewonderen. Dit keer kunnen we wél getuige zijn van dit kosmische schouwspel. Om precies te zijn op vrijdagochtend 19 november.

Tijdens een lunar eclips beweegt de maan door de schaduw van de aarde. Er schijnt geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak en dus is de hele maan donkerder dan normaal. Een heel klein beetje zonlicht schijnt er nog doorheen, hoofdzakelijk rood licht, waardoor er een rode gloed langs de maan verschijnt. Zo ontstaat een Bloedmaan! Op 19 november gaat het officieel om een gedeeltelijke maansverduistering, maar ogenschijnlijk kleurt de hele maan rood.

Verandering hangt in de lucht

Maansverduisteringen hangen nauw samen met veranderingen in je leven. En dan vindt de lunar eclips van 19 november ook nog eens plaats in hetzelfde huis als de Noordelijke Maansknoop. Dit gaan we de komende maanden sterk voelen! De gedeeltelijke maansverduistering en de Noordelijke Maansknoop staan beide in het zevende huis: het levensgebied van persoonlijke relaties en vriendschappen, harmonie en compromissen en onze verwachtingspatronen naar anderen. Er kunnen situaties op ons pad komen die we niet leuk vinden. Maar ze geven ons wel de energie om te veranderen. We raken innerlijk verstoord en kunnen de neiging hebben om de omstandigheden hiervan de schuld te geven. We kunnen er óók voor kiezen om de situatie te accepteren, omdat onze ‘innerlijke gidsen’ weten wat we nodig hebben.

Wat zijn Maansknopen?

De Maansknopen krijgen steeds meer een belangrijke functie in een geboortehoroscoop. In het verleden werkten we er als astrologen niet zo vaak mee, maar de laatste 20 jaar is er veel onderzoek gedaan naar de betekenis van de Maansknopen. Ze vormen het punt waar de baan van de zon en de baan van de maan elkaar kruisen, gezien vanaf de aarde. Het gaat om het meest noordelijke en het meest zuidelijke snijpunt: de Noordelijke Maansknoop en de Zuidelijke Maansknoop. In een geboortehoroscoop staan ze tegenover elkaar. De Noordelijke Maansknoop staat bekend als Drakenkop; de Zuidelijke als Drakenstaart.

Je kunt de Knopen beschouwen als het kompas van ons leven. De Zuidelijke Maansknoop vertelt ons waar we vandaan komen en wat voor ons bekend en vertrouwd is. Het gaat om de energie van ingesleten patronen, neigingen en gedragingen. Iets waarop je steeds weer terugvalt. De Noordelijke Maansknoop daarentegen wijst ons juist de weg: waar moeten we naartoe?

Over vorige levens en nu

Terwijl de Zuidelijke Maansknoop gaat over vorige levens en de problemen en talenten die je daaruit hebt meegenomen, heeft de Noordelijke Maansknoop in je horoscoop betrekking op dit leven. Hij geeft aan wat je van nature niet of onvoldoende beheerst en nu zou moeten aanpakken. Het zijn de lessen die we mogen leren. Het is het pad dat jouw ziel gekozen heeft om de juiste ervaringen in dit leven aan te trekken en zo innerlijk te kunnen groeien. Onze Noordelijke en Zuidelijke Maansknopen kunnen ons helpen bij het beantwoorden van vragen als: waarom ben ik hier? Wat is mijn doel in dit leven? Wat is mijn pad?

Dit staat ons verder te wachten in november:

  • Op 5 en 6 november staat de nieuwe maan in Schorpioen.
  • Op 6 november loopt ook de planeet Mercurius het teken Schorpioen in en ontmoet daar de zon en Mars. De planeet Venus loopt Steenbok in en loopt tot 6 maart 2022 door dit sterrenbeeld.
  • Op 23 november loopt de zon Boogschutter in.

Hoe beïnvloedt de lunar eclips jouw sterrenbeeld?

Ram

Je kunt een kosmische duw krijgen om financiële veranderingen in je leven aan te brengen. Sommige problemen komen in beeld, evenals machtskwesties: wat is van jou en wat is van mij? Jouw comfort zone is belangrijk. Het is tijd om voor je eigen behoeften te zorgen, maar zonder de behoeften van anderen te overschaduwen. Een financiële afwikkeling, het begin of einde van een schuld en andere vergelijkbare scenario’s kunnen nu spelen.

Ook heb je mogelijk veel nieuwe ideeën over hoe je op een andere manier geld kunt verdienen. Je kunt hier al een tijdje mee bezig zijn, maar nu worden de resultaten echt zichtbaar.

Stier

De maansverduistering vindt in jouw sterrenbeeld plaats en heeft dus veel invloed op je. Het kan tijd zijn om jouw imago en presentatie naar de buitenwereld te veranderen of jouw persoonlijkheid op de een of andere manier opnieuw te definiëren. Wees meer autonoom en neem de regie over je leven zélf in handen. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar wat betekent het?

Autonomie staat voor zelfstandigheid. Een autonoom persoon leeft zelfstandig, blijft dicht bij zichzelf en laat zich niet beïnvloeden door de mening van anderen. Veroordeel jezelf niet als je nu (nog) niet zo autonoom bent als je graag zou willen. Autonomie begint misschien juist wel met het overboord gooien van de hoge eisen die je aan jezelf stelt.

Tweelingen

Je voelt veel aan en weet wat er bij anderen speelt. Je kunt je tijd ver vooruit zijn. Onbewust kun je goed inspelen op wat er aan het ontstaan is in de maatschappij. Verder heb je behoefte aan rust en spirituele vernieuwing. Je bent druk bezig geweest met allerlei activiteiten en bent misschien nauw betrokken bij je werk. Het is tijd om je leven in evenwicht te brengen en meer momenten voor jezelf vrij te maken. Tot slot: bepaalde geheimen kunnen uitlekken.

Kreeft

Je vraagt je af wie nu écht jouw vrienden zijn. Misschien besluit je om afscheid te nemen van mensen bij wie jij je al lang niet meer thuisvoelt. Vriendschappen worden op de proef gesteld, maar het kan ook gaan om groepen of organisaties waarbij je aangesloten bent. Oude vrienden vaarwel zeggen, opent de deur voor nieuwe vriendschappen, waarin jij je wel op je gemak voelt. Het kan ook zijn dat je nadenkt over het begrip ‘vriendschap’. Mogelijk voel je de behoefte om dieper te gaan en meer bij elkaar te ontdekken, zodat er een hechtere vriendschap met anderen kan ontstaan.

Leeuw

Deze maansverduistering vindt plaats in jouw tiende huis. Het kan zijn dat jij je carrièredoelen moet herzien en wijzigen. Je kunt ook in een fase zitten waarin jij je bezighoudt met de vraag: wat wil ik ondernemen, wat wil ik doen? Jouw energie is niet alleen gefocust op je werk, maar ook op je carrière in het algemeen. Voel je dat je niet verder komt bij het bedrijf waar je werkt? Dan is nu het moment om eens rustig om je heen te kijken en te ontdekken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Je wilt verder groeien of eens in een nieuwe omgeving je vleugels uitslaan. Als je geen baan hebt, weet je nu steeds beter wat je voor de maatschappij wilt doen. Misschien heb je zin om je bij een vrijwilligersorganisatie aan te sluiten.

Maagd

Vanaf 19 november ben je bezig met jouw persoonlijke overtuigingen. Ze kunnen op de proef worden gesteld. De eclips geeft jou veel energie om te ontdekken, bezig te zijn met spiritualiteit en op zoek te gaan naar zingeving. Ook voel je de behoefte om je wijsheid met anderen te delen. Door alle aandacht die je hebt besteed aan alledaagse zaken, kun jij je afvragen wanneer je plezier gaat hebben. Je wilt een sprong in het diepe maken; de behoefte om je verder te ontwikkelen en je honger naar kennis kunnen heel duidelijk aanwezig zijn. Als je een baan hebt waarin communicatie en kennis uitdragen een belangrijke rol spelen, kun je de komende tijd een breder publiek bereiken.

Weegschaal

De lunar eclips in het achtste huis kan financiële problemen geven. Denk aan gedoe met het inkomen van een partner, belastingen, schulden, investeringen of erfenissen. Het kan tijd zijn om een deel van jouw eventuele schulden te vereffenen, financieel of op een andere manier. Ook kan er nieuw geld in je leven komen. Je voelt de behoefte om stil te staan bij je financiële situatie: bouw ik genoeg op voor later? Het is belangrijk dat je daar nu tijd voor maakt.

Verder wil je afscheid nemen van zaken uit het verleden. Ze hebben jou verdriet, pijn of boosheid gebracht, maar je bent er nu aan toe om ze achter je te laten en een frisse start te maken zonder ballast. Je wordt er sterker van, dus geef je emoties een plek en omarm het nieuwe begin. Luister naar je intuïtie, je weet heel goed wat het beste voor jou is.

Schorpioen

De maansverduistering belicht jouw huis van relaties, zowel privé als zakelijk. Partnerschappen kunnen worden getest, maar er valt niets te vrezen als de relatie sterk is. Het zevende huis vertegenwoordigt een belangrijke een-op-een relatie: een geliefde, goede vriend(in), zakenpartner of een tegenstander. Het is tijd om een balans te vinden tussen je eigen behoeften en die van de ander. Het is tijd om te onderhandelen en compromissen te sluiten. Verder gaat je aandacht naar relaties en hechte vriendschappen: voel jij je nog happy bij deze mensen? Wat maakt jou blij? Wat zou je willen veranderen? Het gaat erom dat jij jezelf stevig kunt neerzetten in een relatie; dat er ook rekening met jou wordt gehouden.

Boogschutter

Veranderingen kunnen nodig zijn op het gebied van werk of gezondheid. De huidige golf van positieve energie kun je gebruiken om routines te wijzigen, bijvoorbeeld als het gaat om voeding of beweging. Een lichamelijk of geestelijk gezondheidsprobleem komt mogelijk aan het licht. Lichamelijke klachten kunnen aangeven dat er onderliggende emoties zijn die je aandacht vragen. Doe iets om je werkomstandigheden te verbeteren als ze je irriteren. Een werkproject of een baan kan nu beginnen of juist eindigen. Het is belangrijk dat je in een kalme gemoedstoestand bent om alle positieve energie te ontvangen. Vergeet niet dat alles wat er op dit moment gaande is in je lichaam, geest en ziel wordt versterkt.

Steenbok

De komende tijd kan een romantische relatie op de proef worden gesteld. Maar als jullie liefde echt is, hoef je nergens bang voor te zijn. Ben je al een tijdje van plan om iets voor jezelf te beginnen, dan is nú het moment om in actie te komen en een concreet plan op te stellen. Je voelt de positieve energie en ziet de creatieve mogelijkheden. Het is tijd om jezelf in het middelpunt te zetten en te genieten van al jouw plannen. Het is de manier om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook je kinderen kunnen veranderingen doormaken; ze hebben nu misschien meer aandacht nodig. Ook kan het zijn dat een van hen met iets nieuws begint.

Waterman

Huiselijke omstandigheden staan nu volop in de schijnwerpers. Jouw persoonlijke leven vraagt om aandacht. Het is essentieel om een balans te vinden tussen energie die je besteedt aan werk en aan je privéleven. Het kan zijn dat je gaat verhuizen of plannen hiervoor hebt. Of je bekijkt hoe je meer vanuit huis kunt werken. Ook kun je zin hebben om je huis mooi aan te kleden, banken en stoelen te verschuiven of een muur in een andere kleur te verven. Of haal alvast wat kaarsen in huis om deze donkere maanden lichter te maken! Familie en gezin zijn nu belangrijk voor jou. Je wilt iedereen samenbrengen en iets leuks ondernemen.

Vissen

De komende tijd kunnen er issues zijn met communicatie in het algemeen, of specifiek met buren, broers en/of zussen. Je bent bezig met de vraag: wie zijn er belangrijk voor me? Met wie wil je weer eens afspreken? Hoe kijk je überhaupt aan tegen de contacten die je hebt? Verlang je naar meer contact met anderen of heb je juist het gevoel dat je soms ‘overloopt’? De inzichten die je krijgt, kunnen een wake-up call voor je betekenen. Vraag je buren eens op de koffie of plan een uitstapje met je broers en/of zussen. Misschien wil je meer netwerken om klanten voor je bedrijf te werven, of je vraagt een paar vriendinnen om regelmatig naar de film te gaan. De positieve energie die jij uitstraalt, maakt dat je opvalt.

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke horoscoop voor 2021-2022? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: Irma van der Wijk Ook kun je haar volgen via het YouTube-kanaal. 

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu voor € 95,-

bestel nu

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *