Mercurius direct (4 februari): karmische situaties afronden & emoties laaien op

De planeet Mercurius loopt vanaf 4 februari weer direct – en dat ga jij vast merken! Een tip: verwacht het onverwachte… Karmische situaties komen ten einde en onderdrukte emoties steken de kop op. “Deze periode kan aanvoelen als het afronden van je oude leven en het begin van je nieuwe,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Wat probeert de kosmos jou te zeggen? Misschien mag je het rustiger aan doen en aandacht besteden aan wat er in het verleden is gebeurd.

Mercurius retrograde: alles loopt in de soep

Mercurius loopt vanaf vrijdag 4 februari weer direct. Hierdoor verandert de uitwerking van de planeet van denken, communicatie, verkeer en handel en dat ga je vast merken. De periode van introspectie is voorbij en jouw nieuwe ideeën en plannen kunnen meer vorm krijgen.

Mercurius liep sinds 14 januari retrograde in Waterman en ging op 26 januari terug naar Steenbok. Mercurius retrograde in Waterman kan de volgende invloed op jou hebben gehad: veel aan het verleden denken, dingen voor jezelf op een rijtje zetten, nieuwe plannen maken en verlangen naar iets nieuws in je leven. Je onrustig en opstandig voelen en meer vrijheid willen. Plannen die vertraging oplopen. Je geremd en beperkt voelen.

Verder ondervond je mogelijk veel hinder van verkeersopstoppingen, reisproblemen, gedoe met je telefoon of computer en afspraken die niet door gingen. Misschien heb je kasten opgeruimd, administratie gedaan en achterstallige klusjes opgepakt.

Dubbele getallen: verrassende gebeurtenissen

Als Mercurius weer direct loopt, kunnen we dat ervaren in onze uiterlijke wereld. Het heeft een actieve werking in plaats van een vertragende werking, zoals tijdens de retrograde-periode. De planeet heerst over communicatie, denken, broers en zussen, publicatie van artikelen en boeken, social media, verhuizing, cursussen en handel. Op deze gebieden kunnen zich plotselinge veranderingen voordoen. Dit heeft te maken met het getal 4, dat bij de planeet Uranus hoort en driemaal in de datum voorkomt: 4 en 2+2-0- 2+2.

De onverwachte wendingen die rond 4 februari kunnen plaatsvinden, betreffen vooral karmische situaties. Zo kan een contact met iemand die geen zuivere bedoelingen heeft, plotseling verbroken worden. Maar je kunt ook juist een bijzonder persoon ontmoeten. Verder kan het zijn dat er iets onverwachts op je werk gebeurt. Je maakt bijvoorbeeld een switch, je carrière krijgt een boost of je besluit plotseling om voor jezelf te beginnen. Mogelijk komt er zomaar een nieuw huis op je pad en is het tijd om te verhuizen.

Heftige emoties steken de kop op

Omdat Pluto samen staat met Mercurius kunnen er veel transformaties plaatsvinden. Misschien krijg je een bericht over een ernstige ziekte of een overlijden. Zaken die in de doofpot zijn gestopt, kunnen naar de oppervlakte komen. Ze maken veel ingehouden emoties los; het wordt steeds moeilijker om ze te onderdrukken. Je kunt hierbij denken aan schuldgevoelens, je minderwaardig of machteloos voelen, intens verdriet en angsten, jaloezie en wraakgevoelens. Ze kunnen te maken hebben met jouw rol als ouder, seksueel misbruik of machtsmisbruik in het verleden, met criminaliteit, overlijden of psychische problemen.

Het kan moeilijk zijn om dicht bij je emoties te komen. Je kunt geneigd zijn om in je hoofd te blijven zitten. Pessimistische gedachten kunnen dan de overhand krijgen in deze periode.

Wat wil het universum jou vertellen?

We worden min of meer gedwongen om het verwerkings- en transformatieproces aan te gaan. Om te onderzoeken waarom deze gebeurtenissen plaatsvinden in ons leven. Wat probeert de kosmos ons te zeggen? Misschien mag je het rustiger aan doen en aandacht besteden aan wat er in het verleden is gebeurd. Je kunt meer duidelijkheid krijgen via boeken, artikelen of gesprekken met een ouder iemand, bijvoorbeeld je ouders.

Karmische situaties: leer je levensles

Mercurius in Steenbok kan betekenen dat karmische situaties afgerond worden. Er komt mogelijk een einde aan je carrière: je start een nieuwe. Of je besluit om contacten te verbreken en afstand te nemen van bepaalde mensen die géén positieve invloed op je hebben. Deze periode kan dan ook aanvoelen als het afsluiten van je oude leven en het begin van je nieuwe. Ook vragen nu mogelijk karmische situaties jouw aandacht, zodat jij je levenslessen kunt leren. Wanneer je serieus aan de slag gaat met het verwerken van emotionele blokkades, trek je nieuwe positieve situaties aan.

Pas op met contracten!

Sta je op het punt om een contract tekenen? Let dan goed op! Verzeker jezelf ervan dat de intentie zuiver is van de mensen met wie je deze overeenkomst aangaat. Door de invloed van Pluto kan het zijn dat de ander een verborgen agenda heeft…

Noordelijke Maansknoop: dichter bij je zielsmissie

De planeet Mercurius maakt een mooie verbinding met de Noordelijke Maansknoop. Het kan zijn dat jij jezelf tegenhield om werkelijk te doen wat je graag wil. Je liet jouw talenten niet zien, voelde je mogelijk minderwaardig of had het gevoel dat je het nooit zou kunnen. Maar nu heb je besloten om ervoor te gaan! Om nieuwe contacten te leggen, een cursus te doen en andere interesses te ontdekken. Dit allemaal om zo dichter bij jouw zielsmissie te komen. Je kunt nu erg gedisciplineerd en gemotiveerd zijn om de volgende stap binnen jouw carrière te zetten.

Tweelingzielen: veel spanningen

Op tweelingzielen kan 4 februari een extra sterke uitwerking hebben door de driedubbele getallen 4. De 4 heeft betrekking op Uranus en zorgt voor onverwachte gebeurtenissen en omwentelingen. Jullie kunnen toe zijn aan nieuwe ontwikkelingen, onrustig zijn en veel spanningen ervaren binnen je relatie.

Er kan een afstand zijn ontstaan, waardoor jullie een kille houding naar elkaar hebben. Wanneer er sprake is van gekwetste gevoelens en jaloezie, kan het zijn dat de ene twin obsessief de andere via bijvoorbeeld social media in de gaten houdt. Soms willen jullie zelfs wraak nemen door vervelende berichten te posten, de indruk te wekken dat er iemand anders in het spel is of door verder weg te verhuizen. Ook kunnen jullie psychologische spelletjes spelen door je enerzijds charmant op te stellen en anderzijds koel en afstandelijk te reageren. Dit doen jullie uit angst om zelf gekwetst te worden. Tweelingzielen kunnen onder invloed van de planeetstanden veel oude pijn loslaten en een transformatie doormaken. Ons advies: praat er met elkaar over.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip van de redactie: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Wat staat er nog meer voor jou in de sterren?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *