Mercurius direct 3 juni 2022: hoe beïnvloedt dit jouw leven?

Chaos, miscommunicatie, onrust. Mercurius retrograde heeft zich de afgelopen weken flink laten voelen. Maar vanaf 3 juni 2022 loopt de planeet weer direct, in het aardse teken Stier, en dat verandert alles! “Je hebt het gevoel het ‘oude’ los te laten en aan een nieuwe fase te beginnen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Je hebt mogelijk het gevoel dat jij je lang genoeg hebt teruggetrokken en wilt erop uit. Dat is de energie van Mercurius direct!

Periode van introspectie is voorbij

Mercurius loopt vanaf vrijdag 3 juni 2022 weer direct. De planeet van denken, communicatie, verkeer en handel liep sinds 10 mei retrograde in Tweelingen en kwam op 23 mei terug in het teken Stier. Door het direct lopen van Mercurius verandert de werking van deze planeet. Jouw nieuwe ideeën en plannen kunnen nu meer vorm krijgen en de periode van introspectie is voorbij.

Jouw weken zagen er vast zo uit…

De retrograde-periode van Mercurius duurde ruim 3 weken. Je hebt mogelijk veel teruggedacht aan het verleden, met name aan je jeugd, en een aantal zaken voor jezelf op een rijtje gezet. Het kan zijn dat jij contacten op een laag pitje zette wanneer ze te oppervlakkig voelden of wanneer er geroddeld werd. Het was beter om in deze periode geen grote aankopen te doen. Je plannen kunnen vertraging hebben opgelopen.

Toen Mercurius op 23 mei in het teken Stier kwam, veranderde zijn energie. Je hield je misschien bezig met het thema geld en bezit: hoe kan ik meer financiële zekerheid creëren? Bijvoorbeeld door te investeren in je huis, aandelen te kopen, te sparen… Door de invloed van de Stier nam je geen overhaaste beslissingen, maar ging je bedachtzaam te werk. Verder kun je te maken hebben gehad met verkeersopstoppingen, reisproblemen, een haperende telefoon of computer, afspraken die niet doorgingen en miscommunicatie. Het was een tijd om kasten op te ruimen, administratie te doen en achterstallige klusjes af te ronden.

Dit merk jij van Mercurius direct 2022

Nu Mercurius vanaf 3 juni weer direct loopt, merken we dat in onze uiterlijke wereld. De planeet heeft een actieve werking in plaats van een vertragende werking zoals tijdens de retrograde-gang. Dit kan op verschillende manieren zichtbaar zijn in je leven. Je wilt bijvoorbeeld aandacht besteden aan je huis of tuin, meer naar buiten gaan of vaker familie of vrienden opzoeken. Misschien heb je het gevoel dat jij je lang genoeg hebt teruggetrokken.

Pluto: de planeet van ons onderbewustzijn

Mercurius gaat ook over communicatie. Je kunt nu meer geduld opbrengen voor mensen die worstelen met psychische problematiek, in de war zijn, een verslaving hebben, hun angsten proberen te overwinnen of last hebben van minderwaardigheidsgevoelens. Praten over wat je moeilijk vindt, kan jou helpen, evenals schrijven.

De planeet Pluto maakt een mooie verbinding met Mercurius. Pluto gaat over ons onderbewustzijn. Je wilt graag begrijpen wat mensen beweegt wanneer ze bijvoorbeeld over jou roddelen of stekende opmerkingen maken. Misschien ga je hierover met ze in gesprek. Of je wilt het contact verbreken met iemand die zijn boosheid op jou projecteert. Het kan ook zijn dat je over deze thema’s wilt schrijven en publiceren.

Een nieuwe fase breekt aan

Verder gaan we op zoek naar materiële en financiële zekerheid: door te handelen, beleggen en investeren. We mogen hierbij de angst voor verlies of een tekort aan geld loslaten. Het is goed mogelijk dat jij oude waardevolle spullen (van bijvoorbeeld een overleden dierbare) verkoopt of gaat verhuizen. Je hebt het gevoel het ‘oude’ los te laten en aan een nieuwe fase te beginnen. Je kunt de opbrengst gebruiken voor een cursus, een reisje of uitstapjes. Ook kan het zijn dat jij een schadevergoeding krijgt voor een fout die begaan is. Dit betekent dat een karmisch hoofdstuk afgesloten wordt en er een nieuwe fase voor jou aanbreekt. Je dromen kunnen uitkomen.

Tweelingzielen & dromen najagen

Tweelingzielen kunnen fantaseren en ingevingen krijgen over samenwerken en samen een leven opbouwen. Hierbij kunnen jullie het gevoel hebben in een andere dimensie te verkeren. Gelukkig staat Mercurius in het aardse teken Stier, wat ervoor zorgt dat jullie op tijd weer met beide benen op de grond staan. Jullie worden je bewust van de dingen die je nú kunt ondernemen, de klusjes die nog afgemaakt moeten worden. Jullie zien in welke aanpassingen er nodig zijn om meer financiële zekerheid in je leven te creëren en je dromen na te jagen.

Verder kunnen tweelingzielen geconfronteerd worden met de angst om elkaar kwijt te raken. Het helpt jullie om je op aardse bezigheden te richten, zodat je niet overspoeld wordt door deze angst. Ook kan er nu een verandering plaatsvinden in jullie bewustzijn door spirituele ervaringen en dromen.

Boekentip van de redactie: Leven met Mercurius retrograde

mercurius retrogradeWil jij je goed voorbereiden voor de volgende Mercurius retrograde? Ontdek wat Mercurius retrograde jou te bieden heeft met Leven met Mercurius retrograde van astroloog Yasmin Boland en Kim Farnell.

Bestel jouw exemplaar voor € 20,- met gratis verzending bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *