Mercurius retrograde 30 mei 2021: dit betekent het voor jou

Het is weer zover: Mercurius gaat op 30 mei retrograde lopen, in het teken Tweelingen. Ja, dat betekent veel verwarring. Maar het is óók een mooie periode om stil te staan bij relaties uit het verleden. “We willen mogelijk ruzies bijleggen. We durven te reflecteren: hoe heb ik gecommuniceerd?” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Wanneer een planeet retrograde loopt, voelen we dit in onze innerlijke wereld. Het is een periode van introspectie.

Invloed op jouw liefdesleven

Mercurius gaat op zondag 30 mei retrograde lopen in het luchtteken Tweelingen. Dit doet de planeet van communicatie, denken, verkeer en handel tot 23 juni 2021. Mercurius is de heerser van de Tweelingen. Hij loopt dus door zijn eigen teken, wat deze retrograde-gang erg krachtig maakt.  Mercurius staat samen met Venus, planeet van de liefde en harmonie. Deze verbinding heeft veel invloed op jouw liefdesleven, de samenwerking met anderen en jouw financiën.

Leugens en bedrog

De twee planeten maken een spanningsaspect met Neptunus. Het gevolg hiervan: leugens en bedrog komen aan het licht. Je kunt behoorlijk teleurgesteld zijn als jij misleid bent! Of je bent een illusie armer als jouw plannen niet kunnen doorgaan. En dan is er ook nog een spanningsaspect met Eris, de tweespalt veroorzakende dwergplaneet. Mogelijk neem je afstand van mensen. Je hebt het gevoel dat jullie nu niet samen verder kunnen.

Mercurius retrograde: vertraging en miscommunicatie

Wanneer een planeet retrograde loopt, voelen we dit in onze innerlijke wereld. Het is een periode van introspectie. Het lijkt alsof de planeet op de rem trapt en dat kun je in de uiterlijke wereld merken: dingen gaan langzamer, alsof je wordt afgeremd.

Mercurius retrograde staat bekend om de miscommunicatie en verwarring die het creëert. Veel van jouw plannen kunnen vertraging oplopen of niet doorgaan. Denk aan de aankoop van een nieuw huis, een verbouwing of het starten van een onderneming. Uitstapjes maken of (nieuwe) mensen ontmoeten. Afspraken worden gecanceld of uitgesteld.

Tijd voor introspectie

Je kunt in deze periode veel nadenken en in je hoofd zitten. Je wilt de administratie eindelijk eens op orde brengen, kasten opruimen en oude klusjes afmaken. Mobiele telefoons of computers gaan (bijna) kapot en grote aankopen gaan niet meteen door. Vertraging in het verkeer of verkeersopstoppingen zijn mogelijk. Je kunt bang zijn om verkeerde aankopen te doen. Let op misleiding of oneerlijke handel! Plagiaat (van bijvoorbeeld een boek of muziek) kan aan het licht komen. Vooral nu Neptunus een spanningsaspect maakt met Mercurius.

Reflecteren op relaties

Tijdens de retrograde-periode kun je veel nadenken over de relaties die je hebt gehad. Dankzij gesprekken kunnen er veel inzichten ontstaan. De planeet Venus wil graag de harmonie bewaren. Daarom kunnen we nu ruzies willen bijleggen; we kijken liefdevol naar de oorzaken van bepaald gedrag. Dit geldt ook voor tweelingzielen die na lange tijd weer in contact met elkaar komen. Begrip en empathie van de ander maken dat jij naar je eigen aandeel wilt kijken. Je durft te reflecteren: hoe heb ik gecommuniceerd? Hoe is bepaalde informatie die ik naar buiten heb gebracht, overgekomen? Gevoel en verstand kunnen meer op één lijn komen. Jouw intuïtie helpt je erbij.

Neptunus: zet je roze bril eens af

Zoals gezegd maakt de dromerige planeet Neptunus een zogenaamd ‘vierkant’ met Mercurius en Venus. Hierdoor kan het moeilijk zijn om geconfronteerd te worden met de waarheid of pijn uit het verleden. Mogelijk vlucht je in dagdromen of verslavingen, om zo oude gevoelens niet te ervaren. Het kunnen bijvoorbeeld schuldgevoelens, depressiviteit of gevoelens van eenzaamheid zijn. Het is goed om hier eens wat extra aandacht aan te besteden.

Afspraken, handelscontracten of creatieve projecten kunnen niet doorgaan, want ze blijken een illusie te zijn. Misschien heb je enthousiast zakelijke plannen bedacht, maar kom je er nu achter dat ze toch niet zo realistisch zijn. Heb je een beetje te veel door een roze bril gekeken? Of mogelijk is er meer tijd nodig om uit te zoeken of er een addertje onder het gras schuilt. Je kunt in een emotionele roller coaster terechtkomen als je bang bent dat je de verkeerde beslissingen neemt.

Samenwerken? Luister naar je intuïtie!

De samenstand van Venus met Mercurius kan een samenwerking creëren: creatievelingen en denkers bundelen hun krachten om een mooi product op de markt te brengen. Maar door het vierkant met Neptunus kan het zijn dat de plannen niet realistisch zijn. Misschien moeten ze aangepast worden. Mogelijk heb je te veel geld uitgegeven of een financiële misstap gemaakt, omdat je niet goed oplette. Of je hebt de kleine lettertjes in het contract niet nauwkeurig gelezen. Of je voelt je misleid: de plannen van de ander bleken te mooi om waar te zijn. Het is belangrijk dat je naar jouw intuïtie luistert! Kom je er samen niet uit? Zit je niet op één lijn? Dan kan er een afstand tussen jullie ontstaan.

Uiterlijke en innerlijke schoonheid

De verbinding tussen Mercurius en Venus gaat ook over ons uiterlijk. Het kan zijn dat we er jeugdig willen uitzien. We kopen mooie spullen en geven veel geld uit aan gezichtsbehandelingen, crème’s, make-up, kleding… Let op dat het geen obsessie wordt. We mogen ervoor waken dat we niet te veel met oppervlakkige dingen bezig zijn en te veel aandacht besteden aan ons uiterlijk.

Het gaat om de balans tussen innerlijke en uiterlijke schoonheid. Het is dan ook belangrijk dat we voldoende zelfliefde hebben. In deze periode van Mercurius retrograde worden we uitgedaagd om onszelf met liefde te benaderen wanneer we willen helen. We kunnen onze intuïtie volgen en onze creativiteit gebruiken om tot oplossingen te komen.

Leven met Mercurius retrograde

mercurius retrogradeLeer leven met de energie van Mercurius in retrograde! Ontdek welke invloed Mercurius in retrograde heeft op jouw sterrenbeeld en leer hoe je de energie van Mercurius retrograde in kunt zetten voor je persoonlijke groei.

Bestel jouw exemplaar voor € 20,- met gratis verzending bij onze betrouwbare webshop Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over Mercurius retrograde:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *