Meditatie om je hart te openen

Meditaties heb je in verschillende soorten en maten. Je kunt meditaties gebruiken om meer inzicht in jezelf te krijgen, om stress los te laten en om jezelf te helen. De meditatie die ik vandaag deel is een meditatie om je hart te openen en meer liefde en eenheid te kunnen voelen. Hoe vaker je de meditatie doet, hoe meer profijt je ervan kunt hebben. Het zal je helpen om meer vanuit je hart te leven en wat minder in je denken te blijven zitten.

hart openen

Meditatie om je hart te openen

  1. Je kunt voordat je begint wierook of kaarsen branden. Zet eventueel een meditatie muziekje op. Ga comfortabel zitten of liggen en sluit je ogen. Begin met een aardingsoefening.
  2. Als eerste ga je een verbinding maken met het universum en zet je de intentie om onvoorwaardelijke liefde te ontvangen in je hart. Dit kun je doen door het volgende hardop of in gedachten uit te spreken: graag ontvang ik nu liefdesenergie die mij helpt om mijn hartchakra te openen en onvoorwaardelijke liefde te voelen. Wees je ervan overtuigt dat je gidsen en engelen jou deze energie zullen sturen. Focus je op je hart(chakra); leg je handen op je hart. Bij elke inademing voel je liefde stromen naar je hart toe en bij elke uitademing laat je deze liefde door je lichaam stromen.
  3. Zie voor je dat de liefdesenergie via je hart stroomt naar al je belangrijke organen, je klieren, je botten, je huid en spieren om deze te verzachten. Zie het als een uitbreidende cirkel van licht die vanuit je hart steeds verder reikt.
  4. Vervolgens stroomt de liefdesenergie naar je aura om deze te verzachten en te helen. Zie voor je hoe je aura steeds lichter wordt.
  5. Nu begint de bel van liefde waar je in zit steeds groter te worden, zo groot als de kamer waar je in bent. Alles wordt nu aangeraakt door de liefde. De bel wordt steeds groter en groter, je hele huis wordt verlicht. Iedereen die zich in je huis bevind worden meegenomen in jouw liefdesbel en daardoor opgelicht. Zo ook alle huisdieren, planten en ook je meubilair en alle elektrische apparaten worden opgelicht.
  6. Nu dat je hele huis is verlicht, groeit deze liefdesbel nog verder… je buren worden nu meegenomen, de hele straat en vervolgens de wijk. En iedereen die aanwezig is wordt eveneens aangeraakt door deze liefde. Stel je voor dat bij iedereen de energie hen oplicht en helpt om negativiteit te transformeren. Zo ook bij alle planten, bomen, dieren en gebouwen in je wijk.
  7. Nadat je wijk is verlicht, groeit de bel zo groot als de stad of dorp waar jij je in bevind. Alles wat zich in de stad bevind word verlicht. Vervolgens groeit de bel zo groot als de provincie, daarna zo graag als Nederland (of België), Europa en uiteindelijk de hele wereld. Jij belicht nu de hele aarde en alles op aarde met de liefde die je ontvangt. Blijf een tijdje zo zitten en voel deze liefde.
  8. Wanneer je klaar bent, kun je de bel weer kleiner laten worden, totdat je bij je aura uitkomt. Doe weer een aardingsoefening en open je ogen.

Volg je FreeSpirit4You al op Facebook of Bloglovin?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *