Mercurius loopt weer direct vanaf 23 juni! Wat betekent dit voor jou?

Misschien voel je het aankomen; de tijd van creatieve impulsen, gezelligheid en projecten die soepel lopen, komt eraan. Mercurius gaat namelijk vanaf 23 juni direct lopen na een mogelijk intense periode waarin deze planeet retrograde liep. In dit artikel vertellen Karin en Danique Vergeer wat dit voor jou kan betekenen.

Mercurius gaat op 23 juni weer direct lopen in Tweelingen. De planeet van denken, communicatie, verkeer en handel loopt sinds 30 mei retrograde in Tweelingen. Door het direct lopen van Mercurius, verandert de werking van deze planeet van denken, communicatie, handel en verkeer.

Mercurius retrograde

Wanneer een planeet retrograde loopt, voelen we dit in onze innerlijke wereld. Het is een periode van introspectie.

De retrograde-gang van Mercurius kan sterk voelbaar zijn geweest, doordat Mercurius als heerser van de Tweelingen door zijn eigen teken loopt. De eigenschappen van Mercurius werden daardoor versterkt. Het was een periode van introspectie. Je hebt veel kunnen nadenken over jouw jeugd en verleden, over vroegere contacten en relaties, over hoe jij communiceert en dergelijke onderwerpen.

In deze periode kunnen leugens, bedrog, roddels en misleiding duidelijk zijn geworden door de invloed van Venus, Neptunus en Eris. Mogelijk heb je hierdoor besloten om afstand te nemen van mensen die niet eerlijk waren. Je kunt ook behoefte hebben gehad aan nieuwe contacten, het creëren van gezelligheid, om meer uit te gaan, uitstapjes te maken en meer dingen zoals dit. Deze gezelligheden konden door omstandigheden niet doorgaan of werden uitgesteld.

Verder was je misschien teleurgesteld in mensen om je heen. Vooral wanneer bedrog aan het licht kwam. Je kreeg misschien een financiële tegenvaller of moest je eerst nog meer nadenken over aankopen die je wilde doen. Je wilde een nieuw huis kopen of klusjes afmaken, verhuizen of een eigen onderneming starten maar dat liep vertraging op. Misschien moest je er even bij stilstaan of jouw plannen wel realistisch waren.

Je kunt ook veel last hebben gehad van verkeersopstoppingen, reisproblemen, problemen met telefoon of computer, afspraken die niet door gingen. Of heb je kasten opgeruimd, administratie gedaan en achterstallige klusjes afgemaakt. Je voelde je onrustig, te snel afgeleid, het lukte je het niet om creatief bezig te zijn en was je veel aan het piekeren.

Mercurius direct

Nu Mercurius weer direct gaat lopen, kan het zijn dat jouw zakelijke onderneming weer een nieuwe impuls van creatieve energie gaat krijgen. Er kunnen nieuwe ideeën ontstaan. Eerdere plannen en/of de afspraken die je wilde maken met bijvoorbeeld jouw klanten, kunnen nu eindelijk doorgaan. Al jouw voorbereidende werk krijgt nu mogelijk vorm.

Daarnaast ga je misschien wel starten met een opleiding of cursus. Of ontdek je een nieuwe interesse/hobby, waar je je de komende tijd mee bezig wilt houden. Let wel op dat je niet teveel dingen tegelijk wilt aanpakken en daardoor niks af krijgt!

Concurrentie

Er kan wat boosheid loskomen richting een concurrent. Je beseft dat je je jouw eigen kwaliteiten in mag zetten om op gelijke voet met de concurrent te blijven. Jouw talenten zijn misschien wel een vlotte babbel, goede verkooptechnieken of goed kunnen schrijven.

Contacten

Op gebied van de relaties en contacten in ons leven, gaan we misschien meer afspreken met familie en vrienden. We kunnen ervoor kiezen om lekker uit eten te gaan, een terrasje te pakken, uitstapjes te maken of andere leuke dingen te doen.

Diepgaande gesprekken zullen nog even op zich laten wachten, want Mercurius in Tweelingen zorgt ervoor dat we alles liever wat luchtig houden, plezier willen maken en humor (vooral woordgrapjes) willen inzetten om het leven wat leuker te maken.

Broers en zussen

De relatie met broers of zussen kan ook wat meer aandacht vragen. In gesprekken wordt misschien duidelijk waar bepaalde patronen vandaan komen of waarom de ander niet de diepte in durft te gaan. Doordat Mercurius een mooi aspect maakt met Saturnus gaan we mogelijk veel terugdenken aan het verleden, patronen opsporen en bezig zijn met het loslaten van karmische stukken. Dit kan gepaard gaan met de nodige onrust en spanning.

Balans tussen gevoel en verstand

Door Mercurius gaan we misschien sneller denken. We gaan snel verbanden leggen en wat we ervaren willen we begrijpen. Hierdoor kan het echter wel zijn dat we ons een beetje mentaal overbelast voelen en het een chaos kan worden in ons hoofd. Het is dan ook belangrijk om je op tijd terug te trekken en naar je gevoel te gaan, om zo de balans tussen gevoel en verstand terug te brengen.

Intuïtieve boodschappen

We zijn ook ontvankelijker voor tekens en boodschappen van onze gidsen, overleden dierbaren en Engelen. Of geven we (onbewust) boodschappen door van hen aan de personen waarmee je contact hebt.

Via deze boodschappen kan er veel duidelijk worden over bijvoorbeeld de intenties van anderen naar jou toe. Misschien zie je in dat iemand niet helemaal eerlijk is, een onecht zelf laat zien, twee gezichten heeft of vaak smoesjes vertelt om ergens onderuit te komen. Hier kun je boos over zijn. Wellicht beslis je om hier verder geen aandacht aan te besteden en deze contacten los te laten, nadat je je boosheid hebt geventileerd voor jezelf. Middels schrijven en bijvoorbeeld schreeuwen, kun je veel boosheid verwerken voor jezelf. Dit kan aanvoelen als een opluchting!

Tweelingzielen

Tweelingzielen die niet bij elkaar zijn, kunnen in deze periode proberen te genieten van de luchthartige energie die Mercurius met zich meebrengt. Ze richten zich misschien wel op andere contacten om zorgen een beetje te vergeten. Er ontstaat wellicht ook wat irritatie en boosheid wanneer er niet op tijd de diepte ingegaan wordt en/of als er geen openheid en eerlijkheid is in het contact. Ze kunnen deze irritatie gebruiken om duidelijk hun grenzen aan te geven.

Het kan hen echter ook bewust maken van hun afhankelijkheid richting elkaar en dat het tijd wordt om emotioneel sterker te worden. Tweelingzielen denken dan terug aan hun jeugd en/of de relatie met hun ouders waarin ze nog iets op te lossen hebben. Jouw tweelingziel kan een ware spiegel zijn voor de onverwerkte emoties, waar jij nog aandacht aan mag besteden. De situaties waarin jij je bevindt met je tweelingziel, houdt misschien wel verband met situaties uit jullie vorige levens. De emoties die nu loskomen, begrijp je wellicht beter wanneer je weet wat er in jouw vorige levens is gebeurd. Hiervoor kun je in een gesprek met een paranormaal persoon meer duidelijkheid over krijgen. Of krijg je via ingevingen en dromen meer inzichten.

Liefs,

Karin en Danique Vergeer (www.healingcentrumisis.com)

mercurius retrogradeBereid je alvast voor op de volgende Mercurius retrograde met dit boek van Yasmin Boland en Kim Farnell. Van alle astrologische activiteit die het hele jaar door plaatsvindt, zorgt Mercurius retrograde voor de meeste opwinding. Ontdek hoe je de energie van Mercurius retrograde kunt inzetten voor persoonlijke groei.

Bestel jouw exemplaar voor € 20,00 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees over andere astrologische gebeurtenissen deze week:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *