Maanwater: wat is het, hoe maak je het en hoe gebruik je het?

Maanwater is een magisch ingrediënt wat je voor ontzettend veel dingen kunt inzetten. “Maanwater kan je ondersteunen bij het transformeren van situaties, je intuïtie activeren, magische kracht versterken, inspiratie aanwakkeren, liefde aanmoedigen, rust brengen, je energie in balans brengen en meer,” zegt spirituele coach Annick Van Damme, auteur van Tarot voor jezelf. In dit artikel vind je praktische stappen om maanwater te maken en 13 manieren om maanwater in je rituelen, meditaties en magisch leven te gebruiken.

Maanwater is een magisch elixer dat op verschillende manieren kan worden gemaakt voor verschillende doeleinden.

De voordelen van maanwater maken

Het maken van maanwater en ontdekken hoe je het kunt gebruiken, helpt je om je te verbinden met de energie van de maan en om je magisch leven vorm te geven. Maanwater kan je ondersteunen bij het transformeren van situaties, je intuïtie activeren, magische kracht versterken, inspiratie aanwakkeren, liefde aanmoedigen, rust brengen, je energie in balans brengen en meer

De kracht van de volle maan

De volle maan brengt altijd een boost aan energie en emotionele energie met zich mee. Tijdens deze periode voel je je intuïtie sterker, kun je je manifestatiekracht beter richten en ben je emotioneel gevoeliger. Het is een perfecte tijd om los te laten, te helen en je spirituele verbindingen te versterken.

De invloed van de maan is overal om je heen, zowel in de natuur als in jezelf. Denk maar aan de getijden die worden veroorzaakt door de aantrekkingskracht van de maan op de oceanen. Iedereen merkt de invloed van de maan, vooral tijdens volle maan. Veel mensen ervaren dan een toename in energie, creativiteit en sensitiviteit. Dit maakt het een ideaal moment om met maanwater te werken en je magische intenties kracht bij te zetten.

Wat is maanwater?

Water, maanlicht en magie gaan hand in hand. Maanwater is een magisch elixer dat op verschillende manieren kan worden gemaakt voor verschillende doeleinden. Je vangt als het ware de hartslag van de maan op door water in maanlicht te laten baden en gebruikt het gedurende de volledige maancyclus in je magisch werk.

Hoe maak je maanwater?

Het maken van maanwater gaat verder dan simpelweg een afgesloten bokaal met water tijdens de nacht van volle maan in het maanlicht te plaatsen. Hoewel dit een belangrijk deel van het proces is, ligt de werkelijke kracht van maanwater in de persoonlijke energie en intenties die je erin stopt. De basis van dit maanelixer is de kracht van de maan, maar het is jouw taak om de energieën tussen jezelf, het water en de maan met elkaar te verweven en de juiste intenties te plaatsen om de energieën samen te brengen.

Het is belangrijk om actief deel te nemen aan dit proces. Richt je intenties duidelijk en laat de maan weten waarvoor je haar kracht nodig hebt. Zegen het water zodat het de maanenergie kan absorberen. Zonder deze persoonlijke betrokkenheid heb je simpelweg water dat buiten heeft gestaan. Voor energetisch krachtig maanwater moet je een actieve rol spelen in de creatie ervan. Hoe zorg je ervoor dat het water niet alleen de energie van de maan absorbeert, maar ook de kracht van jouw intenties?

Stappenplan:

Begin met het vullen van een glazen bokaal die je gemakkelijk kunt afsluiten. Aan jou de keuze om water uit een natuurlijke bron te gebruiken of te kiezen voor drinkwater uit de kraan of uit flessen. Hoewel water dat direct uit een natuurlijke bron zoals regen, een beek of de zee is verzameld een sterkere energetische lading en een meer onderscheidende magische handtekening zal hebben, is dat niet geschikt om lang te bewaren of te drinken, doordat het onder andere bacteriën en organische resten bevat. Gezuiverd bronwater gebruiken is aan te raden als basisingrediënt voor drinkbaar maanwater.

Zet tijdens de nacht van volle maan de glazen bokaal met water buiten of plaats ze bij een raam. Besteed wat tijd aan het denken over de maan en het centreren van je gedachten op je intenties voor je maanwater.

Visualiseer dat de watermoleculen zich openen voor het maanlicht en bereid zijn om de energie van de maan te absorberen.

Schrijf je intentie of affirmatie op een blaadje en leg het onder de bokaal met water tijdens het opladen met maanenergie.

Open je hart voor het maanlicht. Visualiseer hoe je hartslag en de levenskracht van de maan één worden. Nodig de maan uit haar kracht met jou te delen door in elke watermolecule door te dringen. Richt je aandacht op de specifieke eigenschappen van de maan die je wilt verweven met je water. Het kan helpen om je voor te stellen dat er energiedraden van je eigen lichaam naar de maan stromen en van de maan naar het water. Stel je voor dat de interne structuur van het water daadwerkelijk verandert, de trillingen toenemen terwijl het de energieflow van de maan absorbeert en harmoniseert. Vertrouw op je intuïtie en verbindingen met de natuur terwijl je het maanlicht vraagt om het water binnen te gaan en geloof in je autoriteit als heks en jouw unieke verbondenheid met de natuur terwijl je het water vertelt wat het moet worden.

Praktische tips voor het maken van maanwater

 1. Een basis maanwater zal effectief zijn voor elk maangericht werk en zal een boost geven aan elke bezwering die bedoeld is om genezing of harmonie te bevorderen, liefde aan te moedigen, psychische kracht te versterken of creativiteit te verbeteren. De enige essentiële ingrediënten voor maanwater zijn maanlicht, water en jouw intentiekracht.
 2. Je kunt kruiden of stenen toevoegen die je intenties specifieker weerspiegelen als je dat wilt, maar zorg ervoor dat je niets giftigs toevoegt aan het maanelixer. Veel van de kruiden die in de hekserij worden gebruikt zijn giftig en sommige minerale stenen kunnen sporen van gifstoffen achterlaten in je maanwater.
 3. Hoewel maanwater op elk moment van de dag of nacht kan worden gebruikt, wordt het het beste ‘s nachts gemaakt en bewaar je het overdag uit direct zonlicht.

Met deze stappen en intenties zorg je ervoor dat je maanwater niet alleen een magisch elixer is, maar ook een weerspiegeling van jouw persoonlijke energie en verbinding met de krachten van de maan.

13 manieren om maanwater te gebruiken

 1. Gebruik maanwater om rituele ruimtes, altaren, magische gereedschappen en zelfs je eigen lichaam te zegenen voor maangerichte werkzaamheden.
 2. Gebruik maanwater tijdens het schoonmaken om rust en harmonie in je huis te versterken.
 3. Gebruik maanwater om planten in huis of in de tuin water te geven om groei te bevorderen.
 4. Giet een beetje maanwater om de grenzen van een magische cirkel te markeren of om de grenzen te bepalen waarin een spreuk effect moet hebben.
 5. Gebruik maanwater om je haar en gezicht te wassen om je innerlijke glans zichtbaar te maken.
 6. Vul een ballon met maanwater, vries het in, verwijder dan de ballon om een maangerichte scrying bol te creëren of maak mini-versies om magische ijsblokjes te maken voor drankjes of spreuken.
 7. Plaats snijbloemen in een vaas met maanwater om hun schoonheid te laten stralen en hun energie in de ruimte te verspreiden
 8. Schilder een afbeelding met maanwater en waterverf om je wensen te manifesteren.
 9. Gebruik maanwater als basis voor magische inkten voor geschreven spreuken of om in je schaduwboek te schrijven.
 10. Zegen brieven, kaarten en aanvragen met maanwater om samenwerking en instemming met je verzoeken en petities aan te moedigen.
 11. Drink maanwater tijdens tarotlezingen of magisch werk om je energiereserves aan te vullen en je psychische gevoeligheid te boosten.
 12. Breng transformatie aan in een situatie door een symbool of geschreven beschrijving van de situatie in een pot met maanwater te plaatsen.
 13. Gebruik maanwater om groenten te koken of stomen of voeg het toe aan recepten om je maaltijden te doordringen met magische energie.

De rijkdom van rituelen

De rijkdom van rituelen

Wil je nog meer fijne rituelen leren en nog dieper in maanrituelen duiken? Mara Branscombe beschrijft in ‘De rijkdom van rituelen’ uitgebreid wat rituelen voor jou kunnen betekenen en biedt een keur aan inspiratie.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen van Annick van Damme:

Deel dit artikel online

Annick Van Damme

Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *