Maandhoroscoop september: wat staat er voor jou in de sterren?

September belooft een gouden maand te worden! “De planeten Venus en Mercurius lopen niet meer retrograde, waardoor je de overvloed en het geluk ziet die voor jou bestemd zijn,” zegt de bekende astroloog Kate Rose in de Maandhoroscoop. Lees ook wat de Grote Geluksdag voor jouw sterrenbeeld in september is.

Geluk is iets dat het universum je niet zomaar schenkt, maar dat je creëert. Door de uitdaging aan te gaan, risico’s te nemen en de goddelijke intuïtie van je ziel te volgen.

Deze 7 astrologische gebeurtenissen hebben grote impact op jou in september 2023

Volg je kosmische intuïtie

Nu september begint, mag je even stilstaan en diep ademhalen. Weet dat dit de maand is om je lotsbestemming tegemoet te treden. De planeten Venus en Mercurius lopen niet meer retrograde, waardoor je de overvloed en voorspoed zult zien die voor jou bestemd zijn.

Tegelijkertijd begrijp je dat er plannen moeten worden gemaakt die jou helpen om dit te bereiken. Geluk is iets dat het universum je niet zomaar schenkt, maar dat je creëert. Door de uitdaging aan te gaan, risico’s te nemen en de goddelijke intuïtie van je ziel te volgen.

Grijp je deze mooie kansen?

Venus in Leeuw moedigt je aan om na te denken over recente financiële beslissingen en lessen die zich de laatste tijd aandienden. De instroom van Maagd-energie van Mercurius én de nieuwe maan helpen je om plannen te maken die nodig zijn om je dromen werkelijkheid te laten worden.

Naarmate september vordert, lijken obstakels te verdwijnen. De mist van twijfel trekt op, waardoor je de waarheid die al die tijd voor je lag kunt zien. Dingen worden duidelijker. Daardoor voel jij je gesterkt om te handelen, plannen te maken en kansen te grijpen die overvloed brengen.

Alles gebeurt altijd precies zoals het bedoeld is, ook al zijn er vertragingen of momenten van frustratie. Op die momenten ontstaat er druk. Maar een diamant ontstaat alleen onder hoge druk. Hoewel het ongemakkelijk en uitdagend is, leidt het altijd tot het prachtige inzicht: je kunt alles krijgen wat je verlangt van het leven. Wees dus bereid om nooit op te geven.

Wat de Ram-energie met jou doet

Terwijl het universum je helpt bij het maken van plannen en het inzicht krijgen in wat hierna komt, stuwt de volle maan in Ram jou naar nieuwe hoogten. Ram is het eerste teken van de dierenriem en daarom draagt het een energie van leiderschap met zich mee. Dit vastberaden vuurteken laadt zich op en helpt jou om te overwinnen wat er in je leven is gebeurd en wat jij met je meedraagt. Je weet nu dat niets je kan tegenhouden om een buitengewone toekomst te manifesteren.

Maandhoroscoop september 2023 voor alle sterrenbeelden

Ram (21 maart – 19 april)

Geluksdag: vrijdag 29 september

Neem de kracht van deze maand tot je en omarm je innerlijke krijger. Accepteer geen Nee. Dit is een gedenkwaardige terugkeer naar je innerlijke zelf als je waarheden erkent, vrijheid omarmt en ziet dat wat je het liefste wilt, je ook inspireert.

Als je in een ruimte van meer zekerheid stapt, keert de helderheid terug. Bij elke keuze die je maakt, ontvang je waardevolle bevestiging dat je op de juiste weg bent.

De volle maan in Ram, eind september, markeert een nieuw jaar, want je kunt je waarheid aan de wereld verkondigen, gedurfde stappen zetten en het leven aangrijpen waar je altijd al naar verlangd hebt. Er is geen ruimte om terug te krabbelen, want dit is jouw tijd om te schitteren!

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Stier (20 april – 20 mei)

Geluksdag: maandag 4 september

Jupiter begint retrograde te lopen in Stier. Hij helpt je om dieper te begrijpen hoe je de overvloed en het geluk kunt creëren dat je zoekt. In tegenstelling tot Mercurius retrograde brengt Jupiter geen harde lessen of uitdagingen met zich mee. Hij biedt je het vermogen om te begrijpen waar de obstakels in je leven vandaan komen.

Als deze retrograde-periode begint, zie je eindelijk hoe je stappen kunt zetten die het meest in het belang zijn van jezelf en het leven dat je probeert op te bouwen.

September inspireert je ook om naar binnen te kijken. Om te beseffen dat de ideeën die je hebt het goud zijn dat je zoekt. Je leert dat je al een enorme rijkdom aan geluk in je hebt. Het is tijd om daarop te vertrouwen.

Hoe zorg je als Stier goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Geluksdag: zondag 3 september

De woorden die je zegt, creëren echt het leven dat je uiteindelijk leeft. Als het sterrenbeeld dat bekend staat om zijn kracht in communicatie, heb je het verschil geleerd tussen eenvoudigweg spreken en het gebruiken van woorden met intentie. Venus retrograde in Leeuw activeerde je communicatie al. Ondertussen werd jou gevraagd om over deze les na te denken, zodat je de gave die je hebt beter kunt begrijpen en waarderen.

Als Venus vanaf 3 september weer direct loopt, krijg je een hernieuwd gevoel van precies weten wat je moet zeggen en wanneer. Je kunt bergen verzetten en je dromen creëren. Door aan te wenden wat je hebt geleerd, kun je de kracht omarmen om van je lot het meest ongelooflijke geluk te maken dat je kunt ontvangen.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Geluksdag: vrijdag 29 september

De volle maan in Ram eind september activeert je carrière. Hierdoor kun jij je op dit gebied van je leven richten; je voelt je aangetrokken tot actie. Dit thema wordt versterkt doordat de Noordknoop in Ram onlangs naar dit deel van je leven is verhuisd. Je bent geïnspireerd om te zien dat er zoveel meer in het leven is dan jij je had voorgesteld.

Je praat dromen niet langer uit je hoofd. Je breekt je hoofd niet meer over het uitdagende werk dat nodig is om ze te bereiken. Maar je staat open en bent bereid om alles wat je verlangt te manifesteren.
Wees niet bang om deze maand je aandacht te richten op je carrière en financiën. Liefde en je persoonlijke leven zijn er altijd, maar dit nieuwe hoofdstuk moet gaan over zelfontplooiing. Het betekent dat je jezelf niet langer in de steek laat. Vertrouw erop dat de mensen voor wie je bestemd bent, dit begrijpen.

Hoe zorg je als Kreeft goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Geluksdag: vrijdag 29 september

Het is tijd om het van de daken te schreeuwen en de grote sprong te wagen. Dit jaar ging over diepgaande zelfreflectie. Je hebt veel van je oude dromen zien vervagen en plaatsmaken voor de dromen die je nu begint te creëren.

Groei verandert de dingen altijd, vooral als je eenmaal weet wie je bent en wat je echt wilt van het leven. Als je het toelaat, ga je een relatie aan met het goddelijke, vol vertrouwen. Zelfs als het niet is zoals je had gepland. Het is precies de bedoeling dat je dit ervaart.

De volle maan in Ram eind september benadrukt je geluk en overvloed. Je kunt de beloningen zien voor het proces waarin je verzeild bent geraakt. Aarzel niet om nieuwe risico’s te nemen of Ja te zeggen. Je verdient dit en wat je hebt doorgemaakt. Laat niets of niemand je in de weg staan.

Hoe zorg je als Leeuw goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Geluksdag: maandag 4 september

Jupiter retrograde in Stier activeert in september je gebied van geluk en overvloed. Hij helpt je te zien wat je nodig hebt in het leven om je succesvol, voldaan en echt levend te voelen.

Op dit levensgebied heeft Jupiter je dit jaar al meer overvloed geschonken. Het is aan jou om uit te zoeken wat dat voor jou betekent in deze nieuwe fase. Als onderdeel van dit proces zijn je prioriteiten verschoven. Het is nu tijd om je te richten op het plan. Niet meer over je schouder kijken naar wat had kunnen zijn. Deze energie wordt versterkt door de nieuwe maan in Maagd (op 15 september) als je wat er is gebeurd in je opneemt en daarna beslist wat je nu wilt.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Geluksdag: woensdag 13 september

Hoewel je de neiging hebt om dingen logisch te bekijken, kun je het beste afstemmen op je intuïtie om ervoor te zorgen dat je professionele leven een hoger doel dient. Je kunt de neiging hebben om je te concentreren op het bewaren van de lieve vrede en ervoor te zorgen dat alles in harmonie samenwerkt. Maar vaak verwaarloos je dan je eigen behoeften.

De asteroïde Vesta komt op 13 september het teken Kreeft binnen. Ze brengt de goddelijke verbinding in herinnering die jij met je werk moet voelen. Het maakt niet uit wat het is, maar je moet iets van voordeel en een doel voelen. Alsof er een belangrijkere prestatie is dan alleen het ontvangen van loon. Richt je op het terugbrengen van inspiratie in je carrière en je ontdekt het geluk waarnaar je op zoek was.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Geluksdag: woensdag 13 september

De asteroïde Vesta vertegenwoordigt je goddelijke roeping of zielsdoel in dit leven. Als ze op 13 september naar Kreeft beweegt, benadrukt ze je gebied van geluk en overvloed. Ondertussen voel jij je aangetrokken tot het creëren van een diepere relatie met jezelf.

Je kunt het beste denken aan een heilige verbinding met alles wat je doet. In dit geval leidt dat gevoel van vervulling en doelgerichtheid je ook naar je droomleven.

Het is niet lichtzinnig of naïef om te denken dat je een goddelijk doel in dit leven hebt, want dat maakt deel uit van het contract van je ziel. Om dat werkelijk te omarmen, moet jij je losmaken van alles wat aanvoelt als een verplichting. Geef je over aan het pad van het goddelijke. Je vertrouwt hier logischerwijs al op. Nu moet je jouw ziel dit pad laten volgen.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Boogschutter (22 november – 21 december)

Geluksdag: zondag 4 september

Venus retrograde in Leeuw beweegt zich door jouw gebied van geluk en overvloed en brengt je parels van wijsheid. Ze laat je ook nadenken over de keuzes die je voor jezelf en je leven hebt gemaakt.

In plaats van je te richten op wat je anders zou hebben gedaan, zoals je tijdens de retrograde deed, kijk je nu meer naar de verre horizonten waar je van droomt. Het maakt echt niet uit wat er in het verleden is gebeurd. Zolang je ervan geleerd hebt, heeft het een doel gediend. Nu gaat het erom dat je jezelf toestaat om vooruit te gaan.

Venus loopt vanaf 3 september weer direct, in Leeuw, en markeert een tijd van immense vrijheid. Hoewel het even wennen kan zijn na de vertraging van de retrograde-periode, kun je dit gebruiken om ervoor te zorgen dat je beweegt in de richting van je wensen. Je hebt alle kennis. Nu moet je ernaar handelen.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Geluksdag: donderdag 15 september

De nieuwe maan in Maagd op 15 september activeert je gebied van geluk en overvloed en maakt je klaar voor een prachtig nieuw begin. Maagd is het teken van heling, plannen en details.

Ze vraagt jou om je te concentreren op wat nu gedaan moet worden, zodat je later kunt doen waar je van droomt. Zorg voor alles wat nu aandacht nodig heeft of wat eentonig aanvoelt. Hoe meer kleine dingen je nu aanpakt, hoe meer jij later je dromen kunt verwezenlijken.

Nieuwe manen bieden jou de kans op verandering en een begin, dus let goed op aanbiedingen, vooral voor reizen, opleidingen of nieuwe ervaringen. Door het gedane werk in het verleden en je nu te richten op wat je wilt creëren, trek je het geluk en het leven aan dat je echt verdient.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Geluksdag: zaterdag 23 september

Na een lange periode van Venus retrograde in Leeuw ben je op zoek naar wat lichtere dingen. Als luchtteken heb je een gevoel van expansie nodig om je af te stemmen op je innerlijke zelf en de antwoorden te vinden die je zoekt.

Venus retrograde heeft veel naar boven gebracht wat betreft je verleden en de groei die je al hebt bereikt. Maar nu is het tijd om de mooie nieuwe mogelijkheden van je toekomst te omarmen.

Het Weegschaal-seizoen begint op 23 september als de zon in dit evenwichtige luchtteken komt te staan. De zon in Weegschaal helpt om je te concentreren op het creëren van meer van wat je wilt. Je mag inzien dat je zaken niet voor iedereen perfect kunt maken, maar je kunt wel je verlangens in het leven volgen. Dan zie je alles wat je moet doen om het gevoel te krijgen dat je eindelijk je kosmische waarheid leeft.

Hoe zorg je als Waterman goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Geluksdag: vrijdag 29 september

September brengt financiële overvloed als de volle maan in Ram dit gebied van je leven activeert. Ram is het vuurteken dat heerst over eigenwaarde, waarde in het algemeen en financiën. Dit gebied is klaar om diepgaande groei te ervaren, omdat de Noordknoop onlangs naar dit teken is verhuisd. Het helpt jou om je te richten op wat je wilt genereren in je leven.

Normaal gesproken leef je meer in de spirituele dan in de financiële wereld. Maar je hebt de laatste tijd veel geleerd over balans en eigenwaarde. Nu je begrijpt hoe die twee met elkaar verbonden zijn, kun je ontdekken hoe je aantrekt wat je verlangt.

De volle maan in Ram brengt een financiële oppepper met zich mee die al in de maak was. Dit is het gevolg van vroegere banen of inspanningen. Je komt op een nieuw pad van overvloed. Deze financiële overvloed helpt jou om je leven te veranderen op de manier die je zoekt. De lessen van eigenwaarde brengen het nieuwe begin waar je van droomde.

Deze 7 astrologische gebeurtenissen hebben grote impact op jou in september 2023

vrouw houdt volle maan in haar handen, om de volle maan staan de dierenriemtekensWil je je hele geboortehoroscoop uitpluizen en zo jezelf nóg beter leren kennen? Leer over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen in de fijne online cursus Leven met de sterren van Yasmin Boland.

bestel nu

Lees verder over jouw sterrenbeeld:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *