Maandhoroscoop oktober 2023: dit staat jouw sterrenbeeld deze maand te wachten

Het turbulente eclips-seizoen begint! De zons- en maansverduistering in oktober hebben zo’n kosmische kracht: ze kunnen je leven in één klap veranderen. “Je kunt nu uitdagingen in goud veranderen en waarde ontdekken in elke nieuwe wending,” zegt de bekende astroloog Kate Rose in de maandhoroscoop van oktober 2023.

Het eclips-seizoen zegent je met geluk, kansen en emotionele helderheid, zodat je al het goede kunt ontvangen waar je altijd naar verlangde.

Deze 7 astrologische gebeurtenissen hebben grote impact op jou in oktober 2023

In je kracht stappen

Elk moment, elke astrologische fase, is als een bouwsteen die jou dichter bij het bereiken van de dromen brengt waarmee jij in je hart geboren bent. Het is allemaal precies zo gegaan als de bedoeling was. Nu de maand oktober begint, ben je klaar om in je kracht te stappen en alle zegeningen en wonderen te omarmen die het universum voor je in petto heeft.

Het eclips-seizoen begint

Oktober is gevuld met momenten van verandering en vooruitgang. Venus laat haar retrograde achter zich en schuift op naar het teken Maagd, terwijl Pluto vanaf 11 oktober direct loopt in Steenbok. Het eclips-seizoen zegent je met geluk, kansen en emotionele helderheid, zodat je al het goede kunt ontvangen waar je altijd naar verlangde.

De eerste eclips op 14 oktober is het begin van het tweede eclips-seizoen van 2023. Het gaat om een zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal. Die helpt jou om jezelf open te stellen voor de goddelijke leiding van het universum. Je ziet nu in hoe jouw connecties je kunnen helpen om je dromen waar te maken. Als je een beroep doet op deze waardevolle relaties, kun je een belangrijk project voortzetten of een mooie kans grijpen die in april voor het eerst voorbijkwam. Toen was er een zonsverduistering bij de nieuwe maan in Ram, waarmee het eerste eclips-seizoen van dit jaar begon.

Durf je risico’s te nemen?

Dit is jouw moment om uit de schaduw te treden en in het licht van het leven te stappen. Het maakt niet uit welke uitdagingen het afgelopen retrograde-seizoen heeft gebracht: je bent nu in de positie om het allemaal in goud te veranderen en waarde te ontdekken in elk moment en elke nieuwe wending.

Zonsverduisteringen staan voor externe veranderingen. Sta jezelf toe om rond deze eclips vol vertrouwen Ja te zeggen, risico’s te nemen en nieuwe dingen te proberen. Want je ontvangt goddelijke leiding van het universum.

Het beste komt nog!

Als oktober tot een triomfantelijk einde komt, wordt er nog één hoofdstuk aan het eclips-seizoen toegevoegd: een maansverduistering tijdens de volle maan in Stier op 28 oktober. Ze omhelst jou met emotionele heling.

Deze Stier-eclips is de laatste in een grote cyclus van verduisteringen in Stier en Schorpioen die sinds november 2021 heeft plaatsgevonden. Terwijl het nieuwe al begonnen is, mag je dit moment aangrijpen om te eren wie je was en te vieren wie je nú bent. Voel alle heling en innerlijke groei van de afgelopen jaren, dan kun je loslaten, ruimte maken en jezelf hartgrondig alles geven wat je verdient. Het begint op het moment dat jij je blik op de horizon richt, glimlacht en zeker weet dat de beste momenten in het leven nog komen.

Dit zijn de 7 astrologische gebeurtenissen die je leven in oktober zullen veranderen

Maandhoroscoop oktober 2023 voor alle sterrenbeelden

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: zaterdag 28 oktober 2023

Oktober lacht je toe: je ziet een verbetering in je romantische én financiële leven. De zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal helpt om positieve romantische veranderingen te brengen. En de maansverduistering tijdens de volle maan in Stier stelt jou in staat om je financiële positie te versterken. Zo komt er meer ruimte om spannende dromen waar te maken.

De maansverduistering maakt dat je grotere financiële overvloed aantrekt. Maar de eclips geeft je óók inzicht in wat je waard bent. Hierdoor kun jij je energie richten op wat en wie het belangrijkst voor jou zijn. Omarm wat je echt wilt voor jezelf en je leven, want in oktober zijn er geen grenzen aan wat je kunt creëren.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: zaterdag 28 oktober 2023

Je krijgt een kosmische kans tijdens de maansverduistering bij de volle maan in Stier op 28 oktober. Ben je er klaar voor om eindelijk het nieuwe in je leven te omarmen?

Deze eclips maakt deel uit van een cyclus die al in november 2021 begon. Eer je groei en het lange proces. Sta eens stil bij hoeveel authentieker je nu voor jezelf kunt opkomen. Dit is altijd de sleutel tot het omarmen van het goddelijke geluk van het universum.

Je bent een fase aan het afronden, waarna je aan de volgende kunt beginnen. Je genereert succes door in jezelf te geloven en jezelf toe te staan om bepaalde risico’s te nemen. Hoewel je een aardeteken bent dat van stabiliteit houdt, moet je leren om dit aan te gaan. Dan kun je kansen die op je pad komen, met beide handen grijpen. Als je deze les in oktober werkelijk ter harte neemt, kun je meer overvloed omarmen.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: zaterdag 28 oktober 2023

Om je goddelijke gaven en de magische kansen van het universum volledig te kunnen benutten, moet je emotioneel en mentaal ontvankelijk zijn. Hoewel je een extravert sterrenbeeld bent, heb je vaker gepauzeerd om de betekenis van het leven te omarmen en jezelf de tijd te geven om je verleden te helen. Dit is de kosmische leiding die nodig is en die je helpt om op de ‘plek’ te komen waar je de overvloedige mogelijkheden om je heen duidelijk kunt zien.

De maansverduistering tijdens de volle maan in Stier biedt jou de kans om naar binnen te keren, te verwerken, te helen en je dromen en intuïtie te eren. Door het verleden en eventuele pijn of onvervulde wensen te helen, creëer je ruimte om het vertrouwen in jezelf te vergroten. Zo weet je precies wat voorbestemd is en kun jij je onverzettelijk inzetten voor je successen.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: zaterdag 28 oktober 2023

Er is dit jaar veel aandacht geweest voor degenen met wie je jezelf omringt. En hoe zij van invloed kunnen zijn op jouw doelen en dromen. De planeet Jupiter loopt momenteel retrograde in Stier, wat jou heeft geholpen om te groeien en jezelf toe te staan om de voordelen van bepaalde relaties in je leven te omarmen. Toch is de maansverduistering tijdens de volle maan in Stier hét juweel in oktober voor jou.

Deze eclips laat jou inzien hoeveel je bent veranderd sinds de grote eclips-cyclus in november 2021 begon. Je bent jezelf dieper gaan eren en je staat jezelf toe om je te openen, te vertakken en verschillende kanten op te gaan. Hierdoor kon het geluk dat je zocht jou op de meest onverwachte plekken vinden.

Als deze maansverduistering piekt, besef je: ik hoef niet zo hard te werken om het volgende deel van mijn pad te creëren. Geniet van de beloningen van alles wat je hebt gemaakt.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: zaterdag 28 oktober 2023

Begin de maand met eerlijk te zijn over je professionele ambities. Dat zorgt ervoor dat je niet alleen uit bent op financiële overvloed, maar ook je bestemming en doel vervult. Je hebt je op jouw carrière gericht, omdat je meer nodig hebt op dit gebied. Nu ben je eindelijk op de juiste, goddelijke plek om je wensen waar te maken!

De planeet Jupiter loopt momenteel retrograde in Stier, die heerst over je carrière. Hierdoor kun je veranderingen op dit gebied van je leven materialiseren vanwege je persoonlijke groei.

Op 28 oktober activeert de maansverduistering tijdens de volle maan in Stier een prachtige verandering in perspectief. Je ziet nu in hoe dicht je in de buurt bent bij het manifesteren van alles wat je hebt gewenst. Blijf gewoon eerlijk, richt je op je innerlijke zelf en vertrouw op de weg die voor jou ligt, want die is overvloedig.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: zaterdag 28 oktober 2023

Oktober is een spannende tijd voor Maagd. Jupiter begint retrograde te lopen en de maansverduistering tijdens de volle maan in Stier activeert je overvloed en geluk en expansie-gebied. Het is tijd om nieuwe kansen te grijpen, risico’s te nemen en te geloven in de best mogelijke uitkomst voor jezelf en je leven.

Na een periode waarin je het gevoel had dat je spartelde of verward was over je pad, keert de helderheid terug. Je begint je meer de baas te voelen over je leven. Ook zie je hoe het goddelijke de hele tijd achter de schermen heeft gewerkt.

De maansverduistering tijdens de volle maan in Stier op 28 oktober helpt je om een innerlijke verschuiving te omarmen, waardoor je meer ruimte creëert voor wat je verlangt. Maansverduisteringen vertegenwoordigen een belangrijke aha-erlebnis of een nieuw bewustzijn. De eclips in Stier stelt jou in staat om mogelijkheden te zien waar je eerst alleen maar blokkades of verwarring zag. Hierdoor voel jij je zelfverzekerder en hoopvoller als je Ja gaat zeggen tegen het universum. Zo ontvang je uiteindelijk meer van wat je van het leven verlangt.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: zaterdag 14 oktober 2023

Dit is jouw tijd om te schitteren! Alles in het universum wijst erop dat dit tijdperk in je leven jouw persoonlijke comeback is: het tijdperk dat jij aan jezelf te danken hebt. Het tijdperk waarin je jouw diepste dromen manifesteert.

Het eerste eclips-seizoen van dit jaar begon in april, met een zonsverduistering bij de nieuwe maan in Ram. Je plukt nu de vruchten van de zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal op 14 oktober. Je voelt je energiek en herboren om je goddelijke doel te omarmen.

De zonsverduistering helpt jou om je doelen, dromen en motivaties voor je leven opnieuw te ontdekken. Hierdoor word je authentieker en vertrouw je meer op jezelf. Je kunt jezelf op waarde schatten en hebt niet meer de goedkeuring van anderen nodig. Door deze krachtige energie te omarmen, kun je beter onderscheiden waar jij je power wilt inzetten. Wat betekent dat je in staat bent om flink te groeien of te manifesteren.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: zaterdag 14 oktober 2023

Je bent een zeer intuïtief waterteken, dat vaak moet leren om meer op zichzelf te vertrouwen. Maak je geen zorgen over het vinden van bewijs voor dat wat je allemaal voelt of weet. Maar eer je intuïtie of de goddelijke tekenen uit je dromen als al het bewijs dat je nodig hebt.

Je hebt een belangrijke ‘opruiming’ in je leven doorgemaakt nu je jezelf toestaat om meer ruimte te maken voor wat je wilt manifesteren. Vertrouw nu op jezelf: jij weet wat het beste is voor jou en het leven dat je wilt creëren.

De zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal op 14 oktober schijnt een helder licht op jouw gebied van het onderbewustzijn. Dit gaat over dromen en intuïtie en zonsverduisteringen staan voor eeuwige veranderingen. Dit is een monumentale kans om je innerlijke zelf te omarmen en het leven te laten creëren dat je zoekt. Maak je geen zorgen dat iets weer wordt zoals het was. Je bent gezegend en het enige wat je nu hoeft te doen: eren wat je al weet.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: zaterdag 14 oktober 2023

Je wordt gevormd door degenen met wie je de meeste tijd doorbrengt. Het kan gaan om je partner, vrienden, familie of collega’s. Wanneer je de keuze maakt met wie jij je omringt, moet je er ook zeker van zijn dat je meer op hen wilt lijken. Of het nu gaat om hun betrokkenheid, moed, inzicht, vriendelijkheid of hoe bereid ze zijn om voor zichzelf te werken en te groeien. Want uiteindelijk neem je al deze kwaliteiten over!

Als jij je realiseert welke invloed je intimi, bekenden en minder bekenden op jouw leven hebben, kun je kritischer zijn op wie toegang tot je heeft. Dat is precies wat de zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal activeert.

Weegschaal heerst over je sociale gebied en over de doelen die je voor jezelf hebt. Als deze zonsverduistering plaatsvindt, zoek dan naar mogelijkheden om positieve veranderingen op deze gebieden van je leven door te voeren. Je wordt geleid om te kiezen wat leuk is, maar ook wat op de lange termijn het beste voor jou is én voor de dromen die je wilt verwezenlijken.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: zaterdag 14 oktober 2023

Een van de belangrijkste ingrediënten voor succes is: besef dat niet alleen je carrière voldoening geeft, maar ook je persoonlijke leven. De nieuwe serie eclipsen, die deze maand begint met de zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal, helpt jou om te focussen op zowel je carrière als je persoonlijke leven. En hoe je beide in balans brengt, zodat je een leven kunt creëren dat in alle opzichten voldoening geeft.

De zonsverduistering activeert je carrièregebied. Maar de cyclus van 2023 begon met de zonsverduistering bij de nieuwe maan in Ram in april, die je familie en huis benadrukte. Als je in ere houdt wat je nodig hebt om je gelukkig en tevreden te voelen, vind je een betere balans tussen werk en privé. En als je jezelf de ruimte geeft om te genieten van wat jou de meeste voldoening geeft, zit je in de flow. Je trekt vanzelf meer geluk en overvloed in je leven aan, want het gaat allemaal om uitstralen wat je wilt ontvangen.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: zaterdag 14 oktober 2023

Je bent net begonnen aan een van de meest opwindende en overvloedige fasen van je leven nu de eclips-cyclus in Ram en Weegschaal gaande is. Deze staat in het teken van: je volledig realiseren hoe het uitspreken van je waarheid het leven creëert dat je zoekt. Na zoveel heling en zoveel lessen voor jezelf opkomen ben je al de vruchten van dit werk aan het plukken.

Als de zonsverduistering bij de nieuwe maan in Weegschaal haar hoogtepunt bereikt, kun je zien hoe je de mooiste verrassingen aantrekt. Als je tenminste afstemt op de goddelijke werking van het leven.

De zonsverduistering benadrukt je gebied van overvloed, geluk, expansie en nieuwe kansen. Zonsverduisteringen vertegenwoordigen externe veranderingen of kansen in je leven. Dit gaat dus over iets wat jou wordt aangeboden en dat de power heeft om je leven op de meest krachtige manieren te veranderen. Het zal iets zijn waar je eerder om hebt gevraagd of waar je voor hebt gewerkt. Dit geschenk van het universum gaat over het omarmen van één moment dat uiteindelijk het belangrijkste keerpunt in je leven kan zijn.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: zaterdag 28 oktober 2023

Dit sterrenbeeld staat bekend als de dichter van de dierenriem. Het is dan ook geen verrassing dat de woorden die je spreekt, veel gewicht in de schaal leggen. Of je nu creatief bezig bent of tegen anderen spreekt, je woorden weven zich uiteindelijk samen met de goddelijke draden van het universum en worden werkelijkheid.

Jupiter, de planeet van overvloed, loopt momenteel retrograde in Stier. Hierdoor wordt je communicatie-gebied geactiveerd. Je kunt de kracht van je innerlijke groei omarmen door woorden te gebruiken om het leven te creëren dat je wilt leiden.

Als de maansverduistering zich tijdens de volle maan in Stier aandient, heb je een plotseling moment van bewustzijn. Het laat je beseffen hoeveel je bent gegroeid sinds de grote eclips-cyclus in november 2021 begon en hoeveel je al hebt gecreëerd door de kracht van je intentie. Het stemt je dankbaar voor wat is en brengt heling voor wat was. Je wordt naar een plek van ‘goddelijk werk’ geleid, waar je precies weet wat het gewicht van je woorden is en hoe je ze kunt gebruiken voor het grotere goed.

Dit zijn de 7 astrologische gebeurtenissen die je leven in oktober zullen veranderen.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.

Bekijk deze cursus

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Het bericht Maandhoroscoop oktober 2023: dit staat jouw sterrenbeeld deze maand te wachten verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *