Maandhoroscoop september: 6 retrograde planeten & het verleden helen

In september lopen maar liefst 6 planeten retrograde. Door hun energie keren we naar binnen en staan we stil bij onze ideeën en overtuigingen. “Het verleden is voorbij, dat kunnen we niet meer veranderen. Wél kunnen we onze gedachten erover veranderen,” zegt astroloog Irma van der Wijk. Ontdek in de maandhoroscoop hoe de retrograde planeten jouw sterrenbeeld beïnvloeden!

Het teken Weegschaal helpt ons om van onszelf en anderen te houden. Hoe? Door te vergeven in plaats van te veroordelen.

Nieuwe mogelijkheden

In de maand september lopen er opvallend veel planeten retrograde. Het zijn er in totaal zes: Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto en Mercurius (vanaf 25 september). Vanaf de aarde gezien bewegen de planeten achteruit in hun baan, wat in werkelijkheid niet zo is. Retrograde planeten brengen nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee. Er kunnen mensen of situaties op je pad komen die jou ervan bewust maken dat je nog iets te verwerken hebt. Doe het nú. Het verleden is voorbij, dat kunnen we niet meer veranderen. Wel kunnen we onze gedachten erover veranderen.

In het verleden hebben we conclusies getrokken over onszelf en de wereld. Op basis daarvan vormden we ons een beeld en vanuit dit standpunt kijken we nu naar het heden en de toekomst. Dit is vaak niet behulpzaam. Je kunt veel leren door juist open naar anderen te luisteren. Dan zie je dat mensen op hun eigen manier tegen zaken aankijken en situaties mogelijk anders oplossen dan jij. Ook van gebeurtenissen kun je veel opsteken. Stel dat je iets meemaakt waarvan je dacht ‘dit overkomt mij nóóit’, dan kun je ervaren dat het kennelijk iedereen kan overkomen.

Door de retrograde planeten krijgen we de energie om stil te staan bij onze opvattingen en overtuigingen. Om ze te evalueren en te constateren dat we nu misschien wat milder naar anderen of situaties kijken. We kunnen verrast zijn dat bepaalde zaken die in onze ogen onoverkomelijk zijn, toch hun plek krijgen in ons leven. We zijn sterker of flexibeler dan we denken. En zo openen we de deur voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Dit staat ons verder te wachten in september

  • Op 7 september staat de nieuwe maan in Maagd.
  • Op 11 september loopt Venus het teken Schorpioen in.
  • Op 15 september verhuist de planeet Mars van Maagd naar Weegschaal.
  • Tussen 19 en 21 september loopt de volle maan door Vissen; ze maakt een conjunctie met de planeet Neptunus.
  • Op 23 september loopt de zon het teken Weegschaal in en staat daar samen met Mercurius en Mars.
  • Vanaf 25 september tot 18 oktober loopt Mercurius retrograde.

De invloed van de retrograde planeten op jouw sterrenbeeld

Niet alleen de retrograde planeten hebben in september grote invloed op ons leven. Ook het teken Weegschaal, waar dus de zon, Mercurius en Mars in staan, is duidelijk aanwezig. Het helpt ons om van onszelf én anderen te houden. Hoe? Door te vergeven in plaats van te veroordelen.

Ram

Mars is jouw huisheer en hij heeft moeite in het teken Weegschaal. Aan de ene kant heb je grote behoefte aan harmonie, aan de andere kant wil Mars de strijd, de uitdaging, aangaan. Mars in het huis van relaties kan leiden tot meningsverschillen en ruzies. Het kan zijn dat jij je partner (of omgekeerd) weinig ruimte geeft, wat tot onverwacht felle reacties kan leiden. Maar dat wil Weegschaal helemaal niet! Het is de planeet Mercurius die je kan helpen om dat wat jou dwarszit te bespreken met je partner.

Stier

Mars, Mercurius en de zon staan deze maand in het huis van gezondheid én van de werksituatie. De Mars-energie kun je op een positieve manier gebruiken: ga veel sporten of verdiep je in gezonde voeding. Mars geeft je grote werklust; je voelt je fit en energiek en zet je volop in. Je wilt je bewijzen op je werk, maar dat kan op weerstand stuiten bij collega’s. Mercurius in Weegschaal stimuleert jou om de middenweg te kiezen.

Tweelingen

Je bent dit jaar zo actief en ondernemend – Mars is deze maand een welkome energie. Je wilt je individualiteit benadrukken. Misschien zitten zaken niet mee, maar jouw doorzettingsvermogen is in september groot. Je neemt nieuwe initiatieven en gaat recht op je doel af. Je hebt de behoefte om een leidende rol te spelen en onbewust de aandacht op je te vestigen. Je neemt graag het heft in handen en wilt je eigen gang gaan. De afgelopen maanden heb je een enorme drive om je verder te ontwikkelen en om te leven!

Kreeft

De zon, Mercurius en Mars staan deze maand in het levensgebied van familie, gezin en je omringen met dierbaren. Dat past helemaal bij jou. Je bent graag thuis en je probeert je hier optimaal te ontplooien, maar Weegschaal geeft óók de behoefte weer aan een innerlijke stabiele thuishaven. Door de energie van Mars kan er spanning zijn – probeer dit uit te praten. Verder voel je deze maand de behoefte om je huis ‘herfstklaar’ te maken en de klussen die er nog liggen, op te pakken.

Leeuw

September is een goede maand om je te verbinden met andere mensen. Om bestaande contacten op te pakken en nieuwe contacten te leggen. Je voelt zelfvertrouwen en kunt snel inspelen op gedachten en ideeën van anderen. Je praat gemakkelijk en vlot en voelt de behoefte om jouw kennis uit te dragen. Maar je kunt dat zo enthousiast doen dat je soms anderen overrompelt. Zonder dat jij het in de gaten hebt, kun je het gras voor hun voeten wegmaaien.

Maagd

Op 7 september staat de nieuwe maan in jouw teken. Dit is voor jou een reminder: wat voelt goed voor mij? De maan staat voor onze emotionele behoefte en deze nieuwe maan brengt jou de behoefte om je nuttig te voelen. Je wilt zorgen voor mensen of dieren en praktische dingen doen. Jouw houding kan moederlijk en verzorgend zijn; je treedt met warmte naar buiten. Je bent doorgaans nogal kritisch op jezelf en anderen. Omdat je aan het begin staat van jouw nieuwe maan-periode voel je veel levensenergie en vind je het prettig als je erkenning en waardering krijgt.

Weegschaal

Op 23 september begint jouw nieuwe zogenaamde ‘Weegschaal Solaar jaar’! Je hebt een natuurlijke en vanzelfsprekende wijze van presenteren en komt over als een sterke persoonlijkheid, iemand waar je niet omheen kunt. De komende tijd heb je veel vitaliteit en energie. Je laat steeds meer merken dat je het belangrijk vindt om zaken in balans te hebben. Je stelt je onafhankelijker op en je omgeving merkt dat ze meer rekening met jou moet houden.

Schorpioen

Drie belangrijke persoonlijke planeten staan in het 12e huis, het huis van het ontdekken van spiritualiteit. Je onderzoekt hoe jij je unieke pad kunt bewandelen om te helen en om te leven zoals het bedoeld is. Het gaat om het leren loslaten van verwachtingen en angsten. Hoe kun jij jezelf omarmen met alle mooie én minder mooie kanten? Hoe kun jij jezelf volledig accepteren? Er zijn natuurlijk allerlei manieren waarop je spiritualiteit kunt beoefenen. De een zoekt de natuur op om zichzelf te kunnen horen, een ander kiest voor meditatie of yoga. Alles zit al in jou, maar het is goed om jezelf hieraan te blijven herinneren, en dus om eraan te werken.

Boogschutter

Ons hele leven bestaat uit het hebben van relaties, kennissen, collega’s, zielsverwanten… Deze maand word jij je er meer bewust van dat je de behoefte voelt om jouw interesses met anderen te delen. En vooral met gelijkgestemden. Er komen mensen op je pad die een stimulans voor je carrière kunnen betekenen. Je beseft dat iedereen anders is en dus ook andere behoeftes heeft. Soms kun je wat scherp uit de hoek komen, maar door je enthousiasme stappen anderen daar snel overheen. Ze waarderen wie je bent. Je houdt ervan om hele discussies te voeren en ziet confrontaties als een uitdaging.

Steenbok

Waarschijnlijk ben jij het zat om vanuit huis te werken, zeker deze maand, want je voelt je helemaal in je Steenbok-element. De zon, Mercurius én Mars staan in jouw huis van carrière, waardoor je strijdvaardig, alert en ambitieus bent. Je wilt veel energie inzetten om dat te bereiken wat jij al een tijdje in je hoofd hebt. Je kunt hierbij gebruik maken van jouw kwaliteiten: je doelgerichtheid, discipline en ambitie. Je wilt een bepaalde positie hebben of een autoriteit zijn op een specifiek gebied. Als je nog zoekende bent, houd jij je mogelijk bezig met vragen als ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat wordt er van mij verwacht?’.

Waterman

Om verder te komen in ons werk is het belangrijk dat we ons blijven ontwikkelen. Deze maand wil jij graag je horizon verbreden. Je bent geïnteresseerd in de zin van het leven en bent toekomstgericht. Steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Misschien krijg jij op je werk een mooie kans aangeboden, bijvoorbeeld het volgen van een cursus. Maar je kunt je ook willen verdiepen in levensbeschouwelijke zaken. Als je nu (nog) niet weet in welke richting jij je verder wilt ontwikkelen, vertrouw er dan op dat de ‘intelligentie’ in jou je leidt en door het leven gidst.

Vissen

Je hebt de behoefte om je volledig over te geven aan datgene waarmee jij bezig bent. Met planeten in het 8e huis – het huis van het ‘verborgene’ – gaat het bij jou om de kern der dingen. Je zoekt net zolang tot je de onderste steen boven hebt. Je wilt psychische en andere verborgen problemen verstandelijk begrijpen én er een oplossing voor vinden. Een vraag die jij jezelf kunt stellen, is: hoe gaat het met mij, los van mijn probleem? Dan zie je soms ineens weer helder dat je leven uit véél meer bestaat dan die ene kwestie waarmee je nu worstelt. En dat er nog steeds veel om te waarderen is! Last but not least: met Mars in dit levensgebied kun je ineens erg verliefd worden…

Heb je interesse in je geboortehoroscoop of een persoonlijke jaarhoroscoop voor 2021-2022? Je kunt bij Irma van der Wijk terecht voor een astrologisch consult. Informatie: irmavanderwijk@gmail.com. Ook kun je haar volgen via het YouTube-kanaal. 

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu voor € 95,-

bestel nu

Lees verder over astrologie:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *